Verbatim DVD-R
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Verbatim DVD-R

15.01.2008 | 02:01
Kupio ja tako dvadeset praznih dvd-r diskova Verbatima i metnem ih u svoj mini, uključim Toast i on mi kaže da ne može pržiti jer \"connection is not stable\". Koji dakle vrag, vidim da ovdje svi hvale Verbatim, pa mi nije jasno. Sustav inače kuži da je prazan disk unutra, ali ga ni on ne želi pržiti.
15.01.2008 | 03:26
jel ti mini ima +- przilicu ili +? ili -? shvacas point...

vjerojatno nije do dvd medija, nego do optickog drajva, ili softvera.
15.01.2008 | 12:53
Shvaćam point, ali imam sonyeve i kvarkove dvd-r koje sam pržio x-puta (pa tako sam i sad ono što mi je trebalo, no 20 dvda stoji u kutiji i dalje).
  • baba
  • Posjetitelj
15.01.2008 | 20:06
I ja imam prituzbu na Verbatim. I ja nedavno kupio novih 25 komada, sa novim dizjanom-nova tura. Przio sam neke dvd filmice 4.3 velicine. Pri samom kraju przenja..ono zadnjih par sekundi mi javi....System error i pukne. Provjerio sam film na playeru..sve je OK osim sto fali zadnjih par sekundi spice. Ne zelim cjepidlaciti...ali to se prije nije dogadjalo..kakav sistem error?
Zar je Verbatim odlucio malo stedjeti na mediji?
15.01.2008 | 21:27
probajte zaprzit na nekom drugom.. recimo PCju. pa onda ako nece ni to onda nazad u ducan trazit novu kutiju
15.01.2008 | 22:12
Eh, da nisam kupio maca radi sličnih epizoda, ne bih ništa rekao...
Na pcu mi ne radi pržilica (čitav pc je zapravo na izdisaju i držim ga dok ne uskladim sve sitnice na macu, a i njih se eto također skupilo, mada je većina riješena).
Probat ću na nekom drugom. Kako god ispalo, verbatim zaobilazim.
15.01.2008 | 22:56
Ja Verbatim zaobilazim još od vremena 5,25\" disketa

Ako mene pitaš, samo Traxdata.
17.01.2008 | 12:03
Točnije, greška je sljedeća. Razumljiva poput onih na pcu:

Toast interface error -16434
The connection is not stable

Je li moguće da je pržilica problem?

MATSHITA (Panasonic) DVD-R UJ-846, Firmware Revision: FM3J
17.01.2008 | 12:35
baba je napisao:
Pri samom kraju przenja..ono zadnjih par sekundi mi javi....System error i pukne.

Pokušaj smanjiti brzinu snimanja na 1x, 2x.
17.01.2008 | 19:51
FSDance je napisao:
Točnije, greška je sljedeća. Razumljiva poput onih na pcu:

Toast interface error -16434
The connection is not stable

Je li moguće da je pržilica problem?

MATSHITA (Panasonic) DVD-R UJ-846, Firmware Revision: FM3J

Ako s drugim medijima radi bez tog problema, onda sigurno nije do pržilice.
17.01.2008 | 21:25
Isti slučaj sa externom (La Cie - F. Porsche design) pržilicom, ali kada umetnem DL DVD medij, sa običnim (single Layer) ne javlja pogrešku.
26.01.2008 | 12:15
Isti je slučaj i sa Verbatimovim dual layerima.

Sve u svemu, zaobilazim ih ubuduće.
27.01.2008 | 20:26
hm. ja ih osobno koristim i NIKAD nisam imao problema. sa traxdatinim cdima i dvdima jesam. inace pricao sam sa tipom koji je strucnjak u polju digitalne tehnologije, on veli da su verbatimi trenutno najmanje problematicni DVDi na trzistu. mislim da ne radi reklamu.

uostalom, s vremenom ces yakljucit shta ti je njabolje. jednostavan test ti je da sakupis sve DVDe i CDe koje imas doma i pogledas koji rade a koji ne. i zakljuci prema postotku. naravno treba ti bar stotinjak diskova za takvu procjenu.
27.01.2008 | 21:52
Eh, da. Priča se uvijek ponavlja. Kad sam bio klinac i presnimavao si igrice za Commodore 64 uvijek smo vodili diskusije koje su kazete najbolje. U to vrijeme, većina se klela u Maxell UR-45 i TDK D-60, a ja sam bio najsretniji s BASF AF-90. Evo sam jutros sa jedne vrlo uspješno učitao Uridium, nakon 20 godina.

Svojevremeno sam rukovao trećom pržilicom u gradu Rijeci. Kupila je firma (sram me reći koliko je koštala), imala je valjda 15 kg, a SCSI kabel je više sličio vodovodnoj cijevi. Imali smo samo jedan PC u firmi na kojem se moglo pržiti s 2x (CDje, naravno, da ne bi netko mislio da govorim o DVDima). Firma je kupovala CD-R medije Verbatim po 200 kn, a ja sam za sebe kupovao od švercera iz Zagreba Traxdata po 40-50 kn.

Guess what... Ti Verbatimovi su postali neupotrebljivi već nakon 5 godina. Traxdate koje sam ja onda spržio i slušao i doma, i u autu, i nosio po tulumima, itd. rade i dan danas. Bez jittera.

Eto, to je informacija iz prve ruke. I svaki put kad sam kupio neke druge medije (CD ili DVD), kao, za probu, požalio sam. Tako da više to ne radim.

A Verbatim mi se zamjerio prvi put još onda kad sam kupio cijelu kutiju (10 kom) 5,25\" double density disketa (i platio je mrak novaca) i od cijele kutije samo 2 uspio obostrano formatirati. Slično sam prošao i par godina kasnije kad mi je od kutije 3,5\" DD disketa nakon tjedan dana ispravna ostala jedino - kutija.

Siguran sam da danas smiješno zvuči kad napišem da sam kupio cijelu kutiju disketa, ali prije 20 godina u ovom našem ćošku svijeta trebalo je skucati love za cijelu kutiju. A Verbatim je uvijek bio među skupljima.

O optičkim medijima koje čita samo svaki peti uređaj i koji postaju nečitki nakon par godina da sad ne širim...
27.01.2008 | 23:05
to sve stoji.

ono shto ja kazem je da je DANAS verbatim oke. svi veci studiji koje pohodim (razno razne vrste studija - audio,video,muzicki,reklamne agencije) drze gotovo iskljucivo verbatim. i ne, ne reklamiram ih, samo pricam iz svoje perspektive. peace out
31.01.2008 | 11:51
Razlog zbog kojeg sam uopće i kupio Verbatim je zato jer sam čuo da su najbolji i da s njima neće biti problema. Zato sam se i neugodno iznenadio kad mi ih mac nije zgutao, a dual layere je čak i ispljunuo bez da mi kaže išta.
Nije ništa čudno ako tebi rade, bilo bi glupo da sad nikome ne rade a svi ih hvale. Za moju pržilicu oni isti koji su \"danas oke\" NE rade. Ovo je napisano čisto dobronamjerno svima koji koriste isti stroj da se ne zajebu kao što sam se ja. To je valjda i jedna od glavnih svrha foruma kao takvog.

Srećom pa sam ih utrapio...
31.01.2008 | 14:33
Evo citam i malo da pomognem. Naime svaki ali bas svaki prizvodjac ima losih serija. Sjetim se WD je imao jednu seriju diskova u koji nisu uopce valjali do te mjere da ih je WD nakon godinu dana vec povukao novima. Steta nenadoknadiva, ljudi jos nekoliko godina nisu htjeli njihove diskove iako su svi drugi od WD radili savrseno, i bili trajniji i tise od poznatih Maxtora ili Seageta.

Analogija na medije, s Verbatimom sam imao samo problema davno s disketama. No s Traxdatom nejednom, i s cd-ima i dvd-ima. Kupim cijelu kutiju i tada na plextoru pojmu od cd przilice samo imam greske. Ili prije mjesec dana, sogi mi donio 10 traxdati mjesto Verbatima kaj mi je uzeo, ni jedan nije isao iznad 2x,vec sam mislio od przilica, piknem Verbatim od 2, 3 sto mi je ostalo, kad ono sve normalno.
01.02.2008 | 04:12
ja przio i citao gro softvera na verbatim dual layer^^. pogotovo apple pro
01.02.2008 | 19:35
Jah, whatever. Od 1996. na ovamo spržio sam na tisuće (množina!) CD i DVD, od čega niti jedan Traxdatin nije niti zakazao, niti od onda otkazao. Ni na plextoru, ni na teacu.

A Verbatim? Guess what - neki dan sam susjedu zapržio par filmova na njegove Verbatim DVD-e - i, naravno, na mom playeru rade, a na njegovom ne. Heto.
02.02.2008 | 19:29
hm. mozda je stvar dobavljaca. ili tko zna cega. samo znam da ima ljudi koji pricaju i moju i tvoju pricu.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 18 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.16 Seconds

Provided by iJoomla SEO