iLife 11 / iMovie 11 PROBLEM
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iLife 11 / iMovie 11 PROBLEM

21.11.2010 | 01:14
Danas sam si kupio iLife 11 paket. Rekoh onako, da mi se nađe. Ima dobar iMovie pa da posložim konačno sve te filmiće kaj imam.
No moram priznati da sam se neugodno iznenadio... iMovie meni ne radi kako spada. Ne mogu napraviti Trailer, kada napravim neki novi projekat (prazan) ne mogu ga obrisati... Ono 1000 mušica koje ne rade kako spada...
Jel netko ima iLife 11 i da mu sve radi?

Stroj:

Model Name: MacBook Pro
Model Identifier: MacBookPro3,1
Processor Name: Intel Core 2 Duo
Processor Speed: 2,4 GHz
Number Of Processors: 1
Total Number Of Cores: 2
L2 Cache: 4 MB
Memory: 6 GB
Bus Speed: 800 MHz
Boot ROM Version: MBP31.0070.B07
SMC Version (system): 1.18f5

Mac OS 10.6.5
21.11.2010 | 10:42
Kupio i probao iLife '11 i izgleda mi u redu. U iMovieu sam, radi probe, nešto malo radio, eksportirao i sve OK. Kasnije sve to bacio (Ctrl + klik na Event, odnosno Project). Nije bilo nikakvih problema.
21.11.2010 | 11:10
kako slika govori 1000 riječi, evo dokaza što mi radi iMovie 11:

21.11.2010 | 11:39
Evo malo prve pomoći, pa vidi je li pomaže:
http://unofficialimoviefaq.com/tt/problems.html
21.11.2010 | 13:50
joskocurkovic je napisao:
Evo malo prve pomoći, pa vidi je li pomaže:
http://unofficialimoviefaq.com/tt/problems.html

probao sam ja to josko, no ništa...
naletio sam na forumima na iste probleme da ekipa ima... ne znam zbog čega je to? počeo sam sumljati u 10.6.5 :/
21.11.2010 | 14:04
Jesi li instalirao "Mac OS X v10.6.5 Update" ili "Mac OS X v10.6.5 Update (Combo)"?
Ako si instalirao ovaj prvi, tada preporučam skinuti drugi i proći instalaciju, a prije toga proći s Disk Utility-em Repair Disk Permissions.
21.11.2010 | 14:13
Bez problema, sve radi ko ludo !!
ubaci filmove, export kako hoćeš

Ja sam čak isprobavao direktni export na Youtube, Facebook, vimeo

Stvar radi odlično, može se kvaliteta izlaznog videa malo popraviti kroz postavke, ali OK
  • Dijete
  • Posjetitelj
21.11.2010 | 15:16
mozda stvarno imas mijesani framerate filmovima.. ntsc i pal..
21.11.2010 | 16:29
Ja sam odustao od novijih iMovie jer imam iMovie HD (to je od 6-ice), oni kasniji me nisu odusevili (do 9-ke sam isprobavao). Nisam nikako mogao poglavlja sloziti, a reklamira se ka ofull jednostavan.
21.11.2010 | 19:00
Kad sam ja ovo isto napisao 2007. tu su me ispljuvali da ja "razmišljam na zastarjeli način" i da je to napravljeno baš kako treba. Reality distortion field.
21.11.2010 | 19:50
Ne znam... Totalno sam se razočarao... Još da znam razlog zašto mi ne radi, to bi bilo super...
21.11.2010 | 20:05
Mene je recimo i iLife i iWork paket odusevio i uz sam OSx to mi je definitvno najjaca strana Mac svijeta i vise ne mogu zamisliti koristenje kucnog stroja bez toga.
Videom se bavim godinama tako da mi nije stran ni FCP ni bilo koji drugi komad ozbiljnijeg softvera ali iMovie je za ono sto bi trebao biti fantastican! Problem je sto kod nas ljudi imaju naviku da im za svaki k... treba profi i overkill komad softvera u kojem se onda pogube ali, eto, mogu reci kako su djeciji rodjendan montirali u Premiereu. Imamo u firmi 3 montazera koji rade na Avidu ili u FCPu i sva tri su se odusevila jednostavnoscu i efikasnoscu iMoviea a svi su na njega gledali kao nekakav retard program jer ga nisu shvatili niti su se potrudili da to naprave jer im jednostavno ne treba. Naravno mana ima puno, najveca po meni je sto prihvaca vrlo malo formata i sto mu fali hrpa opcija koje imaju ozbiljniji programi i sto ne mozes barem regulirati jacinu nekog efekta ali sam se pomirio s tim. Sam nacin rada u njemu je nevjerojanto lagan i intuitivan ako gledas malo "out of the box" i uz svo moje iskustvo (OK, nisam bas montazer) niti u jednom drugom programu ne mogu tako brzo narezati materijal, posloziti par titlova, staviti muziku u background i exportirati h264 za mailanje ili upload. To je ono za sto je iMovie namijenjen i IMO za to je odlican iako ofkors ima mjesta za napredak.
21.11.2010 | 20:18
Pa dobro, MoschuSe, kad je to tako fenomenalan softver, ajde onda odgovori mi makar sad, nakon 3 godine, kako se, u pi*du mate*inu tim fenomenalnim komadom softvera naprave chapter marks?????!!!!!.

Ništa više. Nikakvi efekti. Imam importiran VHS kućni video i samo želim naklikati 10-15 chapter markova i zapržiti to na DVD, da se kod gledanja sa next i previous može preskakati s jednog na drugi snimljeni događaj. Nije li to jednostavno? Kud ćeš jednostavnije??! Pa ajde onda. Kako se to radi u iMovie 07 (8, 9, 10 ili 11)?
21.11.2010 | 20:35
e hbga smayoo nisam to nikad radio
Jel moguce da ne mozes sam odrediti gdje su chapter marksi? Ja ne przim dvde nikad tj. ako i przim ne stavljam markere.
21.11.2010 | 20:38
Nevezano sada na iMovie, no imam problema i sa iPhotom 11
Ne mogu isprintati ni jednu sliku?!?! Traži me neke template... Jesam li ja totalno zabrazdio ili kaj se dešava?
21.11.2010 | 21:04
Naravno. Ti si kriv. To je savršen softver, samo ti ne shvaćaš njegovo savršenstvo. To je softver sa vizijom. Tko još printa fotke? Kupi si iPad pa si syncaj fotke na njega preko Mobile Me (kojeg isto kupi) i (naravno) iTunes. Koji je isto savršen.

MoschuS - eto ti, to je tvoj omiljeni softver, sigurno ga poznaš puno bolje od mene. Probaj napraviti chaptermarks. Oš u iMovie, oš u iDVD, meni je svejedno.

Ako ne pržiš DVDe nikad, onda, pretpostavljam, nemaš djecu čije bake i djedovi žele gledati 100000 puta dnevno snimke njihovih rođedana, krstitaka, pričesti...
21.11.2010 | 22:02
@smayoo fali ti jedna nula! Milion puta vrte DVD. No nema veze. To kaj navodis je i mene natjeralo da se vratim na iMovie HD. Imao sam osjecaj da imam Ferrari bez guma. Posto je legalno kupljen uz Minija (onog prvog i najslabijeg) ne pece me savjest.
21.11.2010 | 22:18
smayoo imamo curicu od godinu i pol a filmice u principu bakama preselim na laptope pa onda gledaju ili ako sprzim dvd onda je to bez markera
Kao sto rekoh ima dosta mana ali jos uvijek mi se svidja cijeli paket i ne vidim mu alternativu. Neke stvari su mi definitivno bile bolje rijesene u starim verzijama.
Sad sam dignuo iMovie i desni klik na klip mi izmedju svih ostalih opcija nudi i "Add Chapter Marker"??
21.11.2010 | 22:28
Ja sam uspio printanje iz iPhota riješiti nakon 2 reinstaliranja, no još uvijek ništa s iMoviem... Vi se koljete oko Chapter Markera, a ja nemrem apsolutno ništa napraviti s ovom verzijom...
21.11.2010 | 22:38
macak ovo je za verziju '06 a Apple u zadnje vrijeme ima (ne)zgodan obicaj da mijenja feature iz verzije u verziju pa to nacesce ispadne korak naprijed-nazad dva
21.11.2010 | 22:53
MoschuS je napisao:
Sad sam dignuo iMovie i desni klik na klip mi izmedju svih ostalih opcija nudi i "Add Chapter Marker"??

Koja je to verzija? Ja nakon tog fijaska sa 07 dalje nisam ni probavao, ali ako su se nekamo pomakli, možda bi razmislio o kupnji.
21.11.2010 | 23:04
Zadnja tj, iMovie 9.0 iz iLife '11 paketa
E sad, oni vec dugo imaju foru da u preferencesima moras prvo ukljuciti "show advanced tools" bez kojeg nemas hrpu opcija ali koliko vidim "add chapter mark" je tu i bez ukljucene te opcije. Skini pa probaj, meni je stvarno dobar. Ne znam da li postoji demo ali skini torrent za probu (iako znam da si protiv toga) pa ga lako kupis ako ti radi sve sto ti treba.
Mene recimo zivcira zadnji iPhoto jer su mu maknuli neke opcije i stari mi je bio puno bolji.
21.11.2010 | 23:09
I meni se nudi za nadogradnju iLife 11, samo nezna da sam na 10.6.2, a ide od 6.3 na više. Bar nemam brige, na 6.2 mi sve radi ok, za sada(da ne ureknem).
21.11.2010 | 23:21
smayoo je napisao:
MoschuS je napisao:

Koja je to verzija? Ja nakon tog fijaska sa 07 dalje nisam ni probavao, ali ako su se nekamo pomakli, možda bi razmislio o kupnji.

Jel te ovo zanima? iMovie 11 (ovaj koji meni ne radi kako spada):
21.11.2010 | 23:21
na ovom iLife '08 nemam tu opciju, ni sa, ni bez "Advanced tools" (zapravo uopće nema razlike kad to ukvačicam, gdje se to vidi?).
21.11.2010 | 23:38
@ smayoo, mislim da ovo tražiš : , a koliko mi se čini, to mi je sam napravio na ovom isjećku :
Screen_shot_2010_11_21_at_22.png

bar m,i se čini, jer u ovom sam potpuno novi.
21.11.2010 | 23:41
Lapsus, probam ponovno
OK ide !
22.11.2010 | 00:05
Hvala na trudu, jzelko. Mislim da sam već jednom napisao: ako je program (koji bi trebao biti jednostavan za korištenje i namijenjen širokoj populaciji) tako loše napravljen da ja (nakon 25 godina svakodnevnog rada s računalom i korištenja ne znam koliko aplikacija) tako trivijalnu opciju kao što je chapter marking ne mogu nabosti nakon max. 10 sekundi traženja već mi treba video-tutorial, onda čak više nije ni bitno da li je zaista ima (program tu opciju) ili čak toliko loš da je uopće nema.

Ali, kako rekoh, od iMovie sam odustao na 07. Sad sam pogledao na laptopu 08. Ista pašta. Ovaj tutorial se odnosi na 09, a MoschuS govori o 11. Torrenti me ne zanimaju. Ako ne nađem legalni trial download, pričekat će me iMovie do kupovine idućeg Maca.
22.11.2010 | 00:13
Imaš pravo, a ja sam iLife uzeo kad i Snow Leoparda pa je 09.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 18 sati, 5 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.22 Seconds

Provided by iJoomla SEO