Safari mi ide na živce!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Safari mi ide na živce!

14.02.2010 | 23:38
Pozdrav svima!

Mislio sam da će se stvari popraviti, ali budući nisu, odlučih napisati to ovdje. Iako mi se čini da je o tome bilo govora, ali sada to ne mogu nigdje pronaći na forumu.

Radi se o ponašanju Safarija 4.0.4. na MBP 13", a pomalo i cijelog OS X (Snow Leopard).

Zar ne bi stvari trebale raditi brže, bolje, više, jače nego prije?!!! Neka mi se čini da mi je stari iBook bio živahniji! To jest, siguran sam da je bio živahniji. Znao bi otvoriti 20 prozora i expose bi ih posložio ko od šale, uvijek i bez iznimke.

Na ovoj novoj supermašini je sve ok, ali prečesto i nije. Počevši od tog exposea koji ponekad (istina ponekad, ali ipak!) trzne ili odaziva kad kliknem desnim klikom na aplikaciju u docku pa joj treba par sekundi da se odazove.

Ali pogotovo Safari 4.0.4. s tim svojim top sitesima. Kad otvorim novi tab nekad se načekam po 10 sekundi da ga otvori s tim top sitesima, a do tada gledam dugine boje... Da ne spominjem kockice po cijelom ekranu dok poslozi slicice svih sajtova. Općenito nije baš oličenje brzine i lakoće.

Nadalje, kad otklopim laptop iz sleepa isto se često zna dogoditi da stvarima treba neko vrijeme (Safariju pogotovo) da dođu k sebi. Hibernate je posebna priča, vuče se ko kilava baba.

Je li ovo sve normalno, ima li tko još iskustva s MBP 13" i ovim problemima? Mislim, nisu to neki problemi, ali čovjek bi očekivao da će stvari na novom stroju ići vrlo glatko, a ne ovako... Čak i moja lampa nije ništa sporija s tim safarijem od MBP...

Da, probao sam resetirati Safari i opet isto, ti top sitesi mu izgleda rade takav problem. Mogu ih isključiti, ali čemu su ih onda uopće stavljali.

Eto, možda zvučim malo iživcirano, ali to je valjda tako jer sam se navikao da nekoliko godina radim bez prestanka glatko i s osmijehom na licu bez ikakvih problema i sad me ovo pomalo izbacuje iz takta.

POzdrav svima!
14.02.2010 | 23:40
OK, radi se samo o nekoliko sekundi, toliko mogu pričekati da mi se pojave ti šugavi top sitesi...

Ali ipak....
14.02.2010 | 23:46
Da, dosta ih koristi FF,Operu ili koji drugi. Trenutno koristim OmniWeb i Operu. Imam instalirane i ostale pa ih povremeno aktiviram da vidim kako se ponašaju.
14.02.2010 | 23:55
Tu se nalazi rjesenje problema sa top-sitesima

www.mackorisnik.com/2009/11/09/kako-ubrzati-safari/
www.mackorisnik.com/2009/11/12/safari-404/

snow nemam pa necu komentirati - safari bas i ne koristim.
bok
15.02.2010 | 00:14
Booo... meni "sve radi i to brzo"(tm). Možda je stvar sporog diska na prijenosniku? Uglavnom, zašto te to brine, barem dobrih browsera sada ima na izbor, pa uzmi neki koji ti nije spor...
  • Dijete
  • Posjetitelj
15.02.2010 | 03:02
mene zivcira ntfs..

na jednom disku sam omogucio pisanje po ntfs disku i nakon toga su poceli problemi koje nisam povezao s time jer sam najcesce primjecivao trzanje prilikom surfanja.. ili nekog bezveznog rada prilikom kojeg je safari bio dignut..

krivil sam si safari, pa flesh, nabacio klik2flesh (nobelova autoru), al svejedno aporadicno gusenja... dok mi neki dan nije prilikom otvaranja fajla kroz cmd O u nekom progu nije zablokirao i grindao 30 sek..

svjecica se upalila i probao iskljucit pisanje po ntfsu koje mi ni ne treba, na koje sam i zaboravil..

i bolje se ponasao.. bez ijednog stucanca..

vratio sam pisanje pomocu nekog utilitija i problemi su se vratili.. iskljucio, sve ok..

cudno jer na drugom kompu nema poblema..

pa ono, ak imas bootcamp, sa ntfs i neki 3rd party prog za pisanje po ntfs il si pak ukljucio nativno kroz terminal, probaj iskljucit..
15.02.2010 | 20:28
Ovaj problem sa sporim otvaranjem top sitesa sam i ja imao i znalo je biti poprilično iritantno.
Rješenje problema je u ovom prvom linku koji je ecvis17 ostavio.

A ako ti se to neda svako malo ručno raditi (brisati te sličice), u crontab se stavi jedna jednostavna skripta koja to sama radi, u mom slučaju dva puta tjedno. Ako nekog zanima mogu napisati kak se to radi.
15.02.2010 | 20:41
Opera radi odlicno, ali ne prikazuje nase grafeme (ustvari č,ć i đ). Probao metodom pokusaja i promasaja i nista. I dalje sam na Safariju, i dalje stucka pomalo, slicica ima 160 i teske su 49MB, puno.malo? Nisam ih brisal, valjda buju ugradili kakav prekidac, da se to dade regulirati.
15.02.2010 | 22:16
Na kojim to siteovima ti Opera ne prikazuje čć i đ? Meni to zvuči kao da ti je pogrešno postavljen encoding (ručno forsiran na ISO LATIN 2 umjesto Automatic), ili pak imaš problem samo s par traljavo napisanih stranica.

Operu koristim već više od 12 godina i prestali su imati probleme s non-english encodinzima još krajem devedesetih.
16.02.2010 | 08:33
Na njušaklu naprimjer. I to ne sav tekst. Neki da , a neki ne. Kao da je krivi font, mada to ne bi trebalo biti. Umjesto slova je kvadrat ili pravokutnik. Na automa tskome je postavljen. Probao mjenjati. Mada me ne smeta. Recimo Jabucnjak dobro prikazuje. Dok Safari radi kak treba. Jedino kaj stuca koji put.
16.02.2010 | 13:24
Meni je na Njuškalu sve OK. Opera 10.1 (build 6790).
16.02.2010 | 17:13
O ovome pricam.
feler.png

Automatic Selection je kod Encoding Group.
16.02.2010 | 18:42
Safari > Preferences > Appearence > Deafault encoding : Central European (ISO Latin 2). Probaj tako postaviti pa onda vidi da li ti radi korektno.
16.02.2010 | 20:31
Opera je u pitanju, Safari radi ko zmaj, jedino stuska pomalo.
smayoo imam valjda najnoviju verziju:
Version
10.10
Build
6795
Platform
Mac OS X
System
10.6.2
16.02.2010 | 20:47
Sorry. Nisam pročitao sve postove, već po naslovu zaključio da je Safari u pitanju.
16.02.2010 | 21:12
Opera 10.10 kod mene:

njuskalo.png

Mislim da je vjerojatno kod tebe problem sa korumpiranim fontovima na sto je Opera osjetljivija. Probaj malo provjeriti fontove sa nekim od alata (Ne znam moze li Fontbook to?). Uglavnom ocigledno je jos nesto tu u igri.
17.02.2010 | 00:24
I kod mene je sve OK, potvrđujem, na toj istoj stranici (da sad ne postam i ja isti screenshot). I kod mene je 10.6.2. Slažem se s Ribom, problem je vjerojatno s fontovima.
17.02.2010 | 01:46
moze font book provjeriti
17.02.2010 | 09:00
Hm, kak provjeriti korumpirani font, jer nisu svi fontovi, vec neki? Jabucnjak radi OK, fotozine.org isto tako.
17.02.2010 | 15:00
Ja imam isti problem kao i zabac, nedugo smo o tome raspravljali ovdje.
To je ujedno i jedan od najvećih razloga zašto više ne koristim Operu, nakon godina korištenja.

Ja sam primjetio da se problem javlja samo kod boldanih slova na nekim stranicama. Tipa kao ovdje na njuškalu ili npr na sportnet.hr.
Encoding mi je automatic stavljen.
17.02.2010 | 15:26
Ako se to ne dogadja meni, znaci da problem nije univerzalan i da se da rijesiti.
17.02.2010 | 15:40
Evo i ja se ubacujem, i kod mene je ok. Probao ono s Njuškala.
A da se deinstalira pa ponovno instalira? Možda bi pomoglo.
17.02.2010 | 15:52
Ne vjerujem. Prilično sam siguran da to nije do Opere.
17.02.2010 | 19:03
Ja vjerujem da se problem da riješiti. Ali neznam gdje, nisam nikad imao problema s fontovima, u svim ostalim programima radi sve ok. Neznam više gdje da gledam i tražim problem.
17.02.2010 | 20:59
zabac je napisao:
Hm, kak provjeriti korumpirani font, jer nisu svi fontovi, vec neki? Jabucnjak radi OK, fotozine.org isto tako.

U fontbooku odi na file/validate font.
bok
17.02.2010 | 21:33
Riješio sam problem, zahvaljujući vama kaj ste me uputili na font book.

U font book-u sam odvrtio validate font za sve fontove.
Rezultat je: 319 fonts passed, 38 minor problems were found, no serious problems were found.

Ovi minor problems su mi većinom na bold i italic fontovima i to ovi "popularniji" fontovi. (Arial bold,Trebuchet bold, Georgia bold, Verdana bold itd.) I to mi je žuti uskličnik pod rubrikom "Duplicate font".

Nakon toga sam otišao na Edit --> Resolve duplitaces i to je to, fontovi se prikazuju ispravno.
17.02.2010 | 21:45
Kratko, Bravo !
17.02.2010 | 22:22
Sad i meni OK. Hvala
17.02.2010 | 23:21
E, sad bi bilo zanimljivo znati zašto vam se to dogodilo?
17.02.2010 | 23:42
smayoo je napisao:
E, sad bi bilo zanimljivo znati zašto vam se to dogodilo?

Nemam pojma, sumnjam da ću i saznat zašto se to s fontovima dogodilo.
Bitno da sad radi i da mogu uživati u blagodatima mouse gesturesa i ostalim stvarima.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 19 sati, 48 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.35 Seconds

Provided by iJoomla SEO