iPhoto 11 Strava&Užas (+ Photo Stream sucks)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhoto 11 Strava&Užas (+ Photo Stream sucks)

03.12.2011 | 22:32
iPhoto 11 je toliko nestabilan i bugovit da sam se prisjetio devedesetih Da sam barem prosurfao malo po forumima prije nego sam ga upgrejdao. Forumi su puni raznih prituzbi. Toliko da nikome nije jasno kako je uopce mogao biti pusten.

Prvi problem koji sam imao je da nisam mogao recoverati fotke koje sam imao u starijoj verziji programa. Srecom pa nisam prije mnogo koristio iPhoto a i imao sam sve bekapirano pa mi to nije bilo toliko strasno iskustvo. Ali dovoljno da iPhoto zaradi prvi ozbiljan minus.

Slijedeci problem koji sam imao, i jos uvijek imam, je da ne mogu importirati nijedan video s iPhonea jer se iPhoto svaki put bez iznimke srusi.

Srusi se i svaki put kad napravim novi album.

Ima li netko slicnih iskustava ili saznanja hoce li Apple popraviti stvar? Zasad sute kao zaliveni. Nije da je neka svota ali svejedno se osjecam prevarenim za tih 15 dolara i sto je najgore ne mogu prebaciti video s iPhonea da bi ga rasteretio. iPhoto mi je tako postao neupotrebljiv.

I jos da dodam da mislim da je Photo Stream fakat sranje jer ne postoji mogucnost brisanja fotografija pojedinacno. Milion puta odmah znamo da neka fotka nije dobra i zelimo je odmah obrisati. Iz bilo kojeg razloga ne zelimo da se ona cuva 30 dana i da se downloada na sve uredjaje. Ali ne, Photo Stream smatra da vam sve to treba.
Jedino vam dozvoljava da obrisete sve fotke odjednom na iCloud.com a zatim da ih rucno ispraznite na svakom od uredjaja tako sto na svakom morate ugasiti Photo Stream u setingsima. Ne trebam ni reci koliko je to neprakticno i uzima previse vremena.
Bilo bi mnogo bolje da na svakom uredjaju mogu obrisati bilo koju fotku koja je u Photo Stream albumu i da se ta promjena reflektira na svim uredjajima. To je ponasanje koje je intuitivno i koje bi svatko ocekivao...

Ma ne znam, totalno sam razocaram. S iPhotom 11 i s Photo Streamom kao da smo se vratili 10 godina unatrag sto se tice organizacije osobnih fotkica.
03.12.2011 | 22:50
Probaj staviti stariji iPhoto i sve prebaciti na njega. Ja još uvijek na Lionu imam iPhoto 8.1.2.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
03.12.2011 | 23:47
iPhoto sam prestao koristiti nakon mjesec dana eksperimentiranja s njime i nakon što sam ga napunio sa preko 18.000 slika. Ne treba mi jer ja fotke držim na NAS disku, a kad ih poželimo pogledati koristim Asus media player spojen na TV ili na računalu sa nekim od programa.

Za prebacivanje slika i video isječaka sa iPhoena i fotoaparata na Mac oduvijek koristim Image Capture.app.

Eto, pokrenuh iPhoto i prvo mi je javio da mora napraviti upgrade biblioteke koja nakon toga više neće biti čitljiva sa starijim vezijama:

iPhotoLib_Upgrade.jpg

Ova moja najzadnja verzija je iPhoto'11 9.2.1 (628) instalirana na iMac preko App Storea besplatno jer sam iPhoto'11 dobio uz novi Mac Mini. Upravo sam napravio uvoz slika i video isječaka sa iPhonea 4 i sve je prošlo uredu bez prekida. Uvoz je bio u komadu sve, ne pojedinačno ili selektirano. Napravio sam i jedan Album i nije mi se srušio prilikom toga. Kako nemam problem ne znam kako bih ti pomogao.

Photo stream nisam ukopčao, a niti nemam namjeru jer mi takva mogućnost ne treba. Na ljetovanju slike sa iPhonea prebacim bez problema kabelom na iPad i to ono što hoću i kad hoću. S ovim našim slabim brzinama i visokim cijenama mobilnog interneta takva je mogućnost opasna po džep, a kad imam WiFi onda sam najčešće kod kuće pa je i kabel dobar
04.12.2011 | 04:06
Iskreno neznam o cemu pricate? Meni je sve proslo bez ikakvih problema i sve fotke sa starije verzije mogu bez ikakvih problema upotrebljavati. Ne rusi mi se nikad, prebacivanje fotki i videa sa iPhona ide toliko glatko i besprijekorno da se sam nemogu nacudit. A nedavno sam prebacivao tonu fotki i videa koje sam snimio na jednom putovanju. Takodjer mi i imovie besprijekorno suradjuje sa iphotom. Sto se tice photo streama jos se nisam stigo 100% pozabavit s njim al mi je ukopcan na svim uredjajima i ne nailazim na nikakve probleme, a sto se tice brisanja fotki mozes ih pojedinacno obrisat ako odredjeni photo stream spojis s nekim eventom.
Bas mi je zao sta cujem da ljudi imaju problema jer meni sljaka savrseno i prezadovoljan sam...
04.12.2011 | 09:43
Ni ja nemam problema, i sve mi radi a i kad je izašao novi iLife, bilo je riječi o nekim problemima sa iPhotom. Nisam zato htio stavljat novi i ostao sam na iLife 09. Uz to mene zeza i grafička tako da radije nahranim svinje i ništa ne diram.
04.12.2011 | 11:41
Trebao sam i ja ostati na iLife09

11 mi se do te mjere rusi da je potpuno beskoristan. Uspio sam s njim importirati 2 fotke u zadnjih desetak dana. A cim zelim importirati video ili vecu kolicinu fotki rusi se, svaki put, bez iznimke.

Sve je skroz up-to-date: iMac i5 s Lionom, iPhone 4s, iPhoto 11 sam regularno kupio s App Storea... uzasno me to frustira... sto je najgore ne znam kome i kako da se zalim

@tetanus
Drago mi je da tebi sve besprijekorno radi, to mi daje nadu da se stvari mogu popraviti. Mozes li mi reci na kojem si OSu i koji iPhone koristis? A sto se Photo Streama tice mozes li pojasniti kako to mozes brisati fotke s Photo Streama pojedinacno kad je official da se to ne moze? Doduse, cak i da je to moguce na nacin na koji si opisao, to nije dobro. Jer ja zelim da kad snimim nekoliko fotografija, odmah na iPhoneu obrisem one koje mi se ne svidjaju. Ne zelim bas svaku fotku cuvati 30 dana a kamoli downloadati na sve uredjaje a to je ono sto Photo Stream radi. To je izuzetno neintuitivno i ostavlja korisnika bez potpune kontrole. Photo Stream bi trebao raditi kao Dropbox i to je ponasanje koje korisnik ocekuje. Znaci, na svakom uredjaju moci obrisati ili dodati fajl a promjena da se odmah reflektira na svim ostalim uredjajima. To bi bilo jednostavno, intuitivno i ono sto ocekujemo. Nisam usamljen u tom razmisljanju i forumi su puni ljudi koji pizde zbog ovih problema s Photo Streamom i iPhotom 11.
04.12.2011 | 14:18
kod mene se iphoto 11 isto ponasa bez greske, kao i photostream! OS X 10.7.2, iphone i ipad na iOS 5.0

e sad, i ja sam ocekivao photostream u obliku dropboxa, ali kako za taj servis postoji vremenski limit od 30 dana i 1000 fotki ako se ne varam, morali su to malo drugacije srediti! koliko je uspjesno, pokazat ce vrijeme, ali da me je na pocetku frustriralo malo, je!
moj savjet je na kraju svakog mjeseca, prebacis na macu slike sa photostreama koje zelis zadrzati, organiziras ih po albumima, i onda resetiras photostream! i tako svaki mjesec.
rezultat je taj da imas jedan event (photostream mjesec/godina), i po zeli slike iz tog eventa organizirane u albumima koje kasnije mozes syncati sa iOS uredjajima! to je ukratko nacin na koji ja momentalno koristim photostream, i za sada je ok!

ono sto je mene izbilo iz tracnica je mogucnost stvaranja albuma na iOS uredjajima i istovremeno nemogucnost da te iste albume syncam sa iphotom!
procitam da se uvodi mogucnost stvaranja albuma u novom iOSu, i sav sretan zamislim situaciju u kojoj malo slikam iphonom, malo foticem, dodjem doma, ubacim sd karticu u adapter i importiram slike na ipad. dok se to desava, slike sa iphonea su vec u cloudu, i sad idem napraviti album u kojem ima malo slika sa photostreama, i malo importiranih sa sd kartice! na prvu to radi, ali tu je prici dosao kraj je taj album postoji sada samo na ipadu i nema mogucnosti da se on prenese jos negdje! druga stvar, slike koje dodam iz photostreama odu u album, ali ne i u cameraroll, sto znaci da ce za 30 dana, same od sebe nestati sa albuma!
ukratko, shvatio sam da je organizacija slika na ipadu nemoguca, sto je totalna steta jer mi je taj nacin brz, zabavan i ucinkovit! kako god da bilo, photostream je dobar koncept koji treba jos razraditi!
sori za mali OT, ali bilo mi je na dusi!

koliki ti je library na iphotou?
04.12.2011 | 14:38
Kod mene je 10.7.2, iPhoto 9.2.1 i iOS 5.0.1. Ja sam oduševljen kako sve to radi. Photostream me je potpuno oduševio i žao mi je ako imaš tako negativna iskustva. (MBP 15", i7 2.2 sa 4 GB RAM)
04.12.2011 | 15:27
meni radi savršeno i 09 i 11 verzija bez ikakvih problema. iPhoto library je prebačen na NAS i radi munjevito brzo. Nemam nikakvih problema sa importom slika, syncom ili Photostremom. Sve 5+
04.12.2011 | 15:46
rusty kaže:
meni radi savršeno i 09 i 11 verzija bez ikakvih problema. iPhoto library je prebačen na NAS i radi munjevito brzo. Nemam nikakvih problema sa importom slika, syncom ili Photostremom. Sve 5+

Jesi li samo library kopirao na NAS ili si nekako podesio da se odmah slike prebacuju na NAS kada radis sync sa nekim uredjajem. Ako jesi mozes li mi objasniti kako,jer bi radije da spremam slike na NAS nego na HDD Mac-a. Ja imam segate home storage 1TB,nije formatiran za MAC vec je na NTFS-u s tim da bez problema mogu pisati i brisati po njemu(valjda je to neka segate podrska) gledao sam po netu navodono se moze napraviti ali se mora formatirati na Journaled sto nebih radio jer mi onda nece raditi dobro sharing ni Segate SW. Malo mi je glupo kopirati cijeli libary jer imam time machine podesen na NAS sto znaci da onda imam slike na 3 mjesta HDD i 2x na NAS.
04.12.2011 | 17:04
ja sam napravio da mi TM radi backup svega nekoliko folder na disku jer mi je ionako sve već prebačeno na NAS. na SD cardu imam funkcionalni Lion instaliran u slučaju da nešto ode kvragu, a također i CCC backup na NASu koji ide jednom tjedno (incrementalno)

Jednostavno sam htio preusmjeriti slike da mi stalno stoje na NASu i da kada otvorim iphoto da automatski povuče library sa NAS uređaja. O cijeloj temi sam pisao ovdje: tinyurl.com/cofhd2t

poz
04.12.2011 | 20:03
Warehouse kaže:

@tetanus
Drago mi je da tebi sve besprijekorno radi, to mi daje nadu da se stvari mogu popraviti. Mozes li mi reci na kojem si OSu i koji iPhone koristis? A sto se Photo Streama tice mozes li pojasniti kako to mozes brisati fotke s Photo Streama pojedinacno kad je official da se to ne moze?.

Imam OS X 10.7.2 na MacBooku, iPhone 4s za zadnjim softwerom 5.0.1 te iPad 2 sa istom verzijom softwera. A sto se tice brisanja fotki mozda nisam bio najjasniji al radim poprilicno isto kao i kinsif samo sta se ne trudim kreirat albume na iPadu vec ih samo syncam sa iphota. Snimljene fotke brebacim u odgovarajuce evente i po potrebi radim i albume a sa photo stream se ne brinem previse jer ionako izbrise sam nakon 30 dana.
Kao sta je i rekao kinsif ima jos mjesta za poboljsanja al meni osobno i ovaj nacin odgovara.
04.12.2011 | 20:10
rusty kaže:

Smijem li pitat dali si imao problema sa spajanje na NAS nakon sta si instalirao Liona? Otkad sam instalirao Liona imam abnormalnih problema sa NASom i nisam jedini. Vec sam sve probao al nista. Pa reko da pitam malo ako si imao slicnih problema kako si ih rijesio. Malo je off topic al oprostit cete mi
04.12.2011 | 21:34
tetanus kaže:
rusty kaže:

Smijem li pitat dali si imao problema sa spajanje na NAS nakon sta si instalirao Liona? Otkad sam instalirao Liona imam abnormalnih problema sa NASom i nisam jedini. Vec sam sve probao al nista. Pa reko da pitam malo ako si imao slicnih problema kako si ih rijesio. Malo je off topic al oprostit cete mi

ne nisam imao nikakvih problema jer Synology je imao spremnu novu verziju OSa za svoje NAS uređaje koji su u potpunosti bili kompatibilni sa modifikacijama komunikacije prema NAS uređajima od strane Liona
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 7 sati
  • Yonkis: Hoćemo li sljedeći iParty organizirati putem Invites app-a? ;)
  • Yonkis: Apple will bring its next-generation M5 chip to the MacBook Pro in the fall, followed by the iPad Pro in the first half of 2026, according to Bloomberg’s Mark Gurman. - Wow, M5 na iPadu. M4 je već overkill ali ok. :D
  • miomika: @Zdravac...vjeruj mi, nebi ga prepoznao razliku, ni da te za guzicu ugrize. Nije to google translate.
  • miomika: Naravno Zdravac, pišeš na pamet i provjerio si, jelda?
  • Zdravac: Možda malo "old fashion", ali eto! :)
  • Zdravac: Vjeruj mi, skuži se odmah AI, ali kod ovih mlađih to prolazi jer je to, kao "kul"
  • Zdravac: Poslovna komunikacija zahtijeva poslovno znanje. Dakle, ili znaš što trebaš pisati, ili ne znaš. Ako ne znaš, zaposliti ću onoga tko zna - sigurno ne AI!
  • Zdravac: Ma kakav crni AI za poslovne mailove!! Kod mene ti to sigurno nebi prošlo!
  • drlovric: Mi saljemo stotine mailova na engleskom i da to ista valja, vec bi bilo u nasem workflow :) Ali eto, uzivaj ako te veseli. Ja it tvrdim da je beskorisno, sporo, trapavo, nedovrseno...
  • miomika: pa dok vidim full feature, nemogu sve reč. Upravo gledam na vijestima, završila je konferencija koja nama brani korištenje AI-a na uređajima. Što je zaključak, naravno, 10 mb texta ničega. Kako vidim u OS:_u, izgleda da će potiho ući na mala vrata. @dlovric možda je do ljudi koji je neznaju koristiti. Ipak je u pozadini chatGPT. Meni se ova opcija u mailu jako sviđa, da napravi poslovni
  • Soffoklo: @drlovric ne dozivljava nas Apple kao neko africko pleme vec mi sami sebe tako dozivljavamo i predstavljamo, a onda tvrtke poput Apple sukladno tome djeluju. Zato i Slovenija ima titlove, kao sto je imala i Apple Music davno prije nas i to uz potpunu uslugu, a ne djelomicnu, pa se premijer javno hvali kako eto imamo Apple Music. Do nas je.
  • drlovric: Apple AI je potpuno beskoristan. Dugo nisu vecu blamazu napravili. Svaki dan radim sa Amerima i niti jedan covjek mi nije rekao da ima jedan koristan feature. Svi cekaju bolju Siri koje nema pa nema. A ljudi kupovali iPhone 16 Pro radi "inteligencije" :D
  • miomika: ...i proofreading i onaj AI radi u mailu. Doduše, samo na engleskom, ali radi. Točno se kuži da lagano ovo preregulirano govno iz EU nema proslka i da AI lagano kuca na vrata.
  • miomika: ajde neke dobre vijesti. AKo je laptop/comp settiran na eng. radit će vam image playground s najnovijim update-om 15.3.1
  • drlovric: Apple nas dozivljava kao neko africko pleme i nema tu razumnog objasnjenja ni opravdanja.
  • drlovric: Da jadni, kako bi to mogli priustiti. Bitno bi im utjecalo na poslovanje a pokrili bi desetke miluja ljudi (HR, BIH, SRB, CG). Sve isti jezik :) Iz istog razloga nemamo titlove na Apple TV. A Slovenija ima. Valjda su veci od ostatka ex. YU :)
  • dpasaric: Nema Hrvatske jer bi to značilo da moraju zaposliti osobu koja čita komentare na našem jeziku, a za to smo premaleno tržište. Ostavi komentar na ENG na US/UK zemlji i ciao.
  • dpasaric: MacBook Pro M4 16" prikaz je na naslovnici! :)
  • Yonkis: Zašto nema Hrvatske kada se želi dati feedback na nešto Appleovo? [link]
  • Yonkis: iCloud (plus). Ne prikazuje znak “plus”. Hellou, 21st ovdje :))))
  • Yonkis: Ako imate iCloud onda možete koristiti [link] čak i sa Android korisnicima.
  • m@xym: @Zdravac, naravno da hoće.
  • Zdravac: Hoće li nam to Apple proizvodi drastično poskupiti?
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.06 Seconds

Provided by iJoomla SEO