03.11.2011 | 19:40
Mail.app, sve što ti treba i radi super. 3 accounta, 2 IMAP, 1 POP3. Sa jednim (samo jednim) IMAP accountom se malo čudno ponaša, ali samo kad sam u uredu, pa vjerujem da je problem u nekoj lošoj kombinaciji servera, providera i tko zna čega. I to nije da ne radi, nego tu i tamo prestane syncati. Onda samo bubnem account offline i natrag online i odmah istovari sve. Sa POP3 nikad problema.
Također koristim i MailTags (to nije mail client, nego addon za Mail.app, za tagiranje mailova) i preporučam ga svakom tko prima puno mailova dnevno i razvrstava ih po puno sukobljenih kriterija. Konkretno, meni su svi mailovi u inboxu, jer index i pretraživanje tako najbolje i najbrže funkcionira, a razvrstavanje u foldere mi se nikako ne isplati jer stalno žongliram s nekoliko oprečnih kriterija grupiranja (po klijentima, po dobavljačima, po projektima, po hitnosti, po važnosti...). Zato mi Mail.appovi smart mailboxi u kombinaciji s MailTags predstavljaju savršeno rješenje.
Outlook mogu preporučiti jedino kao metodu mučenja ratnih zločinaca i sličnih kriminalaca najgore vrste. Za obične ubojice je preokrutan i definitivno nehuman.
Thunderbird koristim na windows desktop stroju u firmi. Isto sam zadovoljan njime, ali nema tako dobar tagging kakav ima MailTags (tj. nisam našao tako dobar tagging addon za Thunderbirda kao što je MailTags za Mail.app).
Riba koristi (mislim) Postbox i jako je zadovoljan.
Ovo ti je Ribin članak o Postboxu, a
ovo moj o MailTagsima