Veliki update (10.7.2, iOS5 i iCloud)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Veliki update (10.7.2, iOS5 i iCloud)

13.10.2011 | 19:42
Sta vi mislite o ovom velikom koraku za sve one koji imaju Mac-ove i iPhone ili iPad. Ja mislim da je to bio veliki zalogaj za apple. zato sto pola stvari ne radi kako treba.prebacivanje mobile me na iCloud je mora ziva.Ja sam svoj sinoc prebacio ali zenin nema sanse da prebacim. Danas mi mail opet ne radi, jer ne prepoznaje moju sifru. Sa sinhronizovanjem iPhone-a i Ipad-a (agenda i imenik) sam imao velikih problema.Jutros prilikom restarta mi je ekran bio crn, i kad sam misom poceo raditi , kao da sam poceo brisati to crnilo. Zivcira me i to sto se pojavio Gost account prilikom paljenja mac-a.A sve kvacice su izbrisane na postavkama. i svaki ut moram birati s kojeg cu se logovati.Moze li se gost account izbrisati skroz?
Sto se tice iPhone-a , sve do sad radi,ali me zanima zasto mi ne radi notifikacijski centar?
13.10.2011 | 20:36
Moje iskustvo:

- Update na 10.7.2. prošao je glatko na svim mojim Macovima,

- Upgrade MobileMe accounta na iCloud je isto prošao glatko i preselili su mi mojih 20GB prostora od tamo na iCloud, pa tako imam 25GB, mada nije da mi to treba, svi kontakti su mi tamo i doima se da je sve u redu,

- Problem je što su nešto zeznuli s .Mac accountima za iChat kod onih koji su imali MobileMe vezan uz iChat (to niti prije nije radilo kako treba, već je iChat svaki put tražio svoj password, različit od MM passworda...), pa se tako od upgradea na iCloud više nisam mogao ulogirati u svoj .Mac iChat, stalno javlja da password nije ok. Isto tako njihov site za ažuriranje AppleID-a jučer uopće nije radio, danas konačno radi... na kraju sam uspio reaktivirati .Mac s resetom passworda, pa se sada trostruko logiram u iChat - kao .mac, kao .me i kao GoogleTalk. Ah, dobro bi došlo objedinjenje svega toga u neki zajednički standard.

- iOS5 nisam mogao staviti na iPhone jer imam "stari" 3G. Iskreno, razočaran sam time što nisu našli načina podržati iCloud i na tom uređaju jer tehnički razlog da se to ne napravi ne postoji. Ako ništa, mogli su napraviti sync kontakata, mailova i kalendara.

No, nisam sitničav, briga me za wireless sync, ali cijeli koncept je otvorio novi problem. Kada se sada iPhone sinka, on se mora sinkati iz lokalne baze "Local Mac", pa tako svi kontakti u adresaru moraju biti dvostruki - jednom lokalni, a drugi iz oblaka. Ne baš elegantno, ali za sada mi sve radi ok.
13.10.2011 | 21:06
Meni update prošao bez problema, a kako ne marim za iPhone sve radi bez problema.
13.10.2011 | 21:14
Murphyev zakon. Ako ti nesto moze poci po zlu , poci ce.

Meni isto sve bez problema.

Ali recimo kad auto treba ici kod mehanicara odmah u startu ZNAM da mehanicar nece dobro napravit i tako bude uvijek.
13.10.2011 | 21:46
I ja moram reći da je sve prošlo odlično. iPad, iPhone te iMac na kojem je konačno Lion fino proradio. Valjda je trzanje o kojem sam ovdje već govorio bilo zbog neodgovarajućih grafičkih drivera čiji je update napravljen u okviru 10.7.2
13.10.2011 | 21:49
scarface32 kaže:
Zivcira me i to sto se pojavio Gost account prilikom paljenja mac-a.A sve kvacice su izbrisane na postavkama. i svaki ut moram birati s kojeg cu se logovati.Moze li se gost account izbrisati skroz?

Pojavljivanje Gost accounta nije slucajno i dio je "Find My Mac" fičra. Sluzi tome da se moguci kradljivac Mac-a na njega ulogira, ode online i omoguci ti da ga lociras Ako ti to ne treba, mozes ga ubiti u System Preferences -> Security & Privacy -> Disable restarting to Safari when screen is locked.

Inace, mozes si upaliti automatic login ako ne zelis birati usere, System Preferences -> Users -> Login Options -> Automatic login, no u slucaju kradje kompromitiras fajlove.
13.10.2011 | 22:10
evo , je li se ikom desilo da poslije paljenja mac-a iz sleepa dobije skroz crni ekran. samo se pojavi kvadratic gdje je strelica misa stajala. i nema sanse da se ulogujem jer ne vidim nista.
13.10.2011 | 22:20
• 10.7.2 - radi ✔
• iOS 5 - radi ✔
• iCloud - radi ✔

Sve je prošlo bez ikakvih problema. Jedino se novi Safari ponaša čudno (kod surfanja favicon se ne mijenja već ostaje od prethodno posjećenih web stranica, koristi li se zoom pomoću Magic Trackpada stranica više ne reagira te je potrebno otvoriti novi tab, no na tabovima close tab (X) gumb nestaje i rijetko se pojavljuje, pa je potrebno koristiti keyboard kraticu).
13.10.2011 | 22:25
kako vama icloud radi? ja kad se ulogujem na www.icloud.com ne mogu mail otvoriti.agendu i imenik mogu, mada sync agende nije dobar jer nema rodjendana.
13.10.2011 | 22:42
Update na 10.7.2 prošao u redu i sve radi ok.

Update na OS5 na iPadu također prošao ok.

iCloud ok.

• lex
  • Korisnik
  • 5
13.10.2011 | 23:04
10.7.2
Grafička je bitno hladnija, ja sretniji
14.10.2011 | 00:02
moze li se iko unlogovati preko www.icloud.com na mail? ja ne mogu.kaze mi da mi icloud mail nije ukljucen, i da ga trebam ukljuciti na nekom aparatu sa ios5 ili osx. a ja ga koristim i na mac-u i na iphone-u. sta li moze biti?server?

Uploaded with ImageShack.us
14.10.2011 | 11:51
Otvori internet/odi na System Preferences/Mail, Contacts & Calendar/izaberi iCloud i postavi kvačicu s desne strane na Mail & Notes.
Inače moraš imati mail na me.com.
Moje skromno mišljenje je da sam primjetio da mi se računalo znatno manje grije na Lion 10.7.2
MacBook Pro
15-inch Early 2008
Processor 2,4 GHz Intel Core 2 Duo
Memory 4 GB 667 MHz DDR2 SDRAM
Graphics NVIDIA GeForce 8600M GT 256 M
Software Mac OS X Lion 10.7.2 (11C74)
14.10.2011 | 13:56
ma ta kvacica stoji. cak sam probao i sa zeninog macbook-a ali nece. i to mi se javlja samo u browseru (bilo kojem). Sve ostalo mogiu otvoriti samo za mail mi javi ovo upozorenje.
14.10.2011 | 16:06
Ako su svi ostali uvjeti zadovoljeni (otovren iCloud s @me adresom, aktiviran na barem jednom uredjaju koji ima Lion ili iOS5) probaj pobrisati sav cache u browseru.
14.10.2011 | 16:25
sve sam uradio i opet isto.ovo se samo meni moze desiti. imam jos tri icloud adrese i sve tri rade,samo ova glavna adresa ne radi. a sinhronizuje mail-ove na imac i na iphone.
  • campo
  • Posjetitelj
14.10.2011 | 16:27
Moj iCloud nije funkcionirao nikako sve dok nisam ponovno napravio restor bez ikakvog backupa. sad sve radi i petica je fantastična sa podsjetnikom i icloudom. podsjetnik je nešto što sam uvijek trebao. iPad baterija traje na prvi pogled duže a i prije je nisam mogao nikad ispraznit ali dopuštam da je sad manje aplikacija pa je možda zbog toga
na 10.7.2 Mac mi je brži i to osjetno
15.10.2011 | 16:59
scarface, probaj se sad logirat na icloud.com i uć u mail. Meni je uspjelo.
15.10.2011 | 17:31
i meni je uspjelo,izglda da su rijetki imali problem sa mailom na www.icloud.com

Sad me zanima do cega je kad mac palim iz sleepa , crn ekran i pomjeranjem misa brisem to crnilo.hajde sto se sad na mom macu to pojavilo,ali i na zeninom macbook pro prije 10 minuta. Do cega je i trebam li se brinuti oko toga?
15.10.2011 | 19:14
Stavio 10.7.2 na iMac,ios 5 na iphone i ipad sve prošlo bez problema,osim što se ios 5 nije mogao odmah updateat zbog zagušenosti koju su ljudi stvorili .Aktivirao icloud i sve odlično radi..Fino mi sve sync..Photostream je odličan..doslovno radi kak su i rekli.Uslikao sam vani sa iphoneom,vraćam se kući,stavljam iphone u dock,otišao u kuhinju po kavu i uzeo ipad i slike su tamo it just works Notification centar je zakon,baš je trebalo tak nešto..iMessage možda i najbolji dio novog ios-a..nema logiranja ni zezanja
15.10.2011 | 21:52
Prebacio se ja. Upgreadao Lion na Airu, a kako me svrbilo prebacivanje s MobileMe-a na iCloud onda sam i iMac digao s SL-a na Liona. Iako sam na jedno oko zmirio da nesto ne podje krivo, sve je ipak proslo ok. Jedina zrtva su mi Parallelsi, koji vise ne rade. No to sam znao da ce tako biti. iOS5 je mrak, Sync radi besprijekorno, a 25GB prostora mi je i vise nego dovoljno. Zadnja dva dana sam prebacivao lokalne mail foldere (oko 8GB) na iCloud. S ovakvim uploadom je to zaista tlaka, no sad kad je jednom gore valjda ce raditi ok.

I da ne zavrsi sve u dobrom tonu, imam sitnu zamjerku kod Liona, a koja me jako smeta. Naime, kako radim puno s fotkama vrlo mi je bitan info view u finderu kod column modea. I tamo ko za vraga jedino sto ne radi je Image size, odnosno dimensions. Jel zna netko jel se prica nesto o popravku tog buga? Ovdje sam nasao da nisam jedini koga to smeta apple.stackexchange.com/questions/26582/...-finder-columns-view
15.10.2011 | 22:20
...... I tamo ko za vraga jedino sto ne radi je Image size, odnosno dimensions.

Meni radi Image size, odnosno dimensions na:
MacBook Pro
15-inch Early 2008
Processor 2,4 GHz Intel Core 2 Duo
Memory 4 GB 667 MHz DDR2 SDRAM
Graphics NVIDIA GeForce 8600M GT 256 M
Software Mac OS X Lion 10.7.2 (11C74)
15.10.2011 | 22:24
Svasta. Onda ocito nekom radi, a nekom ne. Valjda neki fantomski problem da se nesto s necim tuce. Vidjet cemo sa sljedecim updateima kako ce biti. Tnx
17.10.2011 | 18:00
Krenule prve trzavice sa OS5 na iPadu. Danas mi se dva puta sam od sebe srušio Safari, a igra Battlefield Bad Company 2 u multiplayer modu se ruši od prvog dana kako sam nadogradio OS5.

Na starom OS-u mi je sve radilo stabilno i ništa se nikada nije srušilo.

10.7.2. na iMacu za sada sve 5.
03.11.2011 | 15:18
Meni je upgrade, recimo, prošao ok, ali kod sync-a mi ne prebacuje ringtone koje sam skinuo prije iOS5 i radili su bez greške. Ima li netko ideju što je pošlo po zlu?
03.11.2011 | 20:37
Meni iCloud radi super i s iPhone4 i sa iMacom, nikakvih problema nije bilo.
Inače me interesira da li je moguće ikonu od iClouda stavit na desktop da se preko nje logiram i je li postoji negdje ta opcija.
Kako je žena kupila MBP koji je došao s Lionom vjerojatno se može uključiti Cloud kod nje ali me interesira kako na kućnom iMacu staviti i njen račun za iCloud.

Inače iCloud mi je zakon.
24.11.2011 | 08:56
Nije baš tema ali da odgovorim sam sebi pronašao sam bolji ringtone maker a tako se i zove - Rmaker
Za preporučiti, jednostavan i učinkovit.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 14 sati, 32 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, jura22, Riba, Anonimci (805)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.22 Seconds

Provided by iJoomla SEO