Mail backup
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mail backup

30.12.2010 | 21:25
namjeravam napraviti reinstalaciju OS-a, pa vas molim da mi kažete kako mogu napraviti nekakav backup mail inboxa na način da mi trenutni mejlovi koji su mi u inboxu (pročitani, ali neobrisani) tu i ostanu. koristim Mail app, OSX 10.6.5.
30.12.2010 | 22:02
Imaš opciju archive mailbox (padajući izbornik mailbox, dolje u dnu je opcija Archive mailbox) i s njom spremiš sve kaj hoćeš (odabereš inbox, ako njega želiš spasiti). Poslije, kad napraviš reinstal, odeš na opciju File - import mailboxes i povučeš natrag sve kaj ti treba.
Druga opcija ti je da napraviš backup svega s time mashinom, i nakon isntalacije povučeš sve natrag s time mashina....
30.12.2010 | 22:10
Treća opcija je da napraviš backup samo svog ~/Library foldera. Tamo su ti i svi mailovi (i pročitani, i nepročitani). Nakon reinstalacije ukopiraj taj backupirani Library natrag i nakon pokretanja Maila eventualno napravi rebuild indeksa.
30.12.2010 | 23:07
hvala na pomoći, nadam se da neću trebat daljnju asistenciju.
30.12.2010 | 23:29
Ili jos jednostavnije, instaliras iBackup koji je free i sa kojim backupiras hrpu toga (mail, bookmarkse, setingse....)
www.macupdate.com/app/mac/17007/ibackup
  • Sank
  • Moderator
  • 221
30.12.2010 | 23:53
Ili ako hoćeš napraviti backup samo svoje pošte bez instaliranja bilo kakvih aplikacija onda iskopiraš mapu tvoj account ~/Library/Mail. Tako to radi Backup aplikacija Get Backup od BelightSoft-a koji ima besplatnu verziju ili RE verziju koja dolazi uz Toast 10 Titanium, a Pro košta 19,95$, a upgrade sa RE verzije 9,95$.
31.12.2010 | 00:58
Ovo me podsjeća na situacije kad vozim po Bjelovaru s nekoliko Bjelovaraca u autu. Ja pitam, kako se dođe do tamo i tamo. I onda oni krenu

- idi tu ravno pa druga lijevo i onda prva desno
- nenene, idi tu lijevo pa prva desno, pa ravno kroz tri raskrižja
- e, a mogao si i ravno, pa treća lijevo, pa prva lijevo
- ja mislim da je najbolje da si išao ravno, pa prva lijevo, pa prva desno, pa ravno kroz dva raskrižja

Onaj tko je ikad bio u Bjelovaru, shvatit će koliko je to smiješno.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
31.12.2010 | 01:03
@Smayoo, bijah, vidjeh i doživjeh
31.12.2010 | 13:15
smayoo je napisao:
Ovo me podsjeća na situacije kad vozim po Bjelovaru s nekoliko Bjelovaraca u autu. Ja pitam, kako se dođe do tamo i tamo. I onda oni krenu...

zbilja...
hvala puno dečki na raznim opcijama i savjetima. kako stvari stoje, sačekat ću, možda netko ima još koji prijedlog...
31.12.2010 | 14:21
MoschuS je napisao:
Ili jos jednostavnije, instaliras iBackup koji je free i sa kojim backupiras hrpu toga (mail, bookmarkse, setingse....)
www.macupdate.com/app/mac/17007/ibackup

šta se i iTunesi mogu pomoću ovoga backupirati? sad sam se tek njih sjetio. kako je njih najjednostavnije spremiti i vratiti nazad, da ne moram ponovo sve albume učitavati u njih, pa sređivati podatke itd?
31.12.2010 | 15:01
iTunes ne koristim baš pa ne znam točno kako se ponaša, ali sve što u njima čuvaš nalazi se u ~/Music/iTunes/. Dakle, ako pospremiš taj folder i kasnije ga vratiš na njegovo mjesto, ne bi smjelo biti problema.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
31.12.2010 | 15:22
Finn je napisao:
MoschuS je napisao:
...šta se i iTunesi mogu pomoću ovoga backupirati? sad sam se tek njih sjetio. kako je njih najjednostavnije spremiti i vratiti nazad, da ne moram ponovo sve albume učitavati u njih, pa sređivati podatke itd?

Sigurnosnu kopiju iTunes biblioteke ti je lako napraviti tako da iTunes mapu koja ti se nalazi pod tvojim korisničkim računom u mapi Music iskopiraš cijelu na vanjski disk. Onaj prije navedeni software od BelightSoft-a Get Backup to upravo i tako radi. Naravno to važi ako si u postavkama iTunesa pod Advanced uključio opcije "Keep iTunes Media folder organized" i "Copy files to iTunes Media folder when adding to library" jer onda ti je cijela multimedija u iTunes mapi (floderu). U protivnom će biti razbacana po disku (diskovima), ovisno gdje držiš mutimediju koju si dodavao u iTunes biblioteku pa samo kopiranje iTunes mape neće biti dovoljno. Ukoliko ove opcije nisi imao ukopčane još uvijek možeš prvo organizirat biblioteku: File -> Library -> Organize Library... pa u otvorenom prozorčiću klikneš na "Consolidate files" i OK.

Ima u iTunes i opcija za napraviti sigurnosnu kopiju iTunes biblioteke ili pak samo kupljene multimedije u iTunes trgovini, ali nudi samo na prazne DVD, a ne i na vanjski disk, pa ovisno o količini to može potrajati i zahtijevati veći broj praznih DVDa. Vidi: File -> Library -> BackUp To Disc...

Kad smo već kod backupa, ne zaboravi na kontakte i kalendar ako koristiš.
31.12.2010 | 19:25
hvala. organizirani su mi iTunesi od početka...
03.01.2011 | 01:57
možete li mi reći kako se backupirani podaci vraćaju na friško reinstalirani sistem? koristio sam iBackup i to sam sve stavio u folder na eksterni hard.
03.01.2011 | 09:56
Samo kopiraj natrag.
03.01.2011 | 17:45
jedno pitanje, možda glupo, ali ajde: a zašto radiš clean reinstall? mislim... zar je to zaista potrebno?
03.01.2011 | 18:40
hal9000 je napisao:
jedno pitanje, možda glupo, ali ajde: a zašto radiš clean reinstall? mislim... zar je to zaista potrebno?

To se i ja pitam, jer je mogao stavit instalaciono disk i s njim pregaziti OS i sve bi mu ostalo. To sam već radio više puta (zbog rušenja sistema nakon apdejta na 10.6.3 ili više.) te sam zakopan na 10.6.2 i tu mi ništa ne stvara probleme. Kasno sam gledao topic da reagiram.
03.01.2011 | 22:02
smayoo je napisao:
Samo kopiraj natrag.

šta točno kopirati i kamo?
prema sadržaju foldera iBackupa, pretpostavljam da bih pojedinačne foldere od raznih aplikacija trebao kopirati u njehove sistemske foldere, tj. negdje u Library, a to podrazumijeva da znam gdje se za pojedini app to mjesto i nalazi, u što nisam potpuno siguran.
03.01.2011 | 22:04
hal9000 je napisao:

šta ću kad volim...
03.01.2011 | 22:41
Finn je napisao:
smayoo je napisao:
Samo kopiraj natrag.

šta točno kopirati i kamo?
prema sadržaju foldera iBackupa, pretpostavljam da bih pojedinačne foldere od raznih aplikacija trebao kopirati u njehove sistemske foldere, tj. negdje u Library, a to podrazumijeva da znam gdje se za pojedini app to mjesto i nalazi, u što nisam potpuno siguran.

Sad si me stiltao...

Kako točno izgleda sadržaj iBackupa? Ne koristim to čudo pa ne znam.

Teoretski - ono što je bilo u ~/Library, treba tamo i vratiti, itd. iBackup je valjda dovoljno pametan da sačuva strukturu direktorija. Ili nije? Ako nije, onda baš i nije neka sreća od alata.
04.01.2011 | 14:28
hm, netko od nas dvoje nije dovoljno pametan, u svakom slučaju - ili ja ili iBackup.
sadržaj backupa spremljen je u tri foldera: Application Settings, Logs, System Settings, koji se dalje granaju na podfoldere. System Settings sadrži foldere sa sadržajem odabranih segmenata koje sam backupirao (Address Book, Dashboard, Fonts, iTunes...), dok Application Settings ima puno podfoldera i grananja i uglavnom sadrži .plist fajlove.
dakle, pretpostavljam da bi trebalo znati čemu ti svi fajlovi služe, tj. znati ih kopirati na njihova prava mjesta da se backupirani podaci vrate - ako sam ja to dobro shvatio.
04.01.2011 | 15:56
kao što se moglo pretpostaviti, ipak ja nisam dovoljno pametan.
nisam isprva skužio način restorea, ali sam uspio nakraju. sve radi odlično, programčić je vrlo jednostavan i učinkovit. two thumbs up.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 43 minuta
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
  • Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi
  • Yonkis: A što ne otvorite temu nego ovdje tipkate :)
  • Szguri: Ono što želim reći je da ljudi mogu živjeti nevjerojatno sigurne i udobne živote zato što je njihova država spremna za loše scenarije.
  • Szguri: nego zato što razumiju geografiju i povijest Rusija im je susjed, a povijest nije bila blaga. Isto sa Švicarskom: poznata po neutralnosti, ali izuzetno utvrđena i uvježbana. Država je doslovno dizajnirana tako da invazija bude noćna mora. Njihova neutralnost nije pasivna čuva je disciplina i spremnost.
  • Szguri: Osobno ne shvaćam naivnost toga da se ignorira činjenica da je rat i sukob odnosno mogućnost istog nešto što je ljudska slika i prilika od pamtivijeka. Možeš biti i spreman i miroljubiv, Švedska i Finska, primjerice, zadržale su ozbiljne obrambene kapacitete čak i tijekom mirnih vremena. Finska ima obvezni vojni rok i ogromne pričuvne snage, ne zato što su agresivne, nego zato što raz
  • Szguri: Pozdrav svima, čisto da se nadovežem na vruću temu. Kao netko tko je također bio u vojsci i imam raznog iskustva po tom pitanju.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.33 Seconds

Provided by iJoomla SEO