Postbox 3.0.2
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Postbox 3.0.2

03.01.2012 | 17:17
Ako ima koja dobra duša da koristi gore spomenuti program za e-poštu (Riba...), molim pomoć.
Naime, odjednom mi je prestao raditi i traži me password za spajanje na imap.gmail.com (to je server od google docsa).
E sad, ja imam problem kao na screenshotu:
postbox_3.png
03.01.2012 | 17:21
Kada upišeš password sa opcijom "Enter new password", radi li onda?
03.01.2012 | 17:23
Sada vidim i grešku "Account exceeded command or bandwith limits", pa sam našao ovo:
www.google.com/support/forum/p/gmail/thr...60fa47dc2f&hl=en

Vjerojatno će se popraviti samo od sebe, a u svakom slučaju problem nije u PostBoxu već Googleu....ili zaista zbog nečega poljubiš bandwith limit od 2.5 GB?
03.01.2012 | 17:30
Riba kaže:
Sada vidim i grešku "Account exceeded command or bandwith limits", pa sam našao ovo:
www.google.com/support/forum/p/gmail/thr...60fa47dc2f&hl=en

Vjerojatno će se popraviti samo od sebe, a u svakom slučaju problem nije u PostBoxu već Googleu....ili zaista zbog nečega poljubiš bandwith limit od 2.5 GB?

Hvala Riba. Sad sam i ja vidio: "...many of these issues will automatically resolve themselves in 24-36 hours. I know that seems like a lifetime, may I direct you to the still working and excellent web interface?..."
04.01.2012 | 13:32
Riba, imam jedno pitanje za tebe (a može i netko drugi). Naime, jučer sam brisao emailove sa Googla. Uspio sam obrisati nekih 70% inboxa i osloboditi toliko prostora. No ono što me brine je to, da mi Postbox 3, još uvijek ima 38gb podataka i najveća mi je mapa u Library->App Support...? Brisao sam podatke i iz Postboxa, no oni kao da su još uvijek negdje upisani...
DaisiDisk kaže ovako: 13gb u All Mail, a njega sam obrisao sve do 01.08.2011.
Screen_capture_2012_01_04_at_12.png
04.01.2012 | 16:32
Ja sam isto nedavno brisao hrpu toga iz velikom mailboxa i prostor se smanjio. Našao sam jedino ovo:
support.postbox-inc.com/entries/114201-a...paction-and-pb-files
Nisam siguran da to ima kakve veze, možda ga treba samo pustiti neko vrijeme, ali koliko ja znam čim obrišeš mail i attachment, isti se briše i sa lokalnog diska.
04.01.2012 | 18:29
Po vašem mišljenju, je li bolji Sparrow ili Postbox? Razlika u cijeni je $20.
04.01.2012 | 18:57
Mislim da se to uopće ne može uspoređivati. Iako se u oba slučaja radi o email klijentima, Sparrow je minimalistički klijent za ljude sa skromnim zahtjevima. PostBox je pak kombajn za mailove koji može sve i to radi dobro. U konačnici ovisi o potrebama, meni je mail jedna vrlo bitna stavka u životu i tu ne podnosim kompromise.
04.01.2012 | 21:24
Onom kome je dovoljan sparrow, dovoljno je i ništa (tj. web interface od providera).
04.01.2012 | 23:47
Nakon što sam sada sve sredio, radi PB radi ko zmaj. Zapravo, kako sam imao hrpu fajlova, skužio sam da ima i tri verzije aplikacije u App folderu... Sve sam pobrisao, prebacio emailove na HD (da oslobodim SSD), složio allias i sve radi ko gorm.
Tko se dvoumi između raznih email aplikacija, ja mu toplo preporučam PB 3...
09.02.2012 | 13:57
@Tomek, @Riba: koristite PB sa Gmail IMAP računom? Pretpostavljam kako sve radi Zanima me kako rade labele, zvjezdice i important poruke. Kod Mail.app-a vidim problem u tome što se ne može jednoj poruci dodijeliti više labela, ili ja ne znam kako to podesiti.

P.S. ovdje sam pisao o problemu sa Mail.app.
09.02.2012 | 15:32
Gmail koristim samo "usput" i ne koristim labels ali bacio sam oko i čini se da nema nikakvih problema:

gmail_labels.png

Više o tome ima ovdje. Čini se da se starred poruke prikazuju kao To Do. Important poruke imaju odgovarajući label i ikonicu u popisu poruka. Baš sam se pitao što ta ikonica znači, sad i znam...

PostBox je zakon.
09.02.2012 | 15:35
Jedino mi se ova stavka ne sviđa:

Capture.PNG
09.02.2012 | 15:37
Ne znam što to znači jer ja vidim samo jednu poruku. Gdje vidim te duplikate?
09.02.2012 | 15:42
U folderima koji predstavljaju labels (odi na web sučelje gmaila). Možeš napraviti jedan test: nekoj test e-mail poruci dodaj više oznaka, probaj maknuti jednu pa vidi ako se synca sa serverom i makne ju iz foldera na serveru, probaj obrisati e-mail poruku koja ima više oznaka i provjeri ako se poruka izbrisala iz svih foldera (labels-a) na serveru.
09.02.2012 | 16:18
Sve radi kako bi očekivao, ako maknem neki label onda ta poruka više nije bila u tom folderu, nakon što sam je obrisao nije je bilo niti u jednom.
09.02.2012 | 16:47
Riba kaže:
Sve radi kako bi očekivao, ako maknem neki label onda ta poruka više nije bila u tom folderu, nakon što sam je obrisao nije je bilo niti u jednom.

Hvala.
10.02.2012 | 08:28
Eto, Riba me je prestigao i rekao sve...
U Postboxu, sve radi kako treba (za sad)...

07.09.2012 | 01:10
Evo da ne započinjem drugu temu pitati ću ovdje. Riječ je o verziji 3.0.5 i loadanju attachmenta. Naime podesio sam aplikaciju sa 3 IMAP accounta i ne mogu vjerovati koliko dugu u biti loada mail koji sadrži slike. Ono najgore je da loada jako dugo i mail koji ima recimo 10tak linkova unutar njega.

Da li netko zna zašto je to tako? Također scroll je strašno "sluggish" i trza. U usporedbi sa recimo Sparrow aplikacijom Postbox je mala beba po performance. U Sparrow aplikaciji isti mail se otvara instant kao i loadanje apsolutno svog sadržaja momentalno.

Volio bi da sam u krivu i da je potrebno negdje nešto malo doraditi (config editor?), ali prvo dojam je major fail. To govorim samo zato jer ja nisam neki power user što se maila tiče ali mi je malo čudno da se tako popularan mail klijent ponaša.

Ima li tko kakav savjet vezano za poboljšanje perfomansi ili je to "default"? Ne vjerujem da je hardware u pitanju jer apsolutno sve ostalo radi strava. Apple Mail ne dolazi u obzir jer ne radi dobro sa Gmail labels (nativno) i ne želim neke alternative po tom segmentu.

Za sada ostajem na Sparrow ako nitko ne predloži neko rješenje za ovaj eventualni problem.

Unaprijed zahvaljujem.
07.09.2012 | 01:52
Meni se slike sporo otvaraju samo ako su velike, što je i logično. Možda je samo stvar u tome da ti PostBox prikazuje sadržaj poruke i prije nego se slike potpuno skinu, a drugi klijenti ne? Ovo za linkove nisam primjetio.
07.09.2012 | 09:42
da to sam i ja mislio, no međutim simptomi su ovakvi: kliknem na mail koji znam da ima recimo 10 linkova u sebi i recimo dvije- tri riječi teksta.

U tom trenutku s desne strane u preview prozoru imamoanj header (primatelj, pošiljatelj) a body mi samo piše "Loading" i vrti se onaj kotačić. I to traje, traje, traje.

S druge strane ako isti taj mail otvorim u dediciranom tabu onda sto otvaranje recimo bude u roku 1-2 sekunde. Neki mailovi (čisti tekst) bude instant.

Mislim malo mi je to čudno. Ako je istina to što govoriš vezano za velike slike (a istina ove su bile velike) onda mi je to još jedan problem, jer s druge strane isti taj mail se instant otvara u apple mail ili Sparrow.

Smeta me to "sluggish" ponašanje i volio bi 100% tvrditi je li to default tako ili se ipak nešto može konfigurirati.

Dodatno tome ima problema kada ima nekoliko tabova otvorenih, dogodi mi se da preview pane ne prikazuje ništa kada klikam na mailove u popisu. Moram napraviti vertical/classic view promjennu kako bi to proradilo ili ugasiti/upaliti app.
07.09.2012 | 10:28
Ne koristim postbox, ali ovo zvuči kao da zapinje na renderiranju HTML sadržaja. Možda su i ti mailovi koje jako usporedno otvara - HTML formatirani? Možda je problem u eksternom sadržaju (linkanom)? Da nema negdje neka kvačica vezana uz security (neki anti-physhyng, anti-spam, anti-nešto)? Možda ti onaj mail s 10 linkova sporo otvara u previewu jer ima negdje neku opciju da automatski prikazuje linkani html sadržaj?
07.09.2012 | 10:55
definitivno sam stavio opciju da prikazuje sve u full html obliku. No međutim ovaj mail ima samo čiste linkove bez ičega ostalog zato me buni. Da je to samo u situacijama kada su slike pa ajde to bi razumio, ali čisti mail sa 10tak linkova jendih ispod drugih, iapk mislim da je to premalo "formatiranja" da bi cijela stvar tako štekala.

Zato mi to i je iritantno.
07.09.2012 | 10:56
rusty, imaš li kakav mal s kojim imaš problema (posebno me zanima to s linkovima) kojeg možeš bouncati meni da vidim kako se ponaša kod mene? Ja bi prvo pokušao sa rebuildom/reindexom mailboxa (Tools->Indexing pa reset ili reindex).
07.09.2012 | 11:09
Riba probam taj rebuild pa javim. Sada nemam pristup stroju, ali ću svakako probati.

Hvala na tip

ps. app sam jučer instalirao i setirao 3 accounta. Mislio sam da će sve to super raditi, ali moguće je da je upravo problem u indexiranju. Sve leži i na SSDu pa mi je time još više sve skupa bilo čudno.
07.09.2012 | 11:22
Vjerojatno je to, ja imam konfigurirano 4 IMAP accounta sa dosta subfoldera, sve radi super.
07.09.2012 | 13:20
bio bi jako zadovoljan da je u tome problem. Hvala još jednom za tip, javim povratno.

tnx
03.11.2012 | 16:27
znam da je neko vrijeme prošlo, ali evo odlučio sam probati postbox još jednom. I dalje postoji taj sluggish osjećaj kada napravim scroll po koloni gdje se izlistavaju mailovi. Pustio sam nekoliko dana i sve je lijepo indexirano. Tako da me stvarno interesira da li je to samo meni problem ili je fakat default.

U svakom slučaju posalo sam upit na Postbox pa ćemo vidjeti da li će što odgovoriti.

Koristim samo IMAP accounte btw, ako to ima kakve veze iako sumljam..
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 47 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.22 Seconds

Provided by iJoomla SEO