Apple Mail zbrkao bazu
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Apple Mail zbrkao bazu

08.03.2011 | 13:54
Čudna situacija mi se desila danas: MBPro (15", Core 2 Duo 2.16 GHz, 2 GB RAM, OS X 10.6.6) je bio u sleepu, otvorio sam ekran međutim nije reagirao na miša ili tipkovnicu. Uredno je otvorio login prozor (imam podešeno autorizaciju svaki put kad se budi iz sleepa), ali ništa drugo nije reagiralo.

Ugasio sam ga na silu (držanje power tipke nekoliko sekundi) i kad sam ga upalio sve je naizgled bilo OK osim Mail aplikacije. Kad sam je pokrenuo prvo je nekih 30-40 min rebuildao bazu, svi mailovi su tu (sreća!), ali imam jedan drugi problem: ne prepoznaje koje mailove je već skinuo sa servera, a koje nije! Znači isti mail prima x puta dok ga na silu ne obrišem sa servera!? Čudno je što to ponovljeno primanje radi za POP mailove, ali recimo za Gmail ne.

Inače imam podešeno da čuva mailove na serveru 30 dana od primitka (iz sigurnosnih razloga, neću sad u detalje) i htio bih da to tako ostane.

Ikonica u Docku pokazuje da ima 394 nepročitana maila, međutim nema apsolutno niti jedan!

Ima li neki način "reseta" baze mailova? Ovo me beskrajno živcira i moram to hitno riješiti ili se prebaciti na neki drugi mail klijent. Grrr.
08.03.2011 | 14:18
U ~/Library/Mail/ ima file MessageUidsAlreadyDownloaded koji, reklo bi se, pamti koji su mailovi već skinuti. Taj file ti se po svoj prilici oštetio. Ako imaš neki backup ili nešto, probaj vratiti taj file odande.

Ako nemaš, jbg. Pust ga neka ti još jednom poskida sve mailove.

Ovo što pokazuje da ima 394 nepročitanih u ikonici u docku - u podešenjima ima kvačica kojom biraš da ti pokazuje samo inbox nepročitane ili sve nepročitane pa vidi malo kako to stoji. Također, kod rebuilda mailboxa, često zna zaboraviti koji su mailovi već pročitani. Pokušaj desni klik na mailboxove jedan po jedan pa "mark all messages as read".
08.03.2011 | 14:35
smayoo kaže:
U ~/Library/Mail/ ima file MessageUidsAlreadyDownloaded koji, reklo bi se, pamti koji su mailovi već skinuti. Taj file ti se po svoj prilici oštetio. Ako imaš neki backup ili nešto, probaj vratiti taj file odande.

Ako nemaš, jbg. Pust ga neka ti još jednom poskida sve mailove.

To sam i mislio, ali skida ih SVAKI PUT nanovo! Ako ga obrišem hoće li ga onda kreirati nanovo i poskidati mailove koji su na serveru jednom i nikad više?

Imam Time Machine backup, ali od prije 4 dana. U najgorem slučaju ću taj file prekopirati pa nek ga voda nosi.
08.03.2011 | 14:53
Probaj obrisati taj file (ili, manje radikalno, rename) pa onda pokrenuti Mail i pustiti da poskida mailove pa vidi da li će onda biti zadovoljan. Možda je ostao oštećen pa Mail ne može zapisati novo stanje.
08.03.2011 | 17:34
Uspjelo, hvala!

Obrisao file, ponovo pokrenuo Mail, poskidao mailove "od nule" i sad sve radi kako spada. Jedino još uvijek stoji onaj idiotski veliki broj nepročitanih mailova, ali od tog me ne boli glava.
08.03.2011 | 18:42
I to moreš riješiti. Oznaćiš ih i markiraš kao pročitane.
08.03.2011 | 18:54
Ne mogu riješiti jer ih u Apple Mailu ne označava kao nepročitane, samo ta brojka stoji u Dock-ikonici. Kad otvorim Mail prikazuje kao da nema niti jedne jedine nepročitane poruke, a opcija "Mark all as read" je nedostupna... jer su sve poruke pročitane, naravno.
08.03.2011 | 20:21
Selektiraš s cmd+a sve e-mail poruke i ideš desni klick mišem na te poruke i Mark > As Unread i pokraj Inbox-a se pojavi (meni 47) i onda isto ali As Read i onaj 47 nestane. Osim ako nekaj nije zapelo i ima fantomske e-mail poruke. Dalje ne znam.
08.03.2011 | 20:50
Nešto je zapelo očigledno. Imam smart folder za nepročitane poruke koji skuplja sve što je nepročitano i tamo nema ničeg... a probao sam tvoju metodu i ne pomaže. Blah.
08.03.2011 | 20:59
Smart folder moraš izbrisati i ponovno kreirati, jer se bazira na indexu koji ti se raspao. Rebuild mailboxa ne djeluje na smart folder.

U Preferences, pod General, stavi Dock unread count na "None". Zatvori prefs. Quit. Startaj Mail ponovno. Da li se maknuo broj iz docka? Opet u prefs, stavi "Inbox only". Eventualno opet quit i start. Radi li to OK?

Tek onda ponovno kreiraj smart folder za unread pa u prefsima pokaži na njega.
08.03.2011 | 21:15
Ne fercera. Smart folder mi nije bio problem jer je ispravno pokazivao broj novih mailova, tj. kako primim neki novi mail nakon što se situacija sredila, uredno bi bio prikazan u "unread" folderu.

Probao sam ovo što pišeš, ali i dalje ne radi. Dock unread count mi je inače podešen na "all mailboxes" jer imam podešena neka sortiranja, dodatne foldere itd. Ako stavim na "inbox" je OK jer (naravno) u inboxu nema ništa nepročitano, ali negdje vuče tih 389 nepročitanih mailova i ne mogu ih se riješiti.

Lažno rješenje je naravno isključiti prikaz u docku i sve ostalo će barem prividno biti OK.
08.03.2011 | 22:15
A ako u prefsima staviš da ti u docku prikazuje broj nepročitanih mailova u tom smart folderu (koji je podešen da prikazuje sve nepročitane mailove)? Što onda kaže?
08.03.2011 | 22:19
Onda prikazuje točno! WTF???
08.03.2011 | 22:28
Nisi napravio rebuild svih mailboxova. Imaš one koji su direktno vezani za mail accounte, a imaš (možda) i one koji su offline (On My Mac). Možda imaš i mailboxova koji su u nekoj nižoj razini hijerarhije pa ih ne vidiš dok ne ekspandiraš njihov nadređeni folder (trokutić okrenut desno s lijeve strane imena foldera označava da unutar njega imaš druge foldere koji nisu prikazani).
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 17 sati, 52 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.08 Seconds

Provided by iJoomla SEO