Problem sa Safarijem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Problem sa Safarijem

11.08.2011 | 11:42
Bok ekipa!
Evo me sa jednim problemom. Safari mi steka za poludit! Stranice otvara jaaaako sporo, cak se zbrejka nekad... Nagledao sam se spinning wheela za 100 godina. Problemi sa Safarijem su poceli kada sam instalirao Lion. Recimo 2 stranice koje redovito pratim su cultofmac.com i 9to5mac.com - safari crkne dok (i ako) ih otvori. Mislim da nije do stranica jer se na iPad2 dizu najnormalnije, dok mi Safari na MBP steka. Prije sam koristio chrome, pa firefox i ipak sam se vratio na Safari... Ako ne bude islo morat cu opet traziti novi browser. Imam 2 ekstenzije dodane (1password i AdBlocker) i mislim da nije do njih jer i kada ih maknem se isto desava. Jel ima tko slicnih problema?
iHelp ))
11.08.2011 | 11:52
Nisi prvi sa Safari problemom, iako ja moram reci da je kod mene safari brži od kako sam instalirao Liona (nemam 1 pass ni ad Blocker) Probao sam navedene 2 stranice i otvara ih za cca 4-5 sec....
11.08.2011 | 16:18
Je brzi... kad sve sljaka. Isto tako zablokira kad imam 6-7 tabova. What to do? What to do?
11.08.2011 | 16:25
Ja sam još uvijek na 10.6.8 i Safari 5.1. Od ekstenzija imam samo cilptoDEVONTHINK.
No što se tiče tabova, ja znam imati otvorenih i po 20ak komada a ponekad i više...
Ovako brzo kako mi sada Safari radi, nije nikada...

Kako mi se čini, još neko vrijeme ču biti na SL...
12.08.2011 | 00:11
Ono prvo - isprazniti cookie jar, obrisati cache... To si probao?
12.08.2011 | 01:09
check and check! sve sam probao al niš ne šljaka...
šta kažeš da izbrišem kompletan cache... znači sve iz Library>Caches i MacHD>Library>Caches... deletnem Safari kompletno sa CleanMyMac i skinem novi??? Jel ima smisla uopće brisat Cache???
Tnx
12.08.2011 | 10:52
Ne kompletan cache, samo Safarijev. Ako si to napravio, drugo ništa mi ne pada na pamet jer ne koristim Safari. Sorry.
12.08.2011 | 11:28
Jesi li testirao u novom user accountu? Kreiraj jednog za test i provjeri događa li se isto i tamo. Ovisno o rezultatima vidjet ćemo kako dalje.
13.08.2011 | 01:27
Ja isto imam problem sa safarijem. Radim web stranice najčešće u joomli nekada u wp. Imam velikih problema sa online administracijom u safariju, mada ni u ostalim preglednicima nije nista bolje (nekad mi bolje radi administracija an starom IBM vec na mom MBP).
Najčešći su problemi kod osvježavanja i spremanja podataka. Recimo kad neki članak napišem u administraciji i spremim ga treba nekada čekati po 5-6 minuta da sam osvježi a kada prekinis i osvježiš sam vidis da je već odraćeno ali neće da samo prikaže izvršenu radnju.
14.08.2011 | 13:22
Ma probao sam sve zivo. Drugi user account - situacija identicna... E onda sam napravio massive glupost! Skinuo sam novi safari i nisam gledao sta pise (da je samo za Snow Leopard) i mislio si super. Maknem stari 5.1 i instaliram ganz novi i mozda ce to rijesiti problem. No No No... Ostao sam tako bez safarija, jer... gle glupost... Ne mos skinut safari za Lion... Wtf????? Naravno da si nisam napravio USB za Lion prije i hajmo opet ponovo skidat Lion-a..... Nadam se da sam samo ja glup i da mora postojati jednostavnije rijesenje - kada se izbrise Safari iz Liona... Ostanes bez browsera!!!! Happy days, happy days... Uglavnom, skinuo novi
Lion i sad opet imam "novi" Safari i "stare" probleme...
14.08.2011 | 13:28
Ja bi jos pogledao Activity window od sarafija dok se stranice ucitavaju a i sistemski Console.app
Ako ne otkrijes problem, vrijeme je za alternativni browser i cekanje nekog od Lion updatea.
14.08.2011 | 15:38
jednak problem se dogodio i kod mene...
Prije 20 minuta. Rekoh - da pogledam na forum da li sam usamljen sa tim problemom ili nas ima jos.
Kompjutor se smrznuo 100%. Niti jedan program ili ikona nisu reagirali na klik. Nemam nikakvih dodataka na Safariju. Koristim Lion. Morao sam "nasilno" ugastiti komp i ponovo ga pokrenuti.
Problem se dogodio prilikom klikanja na video na stranicama dnevnik.hr

Nadam se da ce ova tema donijeti nekakav koristan zakljucak ili upute kako otkloniti problem (naravno ako postoji nacin).
14.08.2011 | 16:01
Scuderria, ne vjerujem da se radio bas o istom problemu. Kod tebe je vjerojatno doslo do rusenja zbog Adobe flash plugina. Ne bi se oko toga zabrinjavao osim ako se ne dogadja redovno.
14.08.2011 | 19:16
OK. Keep you posted
14.08.2011 | 19:50
Provjeri disk, slobodni prostor na disku, fragmentiranost... Safari non-stop nešto piše po disku, tako da je osjetljiv na taj dio. Meni na Lionu leti bez ikakvih zastoja.
14.08.2011 | 21:13
Mislim da je sa diskom sve OK. FFox radi OK. Kao i svi ostali programi. I imam preko 200 GB prostora.
Ono sto sam primjetio otkako sam instalirao Lion je da mi WiFi cesto "propada". Tj. izgubi vezu te moram WiFi iskljuciti i ponovo ukljuciti i onda dalje radi kako spada. To cesto se dogodi jednom u 2-3 dana.
14.08.2011 | 23:38
Navodno je WiFi puno osjetljivji na Lionu. Mislim da je Sank nedavno objavio negdje link koji to detaljnije dokumentira.
15.08.2011 | 08:40
Kod mene je cini se zaista bio problem u Flash Plug-in-u, jer mi je jutros isto tako komp zamrznuo u Firefoxu, takodjer kada sam kliknuo na video (ovaj puta na net.hr).
Skinuo i downloadao Flash update. Vidjet cemo sto ce biti dalje. Keep you posted.

Inace, slazem se sa tvrdnjama da je Safari vidljivo brzi na Lion-u.
15.08.2011 | 10:38
Otvorio sam Activity Monitor i pri otvaranju određenih stranica se Safari Web Content process penje do 122% CPU. Kada otvaram 9to5mac.com ostaje iznad 100tke oko 15 sekundi... a ne znam šta da radim sa podacima iz activity window od safarija... tamo samo vidim da otvara broj items-a, kada dođe do 70/92 onda stane i zbrejka se... Console.app sam otvorio ali iskreno nemam pojma šta je to.
15.08.2011 | 11:10
Otvori Console.app, otvori strnicu koja je problematicna. Nakon sto se problem dogodi, spremi ili kopiraj sadrzaj Console.app prozora u neki tekst file, komprimiraj i stavi ovdje pa cu ja ili netko baciti oko. Unutra ima hrpa poruka koje su "obicnom" korisniku uglavnom nerazumljive, medjutim cesto mogu pomoci da se pronadje uzrok problema.
20.08.2011 | 23:55
Evo, ipak sam napravio novi novi user account... na onom što sam isprobavao nije bio baš novi nego neki guest user, a sada imam ganc novi test account. Probam safari i sve šljaka ko novo... brzina odlična, obje stranice otvara ko iz topa... šta da radim sad? @Riba - rekao si da ćemo vidjeti dalje kad vidim kako se safari ponaša na novom user accountu.
Tnx ekipa!
21.08.2011 | 13:54
A-ha! To znači da imaš nešto instalirano u svojem accountu što radi problem ili imaš problem sa preferencesima. Ja bi probao obrisati sve vezano uz Safari u Preferences i Application support, obrisati obavezno cache od Safarija i o ne njegove thumbnails...općenito stvari koje su spomenute ovdje:
guides.macrumors.com/Speed_up_Safari

Javi je li pomoglo.
22.08.2011 | 08:58
Ja sam imal sličan problem sa Safarijem 5, ali na leopardu (PPC). Reset safarija je pomogel,iako je trajal i trajal i trajal, već sam mislil da se zblesiralo sve. Ostavil sam mu samo passworde za siteove (ne da mi ih se tražiti iznova itd..) i sad radi ko novi; jesi to probal, prije nego kreneš roštat po sistemu?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 22 minuta
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
  • Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi
  • Yonkis: A što ne otvorite temu nego ovdje tipkate :)
  • Szguri: Ono što želim reći je da ljudi mogu živjeti nevjerojatno sigurne i udobne živote zato što je njihova država spremna za loše scenarije.
  • Szguri: nego zato što razumiju geografiju i povijest Rusija im je susjed, a povijest nije bila blaga. Isto sa Švicarskom: poznata po neutralnosti, ali izuzetno utvrđena i uvježbana. Država je doslovno dizajnirana tako da invazija bude noćna mora. Njihova neutralnost nije pasivna čuva je disciplina i spremnost.
  • Szguri: Osobno ne shvaćam naivnost toga da se ignorira činjenica da je rat i sukob odnosno mogućnost istog nešto što je ljudska slika i prilika od pamtivijeka. Možeš biti i spreman i miroljubiv, Švedska i Finska, primjerice, zadržale su ozbiljne obrambene kapacitete čak i tijekom mirnih vremena. Finska ima obvezni vojni rok i ogromne pričuvne snage, ne zato što su agresivne, nego zato što raz
  • Szguri: Pozdrav svima, čisto da se nadovežem na vruću temu. Kao netko tko je također bio u vojsci i imam raznog iskustva po tom pitanju.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.29 Seconds

Provided by iJoomla SEO