neo office najbolji?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

neo office najbolji?

04.03.2010 | 16:29
Da li je gore pomenuti program najbolji po vasm misljenju?
04.03.2010 | 16:44
Ja mislim da je Toast ipak za nijansu bolji!
04.03.2010 | 19:27
Ako gledaš odnos cijene i kvalitete, jest, bez ikakve sumnje, jer ne košta ništa ili košta onoliko koliko si spreman donirati. Znam iz iskustva da je dosta glomazan program (sve je u jednom; i tekst procesor, tablični kalkulator i prezentacijsko oruđe) s kojim se starije PPC mašine muče. Inače je vrlo solidan i dorađen program koji je u mnogočemu bolji od MS Officea.
Smayoo ga stalno koristi pa ti bi on mogel bolje reći...
05.03.2010 | 01:45
kakva je u praksi kompatibilnost s Powerpointom, tko bolje stoji - Neo/Open? iWork?
05.03.2010 | 10:54
Nisam nikad radil u neu neku prezentaciju, ali Keynote ti bude sve bez beda eksportiral u ppt ili pps format, samo kaj se onda pogubi pol onih predobrih tranzicija i efekata koje on nudi... Mislim, ako napraviš prezentaciju koja je na razini mogućnosti keynotea, onda ju zaglupljuješ za ppt....
06.03.2010 | 04:39
ma više me zanima kako stoje stvari ako moram na Keynote npr, ili Impress JAVNO vrtit prezentaciju načinjenu u Powerpointu - kako tu stvari izgledaju?
06.03.2010 | 11:51
Nije baš uvijek smooth. Ja sam primjerive prikazivao sa keynote-om neke prezentaicje rađena na win u mspp i nakon nekog, recimo šestog slidea je počelo izmjenjivati preostale slideove u brzom ritmu. :/
Ista stvar je navodno normalno raidila na autorovm XP-u.
E sad je neznam kako je svtar rađena, no bilo je problema.
Na istom događaju je još jedna štekala ... ne sjećam se točno što je bilo al nije radilo glatko.

NeoOffice je u pravilu radio dobro sa ppt datotekama no ne uvjek + meni neuglednije prezentacije izgledaju u NeoOfficeu od onih u MSPP odprilike koliko one u MSPP lošije izgledaju od onih u Keynote-u.
A kod prezentacija to i nije baš zanemarivo. Ili je?

Eto to su moja iskustva.
bok
06.03.2010 | 13:31
Impress je puno slabije "ispoliran" dio NeoOfficea (i OpenOfficea općenito! Neo je samo native port OO koda na Mac). Ako je PPT iole složeniji (animacije, timinzi i tako to), imaš dobre šanse da bude rasturen kad se učita u Impress.

Ako ti je PowerPoint najvažniji dio Office paketa, onda ne dvoji ni trenutka, nego kupi iWork jer je Keynote definitivno mrak. Pages i Numbers su dobri za osnovno korištenje, ali zaboravi strukturirane dokumente i neke složenije analize, ali Keynote je najbolji alat takve vrste koji sam vidio uopće. Ja sam imao nula problema kod uvoženja PPT-a u Keynote 09, za razliku od ecvisa (na bazi tridesetak dosta složenih, animiranih i vremenski uštimanih prezentacija). Jedini problem koji možeš imati je da je autor na windowsima koristio neki od fontova koji dolaze u paketu s Microsoft Officeom pa ga ti nemaš. Zamjena fontova je, normalno, moguća, ali nekad to možda "razbije" prijelom teksta, ako je isti diletantski rađen.

NeoOffice je odličan, i više nego samo najbolji odnos cijene i kvalitete, jer su Writer i Calc neusporedivo bolji i od Pages i Numbers, ali i od Microsoft Officea za Mac (koji je živo smeće, bilo da govoriš o 2004 ili 2008). Base je također vrlo upotrebljiv, ako ti to ikad treba, pa čak ni Draw nije loš. Impress mu je zapravo najšepaviji dio.
06.03.2010 | 14:56
hvala, ekipa, na iscrpnim odgovorima... stvar je da se frendovi bave biznisom u kojem im svako malo treba vrtit tuđe prezentacije, a upravo prelaze na Mac-a, pa ih zanima kako se osigurat da se prezentacije vrte upravo onako kako su i načinjene... a i sami povremeno kreiraju prezentacije... za kreiranje sam skužio da je Keynote očito kvalitetniji, ali mislim da im rizik da se dogodi problem s fontovima ne bi smio postojat, jer u hrvatskoj organizaciji se obično sve događa u zadnji čas, tako da vrlo često ne bi imali vremena ispeglat probleme... a ništa, nek kupe i iWork i Office, ybg...
06.03.2010 | 21:40
Ja sam svoj problem rijesio tako da sam instalirao Windowse na virtualnu masinu i na njima Microsoft Office. Jedini i iskljucivi razlog zasto sam si stavio virtualne windowse je Office paket. Tako ces biti najsigurnij da je sve kompatibilno.
Inace najrade bi prezentacije radio u Keynoteu i nosio lap sa sobom i sa njega pustao prezentaciju al redovita je situacija da su racunala u prezentacijskim dvoranama ukomponirana u neko vece kuciste i da nije jednostavno prekopcat kabel u Maca tako eto silom prilika radim u PowerPointu
07.03.2010 | 00:04
Ne znam, ja sam takvu situaciju samo jednom vidio, a i onda su mi na molbu preštekali projektor na moj MBP. Inače se gotovo uvijek očekuje da svatko donese svoj laptop ili pak stoji neki "komunalni" na predavaonici i na njega direktno spojen projektor pa samo preštekaš.

Inače, nije točno da ćeš s Windowsima i Office paketom biti išta sigurniji da je sve kompatibilno. NA desetke puta dokazano. Prezentacija načinjena u Office 2003 pod Win XP imat će nešto poremećeno kad je otvoriš na Officeu 2007, a nešto drugo kad je otvoriš pod Office 2003 pod Win Vista, a nešto treće kad je otvoriš na off 2007 na Visti, i obratno, i tako u nedogled. Iole složeniji bilo koji office dokument NIKAD ne možeš otvoriti na nekom drugom računalu s windowsima i officeom a da je baš 100% isti. Uvijek se nešto razje...
07.03.2010 | 05:26
a čuj, Mac newbie, nijesu uvijek top firme koje priređuju prezentacije - ekipa im često samo donese cd s prezentacijom, pa ti vidi... i to ako se donese dan prije projekcije je narodno veselje... sad, naravno da se oni mogu pravit "toše", što bi rekla braća, i pustit prezentaciju bez obzira kako će ispast i vadit se na "tko vam je kriv, mogli ste prije donijet", ali nijesu takvi...

i jedno možda glupo pitanje - za Windowse i Office, u VirtualBox npr, trebaju se imat licence, je li tako?

i da, Smayoo, imaš pravo - Windows i Office znaju priredit svakakva "vesela" iznenađenja svojim "novijim, naprednijim i kompatibilnijim" vezijama...
07.03.2010 | 11:13
Da, naravno, za bilo koju virtualnu instalaciju treba imati licencu, isto kao i za pravu. Pizzu moraš platiti bez obzira da li si je došao pojesti u pravu pizzeriu ili si je naručio da ti je dostave doma.

Tvojim prijateljima bi savjetovao da ne kupuju odmah sve, nego neka iskoriste legalni trial period kojeg imaju i za iWork, i za MS Office, a NeoOffice je ionako donationware. Pa neka u tom periodu naprave unakrsnu provjeru svih prezentacija koje su vrtili zadnjih par mjeseci pa će sami najlakše ustanoviti koji im alat najbolje odgovara.
07.03.2010 | 17:36
Ja za otvaranje i pregledavanje prezentacija uvijek koristim Keynote i nosim svoj lap i adaptere sa sobom za prezentacije. Inače na iMacu mi je Open Office i jako mi sviđa što se sve otvara pod jednom aplikacijom i kad ga jednom podigneš svi dokumenti svih vrsta (tablice, docovi, prezetacije...) se jako brzo podižu.
07.03.2010 | 17:47
mda, Smayoo - reć ću im da skupe neke zahtjevnije prezentacije, pa da se provede usporedni test... treba pokušat i s Powerpoint viewerom 2003/2007 uz pomoć Wine-a i Bordeaux-a...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 36 minuta
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
  • Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi
  • Yonkis: A što ne otvorite temu nego ovdje tipkate :)
  • Szguri: Ono što želim reći je da ljudi mogu živjeti nevjerojatno sigurne i udobne živote zato što je njihova država spremna za loše scenarije.
  • Szguri: nego zato što razumiju geografiju i povijest Rusija im je susjed, a povijest nije bila blaga. Isto sa Švicarskom: poznata po neutralnosti, ali izuzetno utvrđena i uvježbana. Država je doslovno dizajnirana tako da invazija bude noćna mora. Njihova neutralnost nije pasivna čuva je disciplina i spremnost.
  • Szguri: Osobno ne shvaćam naivnost toga da se ignorira činjenica da je rat i sukob odnosno mogućnost istog nešto što je ljudska slika i prilika od pamtivijeka. Možeš biti i spreman i miroljubiv, Švedska i Finska, primjerice, zadržale su ozbiljne obrambene kapacitete čak i tijekom mirnih vremena. Finska ima obvezni vojni rok i ogromne pričuvne snage, ne zato što su agresivne, nego zato što raz
  • Szguri: Pozdrav svima, čisto da se nadovežem na vruću temu. Kao netko tko je također bio u vojsci i imam raznog iskustva po tom pitanju.
  • drlovric: Bio sam u istoj misiji kao i profesionalni hrvatski vojnici. Nisam bio terorista niti neki placenik koji je isao da nanosi zlo ljudima tamo.
  • drlovric: Ja sam u pustinje isao po pare. Kao da je to neka tajna :) Nisam tamo bio iz uvjerenja ili nekih ideala, kao ni 95% ostalih ljudi.
  • JOHN: i odlučuje o tuđem mesu. Ja ako imam osjećaj braniti svoj dom i obitelj, to ću po inerciji napraviti, a ne da mi tamo neki kozojeb docira koji u backgroundu zgrče pare dok preslaguje pijune po karti a u pauzama vrti sa ratnim profiterstvom

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Borostef, Gjuroo, jura22, robee, tino1, Anonimci (595)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.94 Seconds

Provided by iJoomla SEO