Webstranica koja "ubija" Safari
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Webstranica koja "ubija" Safari

28.01.2011 | 22:15
Pokusao sam nekoliko put otvoriti website na adresi www.notebook.hr gledajuci memoriju za laptope.

To je webshop tvrtke Procesor iz Splita. Jednom mi je srusila Safari, 2-3 puta ga toliko usporila da sam ja isao Force Quit...

Uglavnom jedan od rijetkih webova koji sa mojim Safarijem ima problema. Naletite li vi na takve stranice?

Zanimljivo
28.01.2011 | 22:20
A jesi li koji put ispraznio Sache na Browserima? Kad se napini strahovito znaju usporavati.
28.01.2011 | 22:36
Nije samo safari, meni je i chrome upravo srusila...
28.01.2011 | 22:51
iCab mi je otvorio bez problema, prije nego sam mu odgovorio.
Jedino se čudno ponaša, trza.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
28.01.2011 | 22:54
I meni se je Firefox 4.0b10 skoro potpuno zadavila. Jedva sam ga uspio spasiti. Mora da je neka killing stranica.
28.01.2011 | 23:03
na operi malo zatrzala kad sam je htio ugasiti.a otvorila se normalno.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
28.01.2011 | 23:11
Evo na friško instaliran iCab i isto ga je zagušila ova stranica. prema activity Monitoru Firefox, Chrome i iCab su išli do 100% CPU za vrijeme iscrtavanja stranice. Kao što rekoh killing page.

Eto probao i sa iCabom na iPadu i tamo nema problema osim naravno što se nisu pokazale flash animacije i još neke slike
  • Sank
  • Moderator
  • 221
28.01.2011 | 23:18
scarface32 je napisao:
na operi malo zatrzala kad sam je htio ugasiti.a otvorila se normalno.

Friško instalirana opera i odmah otvorio tu stranicu. Nakon par sekundi CPU na 100%, a Real Mem na 1,2Gb i naravno skrolanje je bilo ko da joj čupam zube

Do sada niti jedan od navedenih browsera (Firefox, Chrome, iCab i Opera) nije prošao bez znoja s ovom stranicom, barem kod mene na mom skromnom iMacu.
28.01.2011 | 23:19
imas jaci mac tako da je kod mene vjerovatno gore.ali samo sam s operom probao i bilo je trzanja kad sam je gasio.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
28.01.2011 | 23:49
Ma sve ok, ali ako laže Activity Monitor onda lažem i ja, a on je za sve navedene browsere pokazao da idu do 100% CPU zauzeća (iCab čak 101%) na ovoj killing stranici, pa su samim time izazvali trzanje i sporiji response cijelog sustava za vrijeme skidanja stranice i njezinog renderiranja.

Šteta je samo što nisam odmah usporedio i zauzeće memorije.
29.01.2011 | 00:42
Znaci nije do mog compa, i kod vas je isto

A jest webmaster slozio stranicu, 'alal mu vjera
29.01.2011 | 00:51
evo kako kod mene to izgleda
29.01.2011 | 02:04
Čudno da još to nisu skužili. Ovo je koma, pogotovo meni na iMacu early 2006.
29.01.2011 | 02:37
Ovo nije web shop, to je web killer.
29.01.2011 | 07:52
Probat cu ovu stranicu na PCu pokrenut da vidim sto ce se dogoditi.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
29.01.2011 | 11:39
LordShigi je napisao:
Probat cu ovu stranicu na PCu pokrenut da vidim sto ce se dogoditi.

Probao ja na PC i najviše zapinje Safari, onda IE 8, a Firefox 3 i Chrome su manje zapinjali, ali nisu pokazali cijeli sadržaj pa su vjerojatno zbog toga manje trzali.

Ovo je definitivno stranica ubojica i baš se pitam čime ju je provjeravao onaj koji ju je dizajnirao?! Možda ne trza na Linuxu?
29.01.2011 | 11:46
Tko ti kaže da ju je uopće provjeravao? To ti je ona fora: "Toliko love za običnu web stranicu????!!!! Pa to mali od moje susjede napravi za jedno popodne, za 500 kn!"

I onda je takva web stranica rezultat...
29.01.2011 | 12:04
U potpunosti se slazem sa Smayoom, jer sam eto, u tom web biznisu, tj. izradjujem stranice pa sam se svasta naslusao

Uostalom puni su oglasi "webstranica" za 300-500kn pa ljudima dodje glupo platiti par tisuca kuna za pristojan web.

Zanimljivo da svako ima nekoga ko se "bavi web stranicama" za sitnu lovu, kao da je to skupljanje znacaka u komunizmu ili crtanih romana, a ne profesija kao i svaka druga jbte
29.01.2011 | 12:12
Dugo nisam vidio ovako loše izveden web!

Uspio je zadaviti 8-procesorsku Xeon 3.0GHz radnu stanicu s 84 gigaflopsa snage! Dakle, ne brinite, s vašim Macom je sve ok.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
29.01.2011 | 12:44
Smayoo imaš pravo. Nije mi to palo napamet jer sam previše po inozemstvu pa ponekad zaboravim naš balkanski mentalitet i pristup takvim stvarima kao što su web stranice. Sjećam se, prije kojih 14 godina, dok sam još radio u IT, onda je bilo "a što će mi to?", "internet, a što je to?", "ma to meni ne treba, ali ako ćete mi napravit za badava?" itd.
29.01.2011 | 12:53
dpasaric je napisao:
Dugo nisam vidio ovako loše izveden web!

Uspio je zadaviti 8-procesorsku Xeon 3.0GHz radnu stanicu s 84 gigaflopsa snage! Dakle, ne brinite, s vašim Macom je sve ok.

al ono što mene fascinira je kako napravit tako lošu stranicu mislim da je i to svojevrsna umjetnost
29.01.2011 | 13:25
Stvarno, treba njega kontaktirati da vidimo kako se to radi. To je skill koji je vrijedan u životu. Sad mu posalo mail:
"Poštovanje,
naime mene je kao web developera i programera intrigiralo da je vaša stranica uspijela zakrčiti 98% snage mog dvojezgrenog procesora te je uspjela srušiti moj web browser. Smatram da je to vrlo važno znalje u životu. Pa me zanima kako ste to uspjeli? Raspravljamo par dana o tome na forumu i nikako da dođemo do riješenja. Jedan korisnik tog foruma je pokušao pokrenuti stranicu s procesorom od 84gigaflopsa snage i još nije bio uspješan. Molim vas da nam riješite znatiželju.

Lijep pozdrav."
29.01.2011 | 13:41
Jamačno ćeš dobiti odgovor
29.01.2011 | 13:47
Hehe, pa moramo vidjeti.
29.01.2011 | 16:03
dovoljno je pogledati užas od koda na tom sajtu da bi sve bilo jasno!
  • Sank
  • Moderator
  • 221
29.01.2011 | 23:53
LordShigi, i je li došao bilo kakav odgovor? I micanje stranice bi se mogao shvatiti kao odgovor, ali mi se ne da provjeriti i tako opet izmučiti mog ljubljenog iMačića
30.01.2011 | 00:18
iCab je skočio na 108, ali se nakon dvije sekunde vratio na samo 4. Danas puno bolje radi.
30.01.2011 | 02:31
Hm, meni na mbp ... 10.5.8 ne ruši?!
Safariju digne CPU na 98% ali kad loada sve se smiri. No skoro nikako ne mogu skrolat, tj do neupotrebljivosti.
Chrome cak ni ne digne CPU nešto ... ali opet nemogu skrolati.

bok
30.01.2011 | 11:34
Jos nista.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
30.01.2011 | 12:11
LordShigi je napisao:
Jos nista.

Ma ne nadaj se previše. Sad sam probao sa iCabom na iPadu i ne trza, ne zastajkuje, radi ok osim što se neki dijelovi ne pokazuju. Dokaz da je Steve u pravu glede flasha
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 18 sati, 13 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.22 Seconds

Provided by iJoomla SEO