03.04.2008 | 20:08
Jučer su mi se počele događati neke 'gluposti' pri promijeni veličine prozora na raznim aplikacijama. Npr. kod Safarija i Previewa mi se u jednom trenutku gornji dio prozora jednostavno sakrio ispod menija, scrollbar nestao, i sl. Neke aplikacije su nakon pokretanja prikazivale samo dio prozora. Kao da je odrezan. Isto tako sam primjetio da mi se ikonice u docku sporije animiraju kod pokretanja aplikacija. Zanimljivo je da se to događalo samo kad su iTunezi bili pokreuti. Čak i kad ništa nije sviralo. Nakon što bih zgasio iTunese, problema nije bilo.
Nazvah prijatelja koji mi inače rješava sve probleme vezane uz Maca (Mr. Wolf
) te me on uputi na čišćenje cashea. Učinio sam kako mi je savjetovao i nakon toga sam mogao ponovno pokrenuti iTunese, a da mi se prozori ne 'blesiraju'. Zna čovjek.
Danas mi se komp iz čista mira smrznuo. Restartao sam ga i više nisam pokrenuo iTunese. So far, so good. Zblja ne znam kakve veze mogu iTunesi imati sa svim tim.
Vidio sam da je izašao update za iTunese, pa ću vidjeti što će se događati nakon instalacije. Ono što me je zaintrigiralo kod
Software Updatea je opis:
Rent and download your favorite movies with iTunes on your computer or directly to your living room on Apple TV. Enjoy rented movies in sizes up to 720p HD with surround sound on your Apple TV and sizes up to DVD-quality on your computer. Transfer your rented movies from iTunes to your iPod or iPhone and enjoy them on the go.
Also, purchase and download your favorite TV shows, music, and more directly on your Apple TV. Effortlessly transfer purchases made on Apple TV back to your computer with iTunes.
iTunes 7.6.2 provides bug fixes to improve stability and performance.
Obično u tim opisima bude samo
bug fixes, improvements i sl... Očigledno im rentanje filmova ne ide baš po planu, pa su se odlučili na ne-baš-uobičajenu dodatnu reklamu. (?)