Remote access - Mac/Win/iPhone
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Remote access - Mac/Win/iPhone

17.03.2010 | 11:01
Tražio sam pojam "TeamViewer" na Jabučnjaku i pošto mi nije ništa pronašao, čini se da ga do sada nitko nije spomenuo. Jučer sam skinuo klijent za iPhone, pa da se pohvalim - eventualno se nekom svidi.

Uglavnom, kako postoje verzije za Mac i Windows, s njih je uz pomoć ovog programa moguće daljinski upravljati nekim drugim strojem, ali glavna fora je naravo iPhone verzija kojom se može s neke livade upravljati Windows ili Mac računalom na drugom kraju svijeta.

Radi fino, ima i besplatna verzija. Tko god ima potrebu sa bilo koje od navedenih platformi spajati se na druge Mac ili Win kompove toplo preporučam TeamViewer.

Igor
17.03.2010 | 11:06
Ja sam ga svojevremeno testirao, ali sam na kraju odabrao LogMeIn. Vise se ne sjecam zasto, ali TeamViewer nije imao neku od fukcionalnosti ili nije podrzavao neku platformu za koju mi je trebao. LogMeIn takodjer ima klijenta za iPhone.
17.03.2010 | 20:16
Ja sam baš danas instalirao i probao TeamViewer i prilično sam zadovoljan sa svime osim sa Borg konceptom da sve ide preko njihovog servera. Samo je pitanje vremena kad će odlučiti zloupotrijebiti to i preuzeti upravljanje svim tim spojenim računalima za vlastitu korist. Koja je svrha štititi se od trojana i virusa ako si sam instaliraš ovako nešto na stroj...

Inače, po svemu ostalom je OK. Još mi ostaje da ga probam preko mobilne veze (što kaže IgorD, s neke livade).
17.03.2010 | 21:46
Kad sam ja svojedobno gledao LogMeIn onda se pak meni nešto nije dopalo, iako znam par ljudi koji ga koriste i čude se da ga i ja ne koristim. Ovako na brzaka, free verzija ne nudi file transfer.

S druge strane, danas sam probao TeamViewer s iPhona preko Edge veze. Bio sam u jednoj firmi nedaleko od Samobora i tamo sam krenuo instalirati svoj program kad sam vidio da imaju na PCju TeamViewer i onda sam nastavio cijelu stvar sa iPhonea. Iz nekog razloga kod njih u firmi nema 3G veze pa me baš zanimalo kako sve funkcionira preko sporije veze i mogu reči da sam bio zadovoljan kako je sve prošlo.

Igor
17.03.2010 | 21:54
Sve ovisi o potrebama, meni recimo file transfer uopce ne treba. Ako se spojim na remote masinu i tako vec imam 10 nacina na raspolaganju za prebaciti si file. LogMeIn je mrakaca, mogu si ukljuciti masinu na poslu ili u PEEK&POKEu od doma i onda se spojiti na nju. Vec vidim kako se smayi dize kosa na glavi.
17.03.2010 | 22:06
Vrijeme ti je da pogledaš ponovno film "Đavolje sjeme". To je skoro pa vjerojatniji scenarij od Orwellove 1984.

Bilo kako bilo, nikoji takav software neće biti instaliran na mojim računalima preko kojih obavljam internet bankarstvo i svoje privatne mailove. O tajnoj dokumentaciji s kojom radim da i ne govorim...
17.03.2010 | 22:33
Ja nemam tajne dokumentacije, stovise molim se da mi je netko skine s mojih ruku. A sto se ticke bankarstva, vise ono obavlja mene nego ja njega.
A za Demon Seed imam uokviren originalni poster!

Medjutim, mislim da ni 1984 ni Dajvolje Sjeme nisu problem, vec Zivotinjska farma koja se odigrava, a tu kompjuteri i privtanost imaju malu ulogu.
17.03.2010 | 22:49
Životinjska farma je već niz godina samo igrokaz za naivne mase. Umišljeni moćnici u međuvremenu pripremaju 1984, a pri tom ne shvaćaju da će im se najvjerojatnije dogoditi Đavolje sjeme, odnosno Matrix.
17.03.2010 | 23:13
To su sve dobri filmovi. Uvijek može biti i gore, recimo da se dogodi Plan 9 From Outer Space ili nešto u tom stilu.

17.03.2010 | 23:28
Možeš li malo precizirati što ovo zapravo znači?

....mogu si ukljuciti masinu na poslu ili u PEEK&POKEu od doma i onda se spojiti na nju.

Ako je to ono što piše, naravno da se Smayii diže kosa na glavi.

ps. Tak se to veli: smayoo -> smayii?
17.03.2010 | 23:34
To je sve opcionalno, i ne radi se o nikakvoj crnoj magiji. Imas opciju poslati magic packet preko etherneta da se masina ukljuci i nakon toga se spojiti na nju. Ne razumijem to kostrijesenje, za spojiti se na masinu treba imasti logmein login i login od samog stroja. Vrijeme je za tin foil hat!
17.03.2010 | 23:51
Zanimljivo, nisam znao da je to moguće. Mislio sam da se komp može probuditi preko mreže samo kad spava, ovo mi je novost.

Ali dobro, nije meni to baš tako strašno. Ljudi su davno izgubili potpunu kontrolu nad kompjuterima. Tu ne mislim samo na korisnike, već i na škavdru u Microsoftu/Appleu itd. pošto je sve postalo pre komplexno da bi to itko mogao razumjeti. Zna se da je negdje između 5 i 95% Windows strojeva zaraženo barem jednim rootkitom, tako da je sva rasprava o privatnosti na računalu postala besmislena.

Svejedno, uvijek sam mislio da kad ugasim komp da je on zaista ugašen. OK, sad ću počet gasit i prekidač na produžnom.

18.03.2010 | 00:02
U principu, nijedan novi Mac nema hard switch off, zar ne? Ako je napon na ulazu, vjerojatno je i na mrežnom čipu, a to je dovoljno da on može probuditi računalo kad primi magic packet, ako je to predviđeno, odnosno omogućeno izvedbom sklopa. Npr. HP stolna računala su mahom tako izvedena da ih se može probuditi magic packetom iako su "shut down" (naravno, ako nije isključen rocker switch na ATX napajanju straga, što rijetko tko radi). Da li su Macovi tako izvedeni - ne znam.

Ali pretpostavljam da Riba, kao i ostali, ostavlja svoja računala u sleepu te da je na to mislio. Riba?
18.03.2010 | 00:18
Al je čudan ovaj svijet - prva stvar na koju sam naletio nakon što sam pročitao smayiin post je ovo:

Mac Forums > Apple Software > iPhone/iPad Programming: Remote wake up using Iphone

Valjda ranije tako nešto ne bih ni primjetio, ali evo, sad me naslov odmah natjerao da kliknem na temu.
18.03.2010 | 01:12
smayoo je napisao:
Ali pretpostavljam da Riba, kao i ostali, ostavlja svoja računala u sleepu te da je na to mislio. Riba?

Ne, bas su iskljucena, ali to sam isprobao samo na dellovima u P&P, jos nisam na macu ali mislim da bi radilo.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 23 minuta
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
  • Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi
  • Yonkis: A što ne otvorite temu nego ovdje tipkate :)
  • Szguri: Ono što želim reći je da ljudi mogu živjeti nevjerojatno sigurne i udobne živote zato što je njihova država spremna za loše scenarije.
  • Szguri: nego zato što razumiju geografiju i povijest Rusija im je susjed, a povijest nije bila blaga. Isto sa Švicarskom: poznata po neutralnosti, ali izuzetno utvrđena i uvježbana. Država je doslovno dizajnirana tako da invazija bude noćna mora. Njihova neutralnost nije pasivna čuva je disciplina i spremnost.
  • Szguri: Osobno ne shvaćam naivnost toga da se ignorira činjenica da je rat i sukob odnosno mogućnost istog nešto što je ljudska slika i prilika od pamtivijeka. Možeš biti i spreman i miroljubiv, Švedska i Finska, primjerice, zadržale su ozbiljne obrambene kapacitete čak i tijekom mirnih vremena. Finska ima obvezni vojni rok i ogromne pričuvne snage, ne zato što su agresivne, nego zato što raz
  • Szguri: Pozdrav svima, čisto da se nadovežem na vruću temu. Kao netko tko je također bio u vojsci i imam raznog iskustva po tom pitanju.
  • drlovric: Bio sam u istoj misiji kao i profesionalni hrvatski vojnici. Nisam bio terorista niti neki placenik koji je isao da nanosi zlo ljudima tamo.
  • drlovric: Ja sam u pustinje isao po pare. Kao da je to neka tajna :) Nisam tamo bio iz uvjerenja ili nekih ideala, kao ni 95% ostalih ljudi.
  • JOHN: i odlučuje o tuđem mesu. Ja ako imam osjećaj braniti svoj dom i obitelj, to ću po inerciji napraviti, a ne da mi tamo neki kozojeb docira koji u backgroundu zgrče pare dok preslaguje pijune po karti a u pauzama vrti sa ratnim profiterstvom

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Damirst, Gjuroo, m@xym, Riba, robee, Sarek, tino1, Anonimci (613)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.96 Seconds

Provided by iJoomla SEO