08.05.2012 | 00:55
zasto igracka? (ili zasto ne igracka?)
pa ne mora svako photoshopom "ubijati" slike sa djecjeg rodjendana. neko zeli imati kvalitetnu sliku, pa ajde kupit ce si malo bolji kompaktni fotic, ali isto tako ne mora na svakoj slici "cistiti" ljudima ten, napucavati boje neba, na crno bijeloj slici pustiti boju crvenom balonu kojeg dijete drzi u ruci i sl...
mogucnosti koje iphoto nudi su sasvim dovoljne za organiziranje obiteljske/privatne foto biblioteke.
pricam iz osobnog iskustva. fotic koristim ili privatno ili za posao gdje mi je najbitnija makro funkcija i nista vise od toga. da iphoto ima malo mocniju katalogizaciju eventa i albuma, bio bi mi sasvim dovoljan, ovako sam presao na aperture, ali sto se nekih "tvikanja" tice, ne vidim potrebu za pretjeranim peglanjem slika koje napravim.
mozda sam previse strog, ali nekako u zadnje vrijeme svi se bave sa svime, pa tako svako malo vidim da se neko amaterski bavi fotografijom. slika zalazak sunca, opali par filtera, prcka malo i evo ga umjetnost. svi su pro korisnici... e pa nisu, i ne treba forsirati da su svi pro korisnici.
u hrvatskoj valjda 90% kompova ima PS gore, Premier, Autocad, Office, itd. a za realne potrebe vecine korisnika dovoljne su jednostavnije i besplatne aplikacije tog karaktera koje ce zadovoljiti njihove potrebe. ali kad vec ne placamo, sto ne bi uzeli profi aplikacije jeli. kriva je to filozofija.