08.03.2011 | 13:54
Čudna situacija mi se desila danas: MBPro (15", Core 2 Duo 2.16 GHz, 2 GB RAM, OS X 10.6.6) je bio u sleepu, otvorio sam ekran međutim nije reagirao na miša ili tipkovnicu. Uredno je otvorio login prozor (imam podešeno autorizaciju svaki put kad se budi iz sleepa), ali ništa drugo nije reagiralo.
Ugasio sam ga na silu (držanje power tipke nekoliko sekundi) i kad sam ga upalio sve je naizgled bilo OK osim Mail aplikacije. Kad sam je pokrenuo prvo je nekih 30-40 min rebuildao bazu, svi mailovi su tu (sreća!), ali imam jedan drugi problem: ne prepoznaje koje mailove je već skinuo sa servera, a koje nije! Znači isti mail prima x puta dok ga na silu ne obrišem sa servera!? Čudno je što to ponovljeno primanje radi za POP mailove, ali recimo za Gmail ne.
Inače imam podešeno da čuva mailove na serveru 30 dana od primitka (iz sigurnosnih razloga, neću sad u detalje) i htio bih da to tako ostane.
Ikonica u Docku pokazuje da ima 394 nepročitana maila, međutim nema apsolutno niti jedan!
Ima li neki način "reseta" baze mailova? Ovo me beskrajno živcira i moram to hitno riješiti ili se prebaciti na neki drugi mail klijent. Grrr.