06.03.2010 | 13:31
Impress je puno slabije "ispoliran" dio NeoOfficea (i OpenOfficea općenito! Neo je samo native port OO koda na Mac). Ako je PPT iole složeniji (animacije, timinzi i tako to), imaš dobre šanse da bude rasturen kad se učita u Impress.
Ako ti je PowerPoint najvažniji dio Office paketa, onda ne dvoji ni trenutka, nego kupi iWork jer je Keynote definitivno mrak. Pages i Numbers su dobri za osnovno korištenje, ali zaboravi strukturirane dokumente i neke složenije analize, ali Keynote je najbolji alat takve vrste koji sam vidio uopće. Ja sam imao nula problema kod uvoženja PPT-a u Keynote 09, za razliku od ecvisa (na bazi tridesetak dosta složenih, animiranih i vremenski uštimanih prezentacija). Jedini problem koji možeš imati je da je autor na windowsima koristio neki od fontova koji dolaze u paketu s Microsoft Officeom pa ga ti nemaš. Zamjena fontova je, normalno, moguća, ali nekad to možda "razbije" prijelom teksta, ako je isti diletantski rađen.
NeoOffice je odličan, i više nego samo najbolji odnos cijene i kvalitete, jer su Writer i Calc neusporedivo bolji i od Pages i Numbers, ali i od Microsoft Officea za Mac (koji je živo smeće, bilo da govoriš o 2004 ili 2008). Base je također vrlo upotrebljiv, ako ti to ikad treba, pa čak ni Draw nije loš. Impress mu je zapravo najšepaviji dio.