Win XP driveri
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Win XP driveri

21.06.2010 | 12:02
Pozdrav!

Novi sam vlasnik Mac-a. Instalirao sam na njega Win XP Pro preko Boot-a, ali nisam uspio sa instalacijom drivera za Win (zadnji korak kod instalacije). Mac jednostavno ne prepoznaje Win drivere na instalacijskom disku za OS X. Sukladno tome, nemam ni zvuka u Win.
Molim nekog za pomoć!!!

Hvala!
21.06.2010 | 15:53
Da li si siguran da koristiš originalni instalacijski DVD od Mac OS X? Da li je retail verzija ili namijenjena jednom određenom (upravo tvom modelu)?

Originalni DVD je dual layer i na njemu su zapravo dva odvojena volumea: Mac OS X Install DVD i BootCamp Drivers install DVD. Meni ovo zvuči kao da si s torrenta skinuo pokradenu veziju Mac OS X-a, pri čemu je rip-an samo Max OS dio.
21.06.2010 | 17:49
DVD-i su originalni (nije jedan dual layer, nego su dva komada) i to kao što si napisao: Jedan je Mac OS X Install DVD, a drugi Applications Install DVD, dobio sam ih zajedno sa računalom u originalnom paketu kupljenom u dućanu, ništa nije "skidano " s net-a. E sad, da li su DVD-i namjenjeni samo mom modelu ili su retail (što god to značilo), to ne znam (kao što ne znam dosta toga oko računala općenito) .
Prema uputstvima, nakon instalacije Win platforme, treba sa Applications Install DVD-a ubaciti još sve driver-e za Win. Tako sam i radio, ali se nikakvi driveri ne pojavljuju, pa ih ne mogu ni instalirati.
Mašina je inače 3,06 GHz Duo Core, 4 GB, 1067 MHz RAM.

Zahvaljujem na svakoj pomoći, jer mi Win bez zvuka ne znači ništa.
21.06.2010 | 18:19
zaboravi xp , ionako ces ga za par dana kad se naviknes na osx maknuti s maca i nikada ti vise nece pasti napamet koristiti windowse.
21.06.2010 | 18:29
Čekaj malo, što je to - Tigar? Mislim - OS 10.4? Nisam siguran, ali mislim da s Tigrom nije isporučivan Boot Camp (već se u ono vrijeme skidao s weba, kao beta, a kasnije su to ukinuli). Leopard (10.5) i Snow Leopard (10.6) dolaze na jednom dual layer DVDu.

Koji, dakle, točno OS imaš na tom DVDu? Ako je Snow Leopard, onda sigurno (100%) koristiš osnovni Mac OS X Install DVD.
22.06.2010 | 23:40
Nije Tigar, nego Snow Leopard, ali sam ja možda i krivo napisao da nije dual layer jer sam dobio dva DVD-a. No, u svakom slučaju, točno sam pratio korake koje računalo samo pokazuje i pokušao na kraju sa Mac OS X Install DVD-a staviti Win driver-e, ali ne hoda.
23.06.2010 | 00:01
Možda ti iz nekog razloga ne radi AutoPlay funkcija od optike. Klikaj Start pa My Computer, pa tamo odaberi optički drive, pa na njemu pokreni neki setup.exe ili tako nešto, odmah u rootu.
23.06.2010 | 18:32
Probat ću i to, pa se javim.
05.07.2010 | 23:57
Evo ja danas donio novi iMac doma sa 10.6.2 sistemom i imam isto takva 2 DVDa. Neda mi se instaliravati jos Windoze gore, ali neke aplikacije definitivno postoje samo u Win varijanti, tako da mogucnost instaliravanja Windoza na Mac-a puno dize uporabnu vrijednost istoga.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 23 sati, 14 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, grgaa, m@xym, Riba, Anonimci (770)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.24 Seconds

Provided by iJoomla SEO