Izbornici u wordu
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Izbornici u wordu

01.09.2012 | 10:16
Kako u Microsoft Wordu 2011 da dobijem sve izbornike u gornjim dijelu?

Na jednom iMacu imam sve ovo, a na drugom gdje je isti Word nema najgornje trake za otvaranje novog dokumenta, ikonice printera, izbora veličine pogleda itd.

Šta i gdje treba da uključim?
Word-b22017dd0c6732d474aa6ef99c4f2334.jpg
  • Sank
  • Moderator
  • 221
01.09.2012 | 11:22
Na traci izbornika idi View -> Toolbars -> Standard i trebala bi se pojaviti Standardna traka.
01.09.2012 | 19:00
Nikako da to postavim i da stalno ostane. Jedva nekako kada uključim Standard, dobijem tu traku, kada dokument snimim i zatvorim, pa otvorim novi, te trake nema.
01.09.2012 | 19:08
Ovo hoću, a nikako da to fiksiram i da mi za stalno ostane.
Word-1fc44583efc3b56879b6aab82a97d4ac.jpg
01.09.2012 | 19:46
Treba ti Word - Preferences - Ribbon... kvačica na Turn on ribbon i dolje u okviru popikaš sve što ti treba.
01.09.2012 | 21:33
Emanuel kaže:
Treba ti Word - Preferences - Ribbon... kvačica na Turn on ribbon i dolje u okviru popikaš sve što ti treba.

A šta ja imam? Ovo. Evo i Ribbon, a nikako da dobijem onu gornju traku.
Word-ae482ce85d0a6cdac955200e00d0a447.jpg
01.09.2012 | 21:33
Laki kaže:
Emanuel kaže:

A šta ja imam? Ovo. Evo i Ribbon, a nikako da dobijem onu gornju traku.
Ribon.jpg
  • Sank
  • Moderator
  • 221
01.09.2012 | 21:53
dakle, da bi ti kod otvaranja novog dokumenta prikazao Standard i Formatting izbornik moraš ići na traci izbornika:

View -> Toolbars - > Customize Toolbars and Menus... te staviti kvačice ispred željenih alatnih traka te spremiti u Normal.dotm ili koji već formatting template koristiš kao na slici:

MSWord_Toolbar.jpg
02.09.2012 | 17:15
Word jeste mušičav program za obradu teksta, ali ja sam na njega naučio, a koristi ga i većina s kojom sam u kontaktu, pa je zato prisutan u mom radu.

Instalirao sam ponovo Word i opet je isto: nemam formatig traku kao prvu odozgo u redu.

Usto, sada imam i neke sitne točkice između svake riječi, a to mi smeta.

Kako da dobijem izborne trake na vrhu dokumenta u wordu, onakve kakve sam dostavio na slici i početku ovog posta: da imam onu stranicu kojom otvaram novi dokument, printer itd.?

Evo slika i postavki kakve su kod mene, a te trake ipak nema.
3-134c78890a528bc9311ab72894c28317.jpg
02.09.2012 | 17:16
Druga slika
1-4a1828425e38b70b3b81fafae85e8fb1.jpg
02.09.2012 | 17:19
Treća slika
2-11235bdbe541b8187dafb90cb5568a7c.jpg
02.09.2012 | 17:26
Još jedno pitanje za pomoć. Kako se riješiti ovih točkica između riječi?
1-998169a8f37bebeb20616a76f2b62dca.jpg
02.09.2012 | 18:15
ove trake bi se definitivno trebala pojaviti kada se poštuje procedura koju je Sank predložio. Što se ovi "točkica" tiče to je pitanje prikaza skrivenih znakova. To bi se trebalo ukloniti preko ove naredbe na alatnoj traci:

02.09.2012 | 20:12
Rusty, ali nema ni tog znaka na alatnoj traci.

Ali, novo pitanje, mogu li cijeli folder Microsoft Office 2011 iz Aplikacija sa HD presnimiri s jednog drugog iMaca i prenijeti u ovo računalo? Možda će tada sve biti u redu.

Evo tog foldera.
a.jpg
02.09.2012 | 20:14
Ne, Rusty, nije to taj znak i naredba.

rusty kaže:
ove trake bi se definitivno trebala pojaviti kada se poštuje procedura koju je Sank predložio. Što se ovi "točkica" tiče to je pitanje prikaza skrivenih znakova. To bi se trebalo ukloniti preko ove naredbe na alatnoj traci:

02.09.2012 | 20:15
taj alat bi bio dio Stadard altne trake
02.09.2012 | 20:16
Da, ali on ne miče tačkice između riječi koje smetaju, kao da su neko trunje.

rusty kaže:
taj alat bi bio dio Stadard altne trake
02.09.2012 | 20:42
onda će to biti ova opcija

Otvori Word > Preferences > pa onda slijedeću opciju:

te zatim slijedeću opciju isključiti jer je najvjerojatnije ona uključena:

02.09.2012 | 20:43
Laki, Taj znakić, kao naopako "P" ti je sada "utisnut". Klikni na njega ponovno, da ne bude "utisnut" i točkice će nestati. To je način prikaza koji vizualizira sve tipografske kontrolne znakove. "Točkica" je namjerno ubačen razmak (a oni razmaci koje word ubacuje sam radi poravnavanja se ne prikazuju), naopako "P" je namjerno ubačen kraj odlomka, malena strelica desno je tabulator, itd.
02.09.2012 | 20:52
Da, to je to. Točkice su nestale.

rusty kaže:
onda će to biti ova opcija

Otvori Word > Preferences > pa onda slijedeću opciju:

te zatim slijedeću opciju isključiti jer je najvjerojatnije ona uključena:

02.09.2012 | 21:07
Rusty je u pravu i na ovaj način se miču te tačkice. Smayoo, čini mi se, nije u pravu, jer taj znak ne miče tačkice

Ali, hvala vam što želite pomoći.

Međutim, traka za formatiranje se ne pojavljuje bilo šta da pokušam. Evo kako je to sada, a ja želim ono što sam imao i što sam na početku rekao i priložio sliku.

Mogu li datoteku Microsoft Worda s drugog kompjutera prenijeti na ovaj? Možda to riješi problem.
02.09.2012 | 23:00
oznaka paragrafa u osnovi uklanja točkice kao oznaku spacea ali Word 4Mac ima i ovu dodatnu opciju. No to nije važno. Laki mislim da bi prebacivanje DOT datoteke moglo to riješiti, ali ne vidim razloga zašto on u osnovi to ne pamti. Da li si što mijenjao u zadnje vrijeme pa je to rezultiralo tim promjenama ili?
04.09.2012 | 12:42
Još uvijek s problemom: kako dobiti i traku za formatiranje u wordu, ako sam ama baš sve označio što je potrebno, a nje nema i nema.

Ima na ovom iMacu, nema na drugom.

Word-7aa63c0a5dde8b600341332181b4c790.jpg
04.09.2012 | 13:04
dakle ostaje napraviti samo još dvije stvari koje su navedene u službenom KBu od MSa

Toolbars missing in Word for Mac
30.12.2012 | 15:40
Da ne otvaram novu temu pitati ću ovdje.

Dali office može bit na hrv kako je to na win?

I drugo pitanje kako staviti ispravljanje grešaka na hrv (spelling)?
30.12.2012 | 23:14
Koliko je meni poznato (neka potvrdi netko tko koristi MS Office), ako želiš HR menije i to te HR spellcheck, to ne možeš dobiti s MS Officeom, nego samo s Open ili Libre Officeom.
30.12.2012 | 23:41
Neznam, nisam probao jer mi je ovak na engl. dobro, ali ne košta te da probaš ovak ko na slici. Trebalo bi to biti to, iako se s M$ nikad nezna...
Fullscreen_30.jpg

EDIT: Provjereno NE radi. Hebo im pas m_ter i MS-u!!! :/

Budem probao malo prekopati po netu... No, čini mi se da je Smayo u pravu - jednostavno nema za HRV...
30.12.2012 | 23:45
ivan599 kaže:
Da ne otvaram novu temu pitati ću ovdje.

Dali office može bit na hrv kako je to na win?

I drugo pitanje kako staviti ispravljanje grešaka na hrv (spelling)?

Sa Microsoftovih stranica možeš skinuti Office sa trial vremenom od 30 dana, pa isprobati sve što te zanima!
30.12.2012 | 23:53
Zdravac, time samo odrediš jezik teksta koji pišeš. Proofing tools ti neće raditi ako za taj jezik nemaš pravopisni rječnik i ostale biblioteke. A jezik korisničkog sučelja nema s tim nikakve veze.
30.12.2012 | 23:59
smayoo kaže:
Zdravac, time samo odrediš jezik teksta koji pišeš. Proofing tools ti neće raditi ako za taj jezik nemaš pravopisni rječnik i ostale biblioteke. A jezik korisničkog sučelja nema s tim nikakve veze.

Da, u pravu si. Ipak to kod Microdofta nemože biti tako jednostavno. Gore sam korigirao moj post. Budem malo potražio na netu postoji li koje rješenje (zaobilazno...)
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 18 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.22 Seconds

Provided by iJoomla SEO