22.03.2011 | 21:30
Složio sam (tj. pri kraju sam slaganja) elektroničkog PDF obrasca (kreirao sam ODT formu s poljima, u NeoOfficeu, i onda to exportao u PDF).
PDF pošaljem klijentu mailom ili si ga skine s neta, poklika želje, upiše napomene i - onda - šipak...
Na Macu Preview dozvoljava snimiti pdf s unesenim podacima i takav snimiti, slati mailom, printati, što god... Međutim, na prozorsima Adobe Reader - ne!
Dakle, kad se takav PDF otvori u Readeru, sve se podatke može upisati, ali onda se takav obrazac ne može snimiti, nego samo isprintati.
Međutim, vidio sam neke obrasce, koji su valjda napravljeni u Adobe Acrobat Pro Ultra Mega Giga Extended Trt Mrt 92 X ili nečem takvom. Oni imaju na dnu stranice button "Mail Form Data". Kad se to uklika, formira se u defaultnom mail clientu (i na prozorsima, i na macu) novi mail, s adresom primatelja, subjectom i XML attachmentom koji sadrži unesene podatke (ne i cijeli PDF!).
Meni bi to super odgovaralo.
Elem, pitanje je:
1. zna li netko za opensource ili neki shareware razumne cijene koji bi imao takav isti feature (da formira takav button u PDF formi)?
ili
2. da li netko ima Adobe SW u kojem se može na moju PDF formu takav button dodati pa da mi (za ćevape) učini uslugu i doda samo takav button na moju već pripremljenu formu?