18.01.2011 | 15:43
Nedavno mi je riknuo stari Power Mac G5. U njemu sam imala dva harda, od 160 GB na kome je sustav i svi programi i slicno, te jos jedan interno od terabajta. Posto jos nisam kupila novi, prisiljena sam koristiti redakcijski MacBook, a buduci da na starom imam bitne podatke, kupila sam ladicu za hard. Onaj od terabajta radi kako treba, ali onaj manji na kojem je sustav mi je ”progutao” neke podatke.
Npr. podaci iz Disc Catalog-a iz Tost Titaniuma 8 su nestali - odnosno sad ne mogu pretrazivati 300-tinjak sprzenih DVD-ova arhive, a to mi je veliki problem. Da li netko zna gdje Tost Titanium zapravo spremi te podatke, i hocu li ih moci vidjeti ako rebootam komp sa starog harda? Ukoliko ih negdje iskopam, kako ih pohraniti da ih mogu citati sa bilo kojom verzijom Tostera i Mac OS-a?
Drugo, nestala linkove iz safarija i mailove mogu dobiti rebootanjem sa starig diska? ili?
Vecina igara se ne moze pokrenuti, trazi ponovno upisivanje Serial Numbera.
Ima li tko ikakvu ideju, pogotovo sto se tice Disc Cataloga, jer mi je to izuzetno vazno.
Drugo, zaboravila sam koja se tipka stisne za rebootanje, tj. kakav jeono bio postupak: restart i neka tipka?
Hvala!