02.11.2010 | 11:05
E, lipi moj, kad sam ja to isto upitao prije jedno 3 godine, dobio sam pregršt mudrih savjeta naših uvaženih kolega, kreativnih profesionalaca, koji su se uglavnom kretali u pojasu "kupi profesionalni softver od entrnaest tisuća kuna pa pomoću njega prebaci DVD u ne znam što, onda to u nešto treće, a onda se to automatski učita u iMovie" ili u "pih, to je glupo rješenje, kupi si digitalnu kameru, one su sad jeftine, a DVD je ionako zastario".
Tako da sam, nakon kopanja po netu odgovor pronašao na blogu nekog puknutog Japanca:
www.jabucnjak.hr/forum/video/25783-ipak-...irati-dvd.html#25783
Odnosi se na iMovie 08. Ovi noviji su možda i nešto prijateljskiji raspoloženi ili manje bugoviti, ali meni se je cijeli taj iLife paket zgadio once and for all tako da ja za ovakve tramake koristim Toast Titanium. Platiš pa radi.
Nažalost, eksterni link na blog onog Japanca više nije živ pa zato ukratko, ono što tamo piše je:
Otvoriš Disk Utility i iz njega napraviš DMG image file DVD-a koji želiš importirati. Onda mountaš taj DMG i pokreneš iMovie (ili pokreneš iMovie pa mountaš DMG, jer nekima krahira iMovie ako rade na prvi način), onda on skuži mountani DMG i importira automatski sve s njega kao da je digitalna kamera.