Izbornici u wordu
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Izbornici u wordu

01.09.2012 | 10:16
Kako u Microsoft Wordu 2011 da dobijem sve izbornike u gornjim dijelu?

Na jednom iMacu imam sve ovo, a na drugom gdje je isti Word nema najgornje trake za otvaranje novog dokumenta, ikonice printera, izbora veličine pogleda itd.

Šta i gdje treba da uključim?
Word-b22017dd0c6732d474aa6ef99c4f2334.jpg
  • Sank
  • Moderator
  • 221
01.09.2012 | 11:22
Na traci izbornika idi View -> Toolbars -> Standard i trebala bi se pojaviti Standardna traka.
01.09.2012 | 19:00
Nikako da to postavim i da stalno ostane. Jedva nekako kada uključim Standard, dobijem tu traku, kada dokument snimim i zatvorim, pa otvorim novi, te trake nema.
01.09.2012 | 19:08
Ovo hoću, a nikako da to fiksiram i da mi za stalno ostane.
Word-1fc44583efc3b56879b6aab82a97d4ac.jpg
01.09.2012 | 19:46
Treba ti Word - Preferences - Ribbon... kvačica na Turn on ribbon i dolje u okviru popikaš sve što ti treba.
01.09.2012 | 21:33
Emanuel kaže:
Treba ti Word - Preferences - Ribbon... kvačica na Turn on ribbon i dolje u okviru popikaš sve što ti treba.

A šta ja imam? Ovo. Evo i Ribbon, a nikako da dobijem onu gornju traku.
Word-ae482ce85d0a6cdac955200e00d0a447.jpg
01.09.2012 | 21:33
Laki kaže:
Emanuel kaže:

A šta ja imam? Ovo. Evo i Ribbon, a nikako da dobijem onu gornju traku.
Ribon.jpg
  • Sank
  • Moderator
  • 221
01.09.2012 | 21:53
dakle, da bi ti kod otvaranja novog dokumenta prikazao Standard i Formatting izbornik moraš ići na traci izbornika:

View -> Toolbars - > Customize Toolbars and Menus... te staviti kvačice ispred željenih alatnih traka te spremiti u Normal.dotm ili koji već formatting template koristiš kao na slici:

MSWord_Toolbar.jpg
02.09.2012 | 17:15
Word jeste mušičav program za obradu teksta, ali ja sam na njega naučio, a koristi ga i većina s kojom sam u kontaktu, pa je zato prisutan u mom radu.

Instalirao sam ponovo Word i opet je isto: nemam formatig traku kao prvu odozgo u redu.

Usto, sada imam i neke sitne točkice između svake riječi, a to mi smeta.

Kako da dobijem izborne trake na vrhu dokumenta u wordu, onakve kakve sam dostavio na slici i početku ovog posta: da imam onu stranicu kojom otvaram novi dokument, printer itd.?

Evo slika i postavki kakve su kod mene, a te trake ipak nema.
3-134c78890a528bc9311ab72894c28317.jpg
02.09.2012 | 17:16
Druga slika
1-4a1828425e38b70b3b81fafae85e8fb1.jpg
02.09.2012 | 17:19
Treća slika
2-11235bdbe541b8187dafb90cb5568a7c.jpg
02.09.2012 | 17:26
Još jedno pitanje za pomoć. Kako se riješiti ovih točkica između riječi?
1-998169a8f37bebeb20616a76f2b62dca.jpg
02.09.2012 | 18:15
ove trake bi se definitivno trebala pojaviti kada se poštuje procedura koju je Sank predložio. Što se ovi "točkica" tiče to je pitanje prikaza skrivenih znakova. To bi se trebalo ukloniti preko ove naredbe na alatnoj traci:

02.09.2012 | 20:12
Rusty, ali nema ni tog znaka na alatnoj traci.

Ali, novo pitanje, mogu li cijeli folder Microsoft Office 2011 iz Aplikacija sa HD presnimiri s jednog drugog iMaca i prenijeti u ovo računalo? Možda će tada sve biti u redu.

Evo tog foldera.
a.jpg
02.09.2012 | 20:14
Ne, Rusty, nije to taj znak i naredba.

rusty kaže:
ove trake bi se definitivno trebala pojaviti kada se poštuje procedura koju je Sank predložio. Što se ovi "točkica" tiče to je pitanje prikaza skrivenih znakova. To bi se trebalo ukloniti preko ove naredbe na alatnoj traci:

02.09.2012 | 20:15
taj alat bi bio dio Stadard altne trake
02.09.2012 | 20:16
Da, ali on ne miče tačkice između riječi koje smetaju, kao da su neko trunje.

rusty kaže:
taj alat bi bio dio Stadard altne trake
02.09.2012 | 20:42
onda će to biti ova opcija

Otvori Word > Preferences > pa onda slijedeću opciju:

te zatim slijedeću opciju isključiti jer je najvjerojatnije ona uključena:

02.09.2012 | 20:43
Laki, Taj znakić, kao naopako "P" ti je sada "utisnut". Klikni na njega ponovno, da ne bude "utisnut" i točkice će nestati. To je način prikaza koji vizualizira sve tipografske kontrolne znakove. "Točkica" je namjerno ubačen razmak (a oni razmaci koje word ubacuje sam radi poravnavanja se ne prikazuju), naopako "P" je namjerno ubačen kraj odlomka, malena strelica desno je tabulator, itd.
02.09.2012 | 20:52
Da, to je to. Točkice su nestale.

rusty kaže:
onda će to biti ova opcija

Otvori Word > Preferences > pa onda slijedeću opciju:

te zatim slijedeću opciju isključiti jer je najvjerojatnije ona uključena:

02.09.2012 | 21:07
Rusty je u pravu i na ovaj način se miču te tačkice. Smayoo, čini mi se, nije u pravu, jer taj znak ne miče tačkice

Ali, hvala vam što želite pomoći.

Međutim, traka za formatiranje se ne pojavljuje bilo šta da pokušam. Evo kako je to sada, a ja želim ono što sam imao i što sam na početku rekao i priložio sliku.

Mogu li datoteku Microsoft Worda s drugog kompjutera prenijeti na ovaj? Možda to riješi problem.
02.09.2012 | 23:00
oznaka paragrafa u osnovi uklanja točkice kao oznaku spacea ali Word 4Mac ima i ovu dodatnu opciju. No to nije važno. Laki mislim da bi prebacivanje DOT datoteke moglo to riješiti, ali ne vidim razloga zašto on u osnovi to ne pamti. Da li si što mijenjao u zadnje vrijeme pa je to rezultiralo tim promjenama ili?
04.09.2012 | 12:42
Još uvijek s problemom: kako dobiti i traku za formatiranje u wordu, ako sam ama baš sve označio što je potrebno, a nje nema i nema.

Ima na ovom iMacu, nema na drugom.

Word-7aa63c0a5dde8b600341332181b4c790.jpg
04.09.2012 | 13:04
dakle ostaje napraviti samo još dvije stvari koje su navedene u službenom KBu od MSa

Toolbars missing in Word for Mac
30.12.2012 | 15:40
Da ne otvaram novu temu pitati ću ovdje.

Dali office može bit na hrv kako je to na win?

I drugo pitanje kako staviti ispravljanje grešaka na hrv (spelling)?
30.12.2012 | 23:14
Koliko je meni poznato (neka potvrdi netko tko koristi MS Office), ako želiš HR menije i to te HR spellcheck, to ne možeš dobiti s MS Officeom, nego samo s Open ili Libre Officeom.
30.12.2012 | 23:41
Neznam, nisam probao jer mi je ovak na engl. dobro, ali ne košta te da probaš ovak ko na slici. Trebalo bi to biti to, iako se s M$ nikad nezna...
Fullscreen_30.jpg

EDIT: Provjereno NE radi. Hebo im pas m_ter i MS-u!!! :/

Budem probao malo prekopati po netu... No, čini mi se da je Smayo u pravu - jednostavno nema za HRV...
30.12.2012 | 23:45
ivan599 kaže:
Da ne otvaram novu temu pitati ću ovdje.

Dali office može bit na hrv kako je to na win?

I drugo pitanje kako staviti ispravljanje grešaka na hrv (spelling)?

Sa Microsoftovih stranica možeš skinuti Office sa trial vremenom od 30 dana, pa isprobati sve što te zanima!
30.12.2012 | 23:53
Zdravac, time samo odrediš jezik teksta koji pišeš. Proofing tools ti neće raditi ako za taj jezik nemaš pravopisni rječnik i ostale biblioteke. A jezik korisničkog sučelja nema s tim nikakve veze.
30.12.2012 | 23:59
smayoo kaže:
Zdravac, time samo odrediš jezik teksta koji pišeš. Proofing tools ti neće raditi ako za taj jezik nemaš pravopisni rječnik i ostale biblioteke. A jezik korisničkog sučelja nema s tim nikakve veze.

Da, u pravu si. Ipak to kod Microdofta nemože biti tako jednostavno. Gore sam korigirao moj post. Budem malo potražio na netu postoji li koje rješenje (zaobilazno...)
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 7 minuta
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
  • Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi
  • Yonkis: A što ne otvorite temu nego ovdje tipkate :)
  • Szguri: Ono što želim reći je da ljudi mogu živjeti nevjerojatno sigurne i udobne živote zato što je njihova država spremna za loše scenarije.
  • Szguri: nego zato što razumiju geografiju i povijest Rusija im je susjed, a povijest nije bila blaga. Isto sa Švicarskom: poznata po neutralnosti, ali izuzetno utvrđena i uvježbana. Država je doslovno dizajnirana tako da invazija bude noćna mora. Njihova neutralnost nije pasivna čuva je disciplina i spremnost.
  • Szguri: Osobno ne shvaćam naivnost toga da se ignorira činjenica da je rat i sukob odnosno mogućnost istog nešto što je ljudska slika i prilika od pamtivijeka. Možeš biti i spreman i miroljubiv, Švedska i Finska, primjerice, zadržale su ozbiljne obrambene kapacitete čak i tijekom mirnih vremena. Finska ima obvezni vojni rok i ogromne pričuvne snage, ne zato što su agresivne, nego zato što raz

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.32 Seconds

Provided by iJoomla SEO