1Password
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

1Password

02.07.2011 | 01:42
Zaključio sam da bi mi dobro došao ovaj proizvod a kada su bile one akcije onda nisam reagirao. Ima tko licencu viška koju ne koristi?
05.07.2011 | 23:59
Ja koristim mSecure (iPhone + Mac) i radi savršeno. Mislim da je čak i bolji od 1Password po pitanju funkcija i prilagodbe.
06.07.2011 | 09:36
Hvala, pogledat cu i to. 1Password se cinio kao nekakav standard na tom polju. Odlucio sam ipak ne koristiti isti password svugdje pa ce mi trebati pomoc. :-P
07.07.2011 | 12:18
Riba kaže:
Zaključio sam da bi mi dobro došao ovaj proizvod a kada su bile one akcije onda nisam reagirao. Ima tko licencu viška koju ne koristi?

Imam ti ja jednu, ali je za 2.x verziju, a aktualna je ipak 3.x.
Tako da, ako ne nađeš ništa bolje...

Inače 1Password je izvrstan.
09.07.2011 | 20:01
Ja ne koristim isti password svugdje, nego imam 5 različitih.

1. koji je za razne gluposti gdje ja uopće ne bi ni stavio password da ne moram, uglavnom po netu, i taj password zna dosta ljudi iz moje neposredne okoline

2. koji je za neke ne baš nevažne stvari, ali nikako za nešto čime bi mi se moglo nanijeti neposrednu štetu. Taj password zna samo još jedna osoba na svijetu i siguran sam da ga ona ne širi

3. koji je za važne, privatne stvari, ali nije za išta pomoću čega provodim financijske transakcije. Taj password ne zna nitko, ali bi bio spreman reći ga nekom kad bi to bilo važno i nužno.

4. koji je za važne, privatne stvari izravno vezane uz financije. Taj password ne zna nitko i nikad ga neće znati.

5. koji je za kriptirane dokumente i datoteke te passphrase za moj PGP ključ. Njega isto ne zna nitko i nikad ga neće znati.

I osim toga imam glupavi password koji mi služi da ga postavim nekom drugom kao inicijalni kad me zamole da im npr. postavim mail i sl.

I smatram da je to puno bolji sistem nego koristiti ikakav password manager koji je sam po sebi dosta velik sigurnosni rizik.
09.07.2011 | 21:59
Dobro da preciziram, ja ih koristim dva, jedan za nebitne i jedan za bitne stvari. No u zadnje vrijeme je porasla kolicina bitnih stvari... vidjet cu sto i kako, jos nisam odlucio kako pristupiti tom problemu.
10.07.2011 | 15:54
smayoo kaže:
Njega isto ne zna nitko i nikad ga neće znati.

I onda jednog dana umreš, i ostaviš rodbini i djeci da se muku muče sa rješavanjem tih problema.

Prijateljici se to desilo, kako je nastavila voditi firmu iza oca, tako je zbog neznanja svih tih šifri imala jako velike probleme i maltretiranciju.

Radije ti šifre zapiši u oporuci, zlu ne trebalo.
10.07.2011 | 22:25
Govorio sam o osobnim lozinkama. One koje su vezane za posao podložne su politici koju određuje firma.

Osobne lozinke koje nikad nitko neće znati nikom ni ne trebaju. One kojima bi mogle trebati - imaju svoje.
11.07.2011 | 14:02
smayoo kaže:
Govorio sam o osobnim lozinkama. One koje su vezane za posao podložne su politici koju određuje firma.

Osobne lozinke koje nikad nitko neće znati nikom ni ne trebaju. One kojima bi mogle trebati - imaju svoje.

OK, u ovom slučaju se radilo o privatnoj firmi.
Ali uglavnom, ako misliš da stvari koje su pod ključem, nitko iz tvoje obitelji ne bi smio znati ili vidjeti, onda je svejedno.
Onda možeš mirno krepati
11.07.2011 | 19:54
Onaj tko ih smije znati i vidjeti ima svoj vlastiti ključ pa ne treba moj.

Nevjerojatno mi je da je to tako težak koncept za shvatiti...
11.07.2011 | 20:46
@smayoo, ono koje si naveo pod 4. ja sam stavio i ogroman kamen na taj password, tako da netko (žena) ni u kom slučaju nemre dojti do toga. LOL
Moje passworde ne zna nitko i nitko do njih ni neće doči. Ako vrisnem, do svega se može i pješke doći. Ja ne koristim nikakav program za zbiranje lozinki.
11.07.2011 | 23:33
Meni je 1Password odlican. Koristim ga i na Macu, i na Win, i na iPhone...

APSOLUTNA PREPORUKA
12.07.2011 | 13:15
smayoo kaže:
Onaj tko ih smije znati i vidjeti ima svoj vlastiti ključ pa ne treba moj.

Nevjerojatno mi je da je to tako težak koncept za shvatiti...

Ma mene samo količina tih passworda buni Ali dobro da si paranoičan.
  • BB
  • Korisnik
  • 3
12.07.2011 | 17:03
Evo da se i ja malo javim
Koristim 1Password već dosta dugo, i na Macu i na iPhoneu, i super mi je. Pogotovo mi je praktično što mogu npr. na iPhoneu direktno iz njega u svoje internet bankarstvo...
I sve mi čuva, i jako ubrzava kojekakva logiranja, u njemu imam i razne OIB-e, i sve ostale stvari koje ni u ludilu ne bih mogla popamtiti. Npr, netko me pita za broj računa, i samo hop u 1Password, pa paste u sms... Zaključan mi je brojčanom lozinkom, i još svaka pojedinačna stvar može biti pod posebnom lozinkom.
Zapravo, dobrim dijelom zamjenjuje i adresar i/ili phonebook, jer u njemu imam i adrese, telefone, mailove itd...

U svakom slučaju, i ja ga preporučam!
12.07.2011 | 22:50
Neću reči da korstim, ali nedavno sam negdje pokupio foru kako imati jedan password, a nigdje ne koristiti isti.

Recimo, napravi se osnova koju ne možete zaboraviti, npr. stanujem na trećem katu i rođen sam u 4 mjesecu i šef mi se zove Mate Parlov. Nešto slično kao ona reklama za lutriju. Dakle, osnova šifre je mp34. Ok, sad konkretne stvari.

Password za gmail je Gmp34M.
Password za Jabučnjak je Jmp34A.
Password za Yahoo je Ymp34A.
Password za ... uglavnom, kužite kako to ide.

Naravno, korisne su i varijacije na temu, prvo i zadnje slovo stranice umjesto prva dva, ili drugo i treće ili zadnje pa predzadnje, ali uvijek konzistentno.

Igor
12.07.2011 | 23:20
Dobra fora. Jedino je malo bed kad promijeniš posao ili ti se promijeni šef na poslu. Moraš sve passworde mijenjati.
13.07.2011 | 14:49
Ovakav slican sistem ja koristim, s ponesto izmijenjenim algoritmom, ovisno o visini rizika
04.09.2011 | 18:49
koristim ovaj app i odlican mi je...
ima i sync sa dropboxom koji koristim i sad kad budem uzeo MacBpro ce bit i wifi sync...

glavni pass i master pass mi zna cura, a imam ga i zapisano na jednom mjestu u kuci (zlu ne trebalo)...

znam frenda koji je imao jako puno problema sa tim stvarima kad je dobio u nasljedstvo jedan bankovni racun

zahebi, tehnologiju svu na papiru treba drzat...

04.09.2011 | 19:05
@dario: Moj prijatelj tako isprintao SVE lozinke i sakrio taj papir u garazu (ako mu provale lopovi u kucu)...

Igrom slucaja, je nakon nekog vremena nesto trazio po garazi i uvidio da mu je mis valjda pojeo njegovu arhivu

Tako da bi bilo gadno da se pouzdao u tu "klasicnu arhivu"
04.09.2011 | 20:26
Vjerovali ili ne, sličan incident s miševima se dogodio i u riječkoj gruntovnici. Tako da su vlasnici nekretnina u sjevernom dijelu grada morali (tj. još uvijek moraju) o svom trošku plaćati geometra i provoditi sravnjivanje s katastrom da bi (ponovno) dokazali vlasništvo nad nekretninom.

Matične urede i gruntovnice spaljene za vrijeme zadnjeg rata da i ne spominjemo.

Toliko o papiru.
04.09.2011 | 22:03
Ništa bez crne kutije !
05.09.2011 | 01:56
ipak, nije na odmet reci nekom clanu obitelji svoju master lozinku za nesto...
cak ne i zeni ili nekome s kim ste stalno, jer nikad neznas sta se moze desiti, a kasnije ostavljene ljude pustis na mukama...
meni je moj otac ostavio autorizacijske papire za banku u austriji koji je skeniran nekoliko stotina puta
ima ga svugdje, ali je problem sta moras doc osobno tako da nista od krade... barem ne neke jednostavne
12.10.2011 | 16:09
Evo kako sam novi sada, uključio sam se malo kasnije pa ne mogu komentirati ovu aplikaciju jer je nisam koristio ali mogu dati jedan savjet a to je da ja koristim aplikaciju za windows operacijski sustav a dostupna je i za mac računala a radi se o DATAVAULT PASSWORD. Jako sam zadovoljan obzirom da radi i sa mobilinim telefonima kao što su Iphone, Ipad i blackbeery. Također dobro radi i sinkronizacija između računala i mobitela ( u ovom slučaju blackberry koristim ) i to WIFI. Koliko vidim ovaj košta nekih 50& a datavault nekih 10&. Po mojoj procjeni dobara aplikacija.

www.ascendo-inc.com/datavault/macos/password-manager.html
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 28 minuta
  • smayoo: Nije to baš besplatan način. To sve tako radi kako si opisao, ali windowsi te upozoravaju da nisu aktivirani
  • ping: @VanjusOS ima. Downloadiraj DEMO version parallelsa za M procesrore. To će ti downloadirati windows for arm kao .iso file. Instaliraj UTM virtual machine i windowse koje si skinuo.
  • JOHN: izuzev telekom operatera i sl.
  • JOHN: to je sve ilegala
  • JOHN: Pazite se skime imate aranžamne
  • JOHN: Čini se da više neće biti IPTVa, za đabalesku ili ga više uopće neće biti u ponudi.
  • smayoo: [link]
  • stefanjos: podsjetnik svim dobrim ljudima za iparty :)
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.31 Seconds

Provided by iJoomla SEO