Kupovina Adobe Software-a online izvana
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kupovina Adobe Software-a online izvana

09.02.2011 | 22:38
baka kaže:
Ako je izamortiziran onda ga mo'š i otpisat i poklonit, tako da tu si u potpunosti u pravu. Al' ak' je softver novi onda ću rado posjesti ćevape na tvoj račun.

Nisi možda obratio pažnju, Đuro je napisao da se radi o vrlo staroj verziji CS, i to na vrlo starim strojevima.
09.02.2011 | 22:40
moj greh

E i da, ja osobno nikad nisam imao ovu proceduru i sve što sam napisao je informacija koju smo dobili od nadležnih. Ako tko ima konkretno osobno iskustvo možda bi mogao do kraja razsvijetliti ovu problematiku.
09.02.2011 | 22:41
Pa upravo to i govorim cijelo vrijeme:
Na online kupnju nema carine (carinjenja robe), a ako je SW na mediju,ima. Kako to firme knjiže, neznam.Izgleda kako koja. Da li je itko ikad carinio album muzike koji je ”skinuo” s iTunesa, pa taman bila cijela kolekcija Beatlesa.
Ali ako kupiš na Amazonu opipljive CD-e, cariniš, i ne prođeš baš lišo. Sad se vidi koliko košta Aperture. Online 80$, a ako bi mogao kupiti u Applu, mislim 200$. Znači, kutija, pakiranje, naljepnice, i šta ti ja znam, 120$. A nije da online prodaju sa gubitkom.
09.02.2011 | 22:51
Možda pomutnju stvar to što online možeš kupiti opipljivi CD, ali ga možeš i downloadati (sve je to online). Opipljivi CD cariniš kako god okreneš, ako je preko 160kn. Downloadani ne, koliko god koštao, osim ako je za firmu koja mora pravdati lovu koju je potrošila. E, onda se boriš s poreznicima, kako veli smayoo.
09.02.2011 | 23:04
Ne ocarine ti taj CD nego ti ga opedevišu. To su dvije različite takse. Porez na dodanu vrijednost se plaća za poštanske pošiljke preko 160 kn, a ako sam unosiš preko 1000 kn. Carina se plaća na bilo koji iznos vrijednosti robe ukoliko je ta roba podložna carinjenju, a sve radi zaštite tržišta. Nikada nisam platio carinu na recimo knjigu ili muziku, al' pdv jesam ako je pošiljka bila skuplja. Ali carinu jesam platio, konkretno zadnje za bateriju za kameru i ta ako se dobro sjećam 10% i to za vrijednost robe od cca 10€.
Govorimo o različitim stvarima. Ovo što ti kažeš je znači točno što se tiče carinjenja softvera, međutim i dalje mogu samo tvrditi ono što su mi rekli u poreznoj ako želite legalizirati downloadani softver za firmu. Taj komad softvera bilo na cd-u ili samo skinut s neta mora se s računom prijaviti na carinu, a oni vas neće ocarinit već samo opedevisat, al' bez tog korak navodno ne smije ući u osnovna sredstva firme.
10.02.2011 | 00:39
Mislim da smo otisli predaleko sa ovim carinskim obrazlozenjima a nama je najvise od pomoci ako je neko maher od knjigovodstva pa da nam sve u prakticnoj "nastavi" objasni! Ima li ko takav nek se javiiiiiii
29.04.2011 | 08:39
Pozdrav forumu,

vidim da je tema već pomalo stara, ali mislim kako je uvijek aktualna, kako bih i ja volio kupiti Adobe soft online pitao sam, a koga drgoga nego BSA što misli o tome... evo odgovora:

Kad govorimo o legalnosti korištenja software-a treba razlikovati dvije stvari - legalnost samog proizvoda (originalni CD sa programom, kutija, priručnik i sl.) te uvjeti korištenja koji su navedeni u licencnom ugovoru.

Ovo što ste naveli u Vašem mailu vezano je uz prvi dio - legalnost fizičkog proizvoda (pitao sam za kupovinu iz Amerike putem eBaya), no da bi taj proizvod mogli koristiti na način da ne povrjeđujete autorsko pravo bitno je da je licencnim ugovorom dopušteno program koristiti u Hrvatskoj (odnosno Europi).

Iz tog razloga, prije kupnje potrebno je provjeriti da li Vam licencni ugovor omogućava korištenje tog software-a u Hrvatskoj (Adobe proizvodi uobičajeno na jednoj od bočnih strana imaju naljepnicu kojom je određeno za koje tržište je taj proizvod namijenjen – za naše tržište se radi o naljepnici na kojoj je naznačeno "only for distribution in Eastern Europe").

Nadam se da ovo pomaže, iako sam čuo da su ljudi kupovali soft i na njega plaćali PDV izgleda da to nije dovoljno da bi se zadovoljili svi uvjeti iz EULA-e.
10.07.2011 | 18:04
Ova prva stavka je samorazlozna i logicna. Ova druga stavka je obicno dr.... ku... (samozadovoljavanje). Odes u jameriku i kupis si software tamo koji ti treba da bi nesto radio. I sad bi trebao po povratku ponovo kupiti taj isti software da bi isti taj posao radio ovdje. I onda nedaj boze puta u Aziju ili Afriku...

Nema sanse, odnosno NO WAY, da cu to napraviti. Mozda ja jesam i inace anarhista, ali...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 7 minuta
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
  • Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi
  • Yonkis: A što ne otvorite temu nego ovdje tipkate :)
  • Szguri: Ono što želim reći je da ljudi mogu živjeti nevjerojatno sigurne i udobne živote zato što je njihova država spremna za loše scenarije.
  • Szguri: nego zato što razumiju geografiju i povijest Rusija im je susjed, a povijest nije bila blaga. Isto sa Švicarskom: poznata po neutralnosti, ali izuzetno utvrđena i uvježbana. Država je doslovno dizajnirana tako da invazija bude noćna mora. Njihova neutralnost nije pasivna čuva je disciplina i spremnost.
  • Szguri: Osobno ne shvaćam naivnost toga da se ignorira činjenica da je rat i sukob odnosno mogućnost istog nešto što je ljudska slika i prilika od pamtivijeka. Možeš biti i spreman i miroljubiv, Švedska i Finska, primjerice, zadržale su ozbiljne obrambene kapacitete čak i tijekom mirnih vremena. Finska ima obvezni vojni rok i ogromne pričuvne snage, ne zato što su agresivne, nego zato što raz

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.22 Seconds

Provided by iJoomla SEO