Quick Time pitanje
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Quick Time pitanje

23.01.2010 | 00:46
može li se u QT-u ubacit nekoliko fajlova (npr. pjesama) odjednom tako da se sve otvori u jednom prozoru, a ne svaka u svom?
23.01.2010 | 10:22
Pa za to imaš iTunes, VLC, Audion... etcetera, etcetera...
23.01.2010 | 12:45
čovjek pita za qt..
23.01.2010 | 13:05
Može li se u Text Editu napisati partitura za 14 dionica simfonijskog orkestra, ali tako da svaka dionica bude u drugom tonalitetu?
23.01.2010 | 13:07
macak je napisao:
Može li se u Text Editu napisati partitura za 14 dionica simfonijskog orkestra, ali tako da svaka dionica bude u drugom tonalitetu?

Pa za to imaš programe poput Sibeliusa, Finale, Encorea... etcetera, etcetera...
23.01.2010 | 13:08
čovjek pita za TExt Edit...
23.01.2010 | 13:09
etcetera... etcetera...
  • Dijete
  • Posjetitelj
23.01.2010 | 13:54
ne
23.01.2010 | 13:59
Dijete je napisao:
ne

Hvala Dijete, kratko, jasno i jezgrovito. A ja budala trošim slova bez veze...
23.01.2010 | 14:59
Dijete je napisao:
ne

Pa, zapravo moze se. Bare sam siguran za video klipove, mp3ce nisam nikad probao.
Otvori u QT sve fileove koji te zanimaju, select all prvog, copy, pa idi u glavni QT file, pomakni mu slider na kraj reda i paste! Sad su dva zaredom. I nastavis tako do kraja.
Prilikom sejvanja odaberi sto ti pase - jedan veliki glomazni file (u kojem slucaju bacas slobodno sve fileove koje si kopirao) ili mali file koji ce iz originalnih fileova povlaciti sadrzaj.

No, ako se radi o mjuzi za tulum, neki mp3 player s playlistama.
23.01.2010 | 17:46
ma inače koristim iTunes, ali nekad mi zatreba ovako nešto, pa sam pitao.
hvala na odgovorima.

ispričavam se macku što sam ga živcirao glupim pitanjima. nisam znao da je ovo njegov privatni forum, pa ga bezveze uznemiravam.
23.01.2010 | 18:22
'kad zasereš izvuci se na sarkazam' ovdje konstantno egzistira dragi moj, navikni se.
23.01.2010 | 18:23
Finn je napisao:
ispričavam se macku što sam ga živcirao glupim pitanjima. nisam znao da je ovo njegov privatni forum, pa ga bezveze uznemiravam.

LOL
24.01.2010 | 01:32
Finn je napisao:

Izgleda da ovih dana na jabucnjaku vlada poprilična nervoza i to se može isčitati gotovo na svakoj temi. Ne znam što je tomu uzrok, ali ta me činjenica nimalo ne raduje.
Finn, nisi me ti živcirao glupim pitanjima, postavio si jedno sasvim normalno pitanje na koje sam ti napisao alternativu bez imalo sarkazma. Jednostavno QT nije takva vrsta playera, a eventualni sarkazam bio je upućen zeljavku nakon njegove primjedbe 'čovjek pita za qt', jer sam konkretno i njemu puno puta pokušao pomoći koliko god sam mogao, kao i ostali na ovom forumu. No, prema mojoj skromnoj prosudbi, zeljavk traži više, bolje i konkretnije, pa mislim da je on (bez sarkazma), 'prerastao' ovaj forum, odn. očito je da mi nismo sposobni pratiti njegove visoko postavljene zahtjeve i kriterije.

Finn, niti mi se ti moraš ispričavati, niti je ovo moj privatni forum, a niti me ti ni najmanje ne uznemiravaš. Kad god budem mogao i znao, rado ću podijeliti na forumu svoje skromno znanje i iskustvo sa svakim tko to bude tražio i pitao.
24.01.2010 | 02:12
Da nastavimo u revijalnom tonu... QT u biti ne valja za ništa. Pogotovo QT X koji je još siromašniji mogućnostima. Na OSX-u za muziku je iTunes zakon, a za filmove VLC. Zapravo, rekao bih da je VLC zakon na svakoj platformi

komentari??
bok!
24.01.2010 | 02:37
ma QT je jako dobar kad ga kupiš, ima on sve opcije, posebno exporta. Čak i ovo može gore što čovjek treba kao i trimanje, ali kad ga kupiš

QTX je full smece...
24.01.2010 | 03:05
macak je napisao:
Finn je napisao:

Izgleda da ovih dana na jabucnjaku vlada poprilična nervoza i to se može isčitati gotovo na svakoj temi. Ne znam što je tomu uzrok, ali ta me činjenica nimalo ne raduje.
Finn, nisi me ti živcirao glupim pitanjima, postavio si jedno sasvim normalno pitanje na koje sam ti napisao alternativu bez imalo sarkazma. Jednostavno QT nije takva vrsta playera, a eventualni sarkazam bio je upućen zeljavku nakon njegove primjedbe 'čovjek pita za qt', jer sam konkretno i njemu puno puta pokušao pomoći koliko god sam mogao, kao i ostali na ovom forumu. No, prema mojoj skromnoj prosudbi, zeljavk traži više, bolje i konkretnije, pa mislim da je on (bez sarkazma), 'prerastao' ovaj forum, odn. očito je da mi nismo sposobni pratiti njegove visoko postavljene zahtjeve i kriterije.

Finn, niti mi se ti moraš ispričavati, niti je ovo moj privatni forum, a niti me ti ni najmanje ne uznemiravaš. Kad god budem mogao i znao, rado ću podijeliti na forumu svoje skromno znanje i iskustvo sa svakim tko to bude tražio i pitao.

ok, malo smo tvoje odgovore krivo protumačili. tako je to na forumima.
a ti i zeljavk možda trebate "make up sex", da se pomirite...
24.01.2010 | 11:04
Zeljavk, tvoj post sam obrisao jer takav način izražavanja nikako ne ulazi u civiliziranu komunikaciju. Sukob mišljenja je, dapače, dobra stvar ako je konstruktivan, ali vulgarnosti i uvrede ja, kao moderator, ovdje neću dozvoliti.
24.01.2010 | 12:24
Bravo Smayoo ali mislim da je doticni user sasvim dobar kandidat za jedan ban iako to na ovom forumu nije praksa posto se podrazumijeva da su clanovi dovoljno civilizirani. Upravo procitah malo onaj drugi post koji je lockan i toliku razinu nekulture i frustracije vec dugo nisam vidio i mislim da takvim ljudima stvarno nije mjesto na ovom forumu.
24.01.2010 | 13:43
Finn je napisao:

ok, malo smo tvoje odgovore krivo protumačili. tako je to na forumima.

Da, živimo u nekim 'brzim vremenima', pa niti ne stignemo pažljivo pročitati nečije poruke, odn. dok ih čitamo već ih kroz neki filter, prilagođavamo našem egu ili našim stavovima, pa na taj način često dolazi do 'kratkih spojeva' u komunikaciji i poruka biva krivo protumačena. I to je činjenica, to se često dešava, ni jabucnjak nije lišen ovakve komunikacije. Pitanje je samo koliko smo spremni priznati pogrešku i prihvatiti nečiju kritiku. Pitanje je da li znamo odrediti granicu pristojnog, kulturnog ophođenja. Pitanje je da li znamo prepoznati nečiji trud i želju da se nekome pomogne. Nažalost, ova 'pitanja' često ostaju bez odgovora.

Na ovom forumu su trenutno registrirane 2974 osobe.

Dvijetisućedevetstosedamdesetičetiri osobe različitog uvjerenja, životnog stila, dobi, kreativne inteligencije, vjerske, etičke ili političke pripadnosti! Naravno da tu i tamo dolazi do 'iskrenja', u takvim slučajevima ljudi pokazuju svoja prava lica i spremnost da nekome ili oproste, ili da tvrdoglavo i dalje idu 'glavom kroz zid'. Ne mogu nikoga osuđivati, svojim stavovima mogu samo pokušati nekome prenijeti svoju dobru volju za međusobnom komunikacijom i pomoći u pokušaju rješavanja problema.

a ti i zeljavk možda trebate "make up sex", da se pomirite...

Da bi se s nekim pomirio, trebam se najprije posvađati, a to je zbilja rijetko...
24.01.2010 | 14:43
quadmachine je napisao:
Da nastavimo u revijalnom tonu... QT u biti ne valja za ništa.

QT je zakon (na mac OSX-u).
Ne toliko kao player koliko kao multimedia framework, integriran u OS.
Bez QT-a se ne da pricati o FCP, iTunes, iMovie, pa skoro ni OSX-u itd.

Player sam po sebi nije nis posebno u smislu featurea, ali ako se recimo dokupi licenca za pro verziju imas gotovo pa editor, izvrstan encoder svakako.

Treba na brzinu sloziti kompilaciju od nekoliko videa, u par minuta sa copy-paste logikom to se da u QT PRO.
Trebas neki format za web exportirati (ili bilo koji od mnogih formata koje nudi) - to se da sa QT PRO.

Tako da je smece, se ne slazem. Prije nije zamisljen za slicnu namjenu kao VLC (koji je također izvstan). Recimo skrolanje kroz film mi nezamjenjivo precizno i glatko izvodi upravo QT player.

cao
24.01.2010 | 16:52
Ja nisam nikada stavljao neki 3rd party player na svoj stroj, jednostavno ne kuzim poantu i ne kuzim sto fali QTu? Mislim, to je player filmica, znaci kliknes play i filmic ide, stisnes premotavanje i on se premotava itd. Sto tu ima biti bolje/gore u nekom drugom playeru? Jel podrska za titlove ili sta? Ne gledam titlane filmove pa ne znam.
Novi QTX ima odlican Trim i stvarno u sekundi mozes iskasapiti klip ako trebas, ima mi i odlican feature sto moze biti u full screnu ali da film nije rastegnuti preko cijele povrsine ekrana nego je okolo crno. Od mana bi najvise izdvojio sto nema nikakve preferencese pa moras instalirati 3rd party gluposti da bi mu upalio autoplay jer, zamisli, hocu gledat film kad ga kliknem a ne da jos moram stiskati i play.
24.01.2010 | 17:46
Meni smeta što troši nerazumno puno resursa (u odnosu na VLC).
  • Dijete
  • Posjetitelj
24.01.2010 | 18:23
moj ne se odnosio na plejlistu jer sam tako kroz svoju prizmu realnosti shvatio pitanje..

qucktime volim i koristim za trimanje i za spajanje i za to koristim iskljucivo njega kad he pitanje brzina..

kaj se tice playliste, meni treba jer najvise gledam serije.. playlista mi je u tom slucaju neophodna jer sd ne volim dizat kad se legnem u krevet da bih pokrenuo drugu epizodu..

vlc je broj 1

ALI

mi mplayer puno bolje odradjuje posao na starijim mashinama kao npr na lampi koja sluzi kao krevetni prikazivac Futurame prije hrkanja..

peace!
24.01.2010 | 22:05
Slažem se sa svim primjedbama upućenima na moj račun čak dapače. Krivo mi je danas cijeli dan što sam se dao isprovocirati i reagirati kao zadnji majmun. Sve što sam rekao moglo je biti rečeno na drugačiji način iako čvrsto stojim iza onoga što sam mislio ne i napisao. Ali..što se tiče teme 64 bitno, tamo stojim iza svake i ne mislim se nikome ispričavati jer mislim da sam definitivno bez razloga napadnut, izvrijeđan i na kraju isprovociran do mjere da sam jednostavno morao početi pričati jezikom koji pojedinci na forumu jedino razumiju. Moja namjera je bila potaknuti diskusiju, a dobio sam hrpu ismijavanja zbog posta i moralne lekcije od nekih za koje smatram da nisu kompetentni da se time bave..no to je druga tema. Evo..pogledajte kakva se dobra rasprava povela oko qt-a na ovoj temi. A moglo je završiti na rečenici 'imaš vlc za to'. Mačak..sorry u pravu si..uvijek si se trudio odgovoriti na pitanja koja sam postavljao i u trenutcima moje nervoze radi obima posla i kompjutera koji me ne sluša, bio jedini koji je imao živaca. Reagirao sam bezveze na tebe bez nekog posebnog razloga..sorry.
pozdrav svima
24.01.2010 | 22:28
Ajd fino da si se smirio.
Sto bi neki nemili rekli ... "idemo dalje".
24.01.2010 | 22:36
Zeljo ne svidja mi se nikako kako si reagirao ali treba imati i muda pa priznati da si pretjerao.
Nekada je tesko komunicirati na forumima i cesto se dogadjaju kratki spojevi, iznervira te sto stvari i onda ti tu netko jos malo digne zivac i krene paljba do koje sigurno nebi doslo da sjedis s nekim na kavi ili pivi.
24.01.2010 | 23:08
zeljavk je napisao:
Mačak..sorry u pravu si..uvijek si se trudio odgovoriti na pitanja koja sam postavljao i u trenutcima moje nervoze radi obima posla i kompjutera koji me ne sluša, bio jedini koji je imao živaca. Reagirao sam bezveze na tebe bez nekog posebnog razloga..sorry.
pozdrav svima

Isprika prihvaćena, ali ne mislim da sam jedini imao živaca. Možda je moj prag tolerancije samo malo veći, ali i ja znam biti ponekad zajedljiv i sarkastičan, ali samo u svrhu što boljeg razumijevanja određene teme. Ponekad i provokacijom možemo potaknuti razmišljanje u svrhu rješavanja određenog problema. To ti je kao prosvjetaru sigurno poznato (divergentno učenje).

Nadam se da ćemo u ovoj 'zajednici' koja nas povezuje sličnim interesima, i dalje u miru i ljubavi razmjenjivati iskustva, učiti i podučavati (ali bez zornih asocijacija i poziva na razne oblike istospolnog sexa)
25.01.2010 | 01:21
slažem se sa oba komentara.
25.01.2010 | 15:44
zeljavk je napisao:
Slažem se sa svim primjedbama upućenima na moj račun čak dapače. Krivo mi je danas cijeli dan što sam se dao isprovocirati i reagirati kao zadnji majmun. Sve što sam rekao moglo je biti rečeno na drugačiji način iako čvrsto stojim iza onoga što sam mislio ne i napisao.

Svaka čast svakome tko se poklopi po ušima. No svjestan si da ne bi cijele rasprave ni bilo da nisi moj prvi post shvatio kao napad na svoju malenkost, a ne kao primjer kako se ne ponaša na ovakvom forumu? Da si se tada poklopio, sada bi svi bili najbolji prijatelji, s rakijom, kurcima ili čimegod.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 19 sati, 49 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.34 Seconds

Provided by iJoomla SEO