MacPro 5.1 mid 2010 install disks
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MacPro 5.1 mid 2010 install disks

12.04.2012 | 00:54
ima li netko dotične diskove?

u selidbi sam izgubio install diskove, a na netu iz nekog razloga im nema traga..
stroj mi se mnogo lošije ponaša pod lionom pa bi se volio vratiti na snow leopard..
12.04.2012 | 01:12
Nemam za taj model, ali nije mi jasno što ti se lošije ponaša?! I to još "mnogo lošije"? Mi imamo tri komada na Lionu i svi rade odlično. Kakav to konkretno problem imaš?
12.04.2012 | 10:07
Davore ti si ko Trnoružica u svom uspavanom dvorcu... Pun je forum Lion problema.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
12.04.2012 | 11:02
smayoo, a ti si ko Xena ratnica, kad god netko spomene Lion i neki problem odmah vadiš mač i napadaš Liona.
12.04.2012 | 11:53
Conan2a.jpg

Kad se pojavio 10.5, bilo je bugova i problema. I 10.6 isto. Kad se pojavio 10.7 ne samo da je neusporedivo više postova gdje se ljudi žale na probleme (to se može objasniti time što je više Mac korisnika), nego to i traje neusporedivo dulje. To može svatko vrlo lako provjeriti.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
12.04.2012 | 12:57
Ha, ha, Conan The Barbarian! Fenomenalan si!

Je, pa znaš da uz svaki software idu i bugovi, ali jesi li zbog toga bio preskočio i 10.5 ili 10.6? uvjerenja sam da biš ipak bio puno objektivniji u postovima vezanim uz Liona da si mu barem dao priliku i nastavio se igrati njegovim bugovima i "bugovima" umjesto da se oslanjaš isključivo na postove drugih.

pored toga 10.7 kreće u novom pravcu za razliku od 10.5. i 10.6 pa je normalno da se na to više prigovara jer nitko ne voli promjene i mijenjanje navika. Ja sam na Snow leopardu radio prekratko, pa mi se valjda zbog toga bilo lakše navikuti na nove ideje koje donosi Lion. Ne kažem da su sve te promjene nužno dobre, a ni meni se u početku nije svidjela eliminacija Front Rowa, iSynca i još nekih, no prebolio sam to i sada razumijem zašto su nestali.

Sada s laganim nestrpljenjem čekam da vidim što će nam donijeti (ili oduzeti ) Mountain Lion. Na Magic Trackpad sam se u potpunosti naviknuo i premda mi je glodavac uvijek spreman da uskoči više ga ni ne pogledam.
12.04.2012 | 15:08
Gle, razlika je u tome što tebi Mac služi za slobodno vrijeme, a ja na njemu radim i zarađujem. Kao što nećeš nikad sresti elektroinstalatera koji bi svoju Hilticu zamijienio za neku kojoj ručka stoji pod koso umjesto ravno, ili kirurga koji bi umjesto uobičajenog skalpela prihvatio neki koji je zafrkan u spiralu, tako nemoj ni od mene očekivati da promijenim sredstvo za rad koje mi služi savršeno za neko na koje bi se morao navikavati.

To je moj alat. I nisam ga jeftino platio. I od skupo plaćenog alata očekujem da se on prilagodi meni, a ne ja njemu.

Na 10.5 sam uletio kad su bugovi već bili istitrani (a to je bilo par mjeseci nakon što je izašao). Na 10.6 sam prešao kad su bugovi već bili istitrani (a to je bilo par mjeseci nakon što je izašao, taman kad se slegla sumanuta potražnja i mogao si ga dobiti dan-dva nakon narudžbe). Na 10.7 nisam prešao, dijelom zbog toga što ne vjerujem Appleu da nema skrivene planove za infiltraciju u moju privatnost i ograničavanje mojih građanskih i potrošačkih sloboda, dijelom zato što su ukinuli meni bitne stvari, ali dijelom svakako i zato što bugovi još nisu istitrani (i očito ni neće jer su već najavili 10.8).

Da su riješili bugove, kupio bi Liona i stavio ga makar na jedan od moja 4 Maca. Da ga probam uživo, kao što kažeš. Ali zašto da prave od mene budalu, da im plaćam za nešto što ne radi kako treba? Dovoljno su me puta na takav način nategli drugi (AutoDesk, Parallels, Microsoft) pa ne osjećam potrebu da i Appleu puštam da me guzi. Eto.
12.04.2012 | 20:10
Ali Apple guzi vrlo nježno. LOL
12.04.2012 | 20:32
smayoo kaže:
Da su riješili bugove, kupio bi Liona i stavio ga makar na jedan od moja 4 Maca. Da ga probam uživo, kao što kažeš. Ali zašto da prave od mene budalu, da im plaćam za nešto što ne radi kako treba? Dovoljno su me puta na takav način nategli drugi (AutoDesk, Parallels, Microsoft) pa ne osjećam potrebu da i Appleu puštam da me guzi. Eto.

Samo jedan dobronamjerni prijedlog: otvoris svoju temu ili napises clanak na tu temu, pa ga samo linkas kad imas potrebu lamentirati svoje paranoje od post App Store verzija OS X-a. Vjerujem da bi si ustedio dosta tipkanja i vremena, a i rasprava oko toga bi bila na jednom mjestu, a ne u x tema Moje isprike ako vec jesi ali ja, osim u tvojem svakom n-tom postu, nisam nigdje naletio na to
12.04.2012 | 22:59
Ova Trnoružica koristi takve strojeve s Lionom svaki dan za posao multimedijske produkcije i nemamo nikakve probleme! Moj doma trenutno broji 43 dana uptimea, ima 4 milijuna page-inova i nisam imao niti jedan problem. Na stranu što Lion ima onaj retardirani Address Book i još par gluposti, ali sistem radi brzo i pouzdano.
12.04.2012 | 23:20
Ja moram priznati da je 10.7 definitivno najgori od sve tri spomenute verzije, a svakodnevno radim slican i jako heavy-duty posao Ima tu svega, kad bi krenuo nabrajati mozda ne bi stalo u post Medjutim pripisujem to donekle zastarjelom stroju koji je doduse napucan skoro svim mogucim apgrejdima i strasnoj gomili softvera i dodataka...
12.04.2012 | 23:49
^SuperUnknown^ kaže:
Samo jedan dobronamjerni prijedlog: otvoris svoju temu ili napises clanak na tu temu, pa ga samo linkas kad imas potrebu lamentirati svoje paranoje od post App Store verzija OS X-a. Vjerujem da bi si ustedio dosta tipkanja i vremena, a i rasprava oko toga bi bila na jednom mjestu, a ne u x tema Moje isprike ako vec jesi ali ja, osim u tvojem svakom n-tom postu, nisam nigdje naletio na to

Na što nisi naletio? Kakvo tipkanje i vrijeme? Ovdje sam tek jednom usputnom rečenicom spomenuo svoje "paranoje" (zamjeram ti korištenje te riječi jer je koristiš podrugljivo i pejorativno i k tome posve izvan njenog stvarnog značenja) a ti si se od cijelog posta baš na tu rečenicu zakačio. U ovom konkretnom postu negodovanje je primarno usmjereno na traljavosti i evidentne bugove koje je Apple svjesno ostavio u Lionu i boli ih k... za to, očito, jer evo već pripremaju idući OS koji će naplatiti, a ove bugove neće riješiti.

Prije svega na sranje koje su napravili sa SMB podrškom. Koje Trnoružica uopće ne doživljava jer je jedan od 2% ljudi na ovom forumu (ne općenito, nego na ovom forumu) koji radi u 100% Apple okruženju i nije nikad u životu koristio SMB protokol.

Pa sranje koje su napravili s izmjenama u AFP protokolu radi kojeg puno tek neznatno starije 3rd party opreme ne radi kako treba (ili uopće).

Itd. Ali, kao što kažeš, već je sve to ovdje napisano pa stvarno nema smisla ponavljati.
13.04.2012 | 00:50
Lion je korak natrag u odnosu na Snow Leopard. Tko se s tim ne slaže neka mi navede 3 stvari zbog koje bi se trebalo migrirati na Lion. Da, Lion "radi" na mom MacBooku, ali događa se hrpa situacija gdje me podsjeća na Windowse. Doma na starijem Miniju se vrti Snow Leopard i nema baš nikakvih iznenađenja. Srećom Snow Leopard je još podržan, i nakon dužeg korištenja Liona svima savjetujem da ga se klone, a nadam se da sa 10.8 neće zasrati stvar još i više jer smo onda tek u problemima.
13.04.2012 | 00:50
Iako moram priznati da nikad nisam kod kuće imao stroj sa Snow-om, samo sam radio na njima na poslu, video obrada i slično... Moj prvi kućni Mac je došao sa Lionom i moram reći da s njim nikad nisam imao problema.
Iskreno, smatram usporedbe jednog potpuno funkcionalnog OS-a sa spiralnim skalpelima prilično djetinjastima...
Prihvaćam da nekom iz nekog razloga ne odgovara... ali nemojmo previše dramatizirati...
Ako je riječ o nekom syncu mailova... U mom prošlom životu na PC-u sam i previše puta ostao bez kontakata zbog neuspješnih spajanja kompjutera i mobitela... rješenje je ponekad tako bolno, ali i tako jednostavno... Prepiši pa još malo prepiši... Ja osobno nikad, ali nikad neću dopustiti da potpuno ovisim o bilo kojem operativnom sistemu pa bili to Windowsi, Mac OSX, linux, i ini
Neke stvari uvijek nekome neće odgovarati, ali tehnologija ide dalje, u kojem smjeru - vidjeti ćemo, ali, da, ponekad se moraš prilagoditi OS-u, a ne obratno... Pogotovo kada te prilagodbe za veliki broj ljudi i nisu tako dramatične, iako prihvaćam činjenicu da su nekima i predramatične...
24.04.2012 | 18:46

rješenje je bio clean install liona.. ipak nisam išao na niže.. još za sad, dajem mu još jednu šansu..
pretpostavljam da se nakupilo smeća još od snow leoparda, pa preko updatea i na lionu.. imao sam problema i s permitionsima koji su se sami mjenjali, pa u nekom trenu after effectsi nisu mogli renderirati jer nisu imali pristup disku.. bliski susret scary windows deja vu scenarioa.. koji nisam imao od jaguara/panthera..

after effects s kojima radim svaki dan, na lion upgradeu, radili su čudno usporeno.. cijeli sistem se mučio, disk je neprestano nešto radio premda je bio 20% pun, što na snow leopardu nije bio slučaj.. i s 16gb rama bi trebao imati adekvatnog prostora za normalan rad.. bootao se skoro 2 minute i gasio cijelu vječnost

vidjet ću kako će dalje.. za sad radi odlično, mbp je isto sav na mukuma:) ..mislim da ću i na njemu morati izoperirati clean install čim nađem vremena
24.04.2012 | 19:42
Jedan od problema koji sam primjetio kod 10.8 DP2, su problemi u FCP X-u 10.0.4 pri importu fileova, naime transcoding radi vrlo sporo i pri tom je opterećenje procesora samo 20% dok se na Lionu 10.7.3 podigne na 80%. Nemam pri ruci drugi mac da dignem snow leoparda na mom miniju (zadnji model) pa da isprobam taj os koji sam inače koristio na hackintoshu i verzija 10.6.7 mi je radila odlično al to je druga priča jer je pc hardver...; > čini mi se da je neka šema sa target modom pa onda instalacija prođe, al eto meni Lion 10.7.2 i 10.7.3 rade bez ikakvih problema i čudnih situacija.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 11 sati, 12 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (981)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.50 Seconds

Provided by iJoomla SEO