Novi Skype i veličina prozora
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Novi Skype i veličina prozora

01.02.2011 | 11:08
Izašao je novi Skype za Mac 5.00.7980. Kako da mu smanjim veličinu prozora da mi ne zauzima veliki dio monitora?
01.02.2011 | 11:36
Sa 2.8 na 5.0. Baš sam ga jučer koristio, i skinuo novu verziju sada. Napravili su isto što i na PC-u, sada ima prozorčinu kao da je Photoshop. Za sada sam našao da se iz menija Window može isključiti Skype i uključiti "Contacts monitor" koji je malen i samo pokazuje tko je online. Nažalost čini se da se iz istog prozora ne da ništa drugo napraviti. Istražujem dalje...
01.02.2011 | 11:52
mislim da se nažalost za sada ne moze izmjeniti izgled ili nesto posebno smanjiti prozor. Ovo je naišlo na veliko nezadovoljstvo mac zajednice koja optužuje skype da želi mac verziju uciniti sličnom windows verziji koja je nelogična, puna velikih "tipki" raznih fontova i estetski ne tako jednostavna i profinjena kao mac verz. Mnogi su se odlucili na downgrade na 2.8 , a to bi i ja volio ali nikako da nađem link na 2.8 (kad ga i nađe preusmjeri na verziju 5), pa ako netko uspije , neka ga posta.

Više o svemu tome na skypovom službenom forumu
forum.skype.com/index.php?showtopic=756073
01.02.2011 | 12:02
ja svasta i vama smeta.meni je novi skype bas cool.uzmes 27" ekran i onda ne primjexujes da je prozor veliki
01.02.2011 | 12:03
SubZero je napisao:
Ovo je naišlo na veliko nezadovoljstvo mac zajednice koja optužuje skype da želi mac verziju uciniti sličnom windows verziji koja je nelogična, puna velikih "tipki" raznih fontova i estetski ne tako jednostavna i profinjena kao mac verz.

Pa uspjeli su. Ok, ja cu prezivjeti jer ga i tako koristim povremeno a u new features se spominje neki mali floating window za vrijeme poziva. Isto bi bilo zgodno, u stvari gotovo neophodno da postoji "compact view" opcija.
01.02.2011 | 12:04
scarface32 je napisao:
ja svasta i vama smeta.meni je novi skype bas cool.uzmes 27" ekran i onda ne primjexujes da je prozor veliki

Tzv. "Davor rješenje"?
01.02.2011 | 12:06
Evo link na verziju 2.8, pa ako ste nezadovoljni , posjetite

www.brothersoft.com/skype-for-mac-os-x-51175.html
01.02.2011 | 12:29
ma velicina je bitna.heheh nego meni jedino smeta onaj recent sa lijeve strane.drago mi je sto su stavili da se moze konferencijski razgovor voditi sa videom.
01.02.2011 | 12:56
subzero tanks za link, ja sam isto upedtao sa 2.8 na 5
budala ja
01.02.2011 | 14:01
da, ja sam se isto vratio na 2.8, sad prva stvar koju budem gleao na iucem skype updateu nece biti bug fix lista vec kako izglea UI , hehehe
  • Sank
  • Moderator
  • 221
01.02.2011 | 14:09
Ja sam instalirao 5 pogledao, nije mi se svidio jer mi 2.8 ima pregledniju listu kontakata i lijepo malu da stane uz rub prozora pa sam 5 deinstalirao sa AppCleanerom i nanovo instalirao 2.8.

Iskustvo me naučilo da uvijek čuvam instalaciju prethodne verzije na disku zlu ne trebalo

Ipak, nije još sve gotovo pa staru verziju Skypea možete skinuti ovdje: http://mac.oldapps.com/skype.php

EDIT : Ovo je zadnja verzija 2.8.0.866, a ona sa Brothersofta je starija pa preporučam ovu.
01.02.2011 | 16:53
What's with the fucking Cover Flow? To meni nije jasno
01.02.2011 | 17:41
nemoj tako, to je da se vidi da je ovo mac verzija, inace bi bila ista kao win , hehehe
01.02.2011 | 18:59
Ja sam u Skype svijetu relativno novi. Počeo sam ga za ozbiljno koristiti onaj dan kad nije radio. Tj. taj dan sam pokušao.

A što se veličine tiće, stvarno. Skoro da na iPhonu imam bolji pregled što i kako, tko je aktivan i skim se dopisujem nego na 1680x1050. CowerFlow je posebna priča. Već sam vidio okolo da ljudi negoduju. Možda uskoro bude i stari compact view.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
01.02.2011 | 19:23
Cover Flow za kontakte?!?! Stvarno su blesavi. Koliko im je samo trebalo vremena da izdaju Video pozive za iPhone 4?!?!

Kad sam instalirao Skype 5 i zvao ženu da vidi jer će ga ona isto koristiti, samo je vrisnula i pitala me zašto mi muški uvijek moramo dirat i mijenjat na kompjuterima ono što je dobro i radi izvrsno?!?

Što mi je onda drugo preostalo nego da se vratim na 2.8, koji se doduše i meni više sviđa bez obzira što imam 27" iMac
22.03.2011 | 01:26
ktstrfa ja se vratio na staru verziju i neidem dalje bašmebriga. evo link onima koji nisu za tzv Davor riješenje
mac.oldapps.com/skype.php
22.03.2011 | 07:57
Imam glup problem sa Skypom....
Nemam zvuk na zvučnicima, U postavkama skypa su postavljeni internal speakers koji su jedini na MBP-u. Nakon poziva "Skype test call" ne cujem nista. Mene cuju. Kad spojim vanjske zvucnike sve je ok, sa slusalicama također radi. Kako je u postavkama visekratno sve provjereno i postavljeno kako treba, pomislio sam da je hardware, međutim svi drugi zvukovi i sistemski i glazba i s youtuba sve ce cuje samo skype nece. Vratio sam se na staru verziju 2.8.xxx i dalje je isto? Ima li tko kakvu ideju?
22.03.2011 | 08:46
Pump Up the Volume?
22.03.2011 | 08:56
zabac kaže:
Pump Up the Volume?

naravno da je pumpano up... sve druge zvukove cujem
22.03.2011 | 10:49
Je li normalno kada se uspostavi veza sa sagovornikom da treba pritisnuti ikonicu kamere u prozoru, da pocrveni, kako bi se pojavio mali okvir sa vlastitim likom i da bi se aktivirala kamera, da me sagovornik vidi? Kakve postavke treba postaviti da se kamera automatski uključi?
  • Sank
  • Moderator
  • 221
22.03.2011 | 11:56
Koliko se sjećam, na starijim verzijama si morao dodatno uključiti video nakon javljanja, a novije verzije imaju dva dugmeta za javljanje, jedno sa videom i drugo bez videa, pa biraš ovisno o situaciji.

Meni zato ne odgovara novija verzija, jer imam stari Du@l pohone koji zbog toga ne radi sa najnovijim verzijama Skype baš najbolje, pa i dalje koristim staru verziju gdje moram dodatno kliknuti za pokretanje videa.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 2 sati
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
  • Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi
  • Yonkis: A što ne otvorite temu nego ovdje tipkate :)
  • Szguri: Ono što želim reći je da ljudi mogu živjeti nevjerojatno sigurne i udobne živote zato što je njihova država spremna za loše scenarije.
  • Szguri: nego zato što razumiju geografiju i povijest Rusija im je susjed, a povijest nije bila blaga. Isto sa Švicarskom: poznata po neutralnosti, ali izuzetno utvrđena i uvježbana. Država je doslovno dizajnirana tako da invazija bude noćna mora. Njihova neutralnost nije pasivna čuva je disciplina i spremnost.
  • Szguri: Osobno ne shvaćam naivnost toga da se ignorira činjenica da je rat i sukob odnosno mogućnost istog nešto što je ljudska slika i prilika od pamtivijeka. Možeš biti i spreman i miroljubiv, Švedska i Finska, primjerice, zadržale su ozbiljne obrambene kapacitete čak i tijekom mirnih vremena. Finska ima obvezni vojni rok i ogromne pričuvne snage, ne zato što su agresivne, nego zato što raz
  • Szguri: Pozdrav svima, čisto da se nadovežem na vruću temu. Kao netko tko je također bio u vojsci i imam raznog iskustva po tom pitanju.
  • drlovric: Bio sam u istoj misiji kao i profesionalni hrvatski vojnici. Nisam bio terorista niti neki placenik koji je isao da nanosi zlo ljudima tamo.
  • drlovric: Ja sam u pustinje isao po pare. Kao da je to neka tajna :) Nisam tamo bio iz uvjerenja ili nekih ideala, kao ni 95% ostalih ljudi.
  • JOHN: i odlučuje o tuđem mesu. Ja ako imam osjećaj braniti svoj dom i obitelj, to ću po inerciji napraviti, a ne da mi tamo neki kozojeb docira koji u backgroundu zgrče pare dok preslaguje pijune po karti a u pauzama vrti sa ratnim profiterstvom

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.13 Seconds

Provided by iJoomla SEO