Offline backup foruma
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Offline backup foruma

14.01.2011 | 22:02
Postoji jedan forum koji se ubrzo gasi i miče sa servera, a velika bi šteta bila da ti postovi propadnu.

Treba mi neki alat kojim bih spremio sve te postove za offline pregledavanje u budućnosti, budući da se radi o nekih 2000 stranica po 20ak postova i ručno nema smisla.
14.01.2011 | 23:39
Pretpostavljam da je forum u mysql bazi? Samo napravi mysqldump u neki file, i spremi file. Kasnije taj file možeš importirati u drugu mysql bazi i raditi što hoćeš. Ako imaš na raspolaganju phpmyadmin možeš iz njega exportirati u sql dump ili ravno u CSV file.
15.01.2011 | 00:29
Nažalost, nemam pristupa bazi, ja sam tamo samo forumaš
15.01.2011 | 03:15
Hm...o kojem je tocno forumu rijec? Koja skripta ga pogoni?
15.01.2011 | 10:11
A misliš da ne može jednostavnije? Ono - nekim softverom tipa Webzip sa windowsa?
15.01.2011 | 13:52
Sljedeći prijedlog bi mi bio da proba sa WebDevilom npr...
15.01.2011 | 15:08
@Riba - ovo je forum tinyurl.com/67ndk9z

@Smayoo - probao sam sa Sitesuckerom al nije uspjelo
15.01.2011 | 17:32
Evo mi je palo na pamet slijedeće, obzirom da svaka stranica foruma (od njih 2037) ima link "link&p=i" gdje je i brojač od 1 do 2037, spremiti svih tih 2037 linkova u tekstualnu datoteku što sam i napravio.

Zatim napraviti nekakvu skriptu koja bi radila slijedeće:

za svaku liniju teksta (X) u datoteci linkovi.txt
    pokreni Safari
    otvori link iz linije teksta
    "save page as web archive" sa imenom "RNK-X"

Nebih imao linkabilnost između samih stranica ali bi barem postovi bili sačuvani.
15.01.2011 | 18:30
To bi išlo. Đipi je majstor Apple Scripta, vjerujem da on tu skriptu može isisati iz malog prsta u sekundi. S tim da bi bilo bolje da ne snima kao web archive, nego kao HTML with images, i to u takvo stablo da se zadrži linkabilnost.
17.01.2011 | 13:50
Alat za to je wget! Autor je naše gore list, napisao softver dok je još bio student na FER-u, a softver je toliko poznat da su ga spomenuli u filmu "Društvena mreža"!

Postoji Darwin port wgeta za OS X.

Ako postoji popis svih tih linkova na jednoj stranici, ili su međusobno povezani (next, previous), rekurzivni poziv
wget -r stranica sajta

Za osnovne informacije
www.ehow.com/how_2061543_use-wget-retrieve-web-pages.html
a za više Google!
17.01.2011 | 15:10
a jel mi wget hvata i slike isto?
17.01.2011 | 15:19
Skida cijelu stranicu sa neke domene, ako ima dozvole za to (ako postoji neki sustav za autoriziranje, onda se treba poigrati sa cookiejima).

Tako da normalno skida i slike, ako su one na osnovnom siteu. Ako su polinkane sa Flickera, Picasse ili nešto treće, to neće skinuti, ali će na stranici koja ti je lokalno snimljena ostati link, i nećeš ni skužiti da nije skinuto.
17.01.2011 | 16:44
BTW, u OS X već imaš po defaultu curl koji je funkcionalno gotovo istovjetan wgetu.
17.01.2011 | 20:44
cURL, iako je u globalu puno bolji alat, nema podršku za rekurzivno skidanje, pa će ili morati skriptirati, ili probati wget..
17.01.2011 | 21:48
Evo mi je palo na pamet slijedeće, obzirom da svaka stranica foruma (od njih 2037) ima link "link&p=i" gdje je i brojač od 1 do 2037, spremiti svih tih 2037 linkova u tekstualnu datoteku što sam i napravio.

Ne moraš spremati linkove u datoteku, s obzirom da se mijenja samo sufix stringa. AppleScript rješenje je sljedeće - i prilično je prljavo:

set urlBase to "http://www.index.hr/forum/default.aspx?q=t&idf=65&idt=110115&p="
set fromPage to 1
set toPage to 2037

set currentPage to fromPage

tell application "Safari"
  activate

repeat while (currentPage ≤ toPage)
    set the clipboard to (currentPage as text)
    set urlFinal to urlBase & currentPage
    set URL of document 1 to urlFinal
    delay 3

tell application "System Events"
      tell process "Safari"
        click (menu item "Save As…" of menu 1 of menu bar item "File" of menu bar 1)
        delay 1
        keystroke "v" using {command down}
        click (button "Save" of sheet 1 of window 1)
      end tell
    end tell

set currentPage to currentPage + 1
  end repeat
end tell

Prva 3 reda postavljaju varijable. Prvi red je URL, ali BEZ sufiksa koji označava stranicu. Sljedeća dva reda su oznake stranica (od koje i do koje). Postavio sam ih na aktualan raspon, ali preporučam ti da toPage smanjiš na, recimo, 2 dok budeš testirao skriptu. Kad se uvjeriš da radi ono što ti treba, digni na 2037 i pusti ga da žvače - potrajat će.

currentPage pamti na kojoj smo stranici. Potom se obraćamo Safariju i aktiviramo ga. VAŽNO: prije pokretanja skripte QUITAJ Safari. Skripta će ga sama dignuti i to će biti garancija da prljavi dio koda (koji ide preko System Eventsa) radi ispravno (barem s aktualnim Safarijem).

Kreće petlja koje sa ponavlja za N stranica u rasponu od fromPage do toPage. U clipboard spremamo, kao tekst, broj aktualne stranice (currentPage). Potom generiramo URL (dodajemo sufiks baznom URLu). "set URL" se obraća Safariju i tjera ga da prikaže konkretan URL. Ovdje ujedno počinju problemi - AppleScript nema pametan način za provjeriti da li je Safari zahvatio sve potrebne podatke pa se rješenje svodi na čekanje X sekudi (ovdje konkretno 3 kao "delay 3" ), kako bi Safari imao 3 sekunde za skinuti, formatirati i prikazati stranicu. Ako imaš sporiju konekciju ili ako iz bilo kojeg razloga Safari ne može prikazati stranicu za 3 sekunde, povećaj ovaj "delay 3" na "delay 5", "delay 10" ili koliko god mu je vremena potrebno. I nadaj se da će odabrana brojka držati vodu za svih 2037 stranica.

Nakon što smo prikazali stranicu, emuliramo input od strane usera (jer je Safari vrlo ograničeno skriptabilan, kao i Preview aplikacija - mrmlj!). System Eventsima kažemo da klikću po Safariju. I to tako da prvo kliknu na "Save As..." pa pričekaju sekundu (jer se GUI mora iscrtati!). Fokus Save panela je na imenu pa u polje za ime fajla pejstamo sadržaj clipboarda (brojke koje odgovaraju rednom broju stranice na webu) - to radi ovaj "keystroke...". Nakon toga "klikćemo" na "Save".

Da bi ovo gore radilo moraš se pobrinuti za 2 sitnice: digni Safari i u njemu bilo koju stranicu. Odi na Save As. Odaberi Web Archive kao format za snimanje, odaberi GDJE će snimiti arhivu i snimi je. Te postavke (format i destinacija) će skripta koristiti kao default - snimat će web archive i u folder koji si odabrao u ovom koraku. To je najbrži način da sve sejvove potrpaš u željeni folder, a da ne zakompliciramo skriptu.

Petlja završava uvećavanjem brojača stranice.

E, da... još jedna bitna sitnica - da bi skriptanje GUIja radilo, moraš u System Preferences/Universal Access UKLJUČITI "Enable access for assistive devices". Moguće da je defaultno uključeno, ali svakako provjeri.

@Riba: vezano uz cURL - da, može se, ali to ne preporuča ni cURLov FAQ.
18.01.2011 | 18:23
Bravo Djipi kućo stara!! Radi ko sat. Nemam doduše linkabilnost među stranicama, al to mi nije prebitno, najbitnije je da ću moć pristupit svemu.

@stajp - probah Wget al nažalost ne fercera mi. kako se stranica genreira aspx-om, to mi skine file bez ekstenzije a kad mu dodam ".html" dobijem "error in forum request"
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 18 sati, 1 minute
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

accom, Bertone, jura22, Riba, temeljnik, VanjusOS, Anonimci (746)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.07 Seconds

Provided by iJoomla SEO