Problem sa Safarijem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Problem sa Safarijem

11.08.2011 | 11:42
Bok ekipa!
Evo me sa jednim problemom. Safari mi steka za poludit! Stranice otvara jaaaako sporo, cak se zbrejka nekad... Nagledao sam se spinning wheela za 100 godina. Problemi sa Safarijem su poceli kada sam instalirao Lion. Recimo 2 stranice koje redovito pratim su cultofmac.com i 9to5mac.com - safari crkne dok (i ako) ih otvori. Mislim da nije do stranica jer se na iPad2 dizu najnormalnije, dok mi Safari na MBP steka. Prije sam koristio chrome, pa firefox i ipak sam se vratio na Safari... Ako ne bude islo morat cu opet traziti novi browser. Imam 2 ekstenzije dodane (1password i AdBlocker) i mislim da nije do njih jer i kada ih maknem se isto desava. Jel ima tko slicnih problema?
iHelp ))
11.08.2011 | 11:52
Nisi prvi sa Safari problemom, iako ja moram reci da je kod mene safari brži od kako sam instalirao Liona (nemam 1 pass ni ad Blocker) Probao sam navedene 2 stranice i otvara ih za cca 4-5 sec....
11.08.2011 | 16:18
Je brzi... kad sve sljaka. Isto tako zablokira kad imam 6-7 tabova. What to do? What to do?
11.08.2011 | 16:25
Ja sam još uvijek na 10.6.8 i Safari 5.1. Od ekstenzija imam samo cilptoDEVONTHINK.
No što se tiče tabova, ja znam imati otvorenih i po 20ak komada a ponekad i više...
Ovako brzo kako mi sada Safari radi, nije nikada...

Kako mi se čini, još neko vrijeme ču biti na SL...
12.08.2011 | 00:11
Ono prvo - isprazniti cookie jar, obrisati cache... To si probao?
12.08.2011 | 01:09
check and check! sve sam probao al niš ne šljaka...
šta kažeš da izbrišem kompletan cache... znači sve iz Library>Caches i MacHD>Library>Caches... deletnem Safari kompletno sa CleanMyMac i skinem novi??? Jel ima smisla uopće brisat Cache???
Tnx
12.08.2011 | 10:52
Ne kompletan cache, samo Safarijev. Ako si to napravio, drugo ništa mi ne pada na pamet jer ne koristim Safari. Sorry.
12.08.2011 | 11:28
Jesi li testirao u novom user accountu? Kreiraj jednog za test i provjeri događa li se isto i tamo. Ovisno o rezultatima vidjet ćemo kako dalje.
13.08.2011 | 01:27
Ja isto imam problem sa safarijem. Radim web stranice najčešće u joomli nekada u wp. Imam velikih problema sa online administracijom u safariju, mada ni u ostalim preglednicima nije nista bolje (nekad mi bolje radi administracija an starom IBM vec na mom MBP).
Najčešći su problemi kod osvježavanja i spremanja podataka. Recimo kad neki članak napišem u administraciji i spremim ga treba nekada čekati po 5-6 minuta da sam osvježi a kada prekinis i osvježiš sam vidis da je već odraćeno ali neće da samo prikaže izvršenu radnju.
14.08.2011 | 13:22
Ma probao sam sve zivo. Drugi user account - situacija identicna... E onda sam napravio massive glupost! Skinuo sam novi safari i nisam gledao sta pise (da je samo za Snow Leopard) i mislio si super. Maknem stari 5.1 i instaliram ganz novi i mozda ce to rijesiti problem. No No No... Ostao sam tako bez safarija, jer... gle glupost... Ne mos skinut safari za Lion... Wtf????? Naravno da si nisam napravio USB za Lion prije i hajmo opet ponovo skidat Lion-a..... Nadam se da sam samo ja glup i da mora postojati jednostavnije rijesenje - kada se izbrise Safari iz Liona... Ostanes bez browsera!!!! Happy days, happy days... Uglavnom, skinuo novi
Lion i sad opet imam "novi" Safari i "stare" probleme...
14.08.2011 | 13:28
Ja bi jos pogledao Activity window od sarafija dok se stranice ucitavaju a i sistemski Console.app
Ako ne otkrijes problem, vrijeme je za alternativni browser i cekanje nekog od Lion updatea.
14.08.2011 | 15:38
jednak problem se dogodio i kod mene...
Prije 20 minuta. Rekoh - da pogledam na forum da li sam usamljen sa tim problemom ili nas ima jos.
Kompjutor se smrznuo 100%. Niti jedan program ili ikona nisu reagirali na klik. Nemam nikakvih dodataka na Safariju. Koristim Lion. Morao sam "nasilno" ugastiti komp i ponovo ga pokrenuti.
Problem se dogodio prilikom klikanja na video na stranicama dnevnik.hr

Nadam se da ce ova tema donijeti nekakav koristan zakljucak ili upute kako otkloniti problem (naravno ako postoji nacin).
14.08.2011 | 16:01
Scuderria, ne vjerujem da se radio bas o istom problemu. Kod tebe je vjerojatno doslo do rusenja zbog Adobe flash plugina. Ne bi se oko toga zabrinjavao osim ako se ne dogadja redovno.
14.08.2011 | 19:16
OK. Keep you posted
14.08.2011 | 19:50
Provjeri disk, slobodni prostor na disku, fragmentiranost... Safari non-stop nešto piše po disku, tako da je osjetljiv na taj dio. Meni na Lionu leti bez ikakvih zastoja.
14.08.2011 | 21:13
Mislim da je sa diskom sve OK. FFox radi OK. Kao i svi ostali programi. I imam preko 200 GB prostora.
Ono sto sam primjetio otkako sam instalirao Lion je da mi WiFi cesto "propada". Tj. izgubi vezu te moram WiFi iskljuciti i ponovo ukljuciti i onda dalje radi kako spada. To cesto se dogodi jednom u 2-3 dana.
14.08.2011 | 23:38
Navodno je WiFi puno osjetljivji na Lionu. Mislim da je Sank nedavno objavio negdje link koji to detaljnije dokumentira.
15.08.2011 | 08:40
Kod mene je cini se zaista bio problem u Flash Plug-in-u, jer mi je jutros isto tako komp zamrznuo u Firefoxu, takodjer kada sam kliknuo na video (ovaj puta na net.hr).
Skinuo i downloadao Flash update. Vidjet cemo sto ce biti dalje. Keep you posted.

Inace, slazem se sa tvrdnjama da je Safari vidljivo brzi na Lion-u.
15.08.2011 | 10:38
Otvorio sam Activity Monitor i pri otvaranju određenih stranica se Safari Web Content process penje do 122% CPU. Kada otvaram 9to5mac.com ostaje iznad 100tke oko 15 sekundi... a ne znam šta da radim sa podacima iz activity window od safarija... tamo samo vidim da otvara broj items-a, kada dođe do 70/92 onda stane i zbrejka se... Console.app sam otvorio ali iskreno nemam pojma šta je to.
15.08.2011 | 11:10
Otvori Console.app, otvori strnicu koja je problematicna. Nakon sto se problem dogodi, spremi ili kopiraj sadrzaj Console.app prozora u neki tekst file, komprimiraj i stavi ovdje pa cu ja ili netko baciti oko. Unutra ima hrpa poruka koje su "obicnom" korisniku uglavnom nerazumljive, medjutim cesto mogu pomoci da se pronadje uzrok problema.
20.08.2011 | 23:55
Evo, ipak sam napravio novi novi user account... na onom što sam isprobavao nije bio baš novi nego neki guest user, a sada imam ganc novi test account. Probam safari i sve šljaka ko novo... brzina odlična, obje stranice otvara ko iz topa... šta da radim sad? @Riba - rekao si da ćemo vidjeti dalje kad vidim kako se safari ponaša na novom user accountu.
Tnx ekipa!
21.08.2011 | 13:54
A-ha! To znači da imaš nešto instalirano u svojem accountu što radi problem ili imaš problem sa preferencesima. Ja bi probao obrisati sve vezano uz Safari u Preferences i Application support, obrisati obavezno cache od Safarija i o ne njegove thumbnails...općenito stvari koje su spomenute ovdje:
guides.macrumors.com/Speed_up_Safari

Javi je li pomoglo.
22.08.2011 | 08:58
Ja sam imal sličan problem sa Safarijem 5, ali na leopardu (PPC). Reset safarija je pomogel,iako je trajal i trajal i trajal, već sam mislil da se zblesiralo sve. Ostavil sam mu samo passworde za siteove (ne da mi ih se tražiti iznova itd..) i sad radi ko novi; jesi to probal, prije nego kreneš roštat po sistemu?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 14 sati, 45 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, friga, Riba, Anonimci (754)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.17 Seconds

Provided by iJoomla SEO