Update za printere
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Update za printere

17.11.2009 | 12:21
Jutros je izasao update za printere .Napokon i ja sa svojim hp 2210 all-in-one mogu skenirati.Nadam se da se jos neko obradovao s ovim update-om.
17.11.2009 | 12:38
Lijepo je cuti za rijetke slucajeve kada neki update zaista rijesi neki problem.
17.11.2009 | 12:53
Meni su rijesili ,jer mi se nisu davali novci za program kojim bih samo aktivirao skeniranje na hp-u.
17.11.2009 | 13:38
Mislim da tu ipak ne postoji izravna uzrocno-posljedicna veza!
14.12.2009 | 22:19
Zna li netko kako aktivirati skener na EPSON DX4250 / Snow Leopard?
Instalirao Rossetu, drivere sa epsonovog weba, restartao - i neće, Preview ga ne vidi, kao ni Image Capture.
Printanje je radilo odmah, sa driverima iz SL.
14.12.2009 | 22:27
Rosetta ti nije bila potrebna: ona omogućuje samo da se PPC aplikacije vrte na Intel strojevima. A sad kaj se tiče skenera. Odi u print utility koji se pokrene kad nekaj printaš. Tam bi trebala biti i opcija za skener. Tak je barem s mojim canonom all in one MP210. Uz njega je bila došla i neka aplikacija za sken koja radi i dalje, ali može se skenirati i ovako, izravno iz sistema.
Pogledaj na netu imaš li neku aplikaciju za skeniranje od Epsona, ali trebalo bi šljakati ovako, izravno iz sistema
14.12.2009 | 22:44
Zahvaljujem na brzom odgovoru.
Rossetu je zahtijevao driver za scanner sa www.epson.co.uk , nisam samoinicijativno instalirao.
Scanner se uopće ne vidi nigdje u sustavu i dalje.
Na Epsonovom webu se spominju "issues" i problemi itd pa ne znam, vidjet ću. Glupo mi je mijenjati MFC jer tinte dođu 20-30 kn, a žena stalno nešto kopira.
Za sada, skeniram na PC-u, pa prebacim slike. Ne treba mi često, dapače vrlo rijetko, ali kad ga već imam bio bi red da radi na macu.
14.12.2009 | 23:22
E vidiš sad brezobrazluka.
Na www.hamrick.com sam pokupio prog VueScan (demo sam skinuo), i naravno iz prve je prepoznao skener i obavio skeniranje.

Nezgodacija je što košta - 40 dolara! Odnosno za prof namjenu - 80 dolara!
Nije mi žao izdvojiti i daleko više novaca za nešto što mi treba ili želim, ali ovo je previše za ono što bi epson trebao staviti na svoj web besplatno.
15.12.2009 | 17:23
Pozdrav !
Mene isto skener zeza od početka, tj od kad sam ga kupio. Teškom mukom sam ga upogonio na Leopardu, a prelaskom na Snježnog isti slučaj. Bio mi je malo proradio (skener) ali kratko vrijeme, dok printer radi bez problema. Pisao sam i Lexmarku i jučer su mi odgovorili (napokon), da rade na tom problemu. Dotle za skeniranje moram koristiti Windowse u Fusionu. Čekam od Lexmarka odgovor o riješenju problema, a do daljnjega živce na klin i duboko disati.
Evo dopisa :
Dear Janko Zelko,

We are working to assist you and address your email as soon as possible. We apologize for any inconvenience; if immediate support is needed please visit our website at: support.lexmark.com to review other Lexmark Support options.
Baš da vidimo !

Bok !
16.12.2009 | 10:41
Da nadodam, pod printerom sam pod Hardwareom našao ovo:
Screen_shot_2009_12_16_at_00.png

Malo je nejasno jer mi printer radi, a skener ne. Uopće ga ne registrira. Može li se u terminalu štogod napraviti ili ppogledati?
Pozdrav !
26.12.2009 | 13:19
Riješen problem !
Zero brisanje diska i ponovna instalacija SLa. Skinut apdejt za printer na SL i radi za sada dobro, a što me ugodno iznenadilo je da ima auto crop u skeneru. Imam brdo starih slika i sam ih izreže i posloži. Veliki plus za Lexmark (napokon)!
09.03.2010 | 21:03
Eto i mene sa sličnim problemom!
Opet ja u problemima
Dakle, kupila sam isto hp-ov all-in-one fax, printer, skener i copy, i skener ne radi.
Odnosno, mac mi javlja neki error a prilikom instalacije drivera se pojavio prozorčić na kojemu je pisalo da je potrebno instalirati Rosettu! Ah ta Rosetta!!!
Što mi je činiti?? pozz
09.03.2010 | 21:17
Bootaj s instalacijskog DVD-a, i u opcijskim instalacijama naći ćeš Rozetu pa je instaliraj.
10.03.2010 | 20:10
Pa možda postoje i bolja rješenja.

Prvo, koji točno officejet?

Drugo, koji točno OS X?

Treće, jesi li probala povući update od OS X, možda ima Appleov driver?

Četvrto i najvažnije, koji TOČNO "neki error" javlja mac?
10.03.2010 | 21:41
Na snow leopardu je najbolje instalirati printer tako da ga spojiš na komp i onda ideš nekaj otprintati. On bude sam povukel driver za taj printer. Može se dogoditi da ne radi otprve. Ako se to dogodi, onda pokreni software update (padajući izbornik ispod jabuke, druga opcija) DOK JE PRINTER uključen i komp ga vidi. Tad će sistem sam potražiti najnoviji driver i skinuti ga. Nakon toga bi sve trebalo raditi. Ako ne bude radilo, onda nema drivera za tvoj printer za 10.6
10.03.2010 | 23:21
Djuro, to, nažalost, ne vrijedi za HP šklopocije (barem ne za onu moju, OJ5610) jer one ne podržavaju Bonjour. Moraš mu ručno naklikati da je to taj i taj printer, ako ga ima u listi, ili instalirati driver od HPa (koji je govno). Ali ovaj moj je, npr. odlično podržan u Snowu (u 10.5 Leopardu sam bio osuđen na užasno loš HP driver).

Postupak koji si opisao mi je točno tako išao kad sam u našem Podgoričkom uredu poslao nešto da se printa na Samsungovom all-in-one koji je k tome još bio spojen preko LAN.
11.03.2010 | 16:06
Hm, ja sam navlas tako instaliral HP laserjet P1006. On ga je prepoznal, i setapiral neki drajver koji nije bil dobar. Printer bi se zavrtil, ali nije radil. No, onda sam povuko soft update dok je printer bil uključen i nakon kaj je to odradil, sve je proradilo savršeno.
I sad radi ko grom....
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 2 minuta
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
  • Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi
  • Yonkis: A što ne otvorite temu nego ovdje tipkate :)
  • Szguri: Ono što želim reći je da ljudi mogu živjeti nevjerojatno sigurne i udobne živote zato što je njihova država spremna za loše scenarije.
  • Szguri: nego zato što razumiju geografiju i povijest Rusija im je susjed, a povijest nije bila blaga. Isto sa Švicarskom: poznata po neutralnosti, ali izuzetno utvrđena i uvježbana. Država je doslovno dizajnirana tako da invazija bude noćna mora. Njihova neutralnost nije pasivna čuva je disciplina i spremnost.
  • Szguri: Osobno ne shvaćam naivnost toga da se ignorira činjenica da je rat i sukob odnosno mogućnost istog nešto što je ljudska slika i prilika od pamtivijeka. Možeš biti i spreman i miroljubiv, Švedska i Finska, primjerice, zadržale su ozbiljne obrambene kapacitete čak i tijekom mirnih vremena. Finska ima obvezni vojni rok i ogromne pričuvne snage, ne zato što su agresivne, nego zato što raz
  • Szguri: Pozdrav svima, čisto da se nadovežem na vruću temu. Kao netko tko je također bio u vojsci i imam raznog iskustva po tom pitanju.
  • drlovric: Bio sam u istoj misiji kao i profesionalni hrvatski vojnici. Nisam bio terorista niti neki placenik koji je isao da nanosi zlo ljudima tamo.
  • drlovric: Ja sam u pustinje isao po pare. Kao da je to neka tajna :) Nisam tamo bio iz uvjerenja ili nekih ideala, kao ni 95% ostalih ljudi.
  • JOHN: i odlučuje o tuđem mesu. Ja ako imam osjećaj braniti svoj dom i obitelj, to ću po inerciji napraviti, a ne da mi tamo neki kozojeb docira koji u backgroundu zgrče pare dok preslaguje pijune po karti a u pauzama vrti sa ratnim profiterstvom

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, korisnik, robee, smayoo, Anonimci (1054)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.06 Seconds

Provided by iJoomla SEO