09.02.2010 | 19:16
Iskreno, ako nemaš neki specifičan komad softvera koji ti treba, a postoji samo za Windowse, mislim da to uzalud radiš jer, kao ni ostali koji su to napravili "za svaki slučaj" nakon prvih mjesec dana nećeš više nikad ni bootati u Windowse. Ali, kao ni ostali, vjerojatno nećeš prihvatiti tuđe mišljenje, nego ćeš se poželjeti sam u to uvjeriti, pa zato, ovako:
Bootcamp 3 koji dolazi sa Snow Leopardom deklarativno podržava Windows 7. Kažem - deklarativno - zato što nisam probao. S tim što je izašao i update za BootCamp 3. Postupak je sljedeći:
- Iz Mac OSa pokreni BootCamp
- u njemu između ostalog imaš i ugrađen alat za reparticioniranje diska
- ako namjeravaš instalirati Windows 7, mislim da ta particija svakako mora biti NTFS
- uglavnom, dalje slijedi upute Bootcampa, do restarta prije kojeg ubaciš instalacijski DVD od Windowsa 7
- onda dalje ide procedura instalacije Windowsa 7
- PAZI DA MU NE POKAŽEŠ KRIVU PARTICIJU, jer će ti on mrtav hladan pregaziti Mac OS (on je vidi kao neformatirani dio diska)
- kad instaliraš Win7, ubacuješ instalacijski DVD od Snow Leoparda, jer na njemu su ti svi potrebni driveri tvog hardwarea za Windows 7. Mislim da je čak autoplay. Ako nije, otvori i pokreni setup.exe ili tako nešto očito.
- kad se to sve instalira i reboota, podesi windowse da mogu na net
- onda pokreni POD WINDOWSIMA Apple Update kojeg je BootCamp nainstalirao skupa s driverima u koraku maloprije
- Apple Update bi ti trebao pronaći BootCamp 3.1 update. Downloadaj i instaliraj. Rebootaj.
- Natrag u Mac OS X bootaš tako da desnoklikneš na BootCamp ikonu u trayu i odabereš "Restart in Mac OS X"
- Iz Mac OS X u Windowse bootaš tako da u System Preferences odabereš Startup Disk i tamo odabereš Windows particiju i klikneš "Restart" ili tako da kod bootanja, prije akorda držiš tipku "alt" (među macovcima duljeg staža se zove "option").