iMac 21.5" i win 7
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iMac 21.5" i win 7

19.03.2010 | 22:17
Pozdrav svima,

instalirao sam win 7 na drugu particiju i nakon toga instalirao drivere sa mac os dvd-a...no neki nisu radili, neki još uvijek ne rade. Instalirao sam i bootCamp 3.1 u windowsima ali ništa.

Bluetooth - Nije radio, skinuo sam novi driver i sada je ok

...ali nikako da natjeram da proradi:

iSight - u device manageru je uskličnik i nisam uspio naći drivere
Zvuk - u device manageru je sve ok i izgleda kao da je ispravno instalirano ali zvučnici ne rade ( primjetio sam da otrada cijelo vrijeme svjetli ledica za slušalice?! ) probao sam skinuto drivere sa HD audio sli nije pomoglo
Magic wireless mouse - ne radi scroll i ostale dodatne funkcije - na apple webu nema drivera, iako sam na nekoliko foruma vidio link na apple.com koji ne radi
Wireless keyboard - ne rade funkcije poput pojačavanja/smanjivanja jačine zvuča, svjetliva ekrana i sl.

Hvala puno!
21.03.2010 | 08:10
Niko nema prijedlog, pomoć..?
21.03.2010 | 09:03
Pa gle, ov je Jabučnjak gdje smo u principu jako obazrivi prema svim upitima. Ako nitko nije odgovorio, onda vjerojatno nitko ne zna. Naime, ovo je vrlo novi stroj, pretpostavljam da ih nema baš previše u opticaju, a ti si vjerojatno jedini koji je na njega bacio Win7.
Neću ti ja sad mudrovati tipa: kaj će ti prozori itd, nego jednostavno vrlo vjerojatno nitko ne zna....
Sori

BTW, jel OSX radi kak treba? Ne znam, ja ne koristim niš od prozora, ali parallelsi il nekaj slično rade OK?
21.03.2010 | 11:00
za iSight ne znam,ja nisam imao problem
zvuk sam rijesio s instalacijom updatea www.realtek.com.tw/DOWNLOADS/ snimi ovaj u sredini
magic mouse sam rijesio isto update-om support.apple.com/kb/TS3039 ili uneasysilence.com/archive/2009/11/14588/ i imas za 32 ili 64 bit verziju
za keyboard isto ne znam jer koristim sa usb
21.03.2010 | 13:14
Što kaže Đuro, sve smo to pročitali i neznamo konkretan odgovor.
Moje osobno iskustvo s Windovsima na Macu (tamo od Soft Windovs 3,11 na Mac Si-ju pa do XP-a na iMacu) za Windovse je najbolje kupiti neku "pis of shit" kantu i ne degradirati Maca. Nisam informatičar, već samo korisnik, pa nemam vremena izmišljavati neke čudne UP-datove i UP-gradove,gubiti sate na instaliranje operativnog sustava za kojeg moraš znati i kako se zvao konj Marije Terezije da bi proradio. To ti je kao da na "japanke" staviš krzno da možeš hodati po snijegu.
  • Dijete
  • Posjetitelj
21.03.2010 | 17:14
svenibor je napisao:
To ti je kao da na "japanke" staviš krzno da možeš hodati po snijegu.

mmmmmm.. gacamo po snijegu Sun Lee i ja.. Sun Lee pocinje gundjat na tecnom zenskom kak je hladno pa gutim Yetija golim rukama i kusturom mu derem krzno da ju zagrnem.. steta mesa, al odlazimo dalje jer Sun Lee od zivine, samo ribu jede..
21.03.2010 | 18:03
svenibor je napisao:
Što kaže Đuro, sve smo to pročitali i neznamo konkretan odgovor.
Moje osobno iskustvo s Windovsima na Macu (tamo od Soft Windovs 3,11 na Mac Si-ju pa do XP-a na iMacu) za Windovse je najbolje kupiti neku "pis of shit" kantu i ne degradirati Maca. Nisam informatičar, već samo korisnik, pa nemam vremena izmišljavati neke čudne UP-datove i UP-gradove,gubiti sate na instaliranje operativnog sustava za kojeg moraš znati i kako se zvao konj Marije Terezije da bi proradio. To ti je kao da na "japanke" staviš krzno da možeš hodati po snijegu.

ja sam juce sestri instalirao sedmicu na njen 9 godina star sony vaio PC i ni za jedan hardver nisam morao traziti driver.sve radi ko podmazano,dok sam ja na svom S Leopardu tek prije mjesec dana dobio update za obican skener.Zato ja mislim da je ipak Eva u pravu.ima vas dosta koji ste zasljepljeni Appleom.Ja sam samo obican korisnik koji sa oba sustava uzima ono sto mu odgovara i sto misli da je najbolje.Na svom imac-u imam i snow i windows 7.
21.03.2010 | 19:09
Što je kvaliteta? Ispunjenost očekivanja. Scarface je razočaran što je tek pred mjesec dana dobio drajver za svoj skener. Pritom je elegantno prešao preko činjenice da skener proizvodi netko sedmi i da taj netko sedmi treba napisati drajver za operativni sistem. On je navikao da Apple sve može i da stvar radi. Jasno, to je posljedica dugogodišnje navike. S druge strane, prozori Sedmi su proradili od prve, što je u suprotnosti s višegodišnjim navikama i eto razloga za oduševljenje.......
Ne kritiziram nikog tko koristi windowse, samo kažem da se ti ljudi vesele činjenici da sve radi od prve... Mi to podrazumijevamo. U tome je BITNA razlika....
21.03.2010 | 19:52
Ma sta to radi od prve?Malo procesljaj strane forume pa ces vidjeti s kakvim se problemima ljudi srecu pri koristenju mac-a ili apple-ovih proizvoda.Iz zezancije su napravili virtualno groblje za time capsule koja rikne godinu dana poslije kupovine.Druga stvar, ako je sve to kvaliteta zasto je kod apple-a garancija godinu dana dok kod ostalih proizvoda najmanje dvije.Nemoj mi reci da mogu kupiti jos tri godine po paprenoj cijeni.To mozes za svaki drugi komp ili elektricni uredjaj(cak i pet godina a jeftinije te izadje).

Cak i za magicni mis moramo traziti po netu softver da bi nam koristio po nekim normalnim standardima.Jedina prednost mac-a za prosjecnog korisnika a taj sam i sam je sto nema virusa, dizajn i sto mozes windowse na njega instalirati.A sve je to ono, platis jedan a dobijes dva.
  • Dijete
  • Posjetitelj
21.03.2010 | 20:08
Win platforma je jako rasirena pa tako i meho iz micevca kad napravi neku novu web kameru, napravi driver iskljucivo za win ili ne napravi uopce, ali koristi kineske chipsete za koje postoje driveri unutar inicijalne instalacije windowsa..
pa ma
macu ne radi.. ak nemas
macam..

windowsi, zbog velikog broja proizvodjaca i koriste
veliku bazu drivera koju imaju unutar sebe.. pa se zna dogodit da nakon instalacije sve proradi. 

apple je pak sam proizvodio svoje komponenete ili kasnije koristio komponente po narudzbi pa u svoj os ubacivao iskljucivo drivere za onaj mali, ako gledamo globalno, mikro svijet hardveraja koji se nalazi u njihovim kistrama ili prijenosnicima.. time je imao manji footprint i manju mogucnost za pogreske kao i laksu detekciju problema
koje su se javljale s vremena na vrijeme u OSu..

third party driveri zaista ovise o proizvodjacu.. lijepo je sto vecina skenera i fotica rade sa image captureom (ili finderom) pa nema potrebe za driverima.. nekad
zaista ima problema, ali ne bih ovdje bacao paljbu ni na koga.. jer dosta njih se trudi raditi drivere i svoke po meni nepotrebne popratne suite i za mac pa i za linux..

al npr.. imam sony dpp fp30.. malu kistru za fotke.. stara je ko i moj brak.. al driveri ne postoje.. dapace, ne postoji ni lkakvo rjesenje od nadobudnih mladica koje rade generic drivere iz gutenberg projekta.. zakaj? ask sony...

tak da sony.. joj nemoj.. 

a apple.. apple se trebat potrudit bit azurniji sa bootcamp driverima tak da proradi sve iz prve da zadovolji kupce koji zele apple hardware i ms os (sto je po meni nepojmljivo i kaj se mene tice, ne trebaju, ali bi bilo lijepo naspram potrosaca) .. al nemoj ocekivat nikad.. nikad.. da instaliras generic windowse pa da sve od applea proradi iz prve.. hp, sony, acer, toshiba - vrlo vjerojatno.. apple, cistc sumnjam..
21.03.2010 | 20:30
ma jarane meni na windowsima nisu samo zvucnici externi i mikrofon proradili odmah.sve ostalo je radilo ko doxa.Cak i magicni mis.Ali ne gotivim pricu windows je sranje a apple je haos.Svaki sistem ima svojih vrlina i mana.Npr. tek prije 4 mjeseca na HP all in one (star 4 godine) sam mogao skenirati.TomTom home za navigaciju je vise stekao nego sto je radio.Znam da je proizvodjac vise kriv ali i apple moze reci, pa ljudi napravite te drajvere i za moj sistem.Ebi ga nije HP niko i nista.

Ovdje je prije mjesec dana bila frka u vezi godine dana garantnog perioda za apple proizvode.Mnogima je Mac riknuo poslije godinu i onda opet po paprenoj cijeni moras popravku platiti.Ako je nesto kvalitetno (kao sto Steve voli reci) onda mu daj najmanje dvije godine garancije a ne traziti jos da po paprenoj cijeni garanciju kupis.Pisljivi laptopi koje u Aldiju kupis imaju dvije godine.
22.03.2010 | 12:04
Jarane, ako nije tajna, koji auto voziš? VW ili Audi?
22.03.2010 | 12:40
Normalno je da se odredni postotak apple hardwarea kvari.
Iz mojeg iskustva mogu rec sljedece:

- u firmi imamo komplet apple hardware (imacovi, G5, mac pro, macbook, macbook pro, cinema displayevi 20"-24"-30" time capsule itd.) i u zadnje 4 godine od kada smo presli komplet na apple platformu nismo imali ni jedan ozbiljniji kvar (masine su u pogonu 10-tak sati dnevno). na dva bijela macbooka (prva generacija) je otisao HDD i na jednom macbook prou (intel prva gen) takoder HDD.
- imali smo dvije powermac G4 masine koje su radile savrseno do prije par mjeseci, zamijenili smo ih jer su postale tehnoloski visak, a ne zato jer su se kvarile.
- powermac g3 (s 9-tkom) spojen na skener radi i dan danas savrseno, od kad je kupljen ni jednog problema s tim strojem
- timecapsule od 1TB koji cure koriste za osobni backup radi bez greske (kupljen prije cca. 1.5 godinu)
- imac 24" Intel (prva generacija) radi bez greske od 11mj. 2006. bio je koristen ko terenska masina, vozen u autu, nosen po svuda, stvarno smo ga "mucili" i jos se dobro drzi. malo zeza opticki drive ali s obzirom na kilometrazu te masine to je sasvim normalno.

Macovi su napravljeni za MacOS. Windowsi su opcija i nisu podrzani 100%, potogovo novi hardware tipa MagicMouse, wireless keyboard itd. Ja sam privat na imacu 27" i7 iz ciste znatizelje stavio windowse 7 i radilo je sve bex greske od prve. cak nisam ni bootcamp drivere instaliral i radio je i zvuk i tipkovnica i scroll na magic-u. zezali su jedino driveri za ati 4850. nakon 3 dana maknuo sam particiju s windowsima jer su i dalje jednostavno inferiorni macos-u.
22.03.2010 | 13:53
Moram priznat da mi nije jasna ova rasprava.
Da li se raspravlja o tome kako w ne rade bas najbolje na Macu?
Zasto netko kupi maca da moze koristiti windowse i onda jos nije zadovoljan kad nesto ne radi. Pa nek si kupi PC za 2000kn na kojem ce sve raditi.
Sto se hardwarea tice apple koristi iste proizvodace kao i svi ostali, koji se jednako kvare ili ne. Nekad se zna zalomiti losiji komad, ali uglavnom se ne kvare cesto. Nije bas da se PC hardware kvari.

Mac je kao Toyoya ))))))
22.03.2010 | 16:27
Volswagen,jer radim za njih.
22.03.2010 | 16:33
Tito je napisao:
Moram priznat da mi nije jasna ova rasprava.
Da li se raspravlja o tome kako w ne rade bas najbolje na Macu?
Zasto netko kupi maca da moze koristiti windowse i onda jos nije zadovoljan kad nesto ne radi. Pa nek si kupi PC za 2000kn na kojem ce sve raditi.
Sto se hardwarea tice apple koristi iste proizvodace kao i svi ostali, koji se jednako kvare ili ne. Nekad se zna zalomiti losiji komad, ali uglavnom se ne kvare cesto. Nije bas da se PC hardware kvari.

Mac je kao Toyoya ))))))

Nemoj samo Toyote.Kad gresku naprave,onda i korisnici glavom mogu zaplatiti.
22.03.2010 | 17:03
Windows 7 su podržani tek od verzije Booth Campa 3.1 no koliko vidim postoji vezija za 32 i 64 bita. Znaš li koje Win 7 si instalirao?
www.apple.com/support/bootcamp/
22.03.2010 | 17:22
scarface32 je napisao:

Sad ce smayoo flameat
22.03.2010 | 18:18
scarface32 je napisao:
Volswagen,jer radim za njih.

Taj isti VW daje 2 godine jamstva. Kia daje 5 do 7. I kaj smo sad, ako gledamo samo jamstvo...?
22.03.2010 | 21:12
ipetri68 je napisao:
scarface32 je napisao:

Sad ce smayoo flameat

Neću, naprotiv.

Meni savršeno odgovara da većina u ovoj (i okolnim) zemljama slijepo vjeruje "njemačkoj kvaliteti" (jbt, a kakav je to tek mit... ) jer onda ja mogu kupiti objektivno bolji auto (kvalitetniji, pouzdaniji, udobniji, trajniji...) za 25% manje novca (pa i jeftinije!).

Zanimljivo je da i u Njemačkoj Toyote imaju višestruko veći tržišni udio nego u HR, iako su tamo skuplje od njemačkih auta...

Što se Maca tiče, ja se načelno mogu složiti sa scarfaceom - ni ja ne pušim tu religioznu briju da Apple savršenstvo bez mane i slažem se s njim da se (Apple) postavlja pederski s tom godinom dana jamstva, tim više što uopće nema sumnje da su to jamstvo prenijeli na svoje dobavljače, skupa s klauzulom indirektne štete.

Što se Microsofta tiče, zašto košta 1000+ kn, a ne daje nikakvu garanciju. Koliko dodatnog troška na kojekakva popravljanja, podešavanja i "održavanja" ima prosječni korisnik windowsa koji ne zna to sam napraviti ili nema prijatelja koji će mu to napraviti besplatno? Ja znam koliko sam ja vremena trošio na takve pi...rije. Sigurno ne manje od 8-10 h mjesečno, u prosjeku. Neka je po 100 kn, ma, neka je po 50 (a nitko to ne radi tako jeftino) - to je 5 do 6 tisuća kn godišnje.

Dakle, nema sumnje da kupiti Maca s OS Xom vrijedi tih novaca. Ne zato što se kompjuter neće pokvariti, nego zato što je to profesionalni alat i sredstvo za rad koje štedi vrijeme. Zbrojim li koliko mi je vremena uštedio u godinu dana korištenja, jamačno mi se ta razlika koliko je više plaćen isplatila već u prvoj godini.
24.03.2010 | 22:15
Hvala svima na odgovorima, ali ipak sam odlučio stisnut zube i pregrmit početnike poteškoće sa prilagodbom na MAC OS sa vjerom da će proći i da ću nakon toga biti višestruko zadovoljniji. Dakle, dodatna particija je poobrisana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 21 sati, 10 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Ender, Jedro, kupus, m@xym, Riba, VanjusOS, vicko, Anonimci (959)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.37 Seconds

Provided by iJoomla SEO