uTorrent i Transmission
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

uTorrent i Transmission

11.07.2010 | 17:25
Nisam nista nasla na ovu temu pa otvaram ovu. Na Windowsima uvijek koristima uTorrent (Limewire za glazbu) i radi perfektno. Tako mi i radi na Macu. I malo citam stranice za Macove i svi hvale Transmission. Nakon sto sam ga skinula, te ima dosta slicne postakve kao i uTorrent (isti port, nema limita, itd...) odlucila sam ih upsorediti. Skinula sam isotvremeno jedan film te is s oba pocela skinuti. Na moje cudenje, uTorrent ga mnogo brze skida (konkretno s brinom od 67kbps) dok je na Transmissionu brzina svega 8kbps. Onda sam pokusala skinuti film s Transmissionom te nakon pola sata uTorrentom. Trenutno se skidaju no na Transmissionu je download na 27% dok je s uTorrentom 45%.

1. Zakaj je takva razlika u brzini ako skidam isti torrent s iste stranice u isto vrijeme?

2. Je li se moze narihtati na uTorrentu da si mogu odabrati koje fileove zelim skidati unutar foldera kao sto se to napravi u inacici za Windows?

Koja su Vasa iskustva s time?

Pozz
11.07.2010 | 21:48
Pa zapravo su vrlo slicne Mac i Windows verzije, osim podesavanja parametara. Mislim da Mac nema opciju da te pita sta od svega zelis skidati prije samog pocetka, vec mozes to kasnije odabrati clrl+mis i onda podesavas prioritet.
11.07.2010 | 22:00
Uz ogradu i napomenu da na Jabučnjaku ne podržavamo piratluk te uz pretpostavku da su sadržaji koje na ovaj način pribavljaš stavljeni na raspolaganje legalno na ovakav način, nema nikakvih problema da se tehnički diskutira o pitanjima koja si postavila.

Osobno torrente ne koristim pa ti ne mogu pomoći, sorry. Ali siguran sam da će ti se netko javiti.
11.07.2010 | 22:09
smayoo je napisao:
Uz ogradu i napomenu da na Jabučnjaku ne podržavamo piratluk te uz pretpostavku da su sadržaji koje na ovaj način pribavljaš stavljeni na raspolaganje legalno na ovakav način, nema nikakvih problema da se tehnički diskutira o pitanjima koja si postavila.

Osobno torrente ne koristim pa ti ne mogu pomoći, sorry. Ali siguran sam da će ti se netko javiti.

Niti ja ne podrzavam piratluk, ali u jednu ruku je ovo razjemjena izmedu korisnika
  • Dijete
  • Posjetitelj
11.07.2010 | 23:55
torrent je fantastican protokol.. dostupno je masu free sadrzaja putem njega (prosli tjedan sam skinuo mrak album experimentalne mjuze) pa necemo s negativnim pretpostavkama jer stvarno je u porastu broj umjetnika koji na taj nacin distribuiraju svoj audiovizualni rad jer im je izmedjuostalog zgodan za procjenu raspodijeljenog sadrzaja

da je receno da je skidan bio ironman, druga prica.. al ovak, ajmo o tehnologiji..

utorrent na macu sam probao, al mi nije sjeo.. transmisson mi je broj jedan.. moram priznat koliko god da mi je drag, ima musica koje ne razumijem.. na jednom kompu je brz, na zeninom kompu se mjesecima vukao i onda se vratio na normalu..

drugim rijecima, nemam pojma zakaj je sporiji od utorrenta..
12.07.2010 | 02:12
Ja sam odustao od transmisson-a ja jednostavno koristim utorrent, kao što si rekla utorrent brži je nema mušica da se nemože spojiti dok se drugi spajaju i ostale stvari, neznam zašto ljudi toliko hvale transmisson kada je po mom mišljenju jako loš btw jedino što je dobro je to da je lagan ali šta ti to vrijedi kada ne radi.
12.07.2010 | 02:39
Filmove gledam u kinu, tako da ni jedan.
12.07.2010 | 09:31
Jedna stvar mi nije logicna u tom tvom testu. Kako mozes na istom kompu, sa istom brzinom, testirati istovremeno 2 klijenta. Naravno da nece dati sve od sebe kada jedan drugom kradu brzinu Probaj prvo testirati prvo jedan pa drugi, ali u kratkom razdoblju. No kao i svi do sada koliko sam primjetio meni vise odgovara uTorrent.
12.07.2010 | 10:11
filip je napisao:
Jedna stvar mi nije logicna u tom tvom testu. Kako mozes na istom kompu, sa istom brzinom, testirati istovremeno 2 klijenta. Naravno da nece dati sve od sebe kada jedan drugom kradu brzinu Probaj prvo testirati prvo jedan pa drugi, ali u kratkom razdoblju. No kao i svi do sada koliko sam primjetio meni vise odgovara uTorrent.

Skidam sada samo s Transmissionom neki film i vec se skida 2 dana jer ova brzina je prvo 15 kbps pa onda 35 pa onda padne na 10 i to sve jedno za drugim ide tak u roku od 2 sekunde. Mislim da ostajem pri uTorrentu samo bih htjela znati kako se tamo biraju fileovi za skidanje unutar foldera?
12.07.2010 | 15:10
Evo i mene bi isto zanimalo kako se bira unutar foldera filovi????
12.07.2010 | 20:17
MacSin je napisao:

Ev ga nasla sam. Kada se pocne skidati, selektiraj folder, dolje odi na opciju files, stistni control i pisalo bu ti dont download, open in finder te prioriteti.
13.07.2010 | 15:14
eeee skužio, fala ti ,,,, nemogu shvatiti kako to nisam vidio prije
14.07.2010 | 00:32
Imam pitanje nevezano za Torrente no nema smisla otvarati novu temu. Naime, nes sam prckala po Firefoxu i sada, bilo koji dokument da otvorim (konkretan primjer je pdf file s drugih stranica) to mi se automatski savea u Downloads iako uvijek stisnem open with... Znate li mozda kako to rijesiti?
14.07.2010 | 05:10
Ako sam dobro shvatio, po defaultu bi ti ovako trebalo biti namjesteno: Firefox > Preferences ili ako ti draza kratica: ,

Screen_shot_2010_07_14_at_4.png
14.07.2010 | 11:05
Ovo su mi postavke:

Screen_shot_2010_07_14_at_10.png
14.07.2010 | 11:08
Ovo su postavke Add-ona:

14.07.2010 | 12:43
Hm, sve mi se cini OK, ovako bi te Firefox svaki put trebao pitati gdje zelis sta sacuvati.

Ajde probaj ovo: Pokreni Firefox u Safe Mode-u. Drzi "alt" i pokreni Firefox.

Screen_shot_2010_07_14_at_11.png

I resetiraj si postavke kao na slici.
14.07.2010 | 13:29
Napravila sam sto si mi rekao i opet sve automatski skida.
14.07.2010 | 15:10
Mislim da sam malo krivo shvatio.

Sto se tice PDF-a, Firefox uvijek skida file, jer koliko znam nije u mogucnosti po defaultu taj isti PDF prikazati unutar browsera, postoji Firefox PDF Plugin for Mac OS X koji rjesava taj problem, jest malo bugovit ali rjesava problem otvaranja Previewa kako bi se pregledao PDF.
14.07.2010 | 16:22
LStands4Love je napisao:
MacSin je napisao:

Ev ga nasla sam. Kada se pocne skidati, selektiraj folder, dolje odi na opciju files, stistni control i pisalo bu ti dont download, open in finder te prioriteti.

Hvala
15.07.2010 | 00:11
Teddy je napisao:

Sto se tice PDF-a, Firefox uvijek skida file, jer koliko znam nije u mogucnosti po defaultu taj isti PDF prikazati unutar browsera, postoji Firefox PDF Plugin for Mac OS X koji rjesava taj problem, jest malo bugovit ali rjesava problem otvaranja Previewa kako bi se pregledao PDF.

Mislim da je to srz problema. Naime skidao mi je i slike (kao npr. www.vlada.hr/hr/preuzimanja/pozadine_i_s...z_hrvatsku_dalmacija) no i one se otvaraju u Preview-u. Idem naci ovaj plugin pa javim jel' radi. Hvala!
15.07.2010 | 11:40
Teddy je napisao:

Nije njoj problem sto se skida, vec sto se ne skida tamo gdje bi htjela.
15.07.2010 | 13:01
Plug in radi tak da je sada okay. Hvala na pomoci!
15.07.2010 | 14:24
Očito sam onda među rijetkima koji preferira trans naprem utorrenta.

Kada sam se switchao prije koje 3 godine na Mac-a, koristio sam utorrent na Win i bio razočaran što ga nema na Mac OS Xu. No probao sam alternative, i od svih najviše me se dojmio trans.

Kada je izašao utorrent i na Mac-u, isprobao sam ga i ostao razočaran. Ponovo sam mu dao priliku prije par mjeseci no ista stvar.

U Trans-u ima predobrih opcija koje utorrent nema (primjerice limit speed u određenom vremenskom razdoblju, koji je meni izvrstan, a koji utorrent nema). Ima još par opcija kojih se sad iskreno ne mogu sjetiti, al znam da utorrent nisam odbacio samo zbog ove jedne.

Također, meni je obrnuta situacija. Trans mi je brži od utorrenta + kaj u postavkama pojedinog torrent filea ima puno više opcija nego kod utorrenta.

Ako želiš LStands4Love, možemo napraviti najobjektivniji test. Stavimo limit dl i u isto vrijeme započnemo dl s time da pogasimo apsolutno sve na kompu. Pa ćemo vidjeti koji je brži. Ovako nije za usporedbu kad skidaš jer neki put ti je veza bolja, neki put nije, dva filea odjednom skidat paralelno nikako nije objektivan test.
29.07.2010 | 16:03
Ispricavam se na kasnijem odgovoru, tek sada sam vidjela post. Kada se vrtim s mora, pocetkom 9.mj. cu napraviti taj test jer web'n'walk je masno skup. Sto tocno da napravim za taj test?
29.07.2010 | 20:56
Samo za svaki slučaj da pitam, obzirom da po defaultu to bude čekirano; označi aktivni download u transfer prozoru, zatim klikni na slovo i gore lijevo (inspektor), pa onda na options (ikona zupčanika), pa makni kvčicu sa "stay within the global bandwith limits".
Možda si ovo učinila no moguće i da nisi obzirom da defaultno to bude čekirano.

Poz
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 21 sati, 7 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Ender, Jedro, kupus, m@xym, Riba, vicko, Anonimci (912)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.36 Seconds

Provided by iJoomla SEO