Webstranica koja "ubija" Safari
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Webstranica koja "ubija" Safari

28.01.2011 | 22:15
Pokusao sam nekoliko put otvoriti website na adresi www.notebook.hr gledajuci memoriju za laptope.

To je webshop tvrtke Procesor iz Splita. Jednom mi je srusila Safari, 2-3 puta ga toliko usporila da sam ja isao Force Quit...

Uglavnom jedan od rijetkih webova koji sa mojim Safarijem ima problema. Naletite li vi na takve stranice?

Zanimljivo
28.01.2011 | 22:20
A jesi li koji put ispraznio Sache na Browserima? Kad se napini strahovito znaju usporavati.
28.01.2011 | 22:36
Nije samo safari, meni je i chrome upravo srusila...
28.01.2011 | 22:51
iCab mi je otvorio bez problema, prije nego sam mu odgovorio.
Jedino se čudno ponaša, trza.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
28.01.2011 | 22:54
I meni se je Firefox 4.0b10 skoro potpuno zadavila. Jedva sam ga uspio spasiti. Mora da je neka killing stranica.
28.01.2011 | 23:03
na operi malo zatrzala kad sam je htio ugasiti.a otvorila se normalno.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
28.01.2011 | 23:11
Evo na friško instaliran iCab i isto ga je zagušila ova stranica. prema activity Monitoru Firefox, Chrome i iCab su išli do 100% CPU za vrijeme iscrtavanja stranice. Kao što rekoh killing page.

Eto probao i sa iCabom na iPadu i tamo nema problema osim naravno što se nisu pokazale flash animacije i još neke slike
  • Sank
  • Moderator
  • 221
28.01.2011 | 23:18
scarface32 je napisao:
na operi malo zatrzala kad sam je htio ugasiti.a otvorila se normalno.

Friško instalirana opera i odmah otvorio tu stranicu. Nakon par sekundi CPU na 100%, a Real Mem na 1,2Gb i naravno skrolanje je bilo ko da joj čupam zube

Do sada niti jedan od navedenih browsera (Firefox, Chrome, iCab i Opera) nije prošao bez znoja s ovom stranicom, barem kod mene na mom skromnom iMacu.
28.01.2011 | 23:19
imas jaci mac tako da je kod mene vjerovatno gore.ali samo sam s operom probao i bilo je trzanja kad sam je gasio.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
28.01.2011 | 23:49
Ma sve ok, ali ako laže Activity Monitor onda lažem i ja, a on je za sve navedene browsere pokazao da idu do 100% CPU zauzeća (iCab čak 101%) na ovoj killing stranici, pa su samim time izazvali trzanje i sporiji response cijelog sustava za vrijeme skidanja stranice i njezinog renderiranja.

Šteta je samo što nisam odmah usporedio i zauzeće memorije.
29.01.2011 | 00:42
Znaci nije do mog compa, i kod vas je isto

A jest webmaster slozio stranicu, 'alal mu vjera
29.01.2011 | 00:51
evo kako kod mene to izgleda
29.01.2011 | 02:04
Čudno da još to nisu skužili. Ovo je koma, pogotovo meni na iMacu early 2006.
29.01.2011 | 02:37
Ovo nije web shop, to je web killer.
29.01.2011 | 07:52
Probat cu ovu stranicu na PCu pokrenut da vidim sto ce se dogoditi.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
29.01.2011 | 11:39
LordShigi je napisao:
Probat cu ovu stranicu na PCu pokrenut da vidim sto ce se dogoditi.

Probao ja na PC i najviše zapinje Safari, onda IE 8, a Firefox 3 i Chrome su manje zapinjali, ali nisu pokazali cijeli sadržaj pa su vjerojatno zbog toga manje trzali.

Ovo je definitivno stranica ubojica i baš se pitam čime ju je provjeravao onaj koji ju je dizajnirao?! Možda ne trza na Linuxu?
29.01.2011 | 11:46
Tko ti kaže da ju je uopće provjeravao? To ti je ona fora: "Toliko love za običnu web stranicu????!!!! Pa to mali od moje susjede napravi za jedno popodne, za 500 kn!"

I onda je takva web stranica rezultat...
29.01.2011 | 12:04
U potpunosti se slazem sa Smayoom, jer sam eto, u tom web biznisu, tj. izradjujem stranice pa sam se svasta naslusao

Uostalom puni su oglasi "webstranica" za 300-500kn pa ljudima dodje glupo platiti par tisuca kuna za pristojan web.

Zanimljivo da svako ima nekoga ko se "bavi web stranicama" za sitnu lovu, kao da je to skupljanje znacaka u komunizmu ili crtanih romana, a ne profesija kao i svaka druga jbte
29.01.2011 | 12:12
Dugo nisam vidio ovako loše izveden web!

Uspio je zadaviti 8-procesorsku Xeon 3.0GHz radnu stanicu s 84 gigaflopsa snage! Dakle, ne brinite, s vašim Macom je sve ok.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
29.01.2011 | 12:44
Smayoo imaš pravo. Nije mi to palo napamet jer sam previše po inozemstvu pa ponekad zaboravim naš balkanski mentalitet i pristup takvim stvarima kao što su web stranice. Sjećam se, prije kojih 14 godina, dok sam još radio u IT, onda je bilo "a što će mi to?", "internet, a što je to?", "ma to meni ne treba, ali ako ćete mi napravit za badava?" itd.
29.01.2011 | 12:53
dpasaric je napisao:
Dugo nisam vidio ovako loše izveden web!

Uspio je zadaviti 8-procesorsku Xeon 3.0GHz radnu stanicu s 84 gigaflopsa snage! Dakle, ne brinite, s vašim Macom je sve ok.

al ono što mene fascinira je kako napravit tako lošu stranicu mislim da je i to svojevrsna umjetnost
29.01.2011 | 13:25
Stvarno, treba njega kontaktirati da vidimo kako se to radi. To je skill koji je vrijedan u životu. Sad mu posalo mail:
"Poštovanje,
naime mene je kao web developera i programera intrigiralo da je vaša stranica uspijela zakrčiti 98% snage mog dvojezgrenog procesora te je uspjela srušiti moj web browser. Smatram da je to vrlo važno znalje u životu. Pa me zanima kako ste to uspjeli? Raspravljamo par dana o tome na forumu i nikako da dođemo do riješenja. Jedan korisnik tog foruma je pokušao pokrenuti stranicu s procesorom od 84gigaflopsa snage i još nije bio uspješan. Molim vas da nam riješite znatiželju.

Lijep pozdrav."
29.01.2011 | 13:41
Jamačno ćeš dobiti odgovor
29.01.2011 | 13:47
Hehe, pa moramo vidjeti.
29.01.2011 | 16:03
dovoljno je pogledati užas od koda na tom sajtu da bi sve bilo jasno!
  • Sank
  • Moderator
  • 221
29.01.2011 | 23:53
LordShigi, i je li došao bilo kakav odgovor? I micanje stranice bi se mogao shvatiti kao odgovor, ali mi se ne da provjeriti i tako opet izmučiti mog ljubljenog iMačića
30.01.2011 | 00:18
iCab je skočio na 108, ali se nakon dvije sekunde vratio na samo 4. Danas puno bolje radi.
30.01.2011 | 02:31
Hm, meni na mbp ... 10.5.8 ne ruši?!
Safariju digne CPU na 98% ali kad loada sve se smiri. No skoro nikako ne mogu skrolat, tj do neupotrebljivosti.
Chrome cak ni ne digne CPU nešto ... ali opet nemogu skrolati.

bok
30.01.2011 | 11:34
Jos nista.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
30.01.2011 | 12:11
LordShigi je napisao:
Jos nista.

Ma ne nadaj se previše. Sad sam probao sa iCabom na iPadu i ne trza, ne zastajkuje, radi ok osim što se neki dijelovi ne pokazuju. Dokaz da je Steve u pravu glede flasha
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 21 sati, 15 minuta
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
  • Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi
  • Yonkis: A što ne otvorite temu nego ovdje tipkate :)
  • Szguri: Ono što želim reći je da ljudi mogu živjeti nevjerojatno sigurne i udobne živote zato što je njihova država spremna za loše scenarije.
  • Szguri: nego zato što razumiju geografiju i povijest Rusija im je susjed, a povijest nije bila blaga. Isto sa Švicarskom: poznata po neutralnosti, ali izuzetno utvrđena i uvježbana. Država je doslovno dizajnirana tako da invazija bude noćna mora. Njihova neutralnost nije pasivna čuva je disciplina i spremnost.
  • Szguri: Osobno ne shvaćam naivnost toga da se ignorira činjenica da je rat i sukob odnosno mogućnost istog nešto što je ljudska slika i prilika od pamtivijeka. Možeš biti i spreman i miroljubiv, Švedska i Finska, primjerice, zadržale su ozbiljne obrambene kapacitete čak i tijekom mirnih vremena. Finska ima obvezni vojni rok i ogromne pričuvne snage, ne zato što su agresivne, nego zato što raz
  • Szguri: Pozdrav svima, čisto da se nadovežem na vruću temu. Kao netko tko je također bio u vojsci i imam raznog iskustva po tom pitanju.
  • drlovric: Bio sam u istoj misiji kao i profesionalni hrvatski vojnici. Nisam bio terorista niti neki placenik koji je isao da nanosi zlo ljudima tamo.
  • drlovric: Ja sam u pustinje isao po pare. Kao da je to neka tajna :) Nisam tamo bio iz uvjerenja ili nekih ideala, kao ni 95% ostalih ljudi.
  • JOHN: i odlučuje o tuđem mesu. Ja ako imam osjećaj braniti svoj dom i obitelj, to ću po inerciji napraviti, a ne da mi tamo neki kozojeb docira koji u backgroundu zgrče pare dok preslaguje pijune po karti a u pauzama vrti sa ratnim profiterstvom

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Maxxy, robee, tino1, Anonimci (1256)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.17 Seconds

Provided by iJoomla SEO