19.03.2008 | 02:38
Upozorenje nabrzaka za vlasnike MacPro - ako slučajno psujete jer vam je \"krepao\" prednji panel na toweru s USB portovima i pomišljate nositi stroj u servis - smirite se, stvar je ipak softverske prirode i, kako to često biva kada je nekakvo zlo u pitanju, vezano je za Windowse.
Ipak, mislim da krivnja ovaj put ne ide u Redmond, već u Cupertino. U nekim čudnim kombinacijama (još nisam izolirao uzorak) instalacije BootCampa prednji USB portovi ( i jedan zadnji) prestanu raditi nakon instalacije Appleovih drivera za Windowse. Stvar počinje kao anomalija vezana za tipkovnicu i miša spojene na USB hub od monitora.
Da stvar bude veselija, isti ti portovi RADE kada je stroj bootan u Windowse!
Nemojte trošiti vrijeme na \"prepeglavanje\" sistema jer nije u tome caka, također uklanjanje BootCamp particije neće srediti problem. Ne pomaže niti stari dobri PRAM reset.
Jedina solucija koju sam našao je da se ponovi BootCamp instalacija, ali bez instalacije Apple drivera. Tada su čarobno opet svi portovi na Macu proradili. Na koju foru je Apple uspio te dvije stvari slučajno povezati - zaista mi nije jasno. Očigledno ima veze s EFI-ijem jer USB portovi dok su \"ugašeni\" ne rade niti pri bootu s DVD-a.
Dakle, bez panike, solucija postoji - glavno da znate gdje je uzrok.