neo office najbolji?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

neo office najbolji?

04.03.2010 | 16:29
Da li je gore pomenuti program najbolji po vasm misljenju?
04.03.2010 | 16:44
Ja mislim da je Toast ipak za nijansu bolji!
04.03.2010 | 19:27
Ako gledaš odnos cijene i kvalitete, jest, bez ikakve sumnje, jer ne košta ništa ili košta onoliko koliko si spreman donirati. Znam iz iskustva da je dosta glomazan program (sve je u jednom; i tekst procesor, tablični kalkulator i prezentacijsko oruđe) s kojim se starije PPC mašine muče. Inače je vrlo solidan i dorađen program koji je u mnogočemu bolji od MS Officea.
Smayoo ga stalno koristi pa ti bi on mogel bolje reći...
05.03.2010 | 01:45
kakva je u praksi kompatibilnost s Powerpointom, tko bolje stoji - Neo/Open? iWork?
05.03.2010 | 10:54
Nisam nikad radil u neu neku prezentaciju, ali Keynote ti bude sve bez beda eksportiral u ppt ili pps format, samo kaj se onda pogubi pol onih predobrih tranzicija i efekata koje on nudi... Mislim, ako napraviš prezentaciju koja je na razini mogućnosti keynotea, onda ju zaglupljuješ za ppt....
06.03.2010 | 04:39
ma više me zanima kako stoje stvari ako moram na Keynote npr, ili Impress JAVNO vrtit prezentaciju načinjenu u Powerpointu - kako tu stvari izgledaju?
06.03.2010 | 11:51
Nije baš uvijek smooth. Ja sam primjerive prikazivao sa keynote-om neke prezentaicje rađena na win u mspp i nakon nekog, recimo šestog slidea je počelo izmjenjivati preostale slideove u brzom ritmu. :/
Ista stvar je navodno normalno raidila na autorovm XP-u.
E sad je neznam kako je svtar rađena, no bilo je problema.
Na istom događaju je još jedna štekala ... ne sjećam se točno što je bilo al nije radilo glatko.

NeoOffice je u pravilu radio dobro sa ppt datotekama no ne uvjek + meni neuglednije prezentacije izgledaju u NeoOfficeu od onih u MSPP odprilike koliko one u MSPP lošije izgledaju od onih u Keynote-u.
A kod prezentacija to i nije baš zanemarivo. Ili je?

Eto to su moja iskustva.
bok
06.03.2010 | 13:31
Impress je puno slabije "ispoliran" dio NeoOfficea (i OpenOfficea općenito! Neo je samo native port OO koda na Mac). Ako je PPT iole složeniji (animacije, timinzi i tako to), imaš dobre šanse da bude rasturen kad se učita u Impress.

Ako ti je PowerPoint najvažniji dio Office paketa, onda ne dvoji ni trenutka, nego kupi iWork jer je Keynote definitivno mrak. Pages i Numbers su dobri za osnovno korištenje, ali zaboravi strukturirane dokumente i neke složenije analize, ali Keynote je najbolji alat takve vrste koji sam vidio uopće. Ja sam imao nula problema kod uvoženja PPT-a u Keynote 09, za razliku od ecvisa (na bazi tridesetak dosta složenih, animiranih i vremenski uštimanih prezentacija). Jedini problem koji možeš imati je da je autor na windowsima koristio neki od fontova koji dolaze u paketu s Microsoft Officeom pa ga ti nemaš. Zamjena fontova je, normalno, moguća, ali nekad to možda "razbije" prijelom teksta, ako je isti diletantski rađen.

NeoOffice je odličan, i više nego samo najbolji odnos cijene i kvalitete, jer su Writer i Calc neusporedivo bolji i od Pages i Numbers, ali i od Microsoft Officea za Mac (koji je živo smeće, bilo da govoriš o 2004 ili 2008). Base je također vrlo upotrebljiv, ako ti to ikad treba, pa čak ni Draw nije loš. Impress mu je zapravo najšepaviji dio.
06.03.2010 | 14:56
hvala, ekipa, na iscrpnim odgovorima... stvar je da se frendovi bave biznisom u kojem im svako malo treba vrtit tuđe prezentacije, a upravo prelaze na Mac-a, pa ih zanima kako se osigurat da se prezentacije vrte upravo onako kako su i načinjene... a i sami povremeno kreiraju prezentacije... za kreiranje sam skužio da je Keynote očito kvalitetniji, ali mislim da im rizik da se dogodi problem s fontovima ne bi smio postojat, jer u hrvatskoj organizaciji se obično sve događa u zadnji čas, tako da vrlo često ne bi imali vremena ispeglat probleme... a ništa, nek kupe i iWork i Office, ybg...
06.03.2010 | 21:40
Ja sam svoj problem rijesio tako da sam instalirao Windowse na virtualnu masinu i na njima Microsoft Office. Jedini i iskljucivi razlog zasto sam si stavio virtualne windowse je Office paket. Tako ces biti najsigurnij da je sve kompatibilno.
Inace najrade bi prezentacije radio u Keynoteu i nosio lap sa sobom i sa njega pustao prezentaciju al redovita je situacija da su racunala u prezentacijskim dvoranama ukomponirana u neko vece kuciste i da nije jednostavno prekopcat kabel u Maca tako eto silom prilika radim u PowerPointu
07.03.2010 | 00:04
Ne znam, ja sam takvu situaciju samo jednom vidio, a i onda su mi na molbu preštekali projektor na moj MBP. Inače se gotovo uvijek očekuje da svatko donese svoj laptop ili pak stoji neki "komunalni" na predavaonici i na njega direktno spojen projektor pa samo preštekaš.

Inače, nije točno da ćeš s Windowsima i Office paketom biti išta sigurniji da je sve kompatibilno. NA desetke puta dokazano. Prezentacija načinjena u Office 2003 pod Win XP imat će nešto poremećeno kad je otvoriš na Officeu 2007, a nešto drugo kad je otvoriš pod Office 2003 pod Win Vista, a nešto treće kad je otvoriš na off 2007 na Visti, i obratno, i tako u nedogled. Iole složeniji bilo koji office dokument NIKAD ne možeš otvoriti na nekom drugom računalu s windowsima i officeom a da je baš 100% isti. Uvijek se nešto razje...
07.03.2010 | 05:26
a čuj, Mac newbie, nijesu uvijek top firme koje priređuju prezentacije - ekipa im često samo donese cd s prezentacijom, pa ti vidi... i to ako se donese dan prije projekcije je narodno veselje... sad, naravno da se oni mogu pravit "toše", što bi rekla braća, i pustit prezentaciju bez obzira kako će ispast i vadit se na "tko vam je kriv, mogli ste prije donijet", ali nijesu takvi...

i jedno možda glupo pitanje - za Windowse i Office, u VirtualBox npr, trebaju se imat licence, je li tako?

i da, Smayoo, imaš pravo - Windows i Office znaju priredit svakakva "vesela" iznenađenja svojim "novijim, naprednijim i kompatibilnijim" vezijama...
07.03.2010 | 11:13
Da, naravno, za bilo koju virtualnu instalaciju treba imati licencu, isto kao i za pravu. Pizzu moraš platiti bez obzira da li si je došao pojesti u pravu pizzeriu ili si je naručio da ti je dostave doma.

Tvojim prijateljima bi savjetovao da ne kupuju odmah sve, nego neka iskoriste legalni trial period kojeg imaju i za iWork, i za MS Office, a NeoOffice je ionako donationware. Pa neka u tom periodu naprave unakrsnu provjeru svih prezentacija koje su vrtili zadnjih par mjeseci pa će sami najlakše ustanoviti koji im alat najbolje odgovara.
07.03.2010 | 17:36
Ja za otvaranje i pregledavanje prezentacija uvijek koristim Keynote i nosim svoj lap i adaptere sa sobom za prezentacije. Inače na iMacu mi je Open Office i jako mi sviđa što se sve otvara pod jednom aplikacijom i kad ga jednom podigneš svi dokumenti svih vrsta (tablice, docovi, prezetacije...) se jako brzo podižu.
07.03.2010 | 17:47
mda, Smayoo - reć ću im da skupe neke zahtjevnije prezentacije, pa da se provede usporedni test... treba pokušat i s Powerpoint viewerom 2003/2007 uz pomoć Wine-a i Bordeaux-a...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 19 sati, 37 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.31 Seconds

Provided by iJoomla SEO