iCloud
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iCloud

05.10.2011 | 10:10
ne znam da li postoji tema za ovo, ali bih volio da mi neko objasni , da li se automatski prebacuje sa mobile me na icloud ili cu morati mjenjati neke postavke? Drugo, mobileme sam kupio u aprilu,znaci prije 6 mjeseci i volio bih da mi vrate za ostalih 6 mjeseci novac.negdje mi je neko objasnio ali sad ne mogu naci.icloud startuje 12 ovog mjeseca pa me to bas zanima.Imam porodicni paket i to je 60€ koje ne bih da poklonim.
06.10.2011 | 16:28
scarface32 kaže:
ne znam da li postoji tema za ovo, ali bih volio da mi neko objasni , da li se automatski prebacuje sa mobile me na icloud ili cu morati mjenjati neke postavke? Drugo, mobileme sam kupio u aprilu,znaci prije 6 mjeseci i volio bih da mi vrate za ostalih 6 mjeseci novac.negdje mi je neko objasnio ali sad ne mogu naci.icloud startuje 12 ovog mjeseca pa me to bas zanima.Imam porodicni paket i to je 60€ koje ne bih da poklonim.

Sve ti piše ovdje:
www.apple.com/mobileme/transition.html

A ovdje ti je konkretno:

Can I cancel my MobileMe subscription and receive a refund?
You can cancel your service at any time and receive a prorated refund for the unused portion of your paid subscription. The free extension will not be included in the proration. When you cancel, all MobileMe services, including mail and syncing of contacts and calendars, will stop working, and your data will be removed from MobileMe.

support.apple.com/kb/HT2174

Moj ti je savjet da se ne zamaraš time, MobileMe će ti i da se ne prebaciš na Cloud trajati do 6mj iduće godine i to besplatno, pa eto...
06.10.2011 | 17:32
ma meni nije besplatno, jer sam ga produzio tek u aprilu ove godine.znaci ako sad prekinem mozda mi i vrate 60€.
07.10.2011 | 15:54
Ako ti vrate novac imas 5GB prostora ako ne onda 25GB prostora na iCloudu do isteka 6mj 2012. Sto je skoro kao i da imas mobile me samo po meni cak i bolje.

I developeri su za sad morali napraviti transfer sa mobile me na iCloud ne znam dali ce sljedeci tjedan biti tako.
09.10.2011 | 13:59
Ljudi, kakvu brzinu uploada vi imate da vam se isplati mobile me? Nažalost, većina, pa tako i ja, smo osuđeni na T scum adsl. Kak s takvom brzinom bilo što uploadati u oblak???
Sve osim dokumenata je pain in the ass.

Žalosno da mi iz Hrvatske u 2011. godini nemožemo skoro ni video chat koristiti, a komoli nešto ozbiljnije.

Meni osobno se simetrika čini miljama daleko. Zadnje nade polažem u Vipnet-ov LTE, ali sam svjestan da će cijene biti paprene.

Eto, možda malo offTopic, ali morao sam izbaciti frustracije.

EDIT:
Npr za kvalitetnu uslugu iCloud će možda biti 60 Eura godišnje, a sada skoro toliko dajem T-sranju za internet MJESEČNO, i nisam ni blizu zadovoljan!
09.10.2011 | 15:59
Evo da ti odgovorim...
Na iPhoneu mi je ugasen wi-fi i koristim samo 3G kod kojeg imam 1GB prometa i ne potrosim sve. Photo stream mi je super fora i tu nema problema jer 3G ima veci upload nego ADSL. Sinkanje kontakata i kalendara ionako ne trosi puno (nisu veliki paketi) pa to ide glatko. Ne dira me previse internet infrastruktura sto se tice iClouda, a sto se tice ostalih stvari itekako me dira.

Lose i na ISKONu.
09.10.2011 | 17:15
Dodatak: Jedino iCloud backup mobilnih uredjaja onda malo steka, ali mislim da cu to jos uvijek radit na kompu zato jer su mi iPad i iPhone vec potrosili 5GB koji su besplatni. Samo kroz backup.
09.10.2011 | 19:39
Zdravac kaže:
Ljudi, kakvu brzinu uploada vi imate da vam se isplati mobile me? Nažalost, većina, pa tako i ja, smo osuđeni na T scum adsl. Kak s takvom brzinom bilo što uploadati u oblak???
Sve osim dokumenata je pain in the ass.

Nije Mobile Me samo backup - meni je on najbitniji zbog sinkronizacije - svi moji kompovi na poslu i doma, na viksi itd; te mobiteli su sinkronizirani zahvaljujući MM. iDisk ne koristim, prespor je, zato služi DropBox... Vidjet ćemo za iCloud

Žalosno da mi iz Hrvatske u 2011. godini nemožemo skoro ni video chat koristiti, a komoli nešto ozbiljnije.

Imam najsporiju brzinu i flat, i nemam nikakvih problema sa chatom 1 na 1.

Npr za kvalitetnu uslugu iCloud će možda biti 60 Eura godišnje, a sada skoro toliko dajem T-sranju za internet MJESEČNO, i nisam ni blizu zadovoljan!

Ne kužim ovaj dio? iCloud je besplatan.
09.10.2011 | 20:11
scarface32 kaže:
ma meni nije besplatno, jer sam ga produzio tek u aprilu ove godine.znaci ako sad prekinem mozda mi i vrate 60€.

Jebali te tih 60E. Fakat si naporan. Neće ti vratiti te novce, već jedino preostali dio, a pošto ne znaš čitati s razumijevanjem, ponoviti ću: "all MobileMe services, including mail and syncing of contacts and calendars, will stop working, and your data will be removed from MobileMe"

Sad, ja to tumačim da ćeš popušiti mail adresu, no ne mora značiti. Zar si toliko gladan i jadan da ćeš propasti za cca 30E koliko bu ti vratili?
09.10.2011 | 20:35
jarane ja imam porodicni paket koji kosta 120€ (pola godine je 60€ ili moram i crtati), i za 60€ mogu kupiti airport expres npr. znaci nije meni zao bilo dati 120€ za godinu, koristenja,ali mi je zao dati 60€ koliko je valjda pola godine, na nesto sto necu koristiti jer cu se prebaciti na iCloud. ili ti mene ne razumijes ili se pravis da ne razumijes.Ako tebi nije stalo do 60€ evo javi mi pa cu ti poslati ziro racun pa mi uplati a ja cu nastaviti sa mobile me .
a ne mislim ni stopirati sve prije nego prebacim na iCloud tako da se ne bojim da ce mi ukinuti mobile me adresu. jesam li sada bio jasan?
09.10.2011 | 23:14

Ne kužim ovaj dio? iCloud je besplatan.[/quote]

Besplatno će biti 5 GB.
10.10.2011 | 03:19
scarface32 kaže:
jarane ja imam porodicni paket koji kosta 120€ (pola godine je 60€ ili moram i crtati)

Imam ga i ja, pa što? Vjeruješ mi da nemam pojma kad ističe točno, jednostavno sam toliko zadovoljan postojećom uslugom da ću je nastaviti koristiti dok mogu i dok se iCloud bubice ne ispeglaju... Valkda smo različiti karakteri, ja se zbog svojih nešto eura razlike ne opterećujem, znam da sam dobio i više nego sam platio...

a ne mislim ni stopirati sve prije nego prebacim na iCloud tako da se ne bojim da ce mi ukinuti mobile me adresu. jesam li sada bio jasan?

Ako sam dobro shvatio, kad se prebaciš sa MM na iCloud, nema povrata novca jer nastavljaš koristiti email i uslugu...
10.10.2011 | 03:32
Kako sam ja jebeno dobro prosao

Taman jedno mjesec dana prije naplate za Mobile Me oni objave iCloud i meni BESPLATNO produlje Mobile Me za skoro za godinu dana.
Al posto imam developer licence odmah sam se prebacio na iCloud. Ne koristim previse iDisk.
10.10.2011 | 09:46
Defou slicno je je i kod mene. S tim sto su meni skinuli pare mjesec dana prije dana sto su najavili iCloud.Znaci ti si i mnogi drugi dobili mobileme besplatno godinu dana dok sam ja platio. I na kraju ni ja ne koristim iDisc,jer sam ga kupio samo radi sinhronizacije contakata i agende.necu propasti za 60€ ali pokusacu da ih dobijem i sebi express kupim.
12.10.2011 | 22:27
evo prebacio se na icloud, sve radi osim mail-a.ima li ko slicnih problema?
13.10.2011 | 00:05
e jesu ga ukenjali sa ovim icloudom. Imam jedan account reko kojeg kupujem app i muziku i on je sa gmail-a a drugi koji je mobileme sa kojeg sinhronizujem agendu,imenik i mail. e sad da li je moguce ta dva accounta spojiti u jedan ili ovaj gmail prebaciti na me.com. sad ce mi se sve pobrkati i na tel i na macu i u itunesima.
13.10.2011 | 09:02
@scarface32

support.apple.com/kb/HT4895
13.10.2011 | 09:18
ok, trebam malu pomoć vezano za iCloud....

Koristim Mac Pro (10.6.8) MBP (10.7.2) te iPhone3gs (4.3.5) doduše ova dva posljednja uređaja trenutno nisu u funkciji jedan je na servisu, a drugi sam ja "ubio" tako da ce novi iPhone biti sa iOS 5, ali zadnji backup koji imam na MP je sa navedenog sistema. I bitan momenat, MBP koji je na servisu mogu koristiti sa vanjskog usb diska na kojem je CCC kopija njegovog sistema, tako da je napravljen i update na 10.7.2 iako je trenutno 400km dalje od mene i ne radi

E sad, ono što mene muci je na koji nacin sinhronizirati te 3, odnosno trenutno jednan uređaj

Već sam prije imao problema sa tim jer sam znao neke važne mailove slati sa MBP kad sam na terenu ili sa iphona, pa ih onda nemam u sent kad dođem doma na MP ili imam kontakte u iphonu nove, a sinhronizaciju bi napravio nekad na MBP a nekad na MP pa vise nisam siguran gdje sta imam ponekad bi me upozorio da ce promijenit nekek kontakte, ali nikad nisam bio siguran jeli mjenja one na iphonu ili one na stroju itd....

Nadao sam se da cu sa iCloudom moći sve to skupa dovesti u red i da cu znati ako dodam neki kontakt na iphonu da cu ga automatski imat i na ostala 2 uređaja ili poslani mail isl.

Sad sam na MP i iCloud ne radi, pa pretpostavljam da moram napravit update na lion da bi mogao startati, ali pitanje je ako aktiviram iCloud sa MP i on mi povuće sve mailove, kontakte etc... kad napokon stigne novi iphone i ja na njega napravim backup kojeg imam u itunsima i spojim na cloud, hoce li on samo popuniti praznine, odnosno dodati u mail sent items koje ne postoje, a kontakte s njega prebaciti i na stroj ili ce možda sve to pregaziti sa onim sto je prvo sinkano sa icloudom? Isto pitanje, sto ce se dogoditi kad onda na taj isti iCloud spojim i MBP kad se vrati sa servisa?

13.10.2011 | 10:45
e stvarno,zasto jednostavno kad moze komplikovano. Evo prebacim me account na icloud i stavim da mi se sinhronizuje, na iphonu ne dobijem ni agendu ni imenik.na itunesu mi je drugi account za kupiti apps i muziku. i tu je sve cini mi se ok. koju su oni glupost napravili.ili sto su je izbacili ako sve ne radi kako treba.
13.10.2011 | 19:59
Ovako opet ja sa pitanjem.sorry ali nesto mi nije jasno. Danas sam poslao on line formular da zelim da ukinem mobile me.I to ce se rijesiti za par sedmica. Citao sam sad na apple suport stranici da ako ukinem mobile me da ce mi se ukinuti i adresa i imenik i agenda. znaci da bih mogao ostati bez toga tj da ce se izbrisati. Sad da li to vazi do prije pojave iClouda ili vazi i poslije, tj. kad sam se vec prebacio na iCloud. Nije mi logicno to upozorenje jer sad se .me adresa moze napraviti besplatno na icloudu. Unaprijed hvala.
13.10.2011 | 20:46
Ako si otvorio iCloud account (a jesi) s onim podacima iz MobileMe onda si siguran, samo će jednostavno onaj dio koji je ostao na MobileMe ugasiti (galerije, iDisk).
13.10.2011 | 21:00
za disc i galeriju nije problem.vazno mi je da mi mail adresa ista ostane
17.10.2011 | 12:27
scarface32 kaže:
Ovako opet ja sa pitanjem.sorry ali nesto mi nije jasno. Danas sam poslao on line formular da zelim da ukinem mobile me.I to ce se rijesiti za par sedmica. Citao sam sad na apple suport stranici da ako ukinem mobile me da ce mi se ukinuti i adresa i imenik i agenda. znaci da bih mogao ostati bez toga tj da ce se izbrisati. Sad da li to vazi do prije pojave iClouda ili vazi i poslije, tj. kad sam se vec prebacio na iCloud. Nije mi logicno to upozorenje jer sad se .me adresa moze napraviti besplatno na icloudu. Unaprijed hvala.

Kako sam ti na početku napisao, kako sam ja shvatio, ako se prebaciš na iCloud sa postojećom .me adresom, neće ti vratiti pare.
Ako zatražiš vraćanje, vratiti će ti ali i ukinuti maila adresu i sve ostalo.
Podatke nećeš izgubiti jer su ti ionako na kompu.
17.10.2011 | 13:38
Ali ne kontam zasto ce ukinuti @me adresu ako je sada dijele djabe? Jer prilikom aktivacije icloud-a pitaju te hoces li napraviti novi ID sa besplatnom @me adresom. Stvrano su ga zakomplicirali. I mislim da nije u redu da neko dobije djaba (Defou) a neko placa.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 8 sati
  • Yonkis: Hoćemo li sljedeći iParty organizirati putem Invites app-a? ;)
  • Yonkis: Apple will bring its next-generation M5 chip to the MacBook Pro in the fall, followed by the iPad Pro in the first half of 2026, according to Bloomberg’s Mark Gurman. - Wow, M5 na iPadu. M4 je već overkill ali ok. :D
  • miomika: @Zdravac...vjeruj mi, nebi ga prepoznao razliku, ni da te za guzicu ugrize. Nije to google translate.
  • miomika: Naravno Zdravac, pišeš na pamet i provjerio si, jelda?
  • Zdravac: Možda malo "old fashion", ali eto! :)
  • Zdravac: Vjeruj mi, skuži se odmah AI, ali kod ovih mlađih to prolazi jer je to, kao "kul"
  • Zdravac: Poslovna komunikacija zahtijeva poslovno znanje. Dakle, ili znaš što trebaš pisati, ili ne znaš. Ako ne znaš, zaposliti ću onoga tko zna - sigurno ne AI!
  • Zdravac: Ma kakav crni AI za poslovne mailove!! Kod mene ti to sigurno nebi prošlo!
  • drlovric: Mi saljemo stotine mailova na engleskom i da to ista valja, vec bi bilo u nasem workflow :) Ali eto, uzivaj ako te veseli. Ja it tvrdim da je beskorisno, sporo, trapavo, nedovrseno...
  • miomika: pa dok vidim full feature, nemogu sve reč. Upravo gledam na vijestima, završila je konferencija koja nama brani korištenje AI-a na uređajima. Što je zaključak, naravno, 10 mb texta ničega. Kako vidim u OS:_u, izgleda da će potiho ući na mala vrata. @dlovric možda je do ljudi koji je neznaju koristiti. Ipak je u pozadini chatGPT. Meni se ova opcija u mailu jako sviđa, da napravi poslovni
  • Soffoklo: @drlovric ne dozivljava nas Apple kao neko africko pleme vec mi sami sebe tako dozivljavamo i predstavljamo, a onda tvrtke poput Apple sukladno tome djeluju. Zato i Slovenija ima titlove, kao sto je imala i Apple Music davno prije nas i to uz potpunu uslugu, a ne djelomicnu, pa se premijer javno hvali kako eto imamo Apple Music. Do nas je.
  • drlovric: Apple AI je potpuno beskoristan. Dugo nisu vecu blamazu napravili. Svaki dan radim sa Amerima i niti jedan covjek mi nije rekao da ima jedan koristan feature. Svi cekaju bolju Siri koje nema pa nema. A ljudi kupovali iPhone 16 Pro radi "inteligencije" :D
  • miomika: ...i proofreading i onaj AI radi u mailu. Doduše, samo na engleskom, ali radi. Točno se kuži da lagano ovo preregulirano govno iz EU nema proslka i da AI lagano kuca na vrata.
  • miomika: ajde neke dobre vijesti. AKo je laptop/comp settiran na eng. radit će vam image playground s najnovijim update-om 15.3.1
  • drlovric: Apple nas dozivljava kao neko africko pleme i nema tu razumnog objasnjenja ni opravdanja.
  • drlovric: Da jadni, kako bi to mogli priustiti. Bitno bi im utjecalo na poslovanje a pokrili bi desetke miluja ljudi (HR, BIH, SRB, CG). Sve isti jezik :) Iz istog razloga nemamo titlove na Apple TV. A Slovenija ima. Valjda su veci od ostatka ex. YU :)
  • dpasaric: Nema Hrvatske jer bi to značilo da moraju zaposliti osobu koja čita komentare na našem jeziku, a za to smo premaleno tržište. Ostavi komentar na ENG na US/UK zemlji i ciao.
  • dpasaric: MacBook Pro M4 16" prikaz je na naslovnici! :)
  • Yonkis: Zašto nema Hrvatske kada se želi dati feedback na nešto Appleovo? [link]
  • Yonkis: iCloud (plus). Ne prikazuje znak “plus”. Hellou, 21st ovdje :))))
  • Yonkis: Ako imate iCloud onda možete koristiti [link] čak i sa Android korisnicima.
  • m@xym: @Zdravac, naravno da hoće.
  • Zdravac: Hoće li nam to Apple proizvodi drastično poskupiti?
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.17 Seconds

Provided by iJoomla SEO