03.03.2010 | 22:55
Konačno sam odlučio dati Apple-ovom "uredskom" sw šansu i isprobat ga.
Lijepo izgleda, nema što, no eto prve prepreke, i doduše vrlo banalne.
Moram priznati da mi nikako nije praktično kada paste-am neki tekst da moram stisnuti 4 tipke kako bi napravio paste u fontu u kojem pišem. Moram priznati da je tu MS to puno bolje napravio, dakako ako je to jedina opcija u Pages-ima/Number-sima i sl.
Dakle, zanima me da li je moguće raditi paste na sl. ili bolji način od MS Word-a, a ne da moram pritisnuti cmd+alt+shift+v? :/
Također, koristim Mac 3 godine i ne mogu se načuditi zašto selektiranje teksta mora biti cmd+shift+lijevi kursur, a tipke koje su inače kod pc-a home i end služe istoj stvari kao i tipke do njih, rade page up/dwn.
Nisu mi jasne te neke nelogičnosti i potreba za kompliciranijim kombinacijama nego na omraženom nam pc-u.
Recimo te me stvari dosta smetaju, prihvatio ih jesam, al me svejedno smetaju, pogotovo zato što sam se preporodio s Mac-om i nikako mi ne ulazi u onaj "napravi to na drugi način" koncept.
Ima li netko tko koristi iwork daily? I ako ima, koliko je zadovoljan njime nasprem MS Office-a ili NeoOffice.
Just 4 the record. Na svojim mašinama vrtim OpenOffice, na poslu imam PC kantu s MS Office-om. Sad radim test za Apple da vidim da li je samo bolji zbog izgleda ili je i funkcionalniji...