Cijene u trgovini i App Storeu
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Cijene u trgovini i App Storeu

28.02.2011 | 21:14
Hm... iWork u trgovini košta 140 novaca, a u App Storeu 66 (22 pojedinačno). Razlog? Neka skrivena kvaka?
01.03.2011 | 10:01
Za pocetak, manji troskovi distribucije, a odmah nakon toga zelja za populariziranjem storea.
01.03.2011 | 13:11
U trgovini imaš CD koji je netko napravio, pa je Apple naštampao na njega SW, pa je netko napravio plastičnu kutiju, pa je netko štampao na papiru omot, pa je neki stric to zapakirao, neki je omotao folijom, neki drugi odnio do distibutera da pošalje poštom diljem svijeta, pa je netko napravio car. deklaraciju, platio PDV, platio ležarinu na neprodanu robu jer je skupa i nitko je neće kad je vidio koliko stoji u AS za download. To je ukratko, moglo bi se još rastaviti na fiksne troškove, a ti trebaš samo SW;)
01.03.2011 | 14:17
Ali to ne vrijedi toliku razliku u cijeni. Sad se ni upute ne dobe u kutiji. Ambalaža nebi trebala vrijediti više od 10$, transpotr na veliko isto tako morabiti jeftin. Koliko se plaća ako se kupuje preko ebay-a i još komadna roba. MobileMe je 689kn, a preko neta je 65eura. 200kn je razlika, zar to toliko vrijedi?
  • Sank
  • Moderator
  • 221
01.03.2011 | 14:55
Niko nije spomenuo PDV u iznosu od 23%?
01.03.2011 | 20:19
Pa sad se baš i vidi razlika u cijenama. Ne vjerujem da Apple preko AS prodaje iste svoje proizvode s gubitkom, a razlika je osjetna. Žele ljude navući na download svojih proizvoda (SW) kako bi se riješili onoga na čemu ne zarađuju. Možda i zarađuju, ali su svjesni da će ovako više prodati i u konačnici više zaraditi. Pogledaj samo cijenu Apeturea u AS, Applovom američkom storeu, iStylu. Pa kako ne bih kupio online (downloadom), ako mi treba? Sve troškove osim na čisti SW sam izbjegao. Jest da nemam lijepu kutiju, ne čujem onaj brrrr kad ubacim disk, ali me veseli ostatak kuna;)
01.03.2011 | 21:07
Svaka država ima porez na dodanu vrijednost ili tako nekako. U amera je valjda manje, samo imam osjećaj da oni razlikuju savezni od lokalnog poreza. Ne znam.
01.03.2011 | 21:29
Meni nije bitan američki porez dok god platim manje nego kod nas. Baš me briga da li je u $80, koliko košta Apreture, uračunat neki američki porez, kad je to $80(1$=5,36 kn)=cca 430kn. Pa nisam toliko zaježljiv da cicijašim na par posto poreza u USA. E, sad, koliko će me odrapit American express u prerečunavanju, vidit ćemo. Možda netko ima iskustva?
  • Sank
  • Moderator
  • 221
01.03.2011 | 22:14
Mislim da se u Americi uvijek ističu cijene bez poreza na dodatnu vrijednost, a pravu cijenu doznaš tek kad ideš platiti? Ispravite me ako nisam u pravu, već dugo nisam bio tamo, ali nekako mi je ko u magli da sam znao platiti nešto više na kasi nego što je pisala cijena pored proizvoda na polici.

Cijene na webu su također bez poreznog dijela, a VAT se obračunava kod plaćanja.
01.03.2011 | 22:26
@Sank Mislim da si u pravu..
01.03.2011 | 22:50
Sank kaže:
Mislim da se u Americi uvijek ističu cijene bez poreza na dodatnu vrijednost, a pravu cijenu doznaš tek kad ideš platiti? Ispravite me ako nisam u pravu, već dugo nisam bio tamo, ali nekako mi je ko u magli da sam znao platiti nešto više na kasi nego što je pisala cijena pored proizvoda na polici.

Cijene na webu su također bez poreznog dijela, a VAT se obračunava kod plaćanja.

U pravu si. Prvi put sam to vidio prije nekoliko mjeseci baš u Apple Storeu u Las VegasuB)
01.03.2011 | 23:22
tako je sank , 100 % si u pravu. cesto kupujem u americi i VAT ti obracunavaju tek na kasi kod placanja.
medjutim postoje neki ducani kao best buy gdje uz putovnicu placas bez poreza, tj onoliko koliko pise pored proizvoda na polici.
to ti je takodjer 100 % provjereno. u vecini ostalih ducana mozes ispuniti formulare za povrat poreza i u roku od 30-45 dana lova ti stize na adresu koju si ispunio u formularima ali mora biti negdje u USA (prijatelj , rodjak itd...) jer pare ne salju nigdje van USA , opet 100 % provjereno.
02.03.2011 | 01:11
Samo da napomenem da ima i obrnutih slucajeva, tj. da je AppStore puuno skuplji od drugih nacina distribucije. Naime, Cyberduck tamo kosta $23.99 (verzija 3.8.2), dok je inace besplatan (verzija 3.8.1) na stranicama developera i dapace, open source!
03.03.2011 | 20:04
Nije osobito bitno, ali porez u USA nije VAT (PDV), nego retail tax (onaj nekadašnji porez na promet kod nas). Inače, nedavno je u drugom threadu bila diskusija o tome kako na softver koji kupuje firma za vlastite potrebe *moraš* platiti i hrvatski PDV da bi bio legalan.
04.03.2011 | 21:46
hlade kaže:
Samo da napomenem da ima i obrnutih slucajeva, tj. da je AppStore puuno skuplji od drugih nacina distribucije. Naime, Cyberduck tamo kosta $23.99 (verzija 3.8.2), dok je inace besplatan (verzija 3.8.1) na stranicama developera i dapace, open source!

Ovo mi je baš čudno i nije mi jasno od kuda sad ova cijena.
Možda to znači da će se buduće verzije naplaćivati, hm.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 18 sati, 15 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.12 Seconds

Provided by iJoomla SEO