23.05.2012 | 01:04
uf...
koristim runkeeper i od svih aplikacija tog tipa koje sam probao, ova mi je najbolja. ima dosta opcija, pa si mozes zadati treninge tipa: trci 1km jacim tempom, pa 3 min sporije i tako 4 puta. dakle sam si zadajes vrijednosti a aplikacija prati udaljenost/vrijeme i preko slusalica ti javlja kad i sta trebas raditi. ako ne trcis sa nikakvim unaprijed postavljenim ciljevima, isto ce te dobro sluziti jer prati rutu kojom trcis, ako zelis u intervalima ti moze dati podatke kao sto su daljina, tempo, vrijeme, brzina (preko slusalica isto), a nakon sto si zavrsio salje trening u svoju bazu i onda sa kompa mozes pregledavati detaljnije sta si radio i kako si radio. po zelji svi ti treninzi mogu ostati i lokalno pohranjeni.
mozes si ubaciti i rutu unaprijed sto moze biti korisno kod trackinga.
nedavno sam pak nabavio suunto T6 i normalno imao zelju da GPS karte syncam sa podatcima pulsa koje je skupio suunto. na zalost tu sam naisao na zid jer cak ni sluzbena suuntova iphone aplikacija
movescount nema mogucnost syncanja izmedju sata i iphonea.
sada sam u situaciji da koristim movescount koji prati puls, i runkeeper koji prati udaljenost, vrijeme i rutu pa na kraju prebacim rucno prosjecan puls u runkeeper i udaljenost u movescount. nije elegantno ali nisam nasao ni jedan nacin da spojim sve u jedno na zalost.
moja preporuka je da svakako koristis movescount na kompu i sa questa prebacis na njega podatke o pulsu, a za iphone nadji aplikaciju koja ti najvise odgovara, mozes i sluzbenu suuntovu, ali glupo je to da u tom slucaju kada podignes podatke sa sata i sa telefona, na movescount portalu ce se kreirati dva odvojena dogadjaja koja ne mozes spojiti u jedan. jedan ce imati podatke o daljini, ruti i vremenu (iphone) a drugi ce imati podatke o pulsu, vremenu i eventualnim prolaznim vremenima (suunto).