Printer problemi
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Printer problemi

• Mirrin
  • Posjetitelj
11.10.2009 | 13:44
Pozdrav svima : )
Nisam sigurna je li ovo tocan podforum za postaviti pitanje, ako je pogresan, neka mod prebaci, sorry
Naime, imam iritantan problem i ne znam kako ga rijesiti
Nedavno sam kupila printer hp deskjet d2560 za potrebe faksa, a na macu sam jos od prije imala HP-ov software instaliran, od printera koji mi je doma. Skinula sam drivere s neta (laptop hoce ucitati samo par cd-ova, ovaj instalacijski nije htio) i sve oke. Ali cim iskopcam laptop od usb-a za printer i ponovno ga spojim, ni jedan program mi se ne zeli spojiti s printerom, s time da mi se word i preview redovito sruse ako pokusam nesto isprintati. Printer jedino reagira kada ponovno instaliram software (pokusala sam obrisati i sve u vezi proslog printera i ponovno instalirati i nije pomoglo). U system preferences mi se nakon nekog vremena pojavi pod print&fax i do 4 ikone za isti printer.
Sad, ja iskreno nemam zivaca svaki put instalirati printer da nesto isprintam i ne znam sto da napravim vise. Pomoc?
Hvala unaprijed : )
11.10.2009 | 14:21
Je li ti printer spojen USBom ravno u komp ili ide preko hub-a? Neki printeri navodno ne vole bas raditi ako su spojeni preko USB huba.
  • Mirrin
  • Posjetitelj
11.10.2009 | 14:27
Inace mi je preko huba ali sad sam pokusala direktno, i isto nece
11.10.2009 | 14:34
Kada ga spojis, vidis li printer da je prisutan na USB hubu u System Profileru? (Apple menu/About This Mac/More info...)
  • Mirrin
  • Posjetitelj
11.10.2009 | 14:51
Otvorila sam system profiler, hoce otvoriti i prikazati informacije za sve druge komponente osim one pod "printers", a na USB hubu je prikazan
11.10.2009 | 14:57
Hmmm zvuci kao softverski problem...hajde kreiraj novog usera administratora, prijavi se kao taj drugi korisnik pa probaj tamo isprintati nesto i instalirati printer....da eliminiramo nekakvu mogucu kombinaciju uzroka.
  • Mirrin
  • Posjetitelj
11.10.2009 | 15:25
Evo, sve napravila i otvorila word, srusio se kad sam stisnula ikonu za print, htio je otvoriti onaj prozorcic s opcijama za printanje kada sam otisla na file>print, ali je stranica na previewu bila prazna, a printer nije nista ni isprintao. Pokusala sam i u pages, tamo je javilo error.
11.10.2009 | 15:28
Definitivno nesto nije u redu s adriverima za printer. OS X nije imao svoje? Ja bi pokusao sa nekim od ugradjenih....nazalost ne znam sto dodati jer nemam HP printer, ali probaj se igrati sa driverima.
  • Mirrin
  • Posjetitelj
11.10.2009 | 15:41
Eh, laik sam na tom polju, pa jel mozes pojasniti sto mislis s time da os x nije imao svoje? Ja znam da sam skinula software i drivere s hp-ove stranice posto cd nije htio ucitati? Hvala ti puno na pomoci svakako : )
11.10.2009 | 15:48
Pa OS u sebi ima ugradjene drivere za hrpu printera, pa tako i za HP. Mozda probati sa jednim od tih koji su stigli so OS X-om pa makar se ne radilo o potpuno identicnom modelu printera.
  • Mirrin
  • Posjetitelj
11.10.2009 | 15:54
Odlicno lol, javlja mi da je error sa instalacijom sa hp printer drivers packageom, i da pokusam ponovno.
Ipak, hvala puno!
11.10.2009 | 15:59
Kada to javi? Vjerojatno se problem krije upravo tu...
  • Mirrin
  • Posjetitelj
11.10.2009 | 16:05
Kada odem na upgrade, pojavi se cim krene s configuring installation
11.10.2009 | 16:16
Upgradeom cega tocno? Mozda ne bi bilo lose instalirati "Combo" update sistema, koja je verzija OS X-a koju trenutno imas?
  • Mirrin
  • Posjetitelj
11.10.2009 | 16:21
Imam 10.4.11.
Kada otvorim package, pita me za destination volume, i kada nastavim pise "Click upgrade to perform a basic installation of this software on the volume...."
11.10.2009 | 16:29
Malo sam se izgubio, o kakvom packageu uopce govorimo? HP driverima? Probaj samo odabrati neki od vec postojecih HP printera slicne oznake.
  • Mirrin
  • Posjetitelj
11.10.2009 | 17:26
Gledala sam za sve printere iz te serije i isti je file za skidanje, skinula sam iz serija posve drugih printera iz deskjet serije i nista, ne znam vise
11.10.2009 | 18:22
Ne govorim o skidanju - OS X ima ugradjene drivere za hrpu HP printera, ne treba nista skidati.
  • Mirrin
  • Posjetitelj
11.10.2009 | 18:44
lol, pa upravo kad sam pokusala otvoriti drivere za hp koji su mi ugradeni, onda mi se pojavljivala ona poruka da pokusam ponovno instalirati
11.10.2009 | 18:58
Zanimljivo. Pokusaj instalirati 10.4.11 combo update:
support.apple.com/downloads/Mac_OS_X_10_...Combo_Update__Intel_

Je li Intel mac ili stariji? Ako je PPC nadji Combu update za PPC. Ne moze skoditi pokusati jos to.

Proabj i ovo:
www.fixamac.net/software/psr5/index.php
  • Mirrin
  • Posjetitelj
11.10.2009 | 22:05
Proradilo je nakon ovog printer setup repair-a : D Puuno puno puno hvala!
11.10.2009 | 22:43
Hura!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 6 sati, 59 minuta
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
  • Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi
  • Yonkis: A što ne otvorite temu nego ovdje tipkate :)
  • Szguri: Ono što želim reći je da ljudi mogu živjeti nevjerojatno sigurne i udobne živote zato što je njihova država spremna za loše scenarije.
  • Szguri: nego zato što razumiju geografiju i povijest Rusija im je susjed, a povijest nije bila blaga. Isto sa Švicarskom: poznata po neutralnosti, ali izuzetno utvrđena i uvježbana. Država je doslovno dizajnirana tako da invazija bude noćna mora. Njihova neutralnost nije pasivna čuva je disciplina i spremnost.
  • Szguri: Osobno ne shvaćam naivnost toga da se ignorira činjenica da je rat i sukob odnosno mogućnost istog nešto što je ljudska slika i prilika od pamtivijeka. Možeš biti i spreman i miroljubiv, Švedska i Finska, primjerice, zadržale su ozbiljne obrambene kapacitete čak i tijekom mirnih vremena. Finska ima obvezni vojni rok i ogromne pričuvne snage, ne zato što su agresivne, nego zato što raz
  • Szguri: Pozdrav svima, čisto da se nadovežem na vruću temu. Kao netko tko je također bio u vojsci i imam raznog iskustva po tom pitanju.
  • drlovric: Bio sam u istoj misiji kao i profesionalni hrvatski vojnici. Nisam bio terorista niti neki placenik koji je isao da nanosi zlo ljudima tamo.
  • drlovric: Ja sam u pustinje isao po pare. Kao da je to neka tajna :) Nisam tamo bio iz uvjerenja ili nekih ideala, kao ni 95% ostalih ljudi.
  • JOHN: i odlučuje o tuđem mesu. Ja ako imam osjećaj braniti svoj dom i obitelj, to ću po inerciji napraviti, a ne da mi tamo neki kozojeb docira koji u backgroundu zgrče pare dok preslaguje pijune po karti a u pauzama vrti sa ratnim profiterstvom
  • JOHN: pustimo pojedince neka misle i idlučuju za sebe, a ne nekome da se hvali tuđim tijelom(mesom)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Riba, smayoo, tino1, Anonimci (1319)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.12 Seconds

Provided by iJoomla SEO