13.10.2011 | 09:18
ok, trebam malu pomoć vezano za iCloud....
Koristim Mac Pro (10.6.8) MBP (10.7.2) te iPhone3gs (4.3.5) doduše ova dva posljednja uređaja trenutno nisu u funkciji
jedan je na servisu, a drugi sam ja "ubio" tako da ce novi iPhone biti sa iOS 5, ali zadnji backup koji imam na MP je sa navedenog sistema. I bitan momenat, MBP koji je na servisu mogu koristiti sa vanjskog usb diska na kojem je CCC kopija njegovog sistema, tako da je napravljen i update na 10.7.2 iako je trenutno 400km dalje od mene i ne radi
E sad, ono što mene muci je na koji nacin sinhronizirati te 3, odnosno trenutno jednan uređaj
Već sam prije imao problema sa tim jer sam znao neke važne mailove slati sa MBP kad sam na terenu ili sa iphona, pa ih onda nemam u sent kad dođem doma na MP ili imam kontakte u iphonu nove, a sinhronizaciju bi napravio nekad na MBP a nekad na MP pa vise nisam siguran gdje sta imam ponekad bi me upozorio da ce promijenit nekek kontakte, ali nikad nisam bio siguran jeli mjenja one na iphonu ili one na stroju itd....
Nadao sam se da cu sa iCloudom moći sve to skupa dovesti u red i da cu znati ako dodam neki kontakt na iphonu da cu ga automatski imat i na ostala 2 uređaja ili poslani mail isl.
Sad sam na MP i iCloud ne radi, pa pretpostavljam da moram napravit update na lion da bi mogao startati, ali pitanje je ako aktiviram iCloud sa MP i on mi povuće sve mailove, kontakte etc... kad napokon stigne novi iphone i ja na njega napravim backup kojeg imam u itunsima i spojim na cloud, hoce li on samo popuniti praznine, odnosno dodati u mail sent items koje ne postoje, a kontakte s njega prebaciti i na stroj ili ce možda sve to pregaziti sa onim sto je prvo sinkano sa icloudom? Isto pitanje, sto ce se dogoditi kad onda na taj isti iCloud spojim i MBP kad se vrati sa servisa?