Brisanje particije s windowsima i parallels
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Brisanje particije s windowsima i parallels

21.03.2010 | 14:08
Htio bi izbrisati particiju na kojoj je instaliran Windows 7. Pretpostavljam da se samo odabere particija i erase, pa me zanima hoće li se automatski ta prazna particija dodati ovoj na kojoj mi je instaliran snow leopard, a ako neće kako da to napravim?

Prijatelj mi je dao parallels 5 pa bi probao instalirati da vidim kako to radi. Jek instalacija windowsa preko parallelsa jednostavna ili je komplicirano?

Hvala!
21.03.2010 | 14:10
Ta particija se nece automatski "dodati" postojecoj. Za takvo sto treb koristiti iPartition (koji nije besplatan) ili nesto slicno. Ne moram ni napominjati da se radi o rizicnoj operaciji i backup bi svakako preporucio prije toga. Za drugo pitanje ne znam odgovor...
21.03.2010 | 20:34
Pokušao sam s tim programom, ali mi ne da da bilo šta radim s windowsima (bootcamp) jer je na toj particiji instaliranos. Zna li netko kako da to sredim?
21.03.2010 | 20:34
Koliko sam se ja igrao, Disk Utility od Snowa to vrlo lijepo može obraditi (i splitanje, i spajanje particija). Samo, naravno, treba bootati s DVD-a, tako da disk ne bude sistemski kad to radiš.

Reparticioniranje je uvijek rizično. NE raditi bez backupa.

Instalacija windowsa preko Parallelsa je jednako komplicirana, kao i bilo koja druga.

Inače, ne moraš pribjegavati tako radikalnom postupku. Parallels ti omogućava da "pokupi" windowse s te druge particije (koju bi htio izbrisati). Napravi na tim windowsima drugi hardverski profil, tako da ih možeš bootati iz Parallelsa, kao i native, na stvarnom hardveru.

Postupak je relativno jednostavan, samo slijediš upute. Instaliraj Parallelse i pokreni ih, on će ti sam predložiti da "usiše" BootCamp windowse.
21.03.2010 | 20:43
Molim te možeš li ukratko opisati postupak spajanja, tj da taj bootcamp na kojem su windowsi pripojim ostatku hd-a? Pokušao sam i da parallelsi povuku windowse s bootcampa, i recimo da sam uspio, ali me buni to šta kad se pokrenu windowsi, mišem jedino mogu unutar tog prozora. Čitao sam da se može istovremeno raditi sa fileovima win i mac. Imaju li neke postavke u kojima nešto mogu podesiti?
22.03.2010 | 19:10
Onda, može netko pomoći i objasniti ukratko kako da obrišem tu particiju?
22.03.2010 | 20:21
Sređeno. Ako nekome bude trebalo isto šta i meni, neka to radi preko BootCampa, jako jednostavno.
22.03.2010 | 20:25
U Finderu gore u traci klikneš na "GO", zatim kad se otvoro prozor na "Utilities", potom ka se otvori drugi prozor klikneš na "Disk Utility app".U novom prozoru klikneš na oznaku diska na vrhu da zaplavi, a zatim na "Partition".Otvore ti se particije i klikneš na Windowse i ispod na - (minus). Nisam to radio, ali ti prati upute , mislim da ide Erase i pričekaš da to obavi. Ne brzaj, nego pozorno gledaj šta te pita i šta klikneš. Kad si gotov restartaj i dalje imaš samo Leoparda.
Dečki su gore napisali da je malo rizično, ali čitao sam negdje prije da je dečkima uspjelo.
Za kraj savjet, radije instaliraj Parallelse ili VMWare Fusion i nemaš tih problema niti gašenja kad ideš iz jednog OSa u drugi. Sretno !

Vidim da si u međuvremenu riješio ! Bok
22.03.2010 | 20:57
Sorry, bio sam na putu.

Vidim da je merge particije već riješen. Ja sam samo htio dodati da to što u Parallelsima miš ne ide van iz windows prozora jest podesivo u preferencama, a također ima i veze s modom prikaza (window, coherence, full screen, modality).
23.03.2010 | 00:11
Pokušat ću sa Parallelsima, iako još nikako nisam radio sa windowsima od kada sam ih instalirao na tu particiju, jer sam prezadovoljan sl-om. Recimo da bi više iz znatiželje instalirao parallelse da vidim kako to funkcionira, a siguran sam da win (barem šta se mene tiče), polako ali sigurno odlaze u povijest.

hvala na odgovorima !
23.03.2010 | 10:17
Mislim da slicno iskustvo dijeli velika vecina nas ovdje, tako da se ne bih previse zamarao time.
23.03.2010 | 14:04
Kad zelim izbrisati Parallelse, dal se prilikom deinstalacije brišu i ti instalirani windowsi ili ih moram sam kasnije izbrisat?
23.03.2010 | 16:49
Ako si ti windowsi na BootCampu, ne brišu se.

Ako nisu, opet se ne brišu ako ih sam ne odvučeš u smeće (svaki virtualni stroj ima svoj disk image kao jedan file)
23.03.2010 | 16:59
ja sam se igrao sa Paralles-ima i sa Fusion-om. Prednost virtualizacije kroz te aplikacije je ta da kada ukloniš same aplikacije virtualni diskovi ti ostaju kao single file negdje ne disku. Jednostavno ih izbriši i problem riješen. možeš ih i backup-irati negdje pa ako ti ponovno zatrebaju samo instaliraj aplikaciju i podigni virualni disk. Na taj način se ne moraš zezati sa ponovnom reinstalacijom.

nedostatak cijele priče je što kada je virtualaizacija u pitanju, u usporedbi sa bootCamp-om što se troši znatno više resursa i nije pogodno za većinu težih opreacija. ali je zato i uklanjanje znatno jednostavnije i 100% manje rizično nego merge particije na kojoj je bootcamp. Naravno ukoliko se sve odradi dobro to je posao od 5 min i uglavnom neće se ništa zlo dogoditi ali sa virtualcima je to kao brisanje filmova ili muzike.

pozz
07.09.2010 | 01:17
je li virtualna mašina preko Parallelsa ili Fusiona dovoljna za PC igrice ili bi za tu namjenu trebalo instalirati Boot Camp?
radi se npr. o najnovijem Mac miniju...
07.09.2010 | 19:17
Ovisi kakve igrice. Solitaire radi super u virtuali.
Zaozbiljno - mislim da ne bi to išlo. Ako AutoCAD kašlje, igrice bi još i više.
07.09.2010 | 20:45
ok, znači treba stavit Boot Camp Windoze...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 21 sati, 24 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, m@xym, Riba, VanjusOS, vicko, Anonimci (935)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.59 Seconds

Provided by iJoomla SEO