03.04.2012 | 20:07
hmm .... MAMP je za mlakonje ....
Apache i PHP već imaš u MacOSu .... uključi web shareing i upalio si Apache, ...
Lokacija dokumenata je na /Library/WebServer/Documents/
Lokacija httpd.conf file-a je /private/etc/apache2 ... u njemu odkomentiraj red sa
"LoadModule php5_module libexec/apache2/libphp5.so"
MySQL nažalost moraš sam instalirati (downloadaš si ga sa
www.mysql.com/downloads/mysql/), ali to je najmanji problem .....
Ono što je tu problem je što neke extenzije fale, ... možeš si ih sam iskompajlirati ili ih "prekopirati" već gotove iz MAMP direktorija (s tim da sam imao više problema sa iskopiranim nego sa iskompajliranim extenzijama pa ti preporučam da ih iskompajliraš) .... tu ti je jedan tutorijal za SnowLeoparda (
blog.xeonxai.com/2009/09/02/146/) ... mogu se takvi naći i za sve ostale verzije MacOS-a .... no u biti i ovaj se može primjeniti na bilo koji MacOS...
Prednosti: odmah i svaki user može kreirati svoje stranice u lokalnom (home) direktoriju i njima se pristupa sa
host/~user
Web server radi i kada niti jedan korisnik nije logiran tj kada je stroj samo upaljen i ne treba startati nikakvu aplikaciju za start web-servera, ... (aktiviranje i deaktiviranje se radi iz ControlPanela - WebShareing ili iz terminala), radi odmah na standardnim portovima... itd.
Mane: malko teža instalacija.... ali isplati se