09.07.2011 | 20:01
Ja ne koristim isti password svugdje, nego imam 5 različitih.
1. koji je za razne gluposti gdje ja uopće ne bi ni stavio password da ne moram, uglavnom po netu, i taj password zna dosta ljudi iz moje neposredne okoline
2. koji je za neke ne baš nevažne stvari, ali nikako za nešto čime bi mi se moglo nanijeti neposrednu štetu. Taj password zna samo još jedna osoba na svijetu i siguran sam da ga ona ne širi
3. koji je za važne, privatne stvari, ali nije za išta pomoću čega provodim financijske transakcije. Taj password ne zna nitko, ali bi bio spreman reći ga nekom kad bi to bilo važno i nužno.
4. koji je za važne, privatne stvari izravno vezane uz financije. Taj password ne zna nitko i nikad ga neće znati.
5. koji je za kriptirane dokumente i datoteke te passphrase za moj PGP ključ. Njega isto ne zna nitko i nikad ga neće znati.
I osim toga imam glupavi password koji mi služi da ga postavim nekom drugom kao inicijalni kad me zamole da im npr. postavim mail i sl.
I smatram da je to puno bolji sistem nego koristiti ikakav password manager koji je sam po sebi dosta velik sigurnosni rizik.