pomoć, 2 problema !!!!!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

pomoć, 2 problema !!!!!

26.11.2011 | 09:52
pozz molio bih pomoć ako netko može i zna naravno, imam externi disk 500 gb, i macbook pro i kad ga uključim, s diska na mac mogu prebacivat datoteke, ali s maca na disk nemogu, u čemu je problem, i još nešto jako smiješno ima par dana nemogu otvorit ebay stranicu, havala unaprijed !!!
26.11.2011 | 10:17
U kojem je formatu taj eksterni disk? Bit će da je NTFS format, ne? Nisi ga formatiral na Macu? Onda ti treba neki od onih alata o kojima se ovdje divanilo do pred neki dan.... A i da si SAMO MALO pretražil forum, našel bi ovo:

www.jabucnjak.hr/forum/hardver/44531-ext...-na-pc-u-i-macu.html

Tu imaš BAŠ SVE kaj ti treba i kaj treba znati.....

Za eBay. Koji preglednik koristiš? Općenito, bilo bi puno produktivnije da kao temu navedeš KONKRETAN problem, a ne paničan uzvik 'pomoć, 2 problema'.
Pretpostavit ću da je Safari, probaj ga resetirati i očistiti cashe pa onda probaj...
26.11.2011 | 10:26
a ne kužim se baš toliko, koristim mozilu i sve mi stranice otvara al ebay neće, hvala ti puno
26.11.2011 | 11:14
Isto kao i Safari. Pokušaj očistiti cache. Moj je Firefox na hrvatskom i to se nalazi pod Alati pa Izbriši nedavnu povijest, onda iz rolete odabereš "sve" i klikneš na OK.
26.11.2011 | 19:53
sve sam to napravio i neće idalje da otvara nezz stvarno šta bi moglo biti
26.11.2011 | 20:35
A drugom surfalicom (Safari, Opera...)
26.11.2011 | 22:04
probao....neće opet
26.11.2011 | 22:19
OK. Što točno znači "neće"? Kakvu grešku prijavi? Daj screenshot. I daj točan link koji ti ne radi.
26.11.2011 | 23:09
Daj ti lijepo prvo "instaliraj" Skitch. (osto mi taj izraz od PCja, hehe.)

Onda poslikaj ekran, pa nam pošalji slikicu da vidimo koju grešku javi.

Nekak bi se dao kladiti da će ti stići toliko odgovora da ćeš u roku 5 min kupovati naveliko!

...ovako tvoje pitanje/problem zvuči kao da si rekao "Ne radi mi auto"...
26.11.2011 | 23:19
Ni ne treba Skitch. cmd+shift+4 dosta.
26.11.2011 | 23:46
a shvaćam ja da sam napisao neobjašnjeno, al pojma nemam u čemu je problem jednostavno ebay neotvara a sve ostale hoće
Screen_Shot_2011_11_26_at_22.png
26.11.2011 | 23:59
Otvori Terminal (Applications, pa Utilities, pa Terminal) i utipkaj

nslookup www.ebay.com

pa onda copy & paste tekst koji si dobio ovamo

Onda utipkaj

nslookup www.google.com

(ili neku drugu adresu koja ti normalno radi) pa opet copy & paste tekst ovamo
27.11.2011 | 00:08
MacBook-Pro-van-Marko-Brkic:~ markobrkic$ nslookup www.ebay.com
;; Got SERVFAIL reply from 213.109.73.249, trying next server
;; connection timed out; no servers could be reached
27.11.2011 | 00:09
MacBook-Pro-van-Marko-Brkic:~ markobrkic$ nslookup www.google.com
Server: 213.109.68.247
Address: 213.109.68.247#53

Non-authoritative answer:
www.google.com canonical name = www.l.google.com.
Name: www.l.google.com
Address: 209.85.148.106
Address: 209.85.148.147
Address: 209.85.148.99
Address: 209.85.148.103
Address: 209.85.148.104
Address: 209.85.148.105
27.11.2011 | 01:22
a probao sam instalirat ntfs 3g al neće, mislim zato što imam lion a ne podržava ovu verziju što ste mi dali
27.11.2011 | 11:10
Za lion ne znam. Vjerojatno još NTFS-3G ne radi na Lionu.

Što se E-baya tiče, problem je kod tvog internet providera. Nazovi službu za korisnike i požali im se da njihov DNS server ne pronalazi adresu od www.ebay.com. I pošalji im ovaj isti copy&paste od nslookup.
27.11.2011 | 12:24
NTFS-3G uredno radi na Lionu, samo ga treba kupiti. Neki dan sam bio to napisao, jer je netko imao tih problema. Išao sam provjeriti jer sam koristio na SL-u a na Lionu nisam.Prvo mi nije radilo te sam išao vidjeti i napravio apdejt i proradilo. Prebacio sam par stvari na vanjsku NTFS particiju. Dakle provjereno radi !
  • Sank
  • Moderator
  • 221
27.11.2011 | 13:15
Ja koristim Paragon NTFS for MAC i radi na Lionu, a nešto je jeftiniji od Tuxera NTFS for MAC. Cijena Paragon NTFS je 19,95$ dok Tuxera NTFS for MAC košta 25 EUR

NTFS-3G je pak besplatan i ima GPL licencu, ali nisam uspio naći noviju verziju od 2011.4.12

NTFS-3G 2011.4.12 download - Nejasno da li radi pod Lion

Paragon NTFS for MAC 9.5 - Podržava Lion

Tuxera NTFS for MAC - Podržava Lion
27.11.2011 | 14:19
ja sam skinuo ntfs 3g, i evo šta mi izbacuje kad priključim disk
Screen_Shot_2011_11_27_at_00.png
27.11.2011 | 14:51
ono je meni instaliralo, al isto kao da nije dovršen, ja njega vidim u system preferences
  • Sank
  • Moderator
  • 221
27.11.2011 | 16:29
Mislim da još moraš skinuti MacFUSE s ovog linka:

http://mac.softpedia.com/get/System-Utilities/MacFUSE.shtml

i onda bi trebalo proraditi.
27.11.2011 | 17:05
e ovako, uspio sam skinuo sam još to,i sad mogu prebacivat filmove,al kada priključim disk ovo mi se pojavljuje, zanima me jel to nešto bitno
Screen_Shot_2011_11_27_at_16.png
27.11.2011 | 17:52
Vjerojatno disku treba malo dulje da se zaleti. Koji je Passport? USB/Firewire ili čisti USB? Ako je čisti USB, originalni kabel na strani Maca ima dva USB konektora. Najprije uštekaj onaj pomoćni (koji izlazi iz glavnog, s malo tanjim kabelom) pa onda glavni. Ako je Firewire, onda koristi Firewire kabel.
27.11.2011 | 17:56
ne imam samo jedan kabel
27.11.2011 | 18:21
Čovjek bi pomislio da internetsku vezu plaćaš po natipkanoj riječi, kao telegram.

Ti si taj koji traži pomoć. Ajde se malo potrudi pisati cjelovito i jasno, molim te.
27.11.2011 | 19:32
a oprosti stvarno, al nekužim se baš tek učim, i haval na pomoći naravno evo slika pa ćeš tako najbolje znat
Screen_Shot_2011_11_27_at_18.png
27.11.2011 | 19:45
E, pa onda ovako kako sam ti već napisao:

originalni kabel (od diska) na strani Maca ima dva USB konektora. Najprije uštekaj onaj pomoćni (koji izlazi iz glavnog, s malo tanjim kabelom) pa onda glavni.
27.11.2011 | 19:54
shvatio sam ja to, al došao mi je samo je dan kabel
27.11.2011 | 20:05
Ajde daj sliku tog kabela.
27.11.2011 | 20:09
evo ga identično sve kao na slici
Screen_Shot_2011_11_27_at_19.png
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 14 sati, 46 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, friga, Riba, Anonimci (764)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.07 Seconds

Provided by iJoomla SEO