25.07.2010 | 23:17
cvitko je napisao:
Ma tražio sam okolo ali nisam našao neš određeno, ali je stvar i o specifičnoj situaciji.
Je. To čujem svaki dan od svojih klijenata. "Znate, naša je situacija ipak specifična". How yes no. Baš Vaš hotel od njih 700 na Jadranu je specifičan.
Ne zamjeri, ali ja zaključujem da ti se nije baš dalo tražiti, jer evo što izbaci naša tražilica foruma kad utipkaš bilo "iWork", bilo "NeoOffice", bilo "Office":
www.jabucnjak.hr/forum/softver/47866-neo...-najbolji.html#47904
http://www.jabucnjak.hr/forum/switch/504...to-i-mene.html#50417
www.jabucnjak.hr/forum/softver/51301-pc-...okumenata.html#51410
www.jabucnjak.hr/forum/mac-os-x/52148-ko...c-windows.html#52149
I sva su tvoja pitanja u tim threadovima više-manje odgovorena. Ukratko, iWork ti se isplati kupiti ako ti je izrada prezentacija (tj. PowerPoint u MS Office paketu) bitan dio rada u Officeu. Inače ne, po mom mišljenju.
vlastelica je napisao:
Ja imam office za mac i savrsen je, mislim da kosta oko 700kn u Recra (home i strudent edition).
Ovdje bi citirao F.D.Roosevelta: "Any idiot can achieve any objective if provided with unlimited resources."
"Savršen" nikako nije riječ koju bi ja odabrao. "Bloatware" je puno bliže. Imao sam Office 2008 na Macu točno 3 dana. Totalni žderač resursa sa posve osrednjim perfomansama.
cvitko je napisao:
jel moguće da je office 2008 za mac samo 700kn? To mi je duplo skuplje od ovog iWorka al opet nekoh 400kn više valjda i vrijedi
Definitivno ne vrijedi. Ne vrijedi ni kune više. Ma - ne vrijedi ni da je besplatan.
BTW na poslu radim na PCu i koristim Office 2007. Ribboni su bolji od nekadašnjih menua i toolbarova jednom kad se naučiš na promjenu, ali imam istu zamjerku - ždere previše resursa. Šteka i presporo radi. Imam strukturiran dokument od 70-ak stranica s nekoliko full-page bitmapa ubačenih i svaki put kad radi autosave smrzne mi se na 30-ak sekundi. A stroj je dovoljno jak da jede AutoCAD za doručak. Govno.
cvitko je napisao:
- ipak je kompaktibilniji sa verzijom na windowsima i sličnije sučelje.
Samo usputna ispravka - "kompaktibilno" je nešto što se da smanjiti, sažeti - npr. TXT je kompaktibilna datoteka, a JPG nije. "Kompatibilno" (bez drugog "K") je nešto usklađeno s referencom, što može raditi u suglasju, itd.
Ne zamjeri, molim te. Ne pljuckam po tebi, ne dociram, ne pravim se pametan, ali uočavam da zaista često ljudi brkaju ove dvije riječi pa koristim priliku da istaknem razliku.