Koji e-mail klijent koristite?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Koji e-mail klijent koristite?

03.11.2011 | 11:01
S obzirom na nedavni switch pokušavam otkriti koji bi mi e-mail klijent najbolje odgovarao. Na poslu koristim Outlook 2010 (primoran jer je sve na Win platformi i Exchange-u), ali je po meni nezgrapan, glomazan i ponekad trom. Prije sam privatno isto koristio Outlook, doduše 2007 (sve je to ista pašta, samo malo ljepše upakirano), ali sam ga koristio za POP pristup i samo za mail, te tu i tamo kalendar i task manager. Uglavnom mail mi treba za mail i rudimentarni to-do ili notes. Interesira me što koristite i koje su prednosti/mane pojedinih aplikacija (Apple Mail, Outlook 2011, Postbox, MailTags, Thunderbird...) te da li koristite IMAP ili POP3 pristup.

03.11.2011 | 11:10
IMAP; 3 accounta

Sparrow
03.11.2011 | 13:18
ja Mail.app
03.11.2011 | 18:52
ja isto Mail.app
Brz je, nemože biti jednostavniji, sve je pregledno i uredno.

Jednostavno nisam ni probao koristiti neki drugi jer m je ovo skroz OK
  • User
  • Posjetitelj
03.11.2011 | 19:17
Mail.app na Lionu. Odlican i više nego dovoljan za moje potrebe. 3 IMAP accounta.
03.11.2011 | 19:40
Mail.app, sve što ti treba i radi super. 3 accounta, 2 IMAP, 1 POP3. Sa jednim (samo jednim) IMAP accountom se malo čudno ponaša, ali samo kad sam u uredu, pa vjerujem da je problem u nekoj lošoj kombinaciji servera, providera i tko zna čega. I to nije da ne radi, nego tu i tamo prestane syncati. Onda samo bubnem account offline i natrag online i odmah istovari sve. Sa POP3 nikad problema.

Također koristim i MailTags (to nije mail client, nego addon za Mail.app, za tagiranje mailova) i preporučam ga svakom tko prima puno mailova dnevno i razvrstava ih po puno sukobljenih kriterija. Konkretno, meni su svi mailovi u inboxu, jer index i pretraživanje tako najbolje i najbrže funkcionira, a razvrstavanje u foldere mi se nikako ne isplati jer stalno žongliram s nekoliko oprečnih kriterija grupiranja (po klijentima, po dobavljačima, po projektima, po hitnosti, po važnosti...). Zato mi Mail.appovi smart mailboxi u kombinaciji s MailTags predstavljaju savršeno rješenje.

Outlook mogu preporučiti jedino kao metodu mučenja ratnih zločinaca i sličnih kriminalaca najgore vrste. Za obične ubojice je preokrutan i definitivno nehuman.

Thunderbird koristim na windows desktop stroju u firmi. Isto sam zadovoljan njime, ali nema tako dobar tagging kakav ima MailTags (tj. nisam našao tako dobar tagging addon za Thunderbirda kao što je MailTags za Mail.app).

Riba koristi (mislim) Postbox i jako je zadovoljan.

Ovo ti je Ribin članak o Postboxu, a ovo moj o MailTagsima
03.11.2011 | 20:02
Ja sam imao problema sa mailom podosta. Imam 3 IMAP accounta i jedan POP, no počeo mi se je jako gušiti. Searc je postao užasno spor, pola emailova nisam uspio skinuti... Ni sam ne znam kaj mu je došlo. To je bilo negdje pri početku 10.6.
Nakon toga sam prešao na Postbox i od onda sam zadovoljan. Radi bez greške jedino kaj ja nisam iskoristio sve njegove funkcije do maximuma. Je da se aplikacija plaća, no vrijedi svaku paru. Barem meni. Search mu izrazito dobar... Pročitaj ovo kaj ti je Smayo dao...
03.11.2011 | 20:56
Koristim Mail.app, tri accounta, iCloud s dva acc. Sve radi super, a i nisam baš neki zahtjevni tip, pa ni ne znam za bolje. Možda postoji:)
03.11.2011 | 21:48
Mail.app, jos od 10.4 dogradjivanog do 10.7, trenutno ima bazu od 98,42 GB mail-ova na 6 accountova i jos se drzi i radi odlicno Ima svojih musica katkad, ali sve u svemu jako zadovoljavajuce. Prije sam na Windowsima koristio strasno kompliciran, ali i gotovo svemoguci klijent Becky!, no zapravo mi u Mail.appu ne fali nista posebno. Jedino bih volio da Automator ima vise fleksibilnosti u vezi Mail.appa, no to nije vezano za ovu temu.
03.11.2011 | 21:50
Mail.app od početka na Macu. Bolji mi nije potreban.
04.11.2011 | 00:41
Mail na Macu, oduvijek je bio odličan, a ovaj novi u Lionu je baš super - zapravo jedina zaista vrijedna stvar u novom OS-u. Ugodan je, brz i pouzdan. Koristim istu bazu mailova od prve bete OS X-a prije valjda 10 godina i sve radi do dan danas bez greške.

Mail nije savršen, nedostaju mu možda neke super-napredne funkcije, ali dio se može srediti pluginima, a dio s "rules" - pravilima. Osobno mi ne treba ništa povrh standardnog iako mi on hendla čak desetak accounta (moram zbog posla). Sve mi je POP zbog inercije, ali možda jednog dana pređem na IMAP.

Mail je jedna od vrijednih stvari u OS X-u i nadam se da ga Apple neće zeznuti - kao što su uništili Address Book.
04.11.2011 | 16:28
Umem da kažem samo dve reči: Mail i app
05.11.2011 | 13:37
smayoo kaže:

Također koristim i MailTags (to nije mail client, nego addon za Mail.app, za tagiranje mailova) i preporučam ga svakom tko prima puno mailova dnevno i razvrstava ih po puno sukobljenih kriterija. Konkretno, meni su svi mailovi u inboxu, jer index i pretraživanje tako najbolje i najbrže funkcionira, a razvrstavanje u foldere mi se nikako ne isplati jer stalno žongliram s nekoliko oprečnih kriterija grupiranja (po klijentima, po dobavljačima, po projektima, po hitnosti, po važnosti...). Zato mi Mail.appovi smart mailboxi u kombinaciji s MailTags predstavljaju savršeno rješenje.
Ovo ti je Ribin članak o Postboxu, a ovo moj o MailTagsima

Ovo je dobro zazvucalo pa sam procito tvoj clanak na tu temu i isao instalirati trial verziju. Sve je super i jednostavno, ali imam problem sa stabilnosti. Nikada do sada mi se nije desilo da mi se srusi Mail, a sada mi se srusio dva puta u 10 minuta prilikom pokusaja upisivanja keyworda. Ne znam sto je razlog... mozda nova verzija MailTagsa za Lion. Ocito ne funkcionira dobro. Jel ima netko iskustva MailTags3 + Lion? Zanima me da li je to stvarno problem, ili tek izolirani slucaj(evi).
05.11.2011 | 14:50
Thunderbird.

Nemam ništa protiv mail.app-a, već samo volim moguću portabilnost - pri switchu sam samo iskopirao Thunderbirdov direktorij i sve je radilo odmah.
05.11.2011 | 18:17
Apple mail i Outlook 2011.
05.11.2011 | 18:46
@Smayo
Stavijo sam si MailTags, mrak je. Hvala, konačno sam uveo reda u moj kaos.
07.02.2012 | 22:16
Napokon sam uhvatio malo vremena i prebacio e-mail (Gmail) na IMAP. Podesio sam prema ovim preporučenim postavkama.

Imam slijedeće probleme:
  • prilikom slanja maila poslane se poruke dupliciraju (jedna se nalazi u "Sent Mail" u Gmailu, na serveru, a jedna lokalno u sent items
  • prilikom brisanja poruke ona se na serveru ne prebaci u smeće već se arhivira u "All Mail" (jedno je rješenje da ručno odvlačim poruke u pripadajući folder.)

Postoje li neke upute kako podesiti Gmail IMAP za Apple Mail?
07.02.2012 | 22:39
Što se tiče "Sent mail" problema, nisam siguran da sam te dobro shvatio, no meni je pri prebacivanju na IMAP (ne Gmaila, nego "normalnog" poslovnog accounta) problem bio što je Apple Mail svoje sent mailove spremao na server u folder "Sent Messages", a svi drugi klijenti (mobitel, webmail, thunderbird na PC-u) u "Sent". Naravno, Apple Mail nema (jednostavan) način da mu kažeš u koji folder na serveru da sprema poslane mailove pa sam (da se ne upuštam u istraživanje .plist fajle) jednostavno promijenio podešenje u druga tri klijenta. Tipični primjer Jobs Reality Distortion Field problema.

Druga je kvaka da si možda nešto klikao po Mailu "Use this folder as..."?
08.02.2012 | 10:24
Meni poslane mailove spremi na server i lokalno u "Sent Messages", znači imam na dva mjesta, na serveru (Gmailu) i lokalno. Bilo bi mi logično, s obzirom da je IMAP, da se poslana poruka spremi samo na server.

Nisam klikao po "Use This Mailbox For". Probat ću prema ovim uputama podesiti pa vidjeti kako se ponaša.
08.02.2012 | 11:07
Ne, čekaj, to što ti želiš nije baš logično. Lokalna kopija ti uvijek ostaje, osim ako mu baš izričito ne naklikaš da ne želiš lokalnu kopiju onog što si slao. Ali ta lokalna kopija bi trebala biti u folderu koji je syncan sa serverom.
08.02.2012 | 11:10
smayoo kaže:
Ali ta lokalna kopija bi trebala biti u folderu koji je syncan sa serverom.

Ovo nije tako i zbog toga mi nije logično. Prilikom slanja se kreira lokalni mailbox sa poslanim porukama koji nije syncan sa serverom.
08.02.2012 | 20:25
Ako imaš Mail od Liona, pričekaj nekog drugog da se uključi. Ako si još na snowu, reci pa da usporedimo podešenja.
08.02.2012 | 20:45
Imam Liona. Podesio sam prema ovim prethodnim uputama (mapirao pojedine foldere) i onda sve radi OK osim što ne mogu koristiti labels iliti oznake. Mislim da ću probati Sparrow i Postbox.

EDIT: labels radi, ali se može dodijeliti samo jedna labela pojedinoj poruci i time ta poruka završi u svojem mailboxu.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 9 sati, 54 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

BoroZvijer, Ender, pontmax1, Riba, Anonimci (864)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.22 Seconds

Provided by iJoomla SEO