13.10.2011 | 20:36
Moje iskustvo:
- Update na 10.7.2. prošao je glatko na svim mojim Macovima,
- Upgrade MobileMe accounta na iCloud je isto prošao glatko i preselili su mi mojih 20GB prostora od tamo na iCloud, pa tako imam 25GB, mada nije da mi to treba, svi kontakti su mi tamo i doima se da je sve u redu,
- Problem je što su nešto zeznuli s .Mac accountima za iChat kod onih koji su imali MobileMe vezan uz iChat (to niti prije nije radilo kako treba, već je iChat svaki put tražio svoj password, različit od MM passworda...), pa se tako od upgradea na iCloud više nisam mogao ulogirati u svoj .Mac iChat, stalno javlja da password nije ok. Isto tako njihov site za ažuriranje AppleID-a jučer uopće nije radio, danas konačno radi... na kraju sam uspio reaktivirati .Mac s resetom passworda, pa se sada trostruko logiram u iChat - kao .mac, kao .me i kao GoogleTalk. Ah, dobro bi došlo objedinjenje svega toga u neki zajednički standard.
- iOS5 nisam mogao staviti na iPhone jer imam "stari" 3G. Iskreno, razočaran sam time što nisu našli načina podržati iCloud i na tom uređaju jer tehnički razlog da se to ne napravi ne postoji. Ako ništa, mogli su napraviti sync kontakata, mailova i kalendara.
No, nisam sitničav, briga me za wireless sync, ali cijeli koncept je otvorio novi problem. Kada se sada iPhone sinka, on se mora sinkati iz lokalne baze "Local Mac", pa tako svi kontakti u adresaru moraju biti dvostruki - jednom lokalni, a drugi iz oblaka. Ne baš elegantno, ali za sada mi sve radi ok.