iTunes i plaćanje
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iTunes i plaćanje

21.06.2011 | 09:54
Koje sve vrste kartica prihvaća iTunes kao vrstu plaćanja ? Znam da može biti visa, mastercard, american no koliko je važna sama vrsta: kreditna kartica, kartica tekućeg ili žiro računa. Ova poslijenja me najviše zanima. Kakva su vaša iskustva i kako to sve u praksi funkcionira ?
21.06.2011 | 10:35
ne mogu napraviti hrvatski iTunes account, ali ako ti što vrijedi, ja sam si
karticu žiro računa (Visa Electron) povezao s AppStore accountom i radi sasvim u redu, napunim žiro koliko mi treba za appove i to je to.
21.06.2011 | 13:12
da, to je upravo problem, svaki puta, bilo da idem preko iTunesa ili app stora mi kaze "your payment method was declined. Please enter valid payment method information"
22.06.2011 | 13:24
Evo, rješen problem. Ja sam kriv. Ako netko bude imao slicnih problema ili pitanja neka se slobodno javi
22.06.2011 | 17:30
Pa kako si rješio? Možeš li objasniti?
22.06.2011 | 19:06
i kako si otvorio Hr account, šta se to sada može?
22.06.2011 | 21:14
Može se otvoriti hr account. Odete u iTunes ili App Store, svejedno je, i odete na account u gornjem desnom rubu. Ako nemamte account mozete ga napraviti tako da pokušate kupiti nesto i on ce vas odvesti do prozora za registraciju. Ugl. kad uđete u svoj account, zanima vas "billing information " ili " payment method" , tako nesto. Tamo odaberete način plačanja. Ja sam uzeo Visa karticu žiro računa. Upišete broj kartice zajedno sa troznamenkastim sigurnosnim brojem koji se nalazi na poleđini (ako imate više od tri broja na poleđini, onda zadnja tri) , još je potreban datum isteka kartice ali sve to imate na samoj kartici. Ispod se nalaze vlastiti podaci koje morate ispuniti točno tako da budu u skladu sa podacima kartice. Vrlo važno je da na kartici koju pokušavate registrirati imate određenu sumu novaca jer sa 0 kn na računu registracija neće proći. U procesu vam skinu oređenu simboličnu svotu (par kn) sa računa da bi provjerili valjanost. I to je to
22.06.2011 | 21:15
Jedina stvar na koju morate pripaziti je da vam je pod country/region stavljeno Croatia. To sve možete vidjeti kad otvorite svoj account.

Razlika između HR accounta i recimo onog u SAD-u je sto u hrvatskom ne mozete kupovati glazbu, filmove , serije i sl. Ograničeni ste samo na aplikacije, bilo za Mac ili iPhone/iPad.
23.06.2011 | 01:28
ma, ja sam se malo pogubio... mislio sam na kupnju glazbe, a govorio sam o otvaranju accounta. sori...
a može li se s našom karticom otvoriti US account za muziku i ostalo?
  • Sank
  • Moderator
  • 221
23.06.2011 | 02:42
Finn kaže:
...a može li se s našom karticom otvoriti US account za muziku i ostalo?

Koliko je meni poznato ne može se prijaviti sa karticom izdanom izvan USA na USA iTunes račun. Naime, tijekom prijave radi se provjera prijavljene kartice i ako nije izdana od neke od američkih banaka odbija se.
23.06.2011 | 10:12
Nemože se kupovati niti putem PayPal-a ako nije USA..
24.06.2011 | 11:29
Molim Vas za jednu informaciju, da li je netko probao kupovinu na app storeu sa Hypo Prepaid karticom ?
25.06.2011 | 14:45
Jesam ja, od kada postoji Appstore. Kupujem aplikacije na Apsotu i iTunesu bez ikakvih problema. Radi se o Prepaid Master kartici i budi bez brige. Slobodno uzmi i uzivaj
25.06.2011 | 15:11
emilcosic kaže:
Jesam ja, od kada postoji Appstore. Kupujem aplikacije na Apsotu i iTunesu bez ikakvih problema. Radi se o Prepaid Master kartici i budi bez brige. Slobodno uzmi i uzivaj

Super, uljepšao si mi dan, ma i vikend cijeli
12.04.2013 | 16:42
Evo imam isti problem. Godinama VISA electron radila super (10ak kupovina), no nedavno sam stavio MC da kupim app, jer na VISI nije bilo love i sad kad ju pokušavam vratiti "payment declined".

Kaj u čemu je štos, jel ko i za PayPal treba neka lova gore da prođe autorizacija?
13.04.2013 | 01:17
znam da za visa electron moras imati para gore inace ne prolazi autorizacija. pretpostavljam da je isto i za MC.
06.06.2013 | 22:03
Ja nikako da uspijem natjerati visu electron od zabe da radi s itunesima.
Novaca na racunu ima tak da taj dio iskljucujem.

Mozete mi pojasniti na koji nacin ste uspjeli povezati visu electron s itunesima
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 3 minuta
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
  • Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi
  • Yonkis: A što ne otvorite temu nego ovdje tipkate :)
  • Szguri: Ono što želim reći je da ljudi mogu živjeti nevjerojatno sigurne i udobne živote zato što je njihova država spremna za loše scenarije.
  • Szguri: nego zato što razumiju geografiju i povijest Rusija im je susjed, a povijest nije bila blaga. Isto sa Švicarskom: poznata po neutralnosti, ali izuzetno utvrđena i uvježbana. Država je doslovno dizajnirana tako da invazija bude noćna mora. Njihova neutralnost nije pasivna čuva je disciplina i spremnost.
  • Szguri: Osobno ne shvaćam naivnost toga da se ignorira činjenica da je rat i sukob odnosno mogućnost istog nešto što je ljudska slika i prilika od pamtivijeka. Možeš biti i spreman i miroljubiv, Švedska i Finska, primjerice, zadržale su ozbiljne obrambene kapacitete čak i tijekom mirnih vremena. Finska ima obvezni vojni rok i ogromne pričuvne snage, ne zato što su agresivne, nego zato što raz

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.19 Seconds

Provided by iJoomla SEO