Ruši se Word
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ruši se Word

26.03.2012 | 20:29
Imam veliki problem jer zbog njega ne mogu raditi posao...

Naime, prije nekoliko dana mi se jednostavno počeo rušiti Microsoft Word i to kad otvaram dokumente u kojem postoje "track changes". Neke druge mogu otvoriti, ali čim uključim tu funkciju, sve se ruši. Ne moram vam govoriti koliko je to frustrirajuće pogotovo kad imam tonu posla.
Kao prvu pomoć instalirao sam OpenOffice, no on ne radi uvijek sjajno, tj. često izneredi dokument. Prema tome, to mi nije neka opcija, moram hitno dokučiti o čemu se radi.

Imao sam na MBP i stari MS Office (2007) i novi (2011), sve sam ih maknuo, ponovno instalirao i 2011 i updateao do kraja. I ništa, opet isto. Zbog toga vjerujem da je stvar u nečemu na OS X-u (Lion).

Ne znam uopće gdje bih počeo. Na forumima se spominju problemi s fontovima, no to mi se čini toliko komplicirano i strah me da nešto ne zeznem...

Ima li itko neku ideju?
26.03.2012 | 20:41
Zasto ne provjeris fontove? Zbog "losih" fontova meni Safari nije dobro prikazivao stranice.
26.03.2012 | 21:31
To je MS Word za Mac ili Windowse? Koliko ja znam za Mac su verzije 2004, 2008, 2012, a za Win su 2003, 2007, 2011. Ti navodiš Windows verzije pa zato pitam.

Ako se radi o windowsima, rješenje je jednostavno. Preformatiraj cijeli disk i instaliraj iznova Windowse pa Office.

Ako je za Mac - nemam pojma o MS Officeu za Mac. Iskreno te žalim što moraš koristiti to smeće.

Općenito, ja bi onako na blef probao izbrisati .plist fajle od Worda (vjerojatno postoje neke, ili barem jedna, u ~/Library/Preferences)

A ovo s Fontovima, nije to neko sveto pismo. Otvoriš Font Book (u Applications), odabereš All Fonts, pod File odabereš Validate fonts, pustiš da ih sve provrti i onda uklikaš "Remove checked".
26.03.2012 | 21:45
Radi se o MS Wordu za Mac, to jest Microsoft Office 2011.

.plist fajle - ništa se nije dogodilo, tj. isto.

U Font Book-u mi je našao 41 problem. Selektirao sam te fontove i pobriso ih. Napomenuo mi je da su neki od tih sistemski fontovi, nadam se da time nisam nešto zeznuo (još nisam ispraznio smeće...). No ni to nije riješilo problem.

Možda treba napraviti restart?
26.03.2012 | 22:06
A sto kaze report nakon sto se srusi?
26.03.2012 | 22:14
Čak nema reporta. Samo se sruši onda ga jedino mogu ponovno pokrenuti. Ništa ne izbaci.
26.03.2012 | 22:29
kajman, otvori Console.app, i nađi log od Word crasha u lijevom stupcu u FILES -> ~/Library/Logs -> CrashReporter. Filename sadrži naziv aplikacije i datum pa ti ne bi trebao biti problem naći. Kopiraj sadržaj tog loga u neko tekst file i ostavi ovdje kao file da ne nabadamo kao ćorave babe kada već postoji log.
27.03.2012 | 22:21
Pod crash reporter nema ništa. Ništa s tim imenom niti datumom.

No desno u konzoli se stalno pojavljuje jedan te isti log svako par sekundi, evo slike:
Screen_Shot_2012_03_27_at_21.png
27.03.2012 | 22:22
Možda se ne vidi dobro. Piše:

27.3.2012. 21:21:19,587 osascript: Error loading /Library/ScriptingAdditions/Adobe Unit Types.osax/Contents/MacOS/Adobe Unit Types: dlopen(/Library/ScriptingAdditions/Adobe Unit Types.osax/Contents/MacOS/Adobe Unit Types, 262): no suitable image found. Did find:
/Library/ScriptingAdditions/Adobe Unit Types.osax/Contents/MacOS/Adobe Unit Types: no matching architecture in universal wrapper
27.03.2012 | 22:22
Imaš instaliran Adobe Acrobat Pro? On se uvijek naseli u Office.
27.03.2012 | 22:37
Rihgt-click -> Open image pokaže sliku u punoj veličini. Ja sam kod sebe našao pod CrashReporter Microsoft Excel.crash.log, pa pretpostavljam da kod tebe tražimo Microsoft Word.crash.log. 100% si suguran da nije tamo? Kako točno izgleda to Word rušenje? I konačno, instaliran je zadnji Office Update?
28.03.2012 | 01:08
Vjerujte mi, crash log nije tamo. Mogu postaviti i sliku.
Instaliran je posljednji update. Štoviše, cijeli Office sam reinstalirao i updateao do kraja i isto se događa. Imao sam prije i stariju verziju Officea (2004). Na toj verziji bi se fajl otvorio, ostao tako otvoren nekoliko sekundi dok se vrti kotačić i onda bi se srušio. Tu verziju Officea sam izbrisao jer sam mislio da se radi o nekoj vrsti konflikta.

Rušenje je počelo kada sam pokušao otvoriti jedan dokument koji je imao uključenu review opciju, tj. track changes. Od tada mogu otvoriti normalne dokumente, mogu pisati, brisati, sejvati. No cim ukljucim review opciju i krenem nešto ispraviti, jednostavno se sruši. Ugasi se, nestane ono svjetlo na docku i moram ga ponovno pokrenuti. Dokumente u kojima je netko već radio review ne mogu uopće otvoriti, tj. čim ih pokrenem oni se niti ne stignu otvoriti, a word se već sruši.

Žena ima isti Office 2011 instaliran isto na MBP, isto na Lionu i sve je ok. Uredno otvara te fajlove. No, moj iMac na poslu ima isti problem, ruši se.
28.03.2012 | 01:13
Probajmo nešto jednostavno - kreiraj novi user account i pokušaj taj dokument otvoriti tamo.
28.03.2012 | 01:26
Radi! Kada otvorim dokument u drugom user accountu sve je ok!

Hm. Što to znači?
28.03.2012 | 01:31
To znači da imaš nešto u svojem user /Library folderu što mu smeta. Znam da nije od velike pomoći, ali kreni od toga da brišeš stvari vezane za Office/Word u Library i Application Support (mislim da on više nije aktuelan u Lionu?) ili samo kopiraj van dok ne nađeš što ga muči. Većina stvari unutra se i tako nanovo generira ako nedostaje. Eh da, moguće da je i font, pa obrati pažnju na njih. Možda za početak maknuti/deaktivirati sve fontove koje imaš u korisničkom Fonts folderu pa da odmah to eliminiraš.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 10 sati, 48 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

drpongrac23, Riba, Anonimci (1066)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.17 Seconds

Provided by iJoomla SEO