01.11.2010 | 20:56
Ne dijelim mišljenje o Parallelsu. Nažalost, među budalama sam koje su ga platile, a ono čime se osobito ne ponosim je to što sam ga platio dvaput (za 4 i za 5). Više neću. Najkatastrofalnija postprodajna podrška ikad. Ali već sam pisao o tome, više neću.
Filipe, umjesto Parallelsa i VMwarea imaš i besplatni VirtualBox. Da li windowsi u virtuali ili native (BootCamp), to ti najviše ovisi o tome kakve to aplikacije pod windowsima trebaš, odnosno koliko su one zahtjevne. Virtualni stroj je uvijek sporiji nego što bi ti bili native windowsi na istom stroju (naravno), ali ne samo to - dok se vrti virtuala, i Mac OS ti je osjetno usporen. Koliko je što usporeno, najviše ovisi o tome koliko si RAM-a fizički alocirao virtualnom stroju (a koliko je ostalo stvarnom).
Ja imam 4 GB RAM. Kad ih podijelim popola (2 Macu, 2 virtuali), windowsi XP, ali i sedmica su mi, bilo pod Parallelsima, bilo pod VirtualBoxom, prespori za bilo koji AutoCAD nakon 2000. Ali za neke jednostavnije programčiće, kao što je IrfanView, to je super rješenje.