Kako povezati iPhone s iMacom bluetoothom
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kako povezati iPhone s iMacom bluetoothom

24.03.2011 | 01:46
Naime iMac i iPhone nevide jedan drugog iako je bluetooth uključen?
24.03.2011 | 09:24
Naravno da ne vide. To ti je feature, a ne bug.

Sad će ti časkom pripadnici iPhone sekte objasniti kako je to zapravo super i koji će ti q uopće Bluetooth kad možeš plaćati Appleu mjesečnu pretplatu i T-comu 3G promet pa iPhone s Macom syncat preko Mobile Me.
24.03.2011 | 09:43
Točno. Nisam požalio što koristim MobileMe. BT mi nikada nije sjeo još od Nokie 7650 (ovaj nije imao mogućnost spajanja kabela). Vjerujem da će biti.
A propos, autoindustrija je tu nenadjebiva. Čak je i Apple mala beba prema njima.
Ja radije imam ograničeni BT, nego neupotrebljivi (opet se vraćam na SE P800 i P990i)
Moj Nissan ne ide preko 160km/h, feature ili mana (neki sa 115 konja idu i brže).
/Loša usporedba doduša/
24.03.2011 | 10:33
zabac i ja koristim mobile me i zadovoljan sam.ali ima dosta korisnika kojima mobile me nije potreban ili nece da ga plate. shvacam zasto bloetoth se ne moze spojiti sa drugim telefonima ,ali zasto ne moze sa mac-om ne shvacam.neko bi zelio da mu se agenda i imenik syncaju preko boloetoth-a sa ical-om i adresarom.
a cudno je da su dozvolili da se moze syncati sa tomtom-om.djaba ,ja ne kontam prednost ne syncanja sa macom.
24.03.2011 | 12:33
Ovako ja to vidim. Da bi sinkronizirao blututom moras biti pored kompjutera. Use the fucking cabel then. Brze je.

Meni ne smeta sto ne sinka reko blututa
24.03.2011 | 13:50
Bolje je sa kablom, a i duže traje...
24.03.2011 | 14:09
Da još dodam nešto. Pošto oni SonyEricssoni nisu bili pouzdani u sikronizaciji, kupio sam jedan Palm Tungsten T3. Kao Palm je prijatelj Mac-ova i to bi trebalo raditi, ali brus, muka na kvadrat, BT više ne radi nego radi. Imao svoju volju i ponašao se kao razmaženo derište. Na kraju ga prodao s veseljem.
iPhone je prvi uređaj koji radi ono što od njega očekujem. naglasak je na ono "radi".
BT mi koristi za handsfree u autu i do prije koji dan za internet tethering. Od kad postoji personal hotspot, ni za tethering. Ako izmisle Wi-Fi handsfree, kaj se mene tiće, mogu ga i izbaciti iz aparata. LOL
24.03.2011 | 14:31
Eto, Goan25, baš kao što sam ti rekao.

Nije, dakle, problem u iPhoneu, to je jedan savršen aparat i svakog tko misli drugačije ugazit ćemo u asfalt. Zato, nemoj nam tu propagirat slobodu mišljenja.

Defou - *NE ŽELIM* nosati u torbi naokolo na putovanja 100 raznih vrsta kabela. Želim bluetooth. I baš me briga što je sporije. Kakve to veze ima da li mi sync traje 30 ili 45 sekundi?

Žabac - imao sam i P800, i P910, i P990, i P1, i sada U1 i BT sync je uvijek i oduvijek radio super. I na win, i na Macu. Na win je samo sparivanje uvijek išlo na guranje, a na Mac čak ni to - sve je proradilo od prve.
24.03.2011 | 14:38
Postoji samo jedan kabel. I nisam nista rekao o iphoneu. Samo o blututu. Nikad to nisam korisitio pa i kad sam nokiu imao.

Mislim da u ove 2ipol godine nisam niti jednom upalio blutut na iphoneu a bogami i prije na nokiji. Pa dodajte jos koju godinu na ove 2 ipol
24.03.2011 | 15:05
Bo...ja godinama syncam adrese bluetoothom na Nokiji i ne vidim koji bi način bio elegantniji od toga. "Sve radi i to brzo" (TM)
24.03.2011 | 15:18
Defou, postoji jedan kabel za mobitel, pa drugi za napajanje kompa, pa treći VGA za spajanje na projektor, pa...

Da znaš kako se začas skupi. Svaki kojeg se uspijem riješiti je premija.

I, osim toga, slažem se s Ribom. Ja bluetooth nisam niti jednom *isključio* otkad imam mobitel s BT. Dakle, od 10/2003. Sedam i pol godina.
24.03.2011 | 22:00
Nedavno sam pisao aplikaciju za Symbian koja je trošila GPS. Sve (tobož) radi na simulatoru, prebaciš na mob, testiraš, promjeniš mali komad koda na kompu, prebaciš na mob, opet testiraš itd. Gdje tu dolazi GPS u igru? Paaaaa, GPS mi ne radi unutar zgrade, ali radi na balkonu. Znači za svako testiranje se moralo izaći iz zgrade. Da sam za svaku izmjenu morao kablom spajati komp i mob, izludio bi. Mac u stanu, mob na balkonu, prepravi, pošalji BT-om, automatski instalira, testiraj .. milina

BTW normalno mi se sve sinkronizira wirelessom sa Googletom
24.03.2011 | 22:46
Meni konekcija putem bluetootha nije potrebna radi sinkronizacije sadržaja već bi mi bilo interesantno da mogu primati i zvati sa svog računala(imam software za tu opciju) koji mi nije u blizini mjesta gdje mi stoji iPhone, pa sada stalno kad mi zvoni mob moram ustajati od stola, eto o tome se radi.

I da, imam iPhone i zbiljam je super ali baš sad toliko .. ?? A ništa jedino preostaje nada da će nekim novim updateom i ova funkcija postat moguća.
24.03.2011 | 23:05
Hm. To bi ipak trebalo raditi, ako je sparivanje korektno napravljeno. A koji je software u pitanju? Phone Amego ili Dialectic, ili neki treći? Phone Amego bi trebao s iPhoneom raditi bez problema. Dialectic u biti baš i ne radi...
24.03.2011 | 23:13
Radi se o Phone Amego,a ništa napraviti ću update na 10.6.7 tako i tako, pa možda nakon ponovnog dizanja sistema proradi
24.03.2011 | 23:19
Tipični iPhone sync ne sinka 100 kb nego par stotina megabajta, a ponekad i par gigabajta. BT tu jednostavno nema smisla. Slažem se s onim da kada si već u blizini kompa, onda nije problem utaknuti kabel za brzu vezu.
24.03.2011 | 23:50
Davore, to valjda ipak ovisi o tome kako se smartphone koristi, zar ne? Ja *nikad* ne syncam više od parsto kB i *užasan* mi je problem koristiti kabel. I ne znam nikog tko je orijentiran pretežno poslovnom korištenju da ima bitno drugačije navike. Nema tu ni filmova, ni MP3, a fotke su tipa desetak-petnaest jednom tjedno.

Goan25, javi se autoru i zatraži pomoć. Vrlo je susretljiv. Naravno, ako si platio ili si još u trialu. Prije toga možeš eventualno provjeriti par stvari:

1. reboot Maca pa probaj opet
2. probaj neki drugi, bilo koji, BT handsfree s iPhoneom
3. probaj neki drugi, bilo koji, mobitel s Macom.
24.03.2011 | 23:58
Meni je isto kabel apsolutni horror i ne zanima me syncati nista osim adresara i tu svakako nema vise od par stotina kb. K tome redovno synacam vise strojeva, i sto bi sad trebao paziti da uz svaki imam jedan kabel jer nositi kabel okolo sa sobom svakako necu, a necu ni placati MobileMe. Srecom da iSync radi super preko bluetootha tako da imamo mogucnost izbora.
25.03.2011 | 00:06
Da, ali ne radi s iPhoneom. Radi s bilo kojim kršem od prije 8 godina, ali ne radi s iPhoneom.
25.03.2011 | 00:45
Nema veze.
25.03.2011 | 02:07
poanta je da, kad već imam BT na oba uređaja, da bi bilo ok da imam mogućnost sync-anja iPhone/iPad-a s mac-om. mislim... helloooou? što ih košta da to stave?
  • Sank
  • Moderator
  • 221
25.03.2011 | 02:22
Ja koristim iPhone već duže vrijeme i nisam imao potrebe za bluetoothom osim za handsfree u autu. No, korištenje neke opcije, pa tako i bluetootha je stvar i potrebe i navike i moram se složiti u ovom slučaju sa smayoom da je neprihvatljivo da iPhone nema riješeno korištenje bluetootha kao i većina drugih mobilnih telefona.

Neprihvatljivo je da se pune mogućnosti bluetootha na iPhoneu mogu dobiti jedino upotrebom jailbreaka.
25.03.2011 | 12:33
Što se toga svega tiče, nekako imam hunch da će NFC u slijedećoj verziji napraviti puno u vezi te problematike.

No svejedno ste mi zanimljivi vi koji MORATE syncati preko BTa 200kb podataka iz adresara svako malo Ako vam je to toliko bitno, uzmite Mobile Me ili kabel; ako nije, pričekajte dok dodjete natrag doma. Točka.

Pno, idem na put, wow, faca sam, gle klijent mi dao podatke, ukucao ih u mob i moram ih imati isti čas na kompu. I na drugom. E jebi ga.

I ponavljam, šteta što nema te opcije, barem za sync adresara i mailova, npr. No, nema je. Zato ima MM koji radi bolje (bez mojeg uplitanja).
25.03.2011 | 14:59
1. ne želim takvo što dodatno (režijski) plaćati. Smatram da je to čisti ripoff

2. ne želim svoje privatne i poslovne kontakte uploadati ni na čiji server. No way.

3. Potpuno si promašio. Scenarij je upravo obratan. Kalendar (više nego imenik) mi se puni pretežno na Macu (stižu mi appointment mailovi, upisujem si ToDo...) i syncam to na mobitel 3-4 puta na dan. Zašto? Zato da me na vrijeme podsjeti na obavezu. Mac me ne može podsjetiti dok spava u torbi, zar ne? Tebi je to vjerojatno neshvatljivo jer imaš sasvim drugačiji radni ritam. Ja imam u prosjeku 7-8 sastanaka upisanih u rokovnik za svaki tjedan, a to do lista mi nikad ne pada ispod 10 stavki koje još treba riješiti. Eto.
25.03.2011 | 16:17
ma uopće je nepotrebno opravdavati svoje potrebe. smatram suludim da iOS uređaji imaju BT ugrađen, isto kao i svaki mac, a da nema mogućnosti syncanja preko istog. pa onda zašto to ne omoguće. jedan dio ljudi će koristiti i biti sretni s uslugom, drugi neće. nisam programer, ali odokativno mi to ne izgleda kao nešto toliko teško i nemoguće pa da kenjaju s tim. daj ljudima što žele. koji ne žele - neće koristiti.
  • campo
  • Posjetitelj
25.03.2011 | 18:23
oni koji koriste BT i oni koji imaju iPhone jednostavno nisu iste osobe. ako iPhonu možete nacdi manu što bi tek onda našli drugim telefonima. buducnost je wi fi a ne BT i treba samo neka app za to ,..meni iphone i ipad sinhroniziraju sa macom na wi fi sve baze podataka u FM i bez da kliknem nego automatski koristim FMgo i FM touch. ja i ne znam da oni sinhroniziraju...to je to a ne BT koji sam koristio prije skoro 10 godina. smayoo vrijeme je da otvoris horizonte
25.03.2011 | 20:03
BT ne košta ništa, a MM 99$ godišnje, pa si ti misli zašto s BTom možeš spariti čep za uho ili ugrađeni tel u autu:unsure: Ako odbijemo što sve još ima MM.
25.03.2011 | 21:22
Ja čak ne pokušavam *opravdati* svoje potrebe. Pokušavam ih objasniti onima koji misle da svi imaju potrebe i navike jednake njihovim. Bezuspješno, uglavnom.

Campo, stav ti je baziran na nepotpunom znanju i uskom pogledu. WiFi, baš kao i 3G i GSM općenito, imaju ozbiljne zdravstvene implikacije koje bluetooth nema (jer radi na 100x manjoj snazi). To je jedan argument koji je meni prevladavajuće važan, a ima ih još koje bi mogao navesti, ali zapravo mi se ne da. Jer je za vas ajfoničare to više stvar religije, nego razuma.
25.03.2011 | 23:31
Google besplatno nudi bežični sync kontakata i kalendara. Nema potrebe za Bluetooth, MobileMe ili spajanje kabelom.
25.03.2011 | 23:37
E ovako, nakon updatea na 10.6.7. ponovo sam upario Mac i iPhone i sada je vidljiv ali se i dalje nemože konektirati, što se tiće Phone Amega uredno mi radi preko Nokia N95, a iPhone mi isto tako uredno radi sa Bluetooth slušalicom,a najčudnije mi je to što kad gledam konekcije u System Preferences / Bluetooth iPhone mi je na par sekundi kao konektiran (zeleno i Connected) i onda se sam odspoji, no dok je i kao kenektiran niti onda mi Phone Amego neradi
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 18 sati, 6 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

accom, Bertone, drlovric, jura22, Riba, temeljnik, Anonimci (763)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.77 Seconds

Provided by iJoomla SEO