HELP - iMac & Entourage - HITNO!!!!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

HELP - iMac & Entourage - HITNO!!!!

20.05.2010 | 09:38
Jednostavno prije dva dana kod pokretanja javio da je nesto shebano s database-om i da treba napraviti 'rebuild database'!
Rebuild se radi vec vise od 24 sata i stoji na 4/5 koraku!!!
On inace sve ostalo radi ali ....
Any idea what to do??

ajmo malo mi je hitno jer je u redakciji i mailovi su potrebni!!!

tnx
lp
Marko
20.05.2010 | 15:23
Ja sam pratio ove upute sa stranica tvrtke čije se ime ne spominje.
I prošlo je bez problema. Bez obzira što mi se prvi put rebuild skršio.

How to Rebuild Your Database

* As with any procedure like rebuild, it's a good idea to make a backup prior to running. Your data should not be erased, but if something fails during this process, data could be lost. To be doubly sure, duplicate your Identity folder prior to the rebuild.
o Make a duplicate in the Finder first as additional backup. A rebuild does make a duplicate, but sometimes in the process the original and backup get merged resulting in total disaster. It's rare but it happens.
* Locate your database. It should be in your Documents folder: Can't find your database? See tip #9
* Find the size of your database, use Get Info (Command + I).
* Make sure you have enough hard disk space available for twice that amount. As part of the rebuilding process, Entourage creates a second database file.
o Your system needs a minimum of 10% free. The more space you have to rebuild the more likely your rebuild will be successful. See this article for tips.
* Quit any applications that are running, including virus-protection applications, all Office applications, Microsoft Messenger for Mac, and Office Notifications, because they might interfere with rebuilding. How to quit Notifications.

If you can’t get to the rebuild screen, there could be a conflict with another application. Try restarting your computer with Shift key down to quit remaining processes. For example, "Quicken Scheduler" can interfere with the process.
* Rebuild your database:
o Entourage 2001 and Entourage X: Hold down the Option key and re-launch the application. In a few seconds, you'll be greeted with a dialogue box asking if you want the "Typical Rebuild" or the "Advanced Rebuild." Choose "Typical." Links don't get zapped with v.X if one is doing the Typical rebuild. (clarification provided by Entourage user, Alan)
o Entourage 2004 & 2008: Hold down the Option key and re-launch the application. In a few seconds, you'll be greeted with the Entourage Database Utility. Select to rebuild. (Note: Compact the database ( Like X's "Typical rebuild" ) Rebuild the database ( Like X's "Advanced Rebuild" )
20.05.2010 | 21:46
Nije da se Micro$oftovo ime ovdje ne spominje. Nismo neki moralisti, ne smeta nam da ljudi psuju - ako je opravdano okolnostima.

Inače, pogledao sam i taj Entourage kad sam probavao M$ Office 2008 (i 2004). I zaključio sam da je još gori od Outlooka na Windowsima. Uistinu ne razumijem zašto se netko njime kažnjava...
21.05.2010 | 16:03
Ma sve je to OK, ali 'teta' koja radi na Mac-u je natukla bazu na 32GB, a free je 122GB sto bi trebalo biti dovoljno!?
Inace nakon cijele noci on rebuilda samo 4GB!
wtf?

tnx
  • crnaovca
  • Posjetitelj
21.05.2010 | 21:36
Hm, ne bih se bas slozio, MS Outlook (ne Outlook express) punu svoju snagu pokazuje tek kada ga se upogoni sa sharepointom i exchangeom. Iako nisam veliki fan M$ softwarea, jako je tesko napraviti alternativu za poslovno okruzje koja će tako besprijekorno raditi kao collaboration tool. Recimo odredjivanje taskova u Outlooku gdje mozes taskove dodijeljivati određenim osobama u mreži istovremeno za dogovoreni sastanak imati zajednički virtualni radni stol za skupljanje materijala i sl. kerefeke.
Primjera radi, imas 200 racunala, od tih 200, 130 su terminali, 4 terminal servera na kojima se ti terminali pogone, 2 exchangea, pa interni portal u sharepointu i sl ...
S obzirom da imam iskustva u web developingu, alternativa sharepointu i takvoj mrezi sa dobro postelanim sharepointom te pomocu OneNotea i sl alata, tesko je osmisliti a ovako mozes imati izvrsno poslovno okruženje.
Ponavljam, nisam M$ obozavatelj (ocigledno jer sam prije 3 tjedna kupio iMac-a), imam 2 iPoda i MacBook, ali sam isto tako prosao kalvariju uspostavljanja interne aplikacije u PHPu sa autentikacijom preko domain servera i sl internih aplikacija ....
Poznajem .NET i PHP i svaki ima svoje prednosti. Office je strasno kompliciran, pogotovo Excel, i meni koji moram obradjivati na stotine tablica sa desecima tisuca redova, nema boljeg alata za analize... i predavao sam Excel napredni, a mozda znam 40% i previse sam rekao. Novi excel ima mogucnosti koje su praktički nevjerojatne, ali sve to skupa dolazi samo u obzir ako radis na velikim sistemima gdje ima puno zaposlenih i ako radis sa velikim brojem podataka stalno ... i ako sve to znas postelati ..
Za sve ostalo, Thunderbird npr. je i vise nego dovoljan, ima sve funkcije koje 90% ljudi treba dok koristi takve alate. Word vecina ljudi nezna koristiti, i za ono sto im treba, i vise nego dovoljan je Openoffice, također sa excelom, ako je nekome domet vlookup naredba i sl funkcije, Openoffice je i vise nego dovoljan ... ali ako mislis raditi napredne pivot tablice koje povlace podatke iz vise radnih knjiga na 60 i vise tisuca recordseta, onda je office nezamjenjiv. Ili grijesim?

A da mi se ne javi sada netko, baza podataka je jedno, a drugo je kada iz te baze moras povezati podatke, i raditi nekakve analize, to prelazi mogucnosti SQL naredbi, zato to spominjem ...

Sa druge strane, Windowsi kao operativni sistem uredno uspiju nulirati sve prednosti officea, pogotovo kada se radi o sheranim talbicama koje istovremeno koristi po 30tak ljudi ... pa jedan update uspije zeznuti sve terminale ... Me hate M$ ....

nisam valjda pretjerao
21.05.2010 | 22:53
crnaovca je napisao:
Hm, ne bih se bas slozio, MS Outlook (ne Outlook express) punu svoju snagu pokazuje tek kada ga se upogoni sa sharepointom i exchangeom.

Teoretski je to mrak paket aplikacija. U praksi je to živo smeće jer se ni na koji od tih fičra ne možeš pouzdati da će raditi kad ti zbilja treba. Da sad ne na brajam tri milijuna "known issues" koji se nikad ne otklanjaju, a koje sigurno znaš i sam.

Recimo odredjivanje taskova u Outlooku gdje mozes taskove dodijeljivati određenim osobama u mreži istovremeno za dogovoreni sastanak imati zajednički virtualni radni stol za skupljanje materijala i sl. kerefeke.

Je. Samo što mi se ti taskovi ne syncaju s mobitelom kako treba (ili je vrijeme pomaknuto, ili mi ga ne povuče, ili mi ga izbriše iz nepoznatog razloga...). A SharePoint dokumenti ne reagiraju na pretraživanje osim ako ti nisu svi bačeni na offline files, a to ne možeš kad ih na serveru ima pustih njanjabajta...

ali ako mislis raditi napredne pivot tablice koje povlace podatke iz vise radnih knjiga na 60 i vise tisuca recordseta, onda je office nezamjenjiv. Ili grijesim?

A da mi se ne javi sada netko, baza podataka je jedno, a drugo je kada iz te baze moras povezati podatke, i raditi nekakve analize, to prelazi mogucnosti SQL naredbi, zato to spominjem ...

Griješiš. SQL upravo tome služi. Samo ga nisi naučio jednako dobro kao Excel. Ali slažem se. Excel je izniman analitički alat. Iako ga je OpenOffice sustigao.

nisam valjda pretjerao

Valjda nisi.
  • crnaovca
  • Posjetitelj
22.05.2010 | 19:18
Uf ... mali nadodatak ... SQL je krasan za dohvat podataka, ali ne služi za obradu podataka ...
A obrada podataka je ono najbitnije, analitika u matricama po mogucnosti ...

Cell iz Openofficea nemre napraviti niti 70% stvari od Excela, to je provjereno ... pogotovo od kad Excel moze raditi sa OLAP kockama ...
22.05.2010 | 20:16
crnaovca je napisao:
Uf ... mali nadodatak ... SQL je krasan za dohvat podataka, ali ne služi za obradu podataka ...

Opet griješiš. Ali zaista nije bitno. Ako je tebi lakše to sve raditi Excelom - radi onda Excelom.

Cell iz Openofficea nemre napraviti niti 70% stvari od Excela, to je provjereno ... pogotovo od kad Excel moze raditi sa OLAP kockama ...

Možda ne može raditi ono što se radi SQL-om. Ali to mi nije nikad trebalo, jer to radim SQL-om.
  • crnaovca
  • Posjetitelj
23.05.2010 | 22:35
Ne zelim potaknuti neku raspravu, ali sada me stvarno zanima. A gdje ima neki tutorial za obradu podataka putem SQLa? To bi stvarno volio vidjeti ...
Ili primjer ...
23.05.2010 | 23:13
Što se SQL-a tiče, aj sam potpuno samouk, sve što sam se naučio - naučio sam se iz helpova softvera koje sam koristio. Firebird (za PC), Borland Database Engine (za PC), Micro$oft Access (za PC), Base od Open/NeoOfficea (za Mac i PC). Ne znam za neki tutorial.

Ako si Excel tako dobro (bolje od mene) savladao, siguran sam da ti ni ovo nije neki problem.

Ili daj neki konkretan dataset i konkretan zadatak pa ti ja dam prijedlog kako to riješiti SQLom. Onako, za šalu.
26.05.2010 | 00:45
Decki ajde nek netko predvidi koliko ce se vrtiti rebuild database baze Entourage-a od 32GB!

i jedan qvescn:
jel mogu Entourage file 'database' s jednog Mac-a prabaciti na drugi (jaci) pa onda raditi rebuild??

molim bez Excel-a

tnx
  • crnaovca
  • Posjetitelj
29.05.2010 | 12:34
pa kad me vukao za jezik ali necu se ubacivati u raspravu o tom proizvodu ...

meni je rebuild baze od 7-8GB radio sigurno 8 i pol sati ... poludio sam skoro ...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 23 sati, 49 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Ender, m@xym, Riba, tmedven, ZeljkoB, Anonimci (634)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.26 Seconds

Provided by iJoomla SEO