Kupovina Adobe Software-a online izvana
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kupovina Adobe Software-a online izvana

09.02.2011 | 22:38
baka kaže:
Ako je izamortiziran onda ga mo'š i otpisat i poklonit, tako da tu si u potpunosti u pravu. Al' ak' je softver novi onda ću rado posjesti ćevape na tvoj račun.

Nisi možda obratio pažnju, Đuro je napisao da se radi o vrlo staroj verziji CS, i to na vrlo starim strojevima.
09.02.2011 | 22:40
moj greh

E i da, ja osobno nikad nisam imao ovu proceduru i sve što sam napisao je informacija koju smo dobili od nadležnih. Ako tko ima konkretno osobno iskustvo možda bi mogao do kraja razsvijetliti ovu problematiku.
09.02.2011 | 22:41
Pa upravo to i govorim cijelo vrijeme:
Na online kupnju nema carine (carinjenja robe), a ako je SW na mediju,ima. Kako to firme knjiže, neznam.Izgleda kako koja. Da li je itko ikad carinio album muzike koji je ”skinuo” s iTunesa, pa taman bila cijela kolekcija Beatlesa.
Ali ako kupiš na Amazonu opipljive CD-e, cariniš, i ne prođeš baš lišo. Sad se vidi koliko košta Aperture. Online 80$, a ako bi mogao kupiti u Applu, mislim 200$. Znači, kutija, pakiranje, naljepnice, i šta ti ja znam, 120$. A nije da online prodaju sa gubitkom.
09.02.2011 | 22:51
Možda pomutnju stvar to što online možeš kupiti opipljivi CD, ali ga možeš i downloadati (sve je to online). Opipljivi CD cariniš kako god okreneš, ako je preko 160kn. Downloadani ne, koliko god koštao, osim ako je za firmu koja mora pravdati lovu koju je potrošila. E, onda se boriš s poreznicima, kako veli smayoo.
09.02.2011 | 23:04
Ne ocarine ti taj CD nego ti ga opedevišu. To su dvije različite takse. Porez na dodanu vrijednost se plaća za poštanske pošiljke preko 160 kn, a ako sam unosiš preko 1000 kn. Carina se plaća na bilo koji iznos vrijednosti robe ukoliko je ta roba podložna carinjenju, a sve radi zaštite tržišta. Nikada nisam platio carinu na recimo knjigu ili muziku, al' pdv jesam ako je pošiljka bila skuplja. Ali carinu jesam platio, konkretno zadnje za bateriju za kameru i ta ako se dobro sjećam 10% i to za vrijednost robe od cca 10€.
Govorimo o različitim stvarima. Ovo što ti kažeš je znači točno što se tiče carinjenja softvera, međutim i dalje mogu samo tvrditi ono što su mi rekli u poreznoj ako želite legalizirati downloadani softver za firmu. Taj komad softvera bilo na cd-u ili samo skinut s neta mora se s računom prijaviti na carinu, a oni vas neće ocarinit već samo opedevisat, al' bez tog korak navodno ne smije ući u osnovna sredstva firme.
10.02.2011 | 00:39
Mislim da smo otisli predaleko sa ovim carinskim obrazlozenjima a nama je najvise od pomoci ako je neko maher od knjigovodstva pa da nam sve u prakticnoj "nastavi" objasni! Ima li ko takav nek se javiiiiiii
29.04.2011 | 08:39
Pozdrav forumu,

vidim da je tema već pomalo stara, ali mislim kako je uvijek aktualna, kako bih i ja volio kupiti Adobe soft online pitao sam, a koga drgoga nego BSA što misli o tome... evo odgovora:

Kad govorimo o legalnosti korištenja software-a treba razlikovati dvije stvari - legalnost samog proizvoda (originalni CD sa programom, kutija, priručnik i sl.) te uvjeti korištenja koji su navedeni u licencnom ugovoru.

Ovo što ste naveli u Vašem mailu vezano je uz prvi dio - legalnost fizičkog proizvoda (pitao sam za kupovinu iz Amerike putem eBaya), no da bi taj proizvod mogli koristiti na način da ne povrjeđujete autorsko pravo bitno je da je licencnim ugovorom dopušteno program koristiti u Hrvatskoj (odnosno Europi).

Iz tog razloga, prije kupnje potrebno je provjeriti da li Vam licencni ugovor omogućava korištenje tog software-a u Hrvatskoj (Adobe proizvodi uobičajeno na jednoj od bočnih strana imaju naljepnicu kojom je određeno za koje tržište je taj proizvod namijenjen – za naše tržište se radi o naljepnici na kojoj je naznačeno "only for distribution in Eastern Europe").

Nadam se da ovo pomaže, iako sam čuo da su ljudi kupovali soft i na njega plaćali PDV izgleda da to nije dovoljno da bi se zadovoljili svi uvjeti iz EULA-e.
10.07.2011 | 18:04
Ova prva stavka je samorazlozna i logicna. Ova druga stavka je obicno dr.... ku... (samozadovoljavanje). Odes u jameriku i kupis si software tamo koji ti treba da bi nesto radio. I sad bi trebao po povratku ponovo kupiti taj isti software da bi isti taj posao radio ovdje. I onda nedaj boze puta u Aziju ili Afriku...

Nema sanse, odnosno NO WAY, da cu to napraviti. Mozda ja jesam i inace anarhista, ali...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 14 sati, 41 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, friga, Riba, Anonimci (766)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.07 Seconds

Provided by iJoomla SEO