Program za playback muzike - kao winamp na winu
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Program za playback muzike - kao winamp na winu

25.02.2012 | 14:10
Postoji li neki jednostavan program tipa winamp na winu - na MACu winamp ipak nije isti, i ne sviđa mi se, prvenstveno želim nešto što ima playlistu kao winamp, da označim fajlove koje hoću i da samo njih otvori u toj playlisti, da ima neki brz search, i clickom na close da ga zatvori i prekine reprodukciju. Itunes mi je malo nezgodan ipak.
25.02.2012 | 15:18
Pa zar iTunes ne nudi liste?
25.02.2012 | 15:36
oujea kaže:
Postoji li neki jednostavan program tipa winamp na winu - na MACu winamp ipak nije isti, i ne sviđa mi se, prvenstveno želim nešto što ima playlistu kao winamp, da označim fajlove koje hoću i da samo njih otvori u toj playlisti, da ima neki brz search, i clickom na close da ga zatvori i prekine reprodukciju. Itunes mi je malo nezgodan ipak.

Minimalistički, besplatan, a radi upravo to što tražiš - Cog! http://cogx.org/
25.02.2012 | 15:58
zabac kaže:
Pa zar iTunes ne nudi liste?

Nudi, ali se za sad ne snalazim najbolje u njemu, ako označim recimo 5 mp3 fajlove i pokrenem ih u iTunesu, budu oni otvoreni, ali i svi ostali koje sam nekad pokretao... postoji opcija zasebnog kreiranja listi, ali je malo smarajuce.

DrAle kaže:
oujea kaže:

Minimalistički, besplatan, a radi upravo to što tražiš - Cog! http://cogx.org/

probao sam cog, ali i on radi slično kao itunes, u ovom dijelu gdje je playlistu ostaju fajlove koji su prethodno pokretani... i ne prekine reprodukciju kada klinem na X. treba mi neki koji to nudi. ako uopste postoji takav naravno
25.02.2012 | 19:49
VLC
  • Sank
  • Moderator
  • 221
25.02.2012 | 21:00
Izašao je WinAmp i za Mac jedino što je za sada u Beti:

www.winamp.com/mac

Ima i jedna alternativa slična WinAmpu, Vox player, no i on je još u beti:

www.voxapp.didgeroo.com/

Dobar izvor raznog softwera za Mac je:

www.macupdate.com/
25.02.2012 | 22:21
Ne znam postoji li na Macu program koji se gasi sa X.
Pogledaj i ova dva programa, možda ti neki od njih odgovara
Musique http://flavio.tordini.org/musique
Audion http://www.panic.com/audion/
26.02.2012 | 01:50
ja bi isto rekao VLC
26.02.2012 | 11:37
iTunes, vrlo jednostavno. Zbog ČEGA komplicirati?
26.02.2012 | 12:31
Pa čovjek se lijepo potrudio objasniti zašto. Ne paše mu iTunes. Ne paše ni meni. Najgori bloatware od MP3 sviralice kojeg je svijet ikad vidio. Koristiti iTunes je najgora komplikacija koju si čovjek može priuštiti.
26.02.2012 | 12:43
Definitivno najgora stvar od apple-a!
  • Sank
  • Moderator
  • 221
26.02.2012 | 19:47
iTunes je jednostavno fantastičan program i savršeno radi ono za što je namjenjen, a to je stvaranje uredne biblioteke glazbe, video isječaka i svega ostalog te njihovo sinkroniziranje sa iUređajima. Na Macu radi nešto bolje nego na PCju.

Naravno da iTunes ne može zadovoljiti one koji bi htjeli označiti hrpicu pjesama po trenutnom izboru i onda to slušati. Još je gore ako se u iTunes ubace aljkavo napravljene mp3ce s nepotpunim i loše popunjenim tagovima. Da ne spominjem problem ako se u iTunes dodaju nove multimedijalne datoteke sa raznih izmjenjivih diskova bez da se radi konsolidacija biblioteke.

Dakle, iTunes nije tamo neki svirač glazbe zapržene na tamo nekom CDu ili razbacane po raznim diskovima i ostalim medijima. Za to postoje drugi programi prije navedeni. iTunes voli red i urednost, metodičnost i pedantnost. Meni nema ništa ljepše od uredno složenih albuma, a stvaranje playlista je onda iz tako uredno složene glazbe vrlo jednostavno i predstavlja pravo zadovoljstvo.

Dakle, iTunes definitivno nije za one koji nemaju strpljenja ili vremena složiti svoju glazbu onako kako je složena na iTunes Storeu i nemaju vremena ili volje raditi playliste prema trenutnom rspoloženju i ugođaju.

Isto vrijedi i za video isječke. Može se stvoriti fantastična biblioteka, sa naslovnicama i opisima i svime, ali naravno za to treba imati i volje i vremena.

Zato, nemojte pljuvati po iTunesima samo zato jer se vama nisu svidjeli ili se niste u njima snašli ili samo zato jer to drugi rade. Tja, vas koji nemate iUređaja ionako nitko ne tjera da se iTunesima koristite zar ne?
26.02.2012 | 20:02
iTunes ima svojih mušica, ali ga jedinog koristim. Koristim ga zbog AirPlay-a.
www.jabucnjak.hr/forum/razno/78447-airpl...-la-zabac.html#78519
MAlo sam modificirao i uštekao AirPort Express drito u struju, a ne u pojačalo. LOL
26.02.2012 | 20:26
Što prije prihvatiš iTunes logiku tim bolje. Ne odgađaj neumitno.
26.02.2012 | 20:46
dpasaric kaže:
Što prije prihvatiš iTunes logiku tim bolje. Ne odgađaj neumitno.

Upravo ove riječi je i meni netko uputio kada sam se switchao na Mac i tražio nekakav player koji nije iTunes. Opirao sam se, opirao, a danas i ja koristim iTunes
Naravno, ne znači da iTunes svima treba odgovarati, no ja sam se navikao. Integriran je u sustav, mogu ga koristiti u sprezi sa drugim programima (npr. Launchbar na desktop Macu ili Remote na iPhone/iPadu). Na početku treba pohvatati logiku izrade playlista te dobro tagirati datoteke i kasnije nema problema. Da bi mogao biti bolji - to je sigurno.

VLC (ni ova zadnja inačica) ne radi dobro sa 24/96 glazbom pa ga i ne uzimam u obzir.
27.02.2012 | 12:14
Preporucujem Vox
http://voxapp.didgeroo.com/
jednostavna mala aplikacija za slusanje bas nekih tamo mp3-ca i svega ostalog, sto ne zelite ubacivati u iTunese…
ima zgodnu integraciju u menu bar i pregrst korisnih opcija… brz je mali i svira sve zivo i nezivo…
osobno ga koristim tako da otvorim neki audio fajl iz findera, a on mi ucita i sve ostale fajlove iz istog foldera, te u menu baru imam kontrole za izbor pojedine pjesme (skocni menu) i play, fw, rew gumbe… dakle niti ne koristim njegove prozore…
probao sam ostale "male" playere i nisu mi se svidjeli..
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 10 sati, 24 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

BoroZvijer, pontmax1, Riba, Anonimci (815)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.14 Seconds

Provided by iJoomla SEO