iPhoto 11 Strava&Užas (+ Photo Stream sucks)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhoto 11 Strava&Užas (+ Photo Stream sucks)

03.12.2011 | 22:32
iPhoto 11 je toliko nestabilan i bugovit da sam se prisjetio devedesetih Da sam barem prosurfao malo po forumima prije nego sam ga upgrejdao. Forumi su puni raznih prituzbi. Toliko da nikome nije jasno kako je uopce mogao biti pusten.

Prvi problem koji sam imao je da nisam mogao recoverati fotke koje sam imao u starijoj verziji programa. Srecom pa nisam prije mnogo koristio iPhoto a i imao sam sve bekapirano pa mi to nije bilo toliko strasno iskustvo. Ali dovoljno da iPhoto zaradi prvi ozbiljan minus.

Slijedeci problem koji sam imao, i jos uvijek imam, je da ne mogu importirati nijedan video s iPhonea jer se iPhoto svaki put bez iznimke srusi.

Srusi se i svaki put kad napravim novi album.

Ima li netko slicnih iskustava ili saznanja hoce li Apple popraviti stvar? Zasad sute kao zaliveni. Nije da je neka svota ali svejedno se osjecam prevarenim za tih 15 dolara i sto je najgore ne mogu prebaciti video s iPhonea da bi ga rasteretio. iPhoto mi je tako postao neupotrebljiv.

I jos da dodam da mislim da je Photo Stream fakat sranje jer ne postoji mogucnost brisanja fotografija pojedinacno. Milion puta odmah znamo da neka fotka nije dobra i zelimo je odmah obrisati. Iz bilo kojeg razloga ne zelimo da se ona cuva 30 dana i da se downloada na sve uredjaje. Ali ne, Photo Stream smatra da vam sve to treba.
Jedino vam dozvoljava da obrisete sve fotke odjednom na iCloud.com a zatim da ih rucno ispraznite na svakom od uredjaja tako sto na svakom morate ugasiti Photo Stream u setingsima. Ne trebam ni reci koliko je to neprakticno i uzima previse vremena.
Bilo bi mnogo bolje da na svakom uredjaju mogu obrisati bilo koju fotku koja je u Photo Stream albumu i da se ta promjena reflektira na svim uredjajima. To je ponasanje koje je intuitivno i koje bi svatko ocekivao...

Ma ne znam, totalno sam razocaram. S iPhotom 11 i s Photo Streamom kao da smo se vratili 10 godina unatrag sto se tice organizacije osobnih fotkica.
03.12.2011 | 22:50
Probaj staviti stariji iPhoto i sve prebaciti na njega. Ja još uvijek na Lionu imam iPhoto 8.1.2.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
03.12.2011 | 23:47
iPhoto sam prestao koristiti nakon mjesec dana eksperimentiranja s njime i nakon što sam ga napunio sa preko 18.000 slika. Ne treba mi jer ja fotke držim na NAS disku, a kad ih poželimo pogledati koristim Asus media player spojen na TV ili na računalu sa nekim od programa.

Za prebacivanje slika i video isječaka sa iPhoena i fotoaparata na Mac oduvijek koristim Image Capture.app.

Eto, pokrenuh iPhoto i prvo mi je javio da mora napraviti upgrade biblioteke koja nakon toga više neće biti čitljiva sa starijim vezijama:

iPhotoLib_Upgrade.jpg

Ova moja najzadnja verzija je iPhoto'11 9.2.1 (628) instalirana na iMac preko App Storea besplatno jer sam iPhoto'11 dobio uz novi Mac Mini. Upravo sam napravio uvoz slika i video isječaka sa iPhonea 4 i sve je prošlo uredu bez prekida. Uvoz je bio u komadu sve, ne pojedinačno ili selektirano. Napravio sam i jedan Album i nije mi se srušio prilikom toga. Kako nemam problem ne znam kako bih ti pomogao.

Photo stream nisam ukopčao, a niti nemam namjeru jer mi takva mogućnost ne treba. Na ljetovanju slike sa iPhonea prebacim bez problema kabelom na iPad i to ono što hoću i kad hoću. S ovim našim slabim brzinama i visokim cijenama mobilnog interneta takva je mogućnost opasna po džep, a kad imam WiFi onda sam najčešće kod kuće pa je i kabel dobar
04.12.2011 | 04:06
Iskreno neznam o cemu pricate? Meni je sve proslo bez ikakvih problema i sve fotke sa starije verzije mogu bez ikakvih problema upotrebljavati. Ne rusi mi se nikad, prebacivanje fotki i videa sa iPhona ide toliko glatko i besprijekorno da se sam nemogu nacudit. A nedavno sam prebacivao tonu fotki i videa koje sam snimio na jednom putovanju. Takodjer mi i imovie besprijekorno suradjuje sa iphotom. Sto se tice photo streama jos se nisam stigo 100% pozabavit s njim al mi je ukopcan na svim uredjajima i ne nailazim na nikakve probleme, a sto se tice brisanja fotki mozes ih pojedinacno obrisat ako odredjeni photo stream spojis s nekim eventom.
Bas mi je zao sta cujem da ljudi imaju problema jer meni sljaka savrseno i prezadovoljan sam...
04.12.2011 | 09:43
Ni ja nemam problema, i sve mi radi a i kad je izašao novi iLife, bilo je riječi o nekim problemima sa iPhotom. Nisam zato htio stavljat novi i ostao sam na iLife 09. Uz to mene zeza i grafička tako da radije nahranim svinje i ništa ne diram.
04.12.2011 | 11:41
Trebao sam i ja ostati na iLife09

11 mi se do te mjere rusi da je potpuno beskoristan. Uspio sam s njim importirati 2 fotke u zadnjih desetak dana. A cim zelim importirati video ili vecu kolicinu fotki rusi se, svaki put, bez iznimke.

Sve je skroz up-to-date: iMac i5 s Lionom, iPhone 4s, iPhoto 11 sam regularno kupio s App Storea... uzasno me to frustira... sto je najgore ne znam kome i kako da se zalim

@tetanus
Drago mi je da tebi sve besprijekorno radi, to mi daje nadu da se stvari mogu popraviti. Mozes li mi reci na kojem si OSu i koji iPhone koristis? A sto se Photo Streama tice mozes li pojasniti kako to mozes brisati fotke s Photo Streama pojedinacno kad je official da se to ne moze? Doduse, cak i da je to moguce na nacin na koji si opisao, to nije dobro. Jer ja zelim da kad snimim nekoliko fotografija, odmah na iPhoneu obrisem one koje mi se ne svidjaju. Ne zelim bas svaku fotku cuvati 30 dana a kamoli downloadati na sve uredjaje a to je ono sto Photo Stream radi. To je izuzetno neintuitivno i ostavlja korisnika bez potpune kontrole. Photo Stream bi trebao raditi kao Dropbox i to je ponasanje koje korisnik ocekuje. Znaci, na svakom uredjaju moci obrisati ili dodati fajl a promjena da se odmah reflektira na svim ostalim uredjajima. To bi bilo jednostavno, intuitivno i ono sto ocekujemo. Nisam usamljen u tom razmisljanju i forumi su puni ljudi koji pizde zbog ovih problema s Photo Streamom i iPhotom 11.
04.12.2011 | 14:18
kod mene se iphoto 11 isto ponasa bez greske, kao i photostream! OS X 10.7.2, iphone i ipad na iOS 5.0

e sad, i ja sam ocekivao photostream u obliku dropboxa, ali kako za taj servis postoji vremenski limit od 30 dana i 1000 fotki ako se ne varam, morali su to malo drugacije srediti! koliko je uspjesno, pokazat ce vrijeme, ali da me je na pocetku frustriralo malo, je!
moj savjet je na kraju svakog mjeseca, prebacis na macu slike sa photostreama koje zelis zadrzati, organiziras ih po albumima, i onda resetiras photostream! i tako svaki mjesec.
rezultat je taj da imas jedan event (photostream mjesec/godina), i po zeli slike iz tog eventa organizirane u albumima koje kasnije mozes syncati sa iOS uredjajima! to je ukratko nacin na koji ja momentalno koristim photostream, i za sada je ok!

ono sto je mene izbilo iz tracnica je mogucnost stvaranja albuma na iOS uredjajima i istovremeno nemogucnost da te iste albume syncam sa iphotom!
procitam da se uvodi mogucnost stvaranja albuma u novom iOSu, i sav sretan zamislim situaciju u kojoj malo slikam iphonom, malo foticem, dodjem doma, ubacim sd karticu u adapter i importiram slike na ipad. dok se to desava, slike sa iphonea su vec u cloudu, i sad idem napraviti album u kojem ima malo slika sa photostreama, i malo importiranih sa sd kartice! na prvu to radi, ali tu je prici dosao kraj je taj album postoji sada samo na ipadu i nema mogucnosti da se on prenese jos negdje! druga stvar, slike koje dodam iz photostreama odu u album, ali ne i u cameraroll, sto znaci da ce za 30 dana, same od sebe nestati sa albuma!
ukratko, shvatio sam da je organizacija slika na ipadu nemoguca, sto je totalna steta jer mi je taj nacin brz, zabavan i ucinkovit! kako god da bilo, photostream je dobar koncept koji treba jos razraditi!
sori za mali OT, ali bilo mi je na dusi!

koliki ti je library na iphotou?
04.12.2011 | 14:38
Kod mene je 10.7.2, iPhoto 9.2.1 i iOS 5.0.1. Ja sam oduševljen kako sve to radi. Photostream me je potpuno oduševio i žao mi je ako imaš tako negativna iskustva. (MBP 15", i7 2.2 sa 4 GB RAM)
04.12.2011 | 15:27
meni radi savršeno i 09 i 11 verzija bez ikakvih problema. iPhoto library je prebačen na NAS i radi munjevito brzo. Nemam nikakvih problema sa importom slika, syncom ili Photostremom. Sve 5+
04.12.2011 | 15:46
rusty kaže:
meni radi savršeno i 09 i 11 verzija bez ikakvih problema. iPhoto library je prebačen na NAS i radi munjevito brzo. Nemam nikakvih problema sa importom slika, syncom ili Photostremom. Sve 5+

Jesi li samo library kopirao na NAS ili si nekako podesio da se odmah slike prebacuju na NAS kada radis sync sa nekim uredjajem. Ako jesi mozes li mi objasniti kako,jer bi radije da spremam slike na NAS nego na HDD Mac-a. Ja imam segate home storage 1TB,nije formatiran za MAC vec je na NTFS-u s tim da bez problema mogu pisati i brisati po njemu(valjda je to neka segate podrska) gledao sam po netu navodono se moze napraviti ali se mora formatirati na Journaled sto nebih radio jer mi onda nece raditi dobro sharing ni Segate SW. Malo mi je glupo kopirati cijeli libary jer imam time machine podesen na NAS sto znaci da onda imam slike na 3 mjesta HDD i 2x na NAS.
04.12.2011 | 17:04
ja sam napravio da mi TM radi backup svega nekoliko folder na disku jer mi je ionako sve već prebačeno na NAS. na SD cardu imam funkcionalni Lion instaliran u slučaju da nešto ode kvragu, a također i CCC backup na NASu koji ide jednom tjedno (incrementalno)

Jednostavno sam htio preusmjeriti slike da mi stalno stoje na NASu i da kada otvorim iphoto da automatski povuče library sa NAS uređaja. O cijeloj temi sam pisao ovdje: tinyurl.com/cofhd2t

poz
04.12.2011 | 20:03
Warehouse kaže:

@tetanus
Drago mi je da tebi sve besprijekorno radi, to mi daje nadu da se stvari mogu popraviti. Mozes li mi reci na kojem si OSu i koji iPhone koristis? A sto se Photo Streama tice mozes li pojasniti kako to mozes brisati fotke s Photo Streama pojedinacno kad je official da se to ne moze?.

Imam OS X 10.7.2 na MacBooku, iPhone 4s za zadnjim softwerom 5.0.1 te iPad 2 sa istom verzijom softwera. A sto se tice brisanja fotki mozda nisam bio najjasniji al radim poprilicno isto kao i kinsif samo sta se ne trudim kreirat albume na iPadu vec ih samo syncam sa iphota. Snimljene fotke brebacim u odgovarajuce evente i po potrebi radim i albume a sa photo stream se ne brinem previse jer ionako izbrise sam nakon 30 dana.
Kao sta je i rekao kinsif ima jos mjesta za poboljsanja al meni osobno i ovaj nacin odgovara.
04.12.2011 | 20:10
rusty kaže:

Smijem li pitat dali si imao problema sa spajanje na NAS nakon sta si instalirao Liona? Otkad sam instalirao Liona imam abnormalnih problema sa NASom i nisam jedini. Vec sam sve probao al nista. Pa reko da pitam malo ako si imao slicnih problema kako si ih rijesio. Malo je off topic al oprostit cete mi
04.12.2011 | 21:34
tetanus kaže:
rusty kaže:

Smijem li pitat dali si imao problema sa spajanje na NAS nakon sta si instalirao Liona? Otkad sam instalirao Liona imam abnormalnih problema sa NASom i nisam jedini. Vec sam sve probao al nista. Pa reko da pitam malo ako si imao slicnih problema kako si ih rijesio. Malo je off topic al oprostit cete mi

ne nisam imao nikakvih problema jer Synology je imao spremnu novu verziju OSa za svoje NAS uređaje koji su u potpunosti bili kompatibilni sa modifikacijama komunikacije prema NAS uređajima od strane Liona
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 13 sati, 57 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Gjuroo, Riba, Anonimci (864)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.20 Seconds

Provided by iJoomla SEO