08.02.2011 | 11:22
Ja osobno fotografije brzinski pregledavam pritiskom na space tipku.
Fotografije za privatnu uporabu su mi slozene i sortirane u iPhoto, za kojeg znam da ima alate za uredjivanje ali mi je neprikladno imoportirati sve slike koje mi klijenti salju u privatnu arhivu pa to poslije brisati i cistiti.
Stoga mi je workflow bio ucitavanje radnih fotografija u Photoshop, te tamo kropanje, resize i sl.
Medjutim trebao mi je mali alat za jednostavno isjeci dio neke slike (recimo za potrebe nekog malog slideshow u nekom rotatoru ili za dodati sliku artikla u webshopu) ili joj smanjiti velicinu bez promjena.
Iskreno (nije me sramota priznati) nikada nisam niti pogledao u izbornik koji nudi Preview, jer nisam ni ocekivao da ima alate za takvo nesto. Pretpostavka je majka svih zajeba
I vidi stvarno se gore nalaze alati za cropanje, i u kombinaciji sa tipkovnickim kraticama (tnx dijete) to ide jako brzo. Ne vidim nikakav razlog da to ne koristim i u buduće.
Medjutim, ovaj ImageWell mi se na prvu odmah dopao. Odmjeren software jer pruza i neke dodatne mogucnosti, a ipak nije overkill. Recimo moze kropati u nepravilnom obliku, dodati sjene, okvire slikama i tako... Tako da cu i njega koristiti.
Jos jednom hvala svima na sugestijama.