14.02.2010 | 23:38
Pozdrav svima!
Mislio sam da će se stvari popraviti, ali budući nisu, odlučih napisati to ovdje. Iako mi se čini da je o tome bilo govora, ali sada to ne mogu nigdje pronaći na forumu.
Radi se o ponašanju Safarija 4.0.4. na MBP 13", a pomalo i cijelog OS X (Snow Leopard).
Zar ne bi stvari trebale raditi brže, bolje, više, jače nego prije?!!! Neka mi se čini da mi je stari iBook bio živahniji! To jest, siguran sam da je bio živahniji. Znao bi otvoriti 20 prozora i expose bi ih posložio ko od šale, uvijek i bez iznimke.
Na ovoj novoj supermašini je sve ok, ali prečesto i nije. Počevši od tog exposea koji ponekad (istina ponekad, ali ipak!) trzne ili odaziva kad kliknem desnim klikom na aplikaciju u docku pa joj treba par sekundi da se odazove.
Ali pogotovo Safari 4.0.4. s tim svojim top sitesima. Kad otvorim novi tab nekad se načekam po 10 sekundi da ga otvori s tim top sitesima, a do tada gledam dugine boje... Da ne spominjem kockice po cijelom ekranu dok poslozi slicice svih sajtova. Općenito nije baš oličenje brzine i lakoće.
Nadalje, kad otklopim laptop iz sleepa isto se često zna dogoditi da stvarima treba neko vrijeme (Safariju pogotovo) da dođu k sebi. Hibernate je posebna priča, vuče se ko kilava baba.
Je li ovo sve normalno, ima li tko još iskustva s MBP 13" i ovim problemima? Mislim, nisu to neki problemi, ali čovjek bi očekivao da će stvari na novom stroju ići vrlo glatko, a ne ovako... Čak i moja lampa nije ništa sporija s tim safarijem od MBP...
Da, probao sam resetirati Safari i opet isto, ti top sitesi mu izgleda rade takav problem. Mogu ih isključiti, ali čemu su ih onda uopće stavljali.
Eto, možda zvučim malo iživcirano, ali to je valjda tako jer sam se navikao da nekoliko godina radim bez prestanka glatko i s osmijehom na licu bez ikakvih problema i sad me ovo pomalo izbacuje iz takta.
POzdrav svima!