Stream glazbe preko wifi između imac-ova
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Stream glazbe preko wifi između imac-ova

20.09.2012 | 14:40
Sutra imam mali tulum, party, žurku, igranku u firmi i htio bih da mi glazba iz itunesa sa jednog imaca istovremeno svira i na drugom imacu. Da li je to moguće, kako i pomoću koje aplikacije?
20.09.2012 | 14:44
Zaboravih napisati, a možda je bitno, radi se o 2 identična iMac-a 8,1 iz 2008 umreženih preko wifi-a sa instaliranim 10.8.1 sustavom.
20.09.2012 | 15:05
Kad kažeš "istovremeno", to ti znači da želiš da *ista* playlista *sinkronizirano* svira na oba Maca. Da li su pri tom toliko blizu da je baš baš bitno da je 100% sync, tj. da nema čujnog kašnjenja na drugom macu?
20.09.2012 | 16:25
Ovo što Smayo pita;
"Stereo" ćeš teško postići i lag će uvijek biti tu. Na koji god način pokušao!

No, ako samo želiš puštati pjesme iz jedne Library, to bi ti već trebalo biti sinkronizirano, nije? (mislim da bi trebala na iTunesu biti opcija "Home sharing"...
20.09.2012 | 16:27
Da, nisam mislio na home sharing sinkroniziranje, nego na sinkronizam u reprodukciji (ako oba maca sviraju istu pjesmu u isto vrijeme, da nema digitalnog kašnjenja na jednom od njih).
20.09.2012 | 22:15
A recimo gotovo sinkronizirano. Dvije su različite prostorije tako da se određeno kašnjenje može tolerirati.

A ovo da mogu puštati pjesme iz zajedničkog librarya naravno da funkcionira uz home sharing, ali baš bih volio da u obje prostorije svira ista muzika u isto vrijeme.
20.09.2012 | 22:25
Ne znam da li postoji neki specijalizirani softver za to, ali može ti možda poslužiti npr. Team Viewer ili Logmein. Samo mu uključi LAN mode (u TeamVieweru znam da postoji, za druge alate ne znam), tako da ne putuje sve kroz internet, pa se s jednog maca spoji na drugi po fizičkoj IP adresi umjesto po TeamViewer serijskom broju (tako sav promet ide samo kroz lokalnu mrežu). Skini grafičke opcije na minimum, da ne opterećuje nijedan stroj pa probaj.

Nisam nikad trebao, pa nisam nikad probao da li se čuje zvuk sa hosta na klijentu, ali ako se čuje, to ti je to.

Evo ima nešto na tu temu ovdje: blog.fake-media.com/?p=80
20.09.2012 | 22:29
Ako ti to ne prošljaka, druga ideja koja mi pada na pamet je da digneš VLC player na nečem trećem i pokreneš ga kao streaming server pa pustiš da streama playlistu, a onda s oba Maca povučeš taj isti stream, najbolje opet VLC-om (rtsp://).

Kažem da streamaš s nečeg trećeg jer nisam siguran da se može na istom stroju pokrenuti dvije instance VLC-a, a u ovom slučaju bi ti to trebalo: jedna instanca za streaming server, a druga za reprodukciju.

Ako nemaš ništa treće, možeš dići na jednom macu virtualku pa nju koristiti kao klijent za reprodukciju, a na tom istom fizičkom stroju zavrtiti VLC kao streaming server.
20.09.2012 | 22:31
Probaj ovako, postoji nešto što se zove Air server i košta 14.99$.

Skineš taj app i kad ga instaliraš ga mac na koji ćeš slati glazbu, on će se identificirati kao Airplay device.
Nakon toga odeš u iTunes i klineš na Airplay ikonu u donjem desnom uglu i odabereš Multiple speakers i staviš kvačicu na sve uređaje na kojima hoćeš da se čuje glazba.
Radim nešto slično sa glazbom sa iPhonea pošto nemam Airplay zvučnike niti zvučnike sa dockom.

Nisam ovo probao štotebi treba ali čini mi se da bi moglo raditi ovo što sam ti napisao. Jedini problem je 14.99$...
20.09.2012 | 22:34
Ili kupiš ovaj softver pa riješiš to elegantnije (i skuplje).

www.rogueamoeba.com/airfoil/mac/
20.09.2012 | 22:37
Aha, u tom slučaju imaš opciju Multiple speakers. Mislim da je to TO! Probaj. Dobro radi!
screen-18e4d41f45c873b21ade93761d2efedf.jpg
20.09.2012 | 22:40
Da samo nadopunim; Moj drugi komp je PC i na njemu imam pokrenut Shairport4w. Stabilno je, ne zatrzava, i radi odlično. Sa 2 Mac-a AirPlay mora raditi i više nego odlično!
20.09.2012 | 22:46
Jedino što Shairport4w ne postoji za Mac... Šteta kad je već Win verzija besplatna.
20.09.2012 | 22:51
Ček malo; Ako ima 2 uređaja sa 10.8.1 - Zar se nemože streamati bez dodatnog softwarea??? To nisam znao...
20.09.2012 | 23:01
tmedven kaže:
Jedino što Shairport4w ne postoji za Mac... Šteta kad je već Win verzija besplatna.

Ima besplatnih app i za mac. Npr AirMac code.google.com/p/airmac/downloads/list
20.09.2012 | 23:25
Puno hvala, super je ovaj Air server! Upravo ga isprobavam i radi upravo onako kako sam zamislio i kako bi trebalo!

Ima trial mode koji funkcionira bez ograničenja 7 dana, a kako meni ovo treba samo za sutra poslužiti će fenomenalno!!!

Mada, aplikacija mi se čini zaista odlična pa ću razmisliti i o ovih 15$. Još jednom hvala svima na pomoći!
21.09.2012 | 00:13
Evo nakon sat vremena isprobavanja samo da malo upotpunim dojmove.

Aplikacija je odlična ukoliko želite streamati audio ili video preko mreže sa mac ili ios uređaja. Iako mi wifi signal nije idealan, stream se izvodi gotovo apsolutno sinhronizirano, bez kašnjenja, uz eventualna mala zapinjanja ako još nešto veće povučem između uređaja. Za ono što meni treba upravo onako kako su tmedven i Zdravac rekli u itunesima izaberem na kojim sve "zvučnicima" tj uređajima želim da mi svira glazba i sve automatski funkcionira bez suvišnih namještanja. Bitno je napomenuti da se Air server instalira na računalo na kojem želite primati signal, a da je na onom uređaju s kojeg puštate glazbu isto omogućeno sistemski, i to na macovima sa instaliranim snow leopardom i novijim sistemima, a ios uređaji na kojima je to podržano su iPhone 4s i 5, te iPad 2 i new.

I još jednom hvala svima na pomoći, popijem jednu sutra u vaše zdravlje
21.09.2012 | 00:56
airfoil.....meni najbolji.....
23.09.2012 | 21:36
Jako sam nahvalio, al' u ključnom trenutku je sve zaštekalo. Air server mi je pucao cijelo vrijeme tako da sam se pred sam početak morao snaći sa dijeljenjem playliste preko home sharinga i ručnog sinhroniziranog puštanja iste na dva imaca. Naravno da nije bilo 100% simultano ali kako se radilo o dvije prostorije sve je ispalo OK.
23.09.2012 | 21:56
Zaštekalo je zato jer si ga nahvalio.

Airfoil stvarno radi odlično ali je skup. Da sam na tvom mjestu, probao bih sa besplatnim rješenjima. Probaj malo proguglati, nešto će se naći!
24.09.2012 | 12:45
Ma prošo tulum, ne trebam više. Razmišljat ću opet o tome kad ponovo bude aktualno. Hvala svima
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 6 minuta
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
  • Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi
  • Yonkis: A što ne otvorite temu nego ovdje tipkate :)
  • Szguri: Ono što želim reći je da ljudi mogu živjeti nevjerojatno sigurne i udobne živote zato što je njihova država spremna za loše scenarije.
  • Szguri: nego zato što razumiju geografiju i povijest Rusija im je susjed, a povijest nije bila blaga. Isto sa Švicarskom: poznata po neutralnosti, ali izuzetno utvrđena i uvježbana. Država je doslovno dizajnirana tako da invazija bude noćna mora. Njihova neutralnost nije pasivna čuva je disciplina i spremnost.
  • Szguri: Osobno ne shvaćam naivnost toga da se ignorira činjenica da je rat i sukob odnosno mogućnost istog nešto što je ljudska slika i prilika od pamtivijeka. Možeš biti i spreman i miroljubiv, Švedska i Finska, primjerice, zadržale su ozbiljne obrambene kapacitete čak i tijekom mirnih vremena. Finska ima obvezni vojni rok i ogromne pričuvne snage, ne zato što su agresivne, nego zato što raz
  • Szguri: Pozdrav svima, čisto da se nadovežem na vruću temu. Kao netko tko je također bio u vojsci i imam raznog iskustva po tom pitanju.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.21 Seconds

Provided by iJoomla SEO