Vista na macbooku...? P O M O C
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Vista na macbooku...? P O M O C

21.02.2008 | 20:31
ja cu kupiti macbook sa 2.2 ili 2.0 mhzi 2gb RAM-a....

stavio bih na njega i vistu ultimate....SAMO NEZNAM DA LI MORAM KUPITI ONU OD 32 ILI 63 BIT-A...makar neznam sta bi to znacilo ali ne zelim kupit pogresno......

pommooocccc.....
21.02.2008 | 21:06
a šta će ti Vista sine mili????
21.02.2008 | 22:28
Ozbiljno, kog ce ti vraga Vista?
Al ako ti bas treba, onda 32 bitnu verziju. Boot Camp koji dolazi s MacBookom nema podrsku za 64bitne jos, tek ovaj Boot Camp sto dolazi s novim Mac Pro ima, a ne znam oce kad nama dat taj update Ja bi rado stavio 64bitnu verziju jer imam MSDNAA licencu za obje.
21.02.2008 | 22:42
Pridruzit cu se pitanju Zasto, pobogu, Vista??? Ako ti trebaju windowsi stavi XP i miran si, Vista je eye-candy smece i osobno sam se uvjerio na 4-5 strojeva da radi uzasno lose.
21.02.2008 | 23:38
...znao sam da ce biti zašto, zašto , zašto....

tako da imam i windowse ako mi treba za neki program ili igru koji nisu za mac-a....
21.02.2008 | 23:45
Evo da se i ja upitam, cemu vista!?
A kad smo vec kod toga, zanima me, ako tko zna, moze li se na pc instalirat OSX? Toshiba satelite A200-23W, originalno dolazi sa Vistom. Ako ne ide OSX ide li gore XP? Ako tko zna, pomoci ce mom bratu kojeg nisam uspio nagovorit na macbooka.....
22.02.2008 | 00:01
Kakva crna Vista, ako ti trebaju Windowsi, stavi XP, to barem normalno radi.
22.02.2008 | 00:39
Meni je osobno i Tigar bio ohoho bolji od Viste, a Leopard je još bolji
22.02.2008 | 02:24
Stain je napisao:
Evo da se i ja upitam, cemu vista!?
A kad smo vec kod toga, zanima me, ako tko zna, moze li se na pc instalirat OSX? Toshiba satelite A200-23W, originalno dolazi sa Vistom. Ako ne ide OSX ide li gore XP? Ako tko zna, pomoci ce mom bratu kojeg nisam uspio nagovorit na macbooka.....

Ovo ti je moj najdobronamjerniji savjet, stavi Xp, a ne Vistu, sve ce ti biti brze. Frendica prosli mjesec kupovala laptop i trebala se odlucit izmedu toshibe i Lenova-IBM s obzirom da ju nisam uspio nagovorit na maca. Bila ista cijena i ona uzela toshibu samo zato sto je imala vistu, a Lenovo Xp. Ja udarao glavom o zid kad sam to čuo. I evo danas mi probamo pricat prek skajpa, a komp joj svako malo steka, da ne kazem da nije uspjela uspostavit video poziv. Eto ni mjesec dana stara vista.
22.02.2008 | 03:53
Hm, ja inace na MacBooku imam Vistu (trebaju mi za fax Windowsi nazalost) i radi bolje nego sto mi je XP SP2 radio na istom stroju ili bilo kojem drugom.
23.02.2008 | 10:38
Meni frendica radi u MS-u Hrvatska i baš se čujemo neki dan i veli da ima vremena dvije vure za laganu trač partiju jer se instalirava Vista SP1 pack na njezin komp?! WTF, instalacija SP1 traje dvije vure? Pa cijeli leopard od nule krkneš na stroj za manje od vure vremena i onda ti još za update na 10.5.2 treba 15 minuta....

Kume, zaboravi Vistu (ionako je u pitanju loš pokušaj kopiranja tigera, ali na MS-ov način, dakle bez ukusa) i metni XP, ako ti baš trebaju prozori, makar to je samo kriva percepcija. Vjeruj mi da ti gotovo posve sigurno NE TREBAJU...
23.02.2008 | 13:35
Meni prozori jedino trebaju radi Delphija, jerbo Lazarus iz nekog neobjašnjivog razloga ne radi na Leopardu. Ali kad bih skužio kako riješit taj problem, riješio bih se prozora, jednom za svagda!!!
23.02.2008 | 13:49
Djuro genijalac je napisao:
makar to je samo kriva percepcija. Vjeruj mi da ti gotovo posve sigurno NE TREBAJU...

Nažalost, nije to baš uvijek tako. Evo par primjera (a vi me, ako sam u krivu, razuvjerite makar za jedan):

- AutoCAD

- alat za relacijske baze podataka s pripadajućim programskim jezikom, SQL i ODBC kompatibilan

- nastavni program informatike za osnovnu školu, za 5. razred obuhvaća MS Paint, Windows Explorer i ostale elemente Windows okruženja, a za 8. razred obuhvaća PC Logo i QBASIC (iskreno, u osnovnoj školi se nastava informatike zadržava na razini osnovnog korištenja pa je i logično da se djecu nauči koristiti ono što koristi 95% korisnika)

- slično tome, ako se baviš privatnom podukom rada na računalu, imat ćeš prilično malo učenika koji bi ti nastavili dolaziti kad bi im rekao kako je to što žele naučiti baš Windowse samo kriva percepcija.
23.02.2008 | 14:34
OK, tu si u pravu, ali još uvijek nismo riješili ključno pitanje: zašto pobogu MORA biti vista?!?!?!? XP bar radi normalno.....
23.02.2008 | 14:48
Inace Vista se na MacBook instalira oko 15 minuta sve skupa. Samo nazalost software update traje duplo duze kad ju upalis prvi put. A ovo da se SP1 instalira 2 sata ne vjerujem, lol

Meni zavrsio semestar i ovaj sljedeci semestar mi nece trebat win tako da sam maknuo bootcamp particiju i uninstaliro fusion, komp mi se sad dize 20 sekundi brze
02.03.2008 | 11:43
Djuro genijalac je napisao:
OK, tu si u pravu, ali još uvijek nismo riješili ključno pitanje: zašto pobogu MORA biti vista?!?!?!? XP bar radi normalno.....

Vjerojatno stvar ukusa...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 17 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.11 Seconds

Provided by iJoomla SEO