Update za printere
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Update za printere

17.11.2009 | 12:21
Jutros je izasao update za printere .Napokon i ja sa svojim hp 2210 all-in-one mogu skenirati.Nadam se da se jos neko obradovao s ovim update-om.
17.11.2009 | 12:38
Lijepo je cuti za rijetke slucajeve kada neki update zaista rijesi neki problem.
17.11.2009 | 12:53
Meni su rijesili ,jer mi se nisu davali novci za program kojim bih samo aktivirao skeniranje na hp-u.
17.11.2009 | 13:38
Mislim da tu ipak ne postoji izravna uzrocno-posljedicna veza!
14.12.2009 | 22:19
Zna li netko kako aktivirati skener na EPSON DX4250 / Snow Leopard?
Instalirao Rossetu, drivere sa epsonovog weba, restartao - i neće, Preview ga ne vidi, kao ni Image Capture.
Printanje je radilo odmah, sa driverima iz SL.
14.12.2009 | 22:27
Rosetta ti nije bila potrebna: ona omogućuje samo da se PPC aplikacije vrte na Intel strojevima. A sad kaj se tiče skenera. Odi u print utility koji se pokrene kad nekaj printaš. Tam bi trebala biti i opcija za skener. Tak je barem s mojim canonom all in one MP210. Uz njega je bila došla i neka aplikacija za sken koja radi i dalje, ali može se skenirati i ovako, izravno iz sistema.
Pogledaj na netu imaš li neku aplikaciju za skeniranje od Epsona, ali trebalo bi šljakati ovako, izravno iz sistema
14.12.2009 | 22:44
Zahvaljujem na brzom odgovoru.
Rossetu je zahtijevao driver za scanner sa www.epson.co.uk , nisam samoinicijativno instalirao.
Scanner se uopće ne vidi nigdje u sustavu i dalje.
Na Epsonovom webu se spominju "issues" i problemi itd pa ne znam, vidjet ću. Glupo mi je mijenjati MFC jer tinte dođu 20-30 kn, a žena stalno nešto kopira.
Za sada, skeniram na PC-u, pa prebacim slike. Ne treba mi često, dapače vrlo rijetko, ali kad ga već imam bio bi red da radi na macu.
14.12.2009 | 23:22
E vidiš sad brezobrazluka.
Na www.hamrick.com sam pokupio prog VueScan (demo sam skinuo), i naravno iz prve je prepoznao skener i obavio skeniranje.

Nezgodacija je što košta - 40 dolara! Odnosno za prof namjenu - 80 dolara!
Nije mi žao izdvojiti i daleko više novaca za nešto što mi treba ili želim, ali ovo je previše za ono što bi epson trebao staviti na svoj web besplatno.
15.12.2009 | 17:23
Pozdrav !
Mene isto skener zeza od početka, tj od kad sam ga kupio. Teškom mukom sam ga upogonio na Leopardu, a prelaskom na Snježnog isti slučaj. Bio mi je malo proradio (skener) ali kratko vrijeme, dok printer radi bez problema. Pisao sam i Lexmarku i jučer su mi odgovorili (napokon), da rade na tom problemu. Dotle za skeniranje moram koristiti Windowse u Fusionu. Čekam od Lexmarka odgovor o riješenju problema, a do daljnjega živce na klin i duboko disati.
Evo dopisa :
Dear Janko Zelko,

We are working to assist you and address your email as soon as possible. We apologize for any inconvenience; if immediate support is needed please visit our website at: support.lexmark.com to review other Lexmark Support options.
Baš da vidimo !

Bok !
16.12.2009 | 10:41
Da nadodam, pod printerom sam pod Hardwareom našao ovo:
Screen_shot_2009_12_16_at_00.png

Malo je nejasno jer mi printer radi, a skener ne. Uopće ga ne registrira. Može li se u terminalu štogod napraviti ili ppogledati?
Pozdrav !
26.12.2009 | 13:19
Riješen problem !
Zero brisanje diska i ponovna instalacija SLa. Skinut apdejt za printer na SL i radi za sada dobro, a što me ugodno iznenadilo je da ima auto crop u skeneru. Imam brdo starih slika i sam ih izreže i posloži. Veliki plus za Lexmark (napokon)!
09.03.2010 | 21:03
Eto i mene sa sličnim problemom!
Opet ja u problemima
Dakle, kupila sam isto hp-ov all-in-one fax, printer, skener i copy, i skener ne radi.
Odnosno, mac mi javlja neki error a prilikom instalacije drivera se pojavio prozorčić na kojemu je pisalo da je potrebno instalirati Rosettu! Ah ta Rosetta!!!
Što mi je činiti?? pozz
09.03.2010 | 21:17
Bootaj s instalacijskog DVD-a, i u opcijskim instalacijama naći ćeš Rozetu pa je instaliraj.
10.03.2010 | 20:10
Pa možda postoje i bolja rješenja.

Prvo, koji točno officejet?

Drugo, koji točno OS X?

Treće, jesi li probala povući update od OS X, možda ima Appleov driver?

Četvrto i najvažnije, koji TOČNO "neki error" javlja mac?
10.03.2010 | 21:41
Na snow leopardu je najbolje instalirati printer tako da ga spojiš na komp i onda ideš nekaj otprintati. On bude sam povukel driver za taj printer. Može se dogoditi da ne radi otprve. Ako se to dogodi, onda pokreni software update (padajući izbornik ispod jabuke, druga opcija) DOK JE PRINTER uključen i komp ga vidi. Tad će sistem sam potražiti najnoviji driver i skinuti ga. Nakon toga bi sve trebalo raditi. Ako ne bude radilo, onda nema drivera za tvoj printer za 10.6
10.03.2010 | 23:21
Djuro, to, nažalost, ne vrijedi za HP šklopocije (barem ne za onu moju, OJ5610) jer one ne podržavaju Bonjour. Moraš mu ručno naklikati da je to taj i taj printer, ako ga ima u listi, ili instalirati driver od HPa (koji je govno). Ali ovaj moj je, npr. odlično podržan u Snowu (u 10.5 Leopardu sam bio osuđen na užasno loš HP driver).

Postupak koji si opisao mi je točno tako išao kad sam u našem Podgoričkom uredu poslao nešto da se printa na Samsungovom all-in-one koji je k tome još bio spojen preko LAN.
11.03.2010 | 16:06
Hm, ja sam navlas tako instaliral HP laserjet P1006. On ga je prepoznal, i setapiral neki drajver koji nije bil dobar. Printer bi se zavrtil, ali nije radil. No, onda sam povuko soft update dok je printer bil uključen i nakon kaj je to odradil, sve je proradilo savršeno.
I sad radi ko grom....
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 20 sati, 1 minute
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Ender, Gjuroo, m@xym, Riba, VanjusOS, Anonimci (877)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.24 Seconds

Provided by iJoomla SEO