Kursor "poludio"
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kursor "poludio"

• iMo
  • Korisnik
  • 19
14.07.2011 | 02:42
Poštovani Mac-znalci,

što bi to moglo biti kadkursor "ne sluša" - selektira na preskok i kad ne želim, sam od sebe; nije precizan; ne pomiče se unatoč naredbi preko "strjelica" ili trackpad-a; sam od sebe preskače s jednog kraja teksta na drugi kao da ga netko navodi s nekog "paralelnog" trackpad-a ... Tako već neko vrijeme ali stvar kao da se pogoršava.

Radim na MacBook-u (iz 2007. godine), Mac OS X 10.4.11, 2 Ghz Intel Core 2 Duo.

Unaprijed zahvaljujem na odgovorima.
14.07.2011 | 04:10
Da se nije i tebi napuhala baterija?
14.07.2011 | 10:13
Ili ti je netko smjestio kao mom bivšem kolegi. Jedan dan dok je otišao na WC uparili su još jednog miša s njegovim kompjuterom i onda su ga zaj**avali s par metara udaljenosti. Čovjek je skoro skočio kroz prozor od muke...
14.07.2011 | 16:03
Ovo je definitivno postala epidemija. Ima i ona druga riječ - pandemija, ali nisam baš siguran što znači.

Baš smo neki dan o tome razgovarali: ovdje na Jabučnjaku. Ja još čekam svoju novu bateriju, ali sam u međuvremenu posudio jednu drugu koja radi ko zmaj.

Nije ni čudno pošto nije bila previše trošena. MacBook u kojem se nazila je ležao dvije godine u ormaru pošto mu je kao otišla matična, jednostavno se nije dao upaliti, a popravak je bio skup pa su ljudi kupili novi MacBook. Uglavnom, nakon dvije godine stisnu oni power tipku na tom MacBooku i on se uredno boota i radi ko velki.

Mislim, ti crni Macbookovi iz 2007/2008 su svi neki čudni.
14.07.2011 | 18:04
Pandemija je kad bolest zahvati široko područje (više država, kontinent ili šire), dok je epidemija kad bolest zahvati na malom području puno stanovnika. Recimo, otruješ se sa sladoledom i u zarazu vas dojde 20 koji ste u istoj slasticarni jeli.
E sad, ne znam da li se odnosi i na pojavu kod računala.
14.07.2011 | 19:06
Znači sad treba čekat da se javi neko iz Bosne ili Slovenije s ovim problemom pa će to bit pandemija. OK.
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
14.07.2011 | 21:48
Ovo s baterijom mi je prvi glas. Kako to može utjecati na kontrolu kursora? ...
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
14.07.2011 | 21:50
Manipulacija s drugim mišem je isključena jer se problem javlja/nastavlja i nakon što sam promijenio mjesto rada za 400-tinjak kilometara.
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
14.07.2011 | 21:57
Svima koji ste odgovorili na moj upit zahvaljujem. Večeras kursor radi kako treba. Vidjet ćemo hoće li se problem ponoviti.

Što se tiče "problematičnih crnih MacBook-ova iz 2007. godine" ovaj na kojem radim ne spada među njih jer je - bijeli ; )

Osim toga od kad je kupljen do danas samo sam mijenjao ventilator i adapter za napajanje.

Sve ostalo radi kao i prvog dana.
  • Dijete
  • Posjetitelj
14.07.2011 | 23:11
meni na svakom problemu sa trackpadom na sva 4 apple laptopa pomagao njihov savjet koji kaze da polozis cijeli dlan na trackpad na 5 sekundi ili vise pa on resetira neki svoj kontroler...

banalno, vjerojatno nije to tvoj problem, al probaj..
14.07.2011 | 23:44
> Ovo s baterijom mi je prvi glas. Kako to može utjecati na kontrolu kursora?

Kod mene je. Izvadi bateriju i stavi je na stol tako da je ona gumena nožica gore, tj. ne dira stol. Zavrti bateriju i ako se okreće kao zvrk znači da se napuhala. Ako se odmah zaustavi onda je ravna i sve je ok.

Još važnije, kad je bez baterije, spoji komp na ispravljač i probaj kako redi trackpad.
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
15.07.2011 | 14:34
Evo, izgleda da je problem u bateriji. Napuhala se.

Koliko otprilike košta nova? Ima li netko dobra iskustva s nekom firmom kod kupnje i dostave dijelova za računala poštom?

Može li se softverski isključiti napajanje baterije tako da komp radi samo preko adaptera, a da baterija ostane u kućištu/ležištu? ...

Postoji li opasnost od eksplozije baterije? Zašto se napuhuje? ...

Ako netko išta od ovog zna molim za odgovor i inaprijed zahvaljujem.
15.07.2011 | 16:27
Rastavi je i izvadi elektroniku i čalije.
15.07.2011 | 16:54
Da, postoji opasnost eksplozije. Ako se dobro sjećam, Đuro Genijalac je pisao članak o kineskim baterijama s E-baya i svojim iskustvima oko toga. Na kraju je ispalo da (očekivano) nije kao originalna, ali nije bilo ni loše. Đuro, imaš li kakav update oko toga?
15.07.2011 | 23:29
Ja danas podigao novu bateriju. Upravo se puni po prvi puta i valjda će od sada sve bit ok.
16.07.2011 | 01:06
Evo dodao bih ja iskustva sa baterijama sa ebaya (kineskim). Garancija 3g cek. moram jos smajlija dodati

Znaci kupio sam bateriju negdje u 3mj. Odpakiram i vidim malo na vrhu metalni poklopac zijeva 2mm. Ok nema problema. Stavim bateriju. Radi. Ventilatori polude i odlucim resetirati PRAM i treba izvaditi bateriju van. Kad ono k..ac. Baterija je sira od originala i zaglavila se.
Izvadio sam tako da sam pocupao poklopac od baterije. Toliko o garanciji 3g.
Uzeo sam original i precizno je rastavio i zamijenio celije. Super je sve radilo dok nakon 2mj nije pregorila na plocici od baterije jedna zica. To sam pokrpao i baterija je od onda radila jos 1mj i sad je skroz krepala. Toliko o garanciji 3g po drugi put.

Trenutno je stanje health 93%, cycles 13, charge NULA.
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
16.07.2011 | 01:13
zabac kaže:
Rastavi je i izvadi elektroniku i čalije.

Prisutsvovao sam zamjeni radne memorije u jednom ovlaštenoj Apple-ovoj trgovini: serviser je to radio s bijelim rukavicama što je tom činu davalo svečano-tajanstvenu notu. Kao da je želio reći: Ej, ne može to svatko i ne može se to raditi bilo kako! ... Žabac, kako da nakon tog iskustva samo tako uzmem iz moje kutije s alatom mali masni imbus i počnem razšarafljivati kućište "napuhane" baterije?! ...
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
16.07.2011 | 01:27
iMo kaže:
Koliko otprilike košta nova? Ima li netko dobra iskustva s nekom firmom kod kupnje i dostave dijelova za računala poštom?

I da odgovorim sam sebi ; ) nova baterija kod dva ponuđača trenutno košta 1.199,00 kuna (s uključenim PDV-om).
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
16.07.2011 | 01:32
smayoo kaže:
Da, postoji opasnost eksplozije.

Zna li se koji je uzrok ove pojave? Je li bateriji jednostavno "istekao rok", određeni broj punjenja i pražnjenja? ...
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
16.07.2011 | 02:29
IgorD kaže:
Izvadi bateriju i stavi je na stol tako da je ona gumena nožica gore, tj. ne dira stol. Zavrti bateriju i ako se okreće kao zvrk znači da se napuhala. Ako se odmah zaustavi onda je ravna i sve je ok.

Kod mene se napuhala na dva mjesta sprijeda i straga tako da se ne može vrtjeti. Vidi fotke. Osim toga počela je toliko pritiskati trackpad da ga je gotovo istisnula. Podignula ga je za milimetar! Dobro je da nije došo do nekih mehaničkih oštećenja ...

110716_baterijaMacBook_w___5.jpg
16.07.2011 | 02:47
Moja teorija su ove extremne vrucine. Ne vidim drugi razlog zasto se odjednom toliko baterija se napuhalo....
16.07.2011 | 08:44
Nije od vručine. Koliko znam, baterije se dosta griju kada se pune, tako da +40 ne bi trebalo biti problem (spominje se 60 stpnjeva). Znam isto kako se treba pažljivo puniti jer bi drukčije došlo do eksplozije i temperatura punjenja je ograničena na 90 stupnjeva).
Napuhnule su se jer su stare ili feleraste. Imam doma tri i ni jedna nije napuhnuta. Doduše nikad nisam vidio napuhnutu bateriju.

EDIT: Imam dva MBP-a, za stari MBP imam dvije baterija i obje su otišle (imaju nekih 40% kapaciteta), ali se nisu napunule i ovaj novi MBP kod kojeg je za očekivati da se baterija nije napunula.
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
16.07.2011 | 12:13
Oprosti, Žabac, što će ti tri baterije? Neka rezerva ili su ti ostale od starih laptopa? ...
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
16.07.2011 | 13:46
zabac kaže:
Rastavi je i izvadi elektroniku i ćelije.

Ti si to nekad radio? ... Kakav je to "zvjezdasti" odvijač? Imaju li ga samo ovlašteni serviseri ili ga možda imaju i urari? ... Postoji li "zamjenski" alat?
16.07.2011 | 15:25
Defou, s tvojim frendovima iz Italije ovo je sad pandemija.

Ja također mislim da je stvar nekako povezana s vrućinom, moža se kod punjenja ne hlade dovoljno ako je okolni zrak pre vruć. S druge strane, definitivno je i neki vid greške na bateriji pošto je ovo sad malo pre rašireno.

Meni je ovaj MacBook 5. po redu Mac notebook u životu i uz još dva Windows prijenosnika ovo je prva baterija koja se napuhala. Očito nešto s njom nije bilo kako treba.
16.07.2011 | 15:43
iMo kaže:
zabac kaže:
Rastavi je i izvadi elektroniku i ćelije.

Ti si to nekad radio? ... Kakav je to "zvjezdasti" odvijač? Imaju li ga samo ovlašteni serviseri ili ga možda imaju i urari? ... Postoji li "zamjenski" alat?

Zvjezdasti odvijač se zove "Torx", ima ih u svakoj trgovini alata, ovisno o veličini. U chipoteci imajo komplet sa malim dimenzijama za 40tak kuna.
16.07.2011 | 18:20
Od cijele ove priče nije mi nikako jasno zašto bi netko rastavljao bateriju i vadio elektroniku i čelije?!
16.07.2011 | 18:33
> Od cijele ove priče nije mi nikako jasno zašto bi netko rastavljao bateriju...

Ti ne gledaš Sliced na History Channelu?
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
16.07.2011 | 23:46
Hvala, Riba.

Usput, jedan vic. Što dobiješ kad ti na laptopu rikne baterija? Desktop računalo.
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
16.07.2011 | 23:52
papittovenga kaže:
Od cijele ove priče nije mi nikako jasno zašto bi netko rastavljao bateriju i vadio elektroniku i čelije?!

Kad izvadiš bateriju ispod laptopa ostaje otvorena "rupa". Ako iz objektivnih razloga trenutno ne mogu kupiti ispravnu bateriju najjeftiniji način da "rupu" zatvorim je izvaditi ćelije iz kućišta baterije i vratiti ga praznog u ležište. Bez vađenja ćelija računalo svaki put iznova automatski puni bateriju čim se isprazni, a ona se napuhuje - vjerojatno dok ne eksplodira.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 14 sati, 17 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (834)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.27 Seconds

Provided by iJoomla SEO