Mail backup
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mail backup

30.12.2010 | 21:25
namjeravam napraviti reinstalaciju OS-a, pa vas molim da mi kažete kako mogu napraviti nekakav backup mail inboxa na način da mi trenutni mejlovi koji su mi u inboxu (pročitani, ali neobrisani) tu i ostanu. koristim Mail app, OSX 10.6.5.
30.12.2010 | 22:02
Imaš opciju archive mailbox (padajući izbornik mailbox, dolje u dnu je opcija Archive mailbox) i s njom spremiš sve kaj hoćeš (odabereš inbox, ako njega želiš spasiti). Poslije, kad napraviš reinstal, odeš na opciju File - import mailboxes i povučeš natrag sve kaj ti treba.
Druga opcija ti je da napraviš backup svega s time mashinom, i nakon isntalacije povučeš sve natrag s time mashina....
30.12.2010 | 22:10
Treća opcija je da napraviš backup samo svog ~/Library foldera. Tamo su ti i svi mailovi (i pročitani, i nepročitani). Nakon reinstalacije ukopiraj taj backupirani Library natrag i nakon pokretanja Maila eventualno napravi rebuild indeksa.
30.12.2010 | 23:07
hvala na pomoći, nadam se da neću trebat daljnju asistenciju.
30.12.2010 | 23:29
Ili jos jednostavnije, instaliras iBackup koji je free i sa kojim backupiras hrpu toga (mail, bookmarkse, setingse....)
www.macupdate.com/app/mac/17007/ibackup
  • Sank
  • Moderator
  • 221
30.12.2010 | 23:53
Ili ako hoćeš napraviti backup samo svoje pošte bez instaliranja bilo kakvih aplikacija onda iskopiraš mapu tvoj account ~/Library/Mail. Tako to radi Backup aplikacija Get Backup od BelightSoft-a koji ima besplatnu verziju ili RE verziju koja dolazi uz Toast 10 Titanium, a Pro košta 19,95$, a upgrade sa RE verzije 9,95$.
31.12.2010 | 00:58
Ovo me podsjeća na situacije kad vozim po Bjelovaru s nekoliko Bjelovaraca u autu. Ja pitam, kako se dođe do tamo i tamo. I onda oni krenu

- idi tu ravno pa druga lijevo i onda prva desno
- nenene, idi tu lijevo pa prva desno, pa ravno kroz tri raskrižja
- e, a mogao si i ravno, pa treća lijevo, pa prva lijevo
- ja mislim da je najbolje da si išao ravno, pa prva lijevo, pa prva desno, pa ravno kroz dva raskrižja

Onaj tko je ikad bio u Bjelovaru, shvatit će koliko je to smiješno.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
31.12.2010 | 01:03
@Smayoo, bijah, vidjeh i doživjeh
31.12.2010 | 13:15
smayoo je napisao:
Ovo me podsjeća na situacije kad vozim po Bjelovaru s nekoliko Bjelovaraca u autu. Ja pitam, kako se dođe do tamo i tamo. I onda oni krenu...

zbilja...
hvala puno dečki na raznim opcijama i savjetima. kako stvari stoje, sačekat ću, možda netko ima još koji prijedlog...
31.12.2010 | 14:21
MoschuS je napisao:
Ili jos jednostavnije, instaliras iBackup koji je free i sa kojim backupiras hrpu toga (mail, bookmarkse, setingse....)
www.macupdate.com/app/mac/17007/ibackup

šta se i iTunesi mogu pomoću ovoga backupirati? sad sam se tek njih sjetio. kako je njih najjednostavnije spremiti i vratiti nazad, da ne moram ponovo sve albume učitavati u njih, pa sređivati podatke itd?
31.12.2010 | 15:01
iTunes ne koristim baš pa ne znam točno kako se ponaša, ali sve što u njima čuvaš nalazi se u ~/Music/iTunes/. Dakle, ako pospremiš taj folder i kasnije ga vratiš na njegovo mjesto, ne bi smjelo biti problema.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
31.12.2010 | 15:22
Finn je napisao:
MoschuS je napisao:
...šta se i iTunesi mogu pomoću ovoga backupirati? sad sam se tek njih sjetio. kako je njih najjednostavnije spremiti i vratiti nazad, da ne moram ponovo sve albume učitavati u njih, pa sređivati podatke itd?

Sigurnosnu kopiju iTunes biblioteke ti je lako napraviti tako da iTunes mapu koja ti se nalazi pod tvojim korisničkim računom u mapi Music iskopiraš cijelu na vanjski disk. Onaj prije navedeni software od BelightSoft-a Get Backup to upravo i tako radi. Naravno to važi ako si u postavkama iTunesa pod Advanced uključio opcije "Keep iTunes Media folder organized" i "Copy files to iTunes Media folder when adding to library" jer onda ti je cijela multimedija u iTunes mapi (floderu). U protivnom će biti razbacana po disku (diskovima), ovisno gdje držiš mutimediju koju si dodavao u iTunes biblioteku pa samo kopiranje iTunes mape neće biti dovoljno. Ukoliko ove opcije nisi imao ukopčane još uvijek možeš prvo organizirat biblioteku: File -> Library -> Organize Library... pa u otvorenom prozorčiću klikneš na "Consolidate files" i OK.

Ima u iTunes i opcija za napraviti sigurnosnu kopiju iTunes biblioteke ili pak samo kupljene multimedije u iTunes trgovini, ali nudi samo na prazne DVD, a ne i na vanjski disk, pa ovisno o količini to može potrajati i zahtijevati veći broj praznih DVDa. Vidi: File -> Library -> BackUp To Disc...

Kad smo već kod backupa, ne zaboravi na kontakte i kalendar ako koristiš.
31.12.2010 | 19:25
hvala. organizirani su mi iTunesi od početka...
03.01.2011 | 01:57
možete li mi reći kako se backupirani podaci vraćaju na friško reinstalirani sistem? koristio sam iBackup i to sam sve stavio u folder na eksterni hard.
03.01.2011 | 09:56
Samo kopiraj natrag.
03.01.2011 | 17:45
jedno pitanje, možda glupo, ali ajde: a zašto radiš clean reinstall? mislim... zar je to zaista potrebno?
03.01.2011 | 18:40
hal9000 je napisao:
jedno pitanje, možda glupo, ali ajde: a zašto radiš clean reinstall? mislim... zar je to zaista potrebno?

To se i ja pitam, jer je mogao stavit instalaciono disk i s njim pregaziti OS i sve bi mu ostalo. To sam već radio više puta (zbog rušenja sistema nakon apdejta na 10.6.3 ili više.) te sam zakopan na 10.6.2 i tu mi ništa ne stvara probleme. Kasno sam gledao topic da reagiram.
03.01.2011 | 22:02
smayoo je napisao:
Samo kopiraj natrag.

šta točno kopirati i kamo?
prema sadržaju foldera iBackupa, pretpostavljam da bih pojedinačne foldere od raznih aplikacija trebao kopirati u njehove sistemske foldere, tj. negdje u Library, a to podrazumijeva da znam gdje se za pojedini app to mjesto i nalazi, u što nisam potpuno siguran.
03.01.2011 | 22:04
hal9000 je napisao:

šta ću kad volim...
03.01.2011 | 22:41
Finn je napisao:
smayoo je napisao:
Samo kopiraj natrag.

šta točno kopirati i kamo?
prema sadržaju foldera iBackupa, pretpostavljam da bih pojedinačne foldere od raznih aplikacija trebao kopirati u njehove sistemske foldere, tj. negdje u Library, a to podrazumijeva da znam gdje se za pojedini app to mjesto i nalazi, u što nisam potpuno siguran.

Sad si me stiltao...

Kako točno izgleda sadržaj iBackupa? Ne koristim to čudo pa ne znam.

Teoretski - ono što je bilo u ~/Library, treba tamo i vratiti, itd. iBackup je valjda dovoljno pametan da sačuva strukturu direktorija. Ili nije? Ako nije, onda baš i nije neka sreća od alata.
04.01.2011 | 14:28
hm, netko od nas dvoje nije dovoljno pametan, u svakom slučaju - ili ja ili iBackup.
sadržaj backupa spremljen je u tri foldera: Application Settings, Logs, System Settings, koji se dalje granaju na podfoldere. System Settings sadrži foldere sa sadržajem odabranih segmenata koje sam backupirao (Address Book, Dashboard, Fonts, iTunes...), dok Application Settings ima puno podfoldera i grananja i uglavnom sadrži .plist fajlove.
dakle, pretpostavljam da bi trebalo znati čemu ti svi fajlovi služe, tj. znati ih kopirati na njihova prava mjesta da se backupirani podaci vrate - ako sam ja to dobro shvatio.
04.01.2011 | 15:56
kao što se moglo pretpostaviti, ipak ja nisam dovoljno pametan.
nisam isprva skužio način restorea, ali sam uspio nakraju. sve radi odlično, programčić je vrlo jednostavan i učinkovit. two thumbs up.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 18 sati, 28 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, dpasaric, Riba, robee, VanjusOS, ZeljkoB, Anonimci (1040)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.29 Seconds

Provided by iJoomla SEO