04.12.2011 | 14:18
kod mene se iphoto 11 isto ponasa bez greske, kao i photostream! OS X 10.7.2, iphone i ipad na iOS 5.0
e sad, i ja sam ocekivao photostream u obliku dropboxa, ali kako za taj servis postoji vremenski limit od 30 dana i 1000 fotki ako se ne varam, morali su to malo drugacije srediti! koliko je uspjesno, pokazat ce vrijeme, ali da me je na pocetku frustriralo malo, je!
moj savjet je na kraju svakog mjeseca, prebacis na macu slike sa photostreama koje zelis zadrzati, organiziras ih po albumima, i onda resetiras photostream! i tako svaki mjesec.
rezultat je taj da imas jedan event (photostream mjesec/godina), i po zeli slike iz tog eventa organizirane u albumima koje kasnije mozes syncati sa iOS uredjajima! to je ukratko nacin na koji ja momentalno koristim photostream, i za sada je ok!
ono sto je mene izbilo iz tracnica je mogucnost stvaranja albuma na iOS uredjajima i istovremeno nemogucnost da te iste albume syncam sa iphotom!
procitam da se uvodi mogucnost stvaranja albuma u novom iOSu, i sav sretan zamislim situaciju u kojoj malo slikam iphonom, malo foticem, dodjem doma, ubacim sd karticu u adapter i importiram slike na ipad. dok se to desava, slike sa iphonea su vec u cloudu, i sad idem napraviti album u kojem ima malo slika sa photostreama, i malo importiranih sa sd kartice! na prvu to radi, ali tu je prici dosao kraj je taj album postoji sada samo na ipadu i nema mogucnosti da se on prenese jos negdje! druga stvar, slike koje dodam iz photostreama odu u album, ali ne i u cameraroll, sto znaci da ce za 30 dana, same od sebe nestati sa albuma!
ukratko, shvatio sam da je organizacija slika na ipadu nemoguca, sto je totalna steta jer mi je taj nacin brz, zabavan i ucinkovit! kako god da bilo, photostream je dobar koncept koji treba jos razraditi!
sori za mali OT, ali bilo mi je na dusi!
koliki ti je library na iphotou?